Nakon izdavanja dozvole za nabavku imaš 6 mjeseci da nabaviš oružje ili se dozvola za nabavku poništava. Nakon toga izdavanje oružanog lista, dozvole za oružje. Još malo taksi i gotovoooo.
Nisi još ni počeo sa plaćanjem. Al' ajd. Sretno
To za komšiluk i posao nek rade o svom trošku, to im ne plaćamarchi_a wrote: ↑04/01/2023 12:07 Predavanja teorija, ispit pismeno, poligon praktično. Prije toga provjere, komšiluk, posao, da bi ti uopšte dali mogućnost da ideš na predavanja i polaganje. U slučaju odbijenice, ne vraćaju novac koji si već dao.![]()
Nakon izdavanja dozvole za nabavku imaš 6 mjeseci da nabaviš oružje ili se dozvola za nabavku poništava. Nakon toga izdavanje oružanog lista, dozvole za oružje. Još malo taksi i gotovoooo.
Nisi još ni počeo sa plaćanjem. Al' ajd. Sretno![]()
Ne nasljeđuješ očevu dozvolu za oružje...nakon smrti oružje mora biti nevedeno u ostavinskoj raspravi a nakon toga se ostali moraju odreći istog u svoju korist.A prije toga oružje moraš odnjeti u policiji i ostaviti.I procedura,takse,obuka,pa ispitivanje po komšiluku jesil sav svoj itd...ako dobiješ odbijenicu ostao si bez očevog oružjaemotivac wrote: ↑04/01/2023 12:23To za komšiluk i posao nek rade o svom trošku, to im ne plaćamarchi_a wrote: ↑04/01/2023 12:07 Predavanja teorija, ispit pismeno, poligon praktično. Prije toga provjere, komšiluk, posao, da bi ti uopšte dali mogućnost da ideš na predavanja i polaganje. U slučaju odbijenice, ne vraćaju novac koji si već dao.![]()
Nisi još ni počeo sa plaćanjem. Al' ajd. Sretno![]()
Otac mi ima dozvolu za držanje i nošenje od '92 tako da je i to + jer ću i njegovo oružje naslijediti. Svakako ću uzeti oružje čim dobijem dozvolu za nabavku, Army Shop ili ti ga Danial's.
Neće biti više od 300 KM, objavim kada sve završim![]()
Ko nasljeđuje ako ne ja ? Neće mama sigurno, a neće ni komšija ili amidža, totalno ne bitno, a siguran sam da ću dozvolu dobiti iz prvePM72 wrote: ↑04/01/2023 12:33Ne nasljeđuješ očevu dozvolu za oružje...nakon smrti oružje mora biti nevedeno u ostavinskoj raspravi a nakon toga se ostali moraju odreći istog u svoju korist.A prije toga oružje moraš odnjeti u policiji i ostaviti.I procedura,takse,obuka,pa ispitivanje po komšiluku jesil sav svoj itd...ako dobiješ odbijenicu ostao si bez očevog oružjaemotivac wrote: ↑04/01/2023 12:23
To za komšiluk i posao nek rade o svom trošku, to im ne plaćamOtac mi ima dozvolu za držanje i nošenje od '92 tako da je i to + jer ću i njegovo oružje naslijediti. Svakako ću uzeti oružje čim dobijem dozvolu za nabavku, Army Shop ili ti ga Danial's.
Neće biti više od 300 KM, objavim kada sve završim![]()
Ja ti iz prve ruke kažem kakav je zakon i kako ide postupak.Ne sumnjam da imaš neku debelu vezu u policiji čim si tako samouvjeren.emotivac wrote: ↑04/01/2023 12:59Ko nasljeđuje ako ne ja ? Neće mama sigurno, a neće ni komšija ili amidža, totalno ne bitno, a siguran sam da ću dozvolu dobiti iz prvePM72 wrote: ↑04/01/2023 12:33
Ne nasljeđuješ očevu dozvolu za oružje...nakon smrti oružje mora biti nevedeno u ostavinskoj raspravi a nakon toga se ostali moraju odreći istog u svoju korist.A prije toga oružje moraš odnjeti u policiji i ostaviti.I procedura,takse,obuka,pa ispitivanje po komšiluku jesil sav svoj itd...ako dobiješ odbijenicu ostao si bez očevog oružja![]()
![]()
![]()
Najjaci si jbgemotivac wrote: ↑04/01/2023 12:59Ko nasljeđuje ako ne ja ? Neće mama sigurno, a neće ni komšija ili amidža, totalno ne bitno, a siguran sam da ću dozvolu dobiti iz prvePM72 wrote: ↑04/01/2023 12:33
Ne nasljeđuješ očevu dozvolu za oružje...nakon smrti oružje mora biti nevedeno u ostavinskoj raspravi a nakon toga se ostali moraju odreći istog u svoju korist.A prije toga oružje moraš odnjeti u policiji i ostaviti.I procedura,takse,obuka,pa ispitivanje po komšiluku jesil sav svoj itd...ako dobiješ odbijenicu ostao si bez očevog oružja![]()
![]()
![]()
Ja završio u Brezi ZDK i troškovi su bili ovako:
Ja sam prije par postova detaljno napisao koliko dodje u KS i izadje cca 500KM. A to što ti misliš da je kod tebe jeftinije, varaš se ili onako bezveze pričaš, jer svakako još nisi naučio da se kaže ORUŽNI list, a ne oružani!
To što je u KS cca 500 KM u ZE-DO NIJE i ne varam se niti bezveze pričam. Da li se zvao ORUŽANI ili ORUŽNI nije uopšte bitno, ne znam šta te to bode u oči. To što sam rekao za kanton da ne valja je šala, ti se očito ne znaš šalit i mrziš sam sebe i sve oko sebe. Prijavu sam podnio, i to je to od troškova što sam rekao, jedino ako računaš i pištolj ? U ostalom ne znam za KS, znam za ZE-DO da je tako i to je to.acer5101 wrote: ↑07/01/2023 08:58Ja sam prije par postova detaljno napisao koliko dodje u KS i izadje cca 500KM. A to što ti misliš da je kod tebe jeftinije, varaš se ili onako bezveze pričaš, jer svakako još nisi naučio da se kaže ORUŽNI list, a ne oružani!
A btw. svaki kanton valja!
Kad odeš u PU i podneš prijavu za dozvolu, prije svega ti detaljno dužnosnik objasni troškove, i ne znam zašto uopšte pitaš nas na forumu ako si taj korak prošao.
I ja sam isto napisao oružani list iako je ispravno i na dozvoli piše oružni list za držanje i nošenje oružja. Lapsus, navika, jbg.acer5101 wrote: ↑07/01/2023 08:58Ja sam prije par postova detaljno napisao koliko dodje u KS i izadje cca 500KM. A to što ti misliš da je kod tebe jeftinije, varaš se ili onako bezveze pričaš, jer svakako još nisi naučio da se kaže ORUŽNI list, a ne oružani!
A btw. svaki kanton valja!
Kad odeš u PU i podneš prijavu za dozvolu, prije svega ti detaljno dužnosnik objasni troškove, i ne znam zašto uopšte pitaš nas na forumu ako si taj korak prošao.