Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Prpa.ba

#71401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 22:43 Sta god da su. Bar je napravljen korak da ih ne bude. Tamo gdje je campara dio vlasti.
Napravljen je korak da ih ne bude. Osim ako su u tehnickim mandatima.

K'o sto je i Sebija napravila korak da ne bude rada privatno i na KCUS-u. Osim ako su njeni prijatelji.
Vaya

#71402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

channel10 wrote: 04/01/2023 22:46
sajber87 wrote: 04/01/2023 22:07

Dobro si primjetio to je garantovano, u komsiluku tri porodice koje znam a vezane su za federalni i drzavni budzet vec gledaju da se presaltaju od sda ka jednoj od stranaka osmorke( necu navesti kojoj) ako ovi padnu, pricajuci sa njima nevjerovatan je zaokret od prije izbora i sada, zalosno je sta covjeku rade te stranke, a ljudi su ok skroz, ali eto vjerovatno se boje za egzistenciju ili slicno jbg. Tuzno
De BA, sta je bilo kad si se probudio?

Kako radite, sa svojim potezima idete na ruku sadasnjoj opoziciji. Ljudi ce htjeli, ne htjeli razvaliti sljedece izbore.
Na ovakvim primjerima cipiripi prica skontas koliko izmisljaju...Kao njemu tri porodice koje su na budzetu vec rekle da napustaju SDA i prelaze u NiP... :lol: Pa jebote led, kad vec lazete - potrudite se malo, pa da mozda i povjerujem u to... :lol:

Kada je neko kod nas na budzetu, boli ga kurac ko ce doci na vlast - jer je kao drzavni sluzbenik zasticen k'o bijeli medvjed i da na vlast dodje Pol Pot, ako ne pravis svjetske probleme - ne moze ti niko nista...

Kod nas ljudi i koji glasaju za SDA, se stide toga i to kriju k'o zmija noge...ali eto njemu, kao NiP-ovcu najavljuju da napustaju SDA i prelaze u NiP...

:lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 04/01/2023 22:54
Chmoljo wrote: 04/01/2023 22:43 Sta god da su. Bar je napravljen korak da ih ne bude. Tamo gdje je campara dio vlasti.
Napravljen je korak da ih ne bude. Osim ako su u tehnickim mandatima.

K'o sto je i Sebija napravila korak da ne bude rada privatno i na KCUS-u. Osim ako su njeni prijatelji.
Zato nam treba brzo formiranje vlade i brza relaksacija. A ne da relaksiramo po osam godina.
512MB

#71404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dakle ovaj put će Šmit privremeno sjebat SDA i DF (većina bošnjačkih glasova) u korist HDZa. Al ako 2026 bude ista situacija onda će ih opet privremeno sjebat u korist HDZa.

A Kifla i Nerko stoje pored i aplaudiraju?
A_A_AKCIJA

#71405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

channel10 wrote: 04/01/2023 22:46 Ljudi ce htjeli, ne htjeli razvaliti sljedece izbore.
Hoće, hoće.

Samo gledaj šta manjak od tridesetak milijardi radi od SDA, kroz četiri godine. Šta je to tendera, honorara, plata, crnih fondova... I tih 30 milijardi je bez javnih kompanija. E tu će tek plač da nastane :D

Iz prazne ne puca. Bez para, SDA bi davno bila opozicija. Sve što imaju, imaju kroz krađu, kupovinu, ucjene, zavrtanje ruku, stranačko uhljebljivanje.

Neće čime Hodža imati kupovati ruke kao do sada. Neće Asim imati rekvizita da glumi Kuma.
Vaya

#71406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 22:51
Vaya wrote: 04/01/2023 22:49
Do 02.10.2022. je dosta stvari u kurcu bilo, ali se nisam nadao ovako brzom procesu relaksacije nakon izbora... :roll:
Pa da. Da je samo malo sporije.
Trebali ste makar malo odglumiti, makar malo za medije da napravite show kako vas SNSD i HDZ bare kao novu trebu u koaliciju i da niste najlaksa konkubina...a vi iz straha odmah skinuli gace i rasirili noge... :roll:
channel10

#71407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

Vaya wrote: 04/01/2023 22:55

Kako radite, sa svojim potezima idete na ruku sadasnjoj opoziciji. Ljudi ce htjeli, ne htjeli razvaliti sljedece izbore.
Na ovakvim primjerima cipiripi prica skontas koliko izmisljaju...Kao njemu tri porodice koje su na budzetu vec rekle da napustaju SDA i prelaze u NiP... :lol: Pa jebote led, kad vec lazete - potrudite se malo, pa da mozda i povjerujem u to... :lol:

Kada je neko kod nas na budzetu, boli ga kurac ko ce doci na vlast - jer je kao drzavni sluzbenik zasticen k'o bijeli medvjed i da na vlast dodje Pol Pot, ako ne pravis svjetske probleme - ne moze ti niko nista...

Kod nas ljudi i koji glasaju za SDA, se stide toga i to kriju k'o zmija noge...ali eto njemu, kao NiP-ovcu najavljuju da napustaju SDA i prelaze u NiP...

Zar treba uopste komentarisati koji dalasi ovdje pisu :D

To su sve oni koji nisu mogli nesto napraviti u drugim strankama i tu vidis sav njihov kapacitet. I takvi bi da vladaju, a jedva naucili pertle svezati. Ona dvojica ih preskacu kako stignu.
Postavio im tekst gdje mladi iz PIP-a opisuju situaciju u stranci i sve ono sto sam im ja pisao prije 3-4 mjeseca kako im je u stranku preslo pola SBB-a. Sve go lopov i kriminalac i ako je i bilo nesto pametnih i postenih koji su bili za neke promjene, sad su ih istisnuli ovi iskusni kriminalci iz SBB-a.

Ne znas ko je veca budala, ali hajde, naucit ce se pameti, ali tada ce biti kasno.

Samk me zanima koliko ce vremena potrajati ova ljubav osam stranaka :D.
palermo

#71408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 22:46
palermo wrote: 04/01/2023 21:35

Jesi ti sigiran da se ja bojim provjere diplome, da zivim na budgetu da sam nesto dobio od SDA.....jesi siguran za ove forumase sto ne.klicu, ziivjela osmorka.....da zive od SDA....

Jesi siguran da si bolji od mene....da si dao vise ovoj drzavi, pomogao vise ljudi, manje uzeo od nje.....ti bas siguran...

Jebo te, forumska elita...
Supak mozda jesam, al terorista nisam.
Jebat ga, svakom nesto sudbina namijeni
hatemondays

#71409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Covjek ne konta da je 80% zaposlenih ( nazalost) ili na drzavnoj ili nekoj sisi koja muze pare od te iste drzave.Ono malo sto je ostalo pokusava da prezivi ili planira da se uhvati none. U pola drzave nista se nece promijeniti samo ce se nastaviti nemilosrdno uzimanje novaca od gradjana.Zali boze omladine na sve 3 strane, nije lako traziti sunce pod tudjim nebom.
Chmoljo

#71410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Vaya wrote: 04/01/2023 23:00
Chmoljo wrote: 04/01/2023 22:51

Pa da. Da je samo malo sporije.
Trebali ste makar malo odglumiti, makar malo za medije da napravite show kako vas SNSD i HDZ bare kao novu trebu u koaliciju i da niste najlaksa konkubina...a vi iz straha odmah skinuli gace i rasirili noge... :roll:
Ne znam je li ti neko javio, ali ja nisam Nermin Niksic. Ni Dino, ni Forto. Ni Sabina, ni Campara.

Ja sam glasao za relaksaciju. Evo da vidim dokle ce nas odvesti, negdje ili negdje u picku materinu. U svakom slucaju volio bih prije da znam.

Nego da prodju decenije a da jos ne mogu skontati da sam prodan vec tada dok se Mladic jos nije osvetio dahijama.
Chmoljo

#71411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 04/01/2023 23:05
Chmoljo wrote: 04/01/2023 22:46

Supak mozda jesam, al terorista nisam.
Tako je. Nekom SDA sisa, nekom kurac. Ne moze dovijeka tako.
Chmoljo

#71412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

hatemondays wrote: 04/01/2023 23:06

Covjek ne konta da je 80% zaposlenih ( nazalost) ili na drzavnoj ili nekoj sisi koja muze pare od te iste drzave.Ono malo sto je ostalo pokusava da prezivi ili planira da se uhvati none. U pola drzave nista se nece promijeniti samo ce se nastaviti nemilosrdno uzimanje novaca od gradjana.Zali boze omladine na sve 3 strane, nije lako traziti sunce pod tudjim nebom.
Pa sta se onda brinemo?
channel10

#71413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by channel10 »

A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:00
channel10 wrote: 04/01/2023 22:46 Ljudi ce htjeli, ne htjeli razvaliti sljedece izbore.
Hoće, hoće.

Samo gledaj šta manjak od tridesetak milijardi radi od SDA, kroz četiri godine. Šta je to tendera, honorara, plata, crnih fondova... I tih 30 milijardi je bez javnih kompanija. E tu će tek plač da nastane :D

Iz prazne ne puca. Bez para, SDA bi davno bila opozicija. Sve što imaju, imaju kroz krađu, kupovinu, ucjene, zavrtanje ruku, stranačko uhljebljivanje.

Neće čime Hodža imati kupovati ruke kao do sada. Neće Asim imati rekvizita da glumi Kuma.
Pa ko onda glasa za njih?

A ko onda ne glasa za vas?

Samo se vi tjesite. Isto je isla prica za DF, gotovi su, ovakvi onakvi. Nas par je govorilo drugacije i sta bi?

Govorilo smo da je SBB ugasena stranka, samo im jos nisu javili i sta bi?

Sad dosao red na PIP. Ugaseni, a da ne znaju da su ugaseni.

NS...Ko bi rekao da ce poslije proslih izbora, ovako proci na ovim?

SDP sam sebe gasi onom budalom sto ih vodi, itd itd...

Zivi bili pa vidjeli...Zakucajte slobodno ovaj post na vrh teme...
palermo

#71414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:09
palermo wrote: 04/01/2023 23:05

:thumbup: pa sto ne.kazes da je sve ovo zbog kurca.....mislim da bi svako onda razumio...
Chmoljo

#71415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 04/01/2023 23:19
Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:09

:thumbup: pa sto ne.kazes da je sve ovo zbog kurca.....mislim da bi svako onda razumio...
:thumbup:

lako ćeš se navići. ne brini.
tandmand

#71416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:00
Hoće, hoće.

Malo se pretjeruje sa tom očekivanom smjenom, tkzv, uhljebljenika. To je 90% završen proces. Neće moći osmorka raspuštati uposlenike policije, pošte, učitelje sa đulsinom diplomom ... masu administrativnih službenika. To je odrađeno, nepovratan proces a oni su da se ne lažemo korjenje SDA drveta. Mogu napraviti smjenu nekih direktora ali i to ograničeno. Bila je koalicija Platforma na vlasti i imali su problema sa manjkom kadrova na vrhu vlasti.

Ako neko misli da će osmorka otpustiti sve montere BH Telekoma i zaposliti neke svoje vara se. Na šalterima će ostati ljudi koji su i prije bili.
Neki dolazak osmorke na vlast zamišljaju kao Boljševičku revoluciju. Streljaj, aristokraciju protjeraj, zatvori u gulage, staru administraciju pošalji na tucanje kamena i zaposli samo partizane koji su došli iz šuma. Jašta ...
A_A_AKCIJA

#71417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

channel10 wrote: 04/01/2023 23:12 Pa ko onda glasa za njih?

A ko onda ne glasa za vas?
Mrtvi,
Članovi SDA glasaju više puta.
Hodža kupi glasove pa nije ni bitno.
Ne glasa, ali se dopiše na listić.
Ucijenjeni moraju, da zadrže posao

Neka se odbije po 5% na svaku od kategorija, SDA je bivša.

Za Osmorku glasa dovoljno glasača da uzmu vlast. Sve ostalo je nebitno. Tu možeš sjesti i plakati.
palermo

#71418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:19
palermo wrote: 04/01/2023 23:19

Ne brinem, bitno je da ne udari u pamet, tad je zajebano kao sto se vidi
Chmoljo

#71419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 04/01/2023 23:25
Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:19

il u oči, pa čovjek ne vidi ono što mu je pred nosom.
A_A_AKCIJA

#71420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

tandmand wrote: 04/01/2023 23:21 Ako neko misli da će osmorka otpustiti sve montere BH Telekoma i zaposliti neke svoje vara se. Na šalterima će ostati ljudi koji su i prije bili.
Neki dolazak osmorke na vlast zamišljaju kao Boljševičku revoluciju. Streljaj, aristokraciju protjeraj, zatvori u gulage, staru administraciju pošalji na tucanje kamena i zaposli samo partizane koji su došli iz šuma. Jašta ...
Pričaš gluposti.

Niko to ne kaže.

Direktori, Nadzorni i Upravni odbori će svi biti smijenjeni.

To znači i promjenu politike tih firmi. Nema tendera i štela pri budućem zapošljavanju. Nema kupovine proizvoda od Fadilovih firmi.

Određeni uposlenici će izgubiti obavezu da glasaju za SDA, ako su bili ucijenjeni da moraju.

Lagano se mijenja struktura kada se uspostavi dobar sistem. Zahvaljujući novom sistemu upošljavanja policije, za par godina ćeš imati većinu novih policajaca u Sarajevu koji su primljeni bez štela.

To je ogromna promjena.
palermo

#71421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 23:27
palermo wrote: 04/01/2023 23:25

il u oči, pa čovjek ne vidi ono što mu je pred nosom.
Stoposto tacno :thumbup:
sajber87

#71422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

sajber87 wrote: 04/01/2023 22:07

Dobro si primjetio to je garantovano, u komsiluku tri porodice koje znam a vezane su za federalni i drzavni budzet vec gledaju da se presaltaju od sda ka jednoj od stranaka osmorke( necu navesti kojoj) ako ovi padnu, pricajuci sa njima nevjerovatan je zaokret od prije izbora i sada, zalosno je sta covjeku rade te stranke, a ljudi su ok skroz, ali eto vjerovatno se boje za egzistenciju ili slicno jbg. Tuzno

Znaci hoces da kazes da izmisljam, ja sam ti rekao istinit slucaj iz moje okoline a da li ces ti vjerovati ili ne tvoj je izbor.
Ps ovo oko opozicije nije mi jasno , ko je opozicija a ko vlast, o kojem nivou govoris
Novak20

#71423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 23:31
tandmand wrote: 04/01/2023 23:21 Ako neko misli da će osmorka otpustiti sve montere BH Telekoma i zaposliti neke svoje vara se. Na šalterima će ostati ljudi koji su i prije bili.
Pričaš gluposti.

Niko to ne kaže.

To znači i promjenu politike tih firmi. Nema tendera i štela pri budućem zapošljavanju. Nema kupovine proizvoda od Fadilovih firmi.

Određeni uposlenici će izgubiti obavezu da glasaju za SDA, ako su bili ucijenjeni da moraju.

Lagano se mijenja struktura kada se uspostavi dobar sistem. Zahvaljujući novom sistemu upošljavanja policije, za par godina ćeš imati većinu novih policajaca u Sarajevu koji su primljeni bez štela.

To je ogromna promjena.
Pravi izazov je uređenje instituta odgovornosti i sudske vlasti koja treba da podcrta odgovornost nositelja funkcija.

Bez toga je svaka vlast promašena što se tiče interesa građana.
palermo

#71424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Pričaš gluposti.

Niko to ne kaže.

To je ogromna promjena.
Jebo te zivot, kao da si pozvan u prvi razred osnovne pa im vazis
pinkman

#71425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pinkman »

Pričaš gluposti.

Niko to ne kaže.

To je ogromna promjena.
Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji vjeruju u "nema tendera i stela pri buducem zaposljavanju" :shock:
Locked