Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
anex wrote: ↑04/01/2023 20:37
Zašto na portalu ne mogu naći gdje da ugasim HBO paket?
Kada sam aktivirao, postojalo je...sad ga nema nigdje na portalu
@Telemach
Pozdrav @anex,
Zbog prevelikog broja aktivacije pogrešnog HBO Premium paketa, isti je uklonjen sa Moj Telemach portala do isteka praznične promocije. Ukoliko želite, možemo deaktivirati HBO Premium paket na Vaš Zahtjev.
Micah wrote: ↑04/01/2023 20:38
@Telemach Da, mjerim sa Cat 5,6 ili 7 kablom, bog će ga znati, svaku noć u pola 9 počinje pakao.
Pozdrav @Micah,
Mjerenje koje ste dostavili nije ispravno. Mjerenje brzine ste izvršili putem igraće konzole. Mjerenje je potrebno izvršiti putem računara ili laptopa prema Telemach serveru u Sarajevu i putem SpeedTest.net web stranice ili aplikacije. Potrebno je da mrežni kabal bude standarda CAT5e ili novijeg, a mrežna kartica u računaru ili laptopu gigabitna.
Micah wrote: ↑04/01/2023 20:38
@Telemach Da, mjerim sa Cat 5,6 ili 7 kablom, bog će ga znati, svaku noć u pola 9 počinje pakao.
Pozdrav @Micah,
Mjerenje koje ste dostavili nije ispravno. Mjerenje brzine ste izvršili putem igraće konzole. Mjerenje je potrebno izvršiti putem računara ili laptopa prema Telemach serveru u Sarajevu i putem SpeedTest.net web stranice ili aplikacije. Potrebno je da mrežni kabal bude standarda CAT5e ili novijeg, a mrežna kartica u računaru ili laptopu gigabitna.
Ništa, zvao, ljubazna djevojka ali mi ništa nije pomogla. Traži da izmjerim na laptopu ili računaru a ja imam samo 2 uređaja sa ethernet ulazom, TV i PS5. Tehničari mogu doći ali samo tokom dana, tj. do 8 a problem, kao što rekoh, počinje svaku noć u pola 9.
Dalje, brzina koju mi trenutno pokazuje je prepolovljena, oko 75 Mbps a ona kaže i da je 10 dovoljno za IPTV što može biti, ne razumijem se. Ali IPTV mi trenutno ne može, baš kao i svaku noć.
Ništa pametniji nisam a izgleda da ću od sada morat živjeti sa tim da ne mogu ništa gledati u udarnom terminu. Zašto? Niko ne zna, bog me kaznio valjda.
Nije se ni moglo očekivati da će se Prva BH probiti na tržište. Kanal je bio bezvezan. To je tako inače, svaka nova teve kuća ako se u prva tri ili četiri mjeseca ne probije na tržište, propada. Zanima me jedino što nam telemach ne plasira i domu tv, tamo dobrih serija uvjek ima kao i filmova.
Zato sto se vecina serija koje se emituju na doma tv vec emitiju na nekim tv programima u BiH. Oni su zakupili prava za te serije tako da bi doma tv bio zatamjen vecinu vremena.
Ali zato vec u programskoj semi imamo kanale koji su vecinu vremena tamnjen tako da se vise ne zna sto neki kanali su u programskoj semi a neki ne sto se tice ovog pitanja.
Micah wrote: ↑04/01/2023 21:10
Ništa, zvao, ljubazna djevojka ali mi ništa nije pomogla. Traži da izmjerim na laptopu ili računaru a ja imam samo 2 uređaja sa ethernet ulazom, TV i PS5. Tehničari mogu doći ali samo tokom dana, tj. do 8 a problem, kao što rekoh, počinje svaku noć u pola 9.
Dalje, brzina koju mi trenutno pokazuje je prepolovljena, oko 75 Mbps a ona kaže i da je 10 dovoljno za IPTV što može biti, ne razumijem se. Ali IPTV mi trenutno ne može, baš kao i svaku noć.
Ništa pametniji nisam a izgleda da ću od sada morat živjeti sa tim da ne mogu ništa gledati u udarnom terminu. Zašto? Niko ne zna, bog me kaznio valjda.
Nevalja ti IPTV lista.
U udarnim terminima je preopterećena i puca.
Sa 75 MBps downlouda rade i UHD 4K strimovi fimova a kamoli neka iptv lista kojoj HD treba 3 do 4 mbps downlouda
Nevalja ti IPTV lista.
Sa 75 MBps downlouda rade i UHD 4K strimovi fimova a kamoli neka iptv lista kojoj HD treba 3 do 4 mbps downlouda
Ma da, jasno je sada da je do IPTV liste. Mislim, jeste pad u brzini ali ne toliki. Izvinjavam se TM ako sam ih neopravdano optuživao za nešto. Mislim, ako mi može stream preko mrtvog wi-fija na laptopu a ne može kablom IPTV, o čemu pričamo.
123bih123 wrote: ↑04/01/2023 17:03
Zato sto se vecina serija koje se emituju na doma tv vec emitiju na nekim tv programima u BiH. Oni su zakupili prava za te serije tako da bi doma tv bio zatamjen vecinu vremena.
Doma uglavnom emituje američke i britanske serije ,a televizije u BiH su operisane od toga, njima su turske serije vrhunac.
Ali tu je svakako stvar autorskih prava koje Doma posjeduje samo za Hrvatsku pa ne može emitovati u BiH, bez obzira što nijedna TV ovdje to ne emituje.
Po ovom tvom svi dodatni kanali prve tv trebaju biti zamračeni kad ide neka serija? Kad ide npr sulejman veličanstveni na prvoj se zamračuje, na ostalim ne. Zbog ovoga se ne slažem sa mišljenjem.
Bosnjo84 wrote: ↑04/01/2023 22:32
Po ovom tvom svi dodatni kanali prve tv trebaju biti zamračeni kad ide neka serija? Kad ide npr sulejman veličanstveni na prvoj se zamračuje, na ostalim ne. Zbog ovoga se ne slažem sa mišljenjem.
Stvarno misliš da Prva TV (ili bilo koja televizija iz Srbije i Hrvatske) kupuje prava i za BiH?
Jednostavno to zavisi od TV kuće hoće li ići u "sivu zonu" i dopustiti da se strani program emituje van granica matične države.
Imaš primjer RTS koji je najrigorozniji i traži da se van Srbije zamrači sav strani program. S druge strane ima televizija koje to dopuštaju iako nisu regulisale prava za BiH.
Bosnjo84 wrote: ↑04/01/2023 22:32
Stvarno misliš da Prva TV (ili bilo koja televizija iz Srbije i Hrvatske) kupuje prava i za BiH?
Jednostavno to zavisi od TV kuće hoće li ići u "sivu zonu" i dopustiti da se strani program emituje van granica matične države.
Imaš primjer RTS koji je najrigorozniji i traži da se van Srbije zamrači sav strani program. S druge strane ima televizija koje to dopuštaju iako nisu regulisale prava za BiH.
Bilo bi morbidno da ubace kanal u vlasnistvu UM i isti bude zatamljen 80% vremena. Forum ovdje bio bi prezatrpan sa komentarima “neka izbace programe koji su zatamljeni”.
Nevalja ti IPTV lista.
Ne mora znaciti, ja sam imao isti problem sa jednom listom: na 4G netu radi extra, prebacim na TM ne radi. Na kraju sam promijenio listu nije mi se dalo sekati vise.
Pozdrav @Micah,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kao što Vam je kolegica navela, potrebno je da internet brzinu izmjerite putem računara ili laptopa uz pomoć mrežnog kabla CAT5e ili novijeg i gigabitne mrežne kartice u računaru ili laptopu, prema serveru kompanije Telemach u Sarajevu putem SpeedTest.net web stanice ili aplikacije. Također ćemo Vas zamoliti da provjerite rad drugih servisa u trenutku kada dođe do poteškoća koje ste primijetili, te ukoliko primijetite poteškoće u radu ostalih servisa, koji rade putem internet konekcije, budite slobodni da nas kontaktirate kako bismo izvršili detaljne provjere. Kolege mogu na Vaš Zahtjev doći na adresu sa Telemach opremom te izvršiti provjeru stabilnosti internet usluge, te brzinu iste uz ispravno mjerenje putem mrežnog kabla. Također Vas želimo napomenuti da kompanija Telemach ne može pružati podršku za ilegalne piratske IPTV servise. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Rothmans wrote: ↑04/01/2023 22:41
Jel ima telemach PS5 u ponudi uredjaja ?
Pozdrav @Rothmans,
U ponudi imamo PlayStation 5 uređaj uz sljedeći bundle: PlayStation 5 C chassis + God of War Ragnarok VCH PS5 + Gran Turismo 7. Navedeni uređaj na rate možete kupiti ukoliko ispunjavate uslove za kupovinu. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo provjerili da li ispunjavate uslove za kupovinu PlayStation 5 uređaja na rate, i pružili Vam povratne informacije.
suspect_zero wrote: ↑04/01/2023 21:29
Joj opet isto sranje evo već haman svaku noć
Jbt seriju ne mogu pogledati
Pozdrav @suspect_zero,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke, kako bismo izvršili detaljne provjere rada Telemach usluga i servisa na Vašoj adresi.
Dr_Proka wrote: ↑05/01/2023 09:39
Moze li neko potvrdit da je i b92 povucena sa naseg trzista? Za domaci program pise mi da je geoblock, a strani da nema prava emitovanja.
Pozdrav @Dr_Proka,
Na kanalu B92 smo dužni zatamniti sljedeće sadržaje:
Ukoliko ste spojeni na internet mrežu bilo kog operatera u Bosni i Hercegovini, molimo da provjerite da li možete pratiti ostale sadržaje koje nismo naveli. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Rothmans wrote: ↑04/01/2023 22:41
Jel ima telemach PS5 u ponudi uredjaja ?
Pozdrav @Rothmans,
U ponudi imamo PlayStation 5 uređaj uz sljedeći bundle: PlayStation 5 C chassis + God of War Ragnarok VCH PS5 + Gran Turismo 7. Navedeni uređaj na rate možete kupiti ukoliko ispunjavate uslove za kupovinu. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo provjerili da li ispunjavate uslove za kupovinu PlayStation 5 uređaja na rate, i pružili Vam povratne informacije.
Poštovani,
i mene interesuje cijena PS5 jer sam dugogodisnji korisnik a i imam obavezni ugovor koji je skoro potpisan.
i mene interesuje cijena PS5 jer sam dugogodisnji korisnik a i imam obavezni ugovor koji je skoro potpisan.
Hvala
Pozdrav @kakaljin,
Uslovi za kupovinu uređaja na rate su sljedeći: potrebno je da Vam je Ugovor istekao ili ističe za najmanje 4 mjeseca, potrebno je da ste u sistemu naznačeni kao redovan platiša, te da niste isključivani ili opominjani zbog neplaćanja računa u zadnjih 12 mjeseci. Nažalost trenutno ne ispunjavate uslove za kupovinu uređaja na rate, s obzirom da je Vaša Ugovorna obaveza tek nedavno produžena. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Hvala
Pozdrav @kakaljin,
Uslovi za kupovinu uređaja na rate su sljedeći: potrebno je da Vam je Ugovor istekao ili ističe za najmanje 4 mjeseca, potrebno je da ste u sistemu naznačeni kao redovan platiša, te da niste isključivani ili opominjani zbog neplaćanja računa u zadnjih 12 mjeseci. Nažalost trenutno ne ispunjavate uslove za kupovinu uređaja na rate, s obzirom da je Vaša Ugovorna obaveza tek nedavno produžena. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Niko mi od Vasih radnika nije ponudio da mogu kupiti neki uredjaj na rate kada sam rekao da cu potpisati ugovor na 2 godine. Tako da nisam imao informaciju i prezentovanu ponudu da imam tu mogucnost tako da je to greska do vasih sto mi nisu to ponudili, a i ne vidim problem i da sada naknadno uzmem uredjaj ako hocu. Znaci Vasi trebaju posto zvanicno na Vasoj stranici nema informacija o bilo kakvim uredjajima da obavjeste svakog korinika na mogucnost uzimanja uredjaja kada potpisuje novi ugovorom.