Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Vaya

#71351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

tramvajtrojka wrote: 04/01/2023 20:53
Baltazar_khan wrote: 04/01/2023 20:48 Gledaj najezde sda botova, i ovih "nisam za sda, ali" :mrgreen:
al gledaj kako im je sad HDZ halal i u svakoj kombinaciji nadasve pozeljan samo da naguze osmorku kako oni vele :oops: , gdje nestadose krstasi , izdajice i te stvari kad se ide u koaliciju sa HDZ-om :lol: :lol:
Prvo nabijem ustase iz HDZ, a onda poslije tog vas, kao HDZ-ovu najjeftiniju konkubinu...
Vaya

#71352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 04/01/2023 20:54 SDA ce biti sahranjena i konacno zatrpana na smetljiste istorije.. Dzaba krecite.. Bosnjaci su se konacno probudili i odlucili da se obracunaju sa radikalnim, ekstremistickim govnima koja decenijama razaraju bosnjacko drustvo..
Na osnovu cega zakljucujes da su se Bosnjaci "probudili"?

Ja gdje god sam otisao bivsi SDA-ovci koji su se presaltali prema NiP-u, sute, ne komantarisu nista...na pola zabrinuti...

Ljudi otvoreno pozivaju Efendica i Ogresevica da napuste Osmorku i da se ne zajebavaju vise...
duh_sa_sjekirom

#71353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Nisam za SDA, ali očito se ovo neće smiriti dok se osmorka ne povuće i to što prije to bolje...
Nema potrebe da se išta mijenja...ljudi nas vode 30 g, pošteno i fer bi bilo da nastave...
:D
Baltazar_khan

#71354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baltazar_khan »

Vaya wrote: 04/01/2023 20:54
tramvajtrojka wrote: 04/01/2023 20:53

al gledaj kako im je sad HDZ halal i u svakoj kombinaciji nadasve pozeljan samo da naguze osmorku kako oni vele :oops: , gdje nestadose krstasi , izdajice i te stvari kad se ide u koaliciju sa HDZ-om :lol: :lol:
Prvo nabijem ustase iz HDZ, a onda poslije tog vas, kao HDZ-ovu najjeftiniju konkubinu...
Kmeeee kmeeee odose pozicije, direktori, osmice :mrgreen:
A_A_AKCIJA

#71355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Ono kada prizivaju demokratske vrijednosti isti oni koji su sanjali Fadilovih 12 godina,
osam godina neprovođenja izbora
i isti kojima je sasvim normalno da Hodža kupuje ruke ko suho meso.

Sve ovo Bošnjaci mogu progutati, ali kada je njihova guzica ugrožena, e onda odmah na puške treba skočiti...

Nemate kredibilitet, kako ne kontate. Ponašate se ko djeca, plačete samo kada se vama uzme lizalo.

Jeste, eno Šmit se sav usrao od straha. Ne zna kako će na oči liderima koji tako istinski baštine demokratiju, pravo glasa, integritet izbornog procesa... :D
Last edited by A_A_AKCIJA on 04/01/2023 21:04, edited 1 time in total.
mirza_15

#71356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

duh_sa_sjekirom wrote: 04/01/2023 20:44 Osmorka se treba povući i pustiti da vlast formiraju SDA/DF/HDZ/SNSD i da nam svima bude lijepo i ugodno kao i do sada što nam je bilo...
I sve će se smiriti...
:D
Dominantni narativ zabrinutog forumskog puka vodi u tom smjeru :mrgreen:

Samo je pitanje za šta su konkretno zabrinuti :mrgreen:

Da ne bi SDA uzela sljedeće izbore treba je pustiti da formira vlast, a onda nakon četiri godine dominantnog patriotskog narativa bez sadržaja gdje niko ništa neda jer bi mogao izgubiti glasove na tome i podgrijavanjem supe, držanje emocija širokih narodnih masa na žaru uz kažnjavanje kantona gdje nisu osvojili vlast već vidim istu priču o izdajnicima i patriotama i 2026., 2030., 2034.... dok se boje ne rastope. Ljudi, generalno, funkcionišu na emocionalnom i primitivnom racionalnom nivou. Zato teške teme i ozbiljan posao ne donose glasove nego jeftin populizam.
Officer Crabtree

#71357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

Pa dobro, ima li iko ko je kritičan prema ovim potezima 8, a da nije (za) SDA?

Da li mogu takvi uopšte postojati po vama?
laik1981

#71358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 04/01/2023 20:57
laik1981 wrote: 04/01/2023 20:54 SDA ce biti sahranjena i konacno zatrpana na smetljiste istorije.. Dzaba krecite.. Bosnjaci su se konacno probudili i odlucili da se obracunaju sa radikalnim, ekstremistickim govnima koja decenijama razaraju bosnjacko drustvo..

Ja gdje god sam otisao bivsi SDA-ovci koji su se presaltali prema NiP-u, sute, ne komantarisu nista...na pola zabrinuti...

Ljudi otvoreno pozivaju Efendica i Ogresevica da napuste Osmorku i da se ne zajebavaju vise...
Bosnjaci su rekli sve na predsjednickim izborima.. Bakiru i zlocinackoj sviti oko njega je receno jedno odlucno NE..

To gdje ti ides i koga slusas je totalno nebitno..
meridiyan

#71359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Ne vjerujem da ce Schmidt djelovati prije isteka rokova koje je dao za formiranje vlasti.
"Dom zdravlja" po obicaju malo lagi.
A_A_AKCIJA

#71360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Officer Crabtree wrote: 04/01/2023 21:02 ovim potezima 8,
Hahahahah, reci da se šališ.

Kojim, bolan, crnim potezima?

Da bi se napravio potez, moraš ući u igru, tj preuzeti vlast. To se nije desilo nigdje osim ZDK i BPK, a da je promjena u odnosu na 2018.

Ovdje se samo gleda u kuglu i baca grah, ne bi li se prepale neznalice da će Osmorka, nekada, možda, ako, nešta prepusti HDZ-u i Miletu.

Uz ogromne količine ljute kuknjave i zajedljivih doskočica kao začina, jer odoše milijarde, a nisu ih se nauživali. Sve sanjajući raspad Osmorke i povratak na staze stare slave :D
Vaya

#71361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 04/01/2023 21:05
Vaya wrote: 04/01/2023 20:57

Bosnjaci su rekli sve na predsjednickim izborima.. Bakiru i zlocinackoj sviti oko njega je receno jedno odlucno NE..

Jebote Bakir...totalno nebitsn lik...ne mogu da vjerujem da ste toliko opsjednuti sa njim, k'o da vam je pojeb'o pola zena u familiji koliko pricate o njemu...

Ja pricam ovdje o principu, pricam o mojoj drzavi, pricam o zakonu...onom istom zakonu koji mi ga je nacista nacrtao da u mojoj drza odlucuje ko ce biti na vlasti, pa kada je skontao da se preracunao, onda opet planira da ga koriguje kako je njemu kurcu cejf, tj. kako odgovara zakonski presudjenim dusmanima moje drzave...je li imas imalo savjesti jebote?
bdzs

#71362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bdzs »

Šta bi danas, raspali se Osmica, Hoće li Čovo zagrliti Komšu, Šta Kaže Bakir, hoće li Nerko pojest pitu sa njim, zna li se šta ljudi.
anelsol

#71363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Pojedinci očigledno ne shvataju da odluke koje donosi VP imaju dugoročne posljedice. Ako danas nekome to ide u prilog, sutra mu možda neće ići u prilog. Svako normalan u ovoj zemlji ko je legalista ne podrzava bilo kakvo nametanje niti izmjena Ustava niti Izbornog zakona jer su to temeljni akti jedne države.

Ako ovo prođe, mislim da će HDZ već kod narednih izbora izgubiti prednost koju je stekao posljednjim izmjenama, tako da nisam siguran da će Pantovčak blagonaklono gledati na ovu ideju.
tramvajtrojka

#71364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Vaya wrote: 04/01/2023 21:10

Jebote Bakir...totalno nebitsn lik...ne mogu da vjerujem da ste toliko opsjednuti sa njim, k'o da vam je pojeb'o pola zena u familiji koliko pricate o njemu...

Ja pricam ovdje o principu, pricam o mojoj drzavi, pricam o zakonu...onom istom zakonu koji mi ga je nacista nacrtao da u mojoj drza odlucuje ko ce biti na vlasti, pa kada je skontao da se preracunao, onda opet planira da ga koriguje kako je njemu kurcu cejf, tj. kako odgovara zakonski presudjenim dusmanima moje drzave...je li imas imalo savjesti jebote?
pa gdje su vam principi kad je SDF koalicija sa HDZ-om i SNSD-om bila u vlasti tad nije bilo moja država i zabrinutosti za nju :lol: :mrgreen:

i sad bi vas bolila briga za smitov zakon kojeg nazivate nacistom tad bi vam bio babo da ste uspjeli skupiti dovoljno rukicu niste i sad vam krivi svi sto ste demokratskim putem ispali iz vlasti :lol: :lol:
Officer Crabtree

#71365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Officer Crabtree »

A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 21:10
Naravno da se ne šalim.

Ja sam glasao za NS, iz razloga što su kazali da imaju određene principe kojih će se držati.

Svi od reda u 8 su govorili, osim ovih nesretnika iz Banovića, da su problem osobe sa crnih lista, na tome im se kampanja zasnivala - anti rušenje države i anti kriminal.

Na kraju toj istoj NS nije problem osoba sa crne liste da dignu ruku ta nju.

Eto takav potez, ja sam siguran da to smeta većini glasača NS i SDP.

Za NIP mi je svejedno, oni su ionako samo SDA umjesto SDA, al SDP i NS sada rade nešto protiv čega su uvijek bili.
laik1981

#71366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 04/01/2023 21:10

Naravno da je nebitan, kao i stranka mu.. Konacno je doslo vrijeme da ti zlocinci odu tamo gdje zasluzuju i da Bosnjaci pocnu da lijece duboke rane koje im je ta zlocinacka organizacija predvodjena bracnim parom nanijela..

Nulti prioritet je unistavanje SDA..

A sada nastavite kreciti..
A_A_AKCIJA

#71367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 04/01/2023 21:10 Jebote Bakir...totalno nebitsn lik...ne mogu da vjerujem da ste toliko opsjednuti sa njim, k'o da vam je pojeb'o pola zena u familiji koliko pricate o njemu...

A ne, ne.

Nemoj ovdje prodavati te balkanske folove, svođenja političke odgovornosti na lični nivo. Nije Bakir odavno ništa, osim naše budućnosti.

Bakir je lider jedne kriminalne stranke i dok god ne krenu procesi protiv njih i dok ne budemo sigurni da su politička prošlost, svaki dan se mora podsjećati ko je i za šta je odgovoran. Svaki da, a što to tebe žulja, što biti, "ma pusti to", miriše na SDA apologetu.

Za ova nagađanja, predviđanja, prognoze, fulio si temu. Uzmi pare na kladionici, ako već tako barataš futurom.

Ima li šta konkretno kod vas, majku mu?
mirza_15

#71368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Kojim, bolan, crnim potezima?

Da bi se napravio potez, moraš ući u igru, tj preuzeti vlast. To se nije desilo nigdje osim ZDK i BPK, a da je promjena u odnosu na 2018.

Ovdje se samo gleda u kuglu i baca grah, ne bi li se prepale neznalice da će Osmorka, nekada, možda, ako, nešta prepusti HDZ-u i Miletu.

Uz ogromne količine ljute kuknjave i zajedljivih doskočica kao začina, jer odoše milijarde, a nisu ih se nauživali. Sve sanjajući raspad Osmorke i povratak na staze stare slave :D
Upravo. Sve futur i vidovite Džemile :mrgreen:

Zbog zabrinutosti da bi osmorka mogla, ako bi, možda, treba prepustiti provjerenim za svaki slučaj.

Sama činjenica da neko vjeruje da je prvo 11, a onda 8 stranaka skupljeno da bi svi izdali, dok ona jedna (dobro dvije :lol: ) sigurno neće te da su svi spremni na to je već samo po sebi za ozbiljne analize.
Vaya

#71369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Ne zasluzujemo mi drzavu...
Kakav narod takvi i politicari... Krenuvsi od ahmaka iz SDA koji svega sto su dotakli su sjebali do svih onih ostalih koji pricaju kontra SDA samo da bi dosli u poziciju malo da budu SDA...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Panika ljudi kojima "sistem" daje 20 godina je razumljiva.

Dug je to period, pola radnog vijeka, da bi se minenjale navike: nerada, provjere diploma, dodjele sredstava na lijepe oci, obnasanje veceg broja duznosti i ono omiljeno - tenderi...
A_A_AKCIJA

#71371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Officer Crabtree wrote: 04/01/2023 21:16

Naravno da se ne šalim.

Ja sam glasao za NS, iz razloga što su kazali da imaju određene principe kojih će se držati.

Svi od reda u 8 su govorili, osim ovih nesretnika iz Banovića, da su problem osobe sa crnih lista, na tome im se kampanja zasnivala - anti rušenje države i anti kriminal.

Na kraju toj istoj NS nije problem osoba sa crne liste da dignu ruku ta nju.

Eto takav potez, ja sam siguran da to smeta većini glasača NS i SDP.

Za NIP mi je svejedno, oni su ionako samo SDA umjesto SDA, al SDP i NS sada rade nešto protiv čega su uvijek bili.
A slušaj.

Ja znam da je jedan od stubova ostanka SDA na vlasti bila glupost "nećemo sa nacionalistima". U međuvremenu im neko objasnio da tako nikada neće biti u vlasti, pa se opametiše i uzeše vlast.

I sada kuknjava, nije fer, rekli ste da nećete.

A ti ako glasanje za Čavaru stavljaš u istu ravan kao i 30 godina SDA kriminala i knjigu kriminala i izdaja države, koju su ispisali, si naivan. Naivan jer misliš da će tu gluposti iko popušiti kao argument.

Jeste, zbog toga treba izaći iz Osmorke i pružiti Bakiru šansu da se vrati, nastavi nas guliti do kosti, i da opet on izabere tog istog Čavaru.

Hahahahahaha, sjajna ideja, sjajna.

SDA mora na smetljište politike. To je prioritet i to jako dobro znamo. Ostalo je sve spašavanje vojnika Bakira.
Haris.ba

#71372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Ako zbog Sda Smit bude prinudjen smanjiti i mogucnost Hdz da budu nacrtani u vlasti - veoma dobar razvoj situacije.

Ove izbore Sda, a slijedece Hdz izbacimo.

Ali, bice neko kljakavo rjesenje. Ono tipa, ako ti ime nacije pocinje sa slovom B glas ti vrijedi polovina u odnosu na H.
Last edited by Haris.ba on 04/01/2023 21:27, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#71373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Chmoljo wrote: 04/01/2023 21:22 Panika ljudi kojima "sistem" daje 20 godina je razumljiva.

Dug je to period, pola radnog vijeka, da bi se minenjale navike: nerada, provjere diploma, dodjele sredstava na lijepe oci, obnasanje veceg broja duznosti i ono omiljeno - tenderi...
Sve je dobro dok su tehnicki mandati.. :mrgreen:
Prpa.ba

#71374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Haris.ba wrote: 04/01/2023 21:27 Ali, bice neko kljakavo rjesenje. Ono tipa, ako ti nacija pocinje sa imenom B glas ti vrijedi polovina u odnosu na H.
:lol:

Tacno zamisljam pravne timove Zagreba, OHr-a i DIF-ovce kako se znoje pokusavajuci doci do rjesenja koje se doslovno svodi na ovo tvoje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#71375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote: 04/01/2023 21:25

Jeste, zbog toga treba izaći iz Osmorke i pružiti Bakiru šansu da se vrati, nastavi nas guliti do kosti, i da opet on izabere tog istog Čavaru.
:D :D
Locked