Nema šanse da bih gledao nešto što ima pet-šest sezona. I onda još i sedma, osma, pa tako unedogled.
Hvala lijepo što ste primjetili da je tema o serijama.
Moderator: _BataZiv_0809
sa serijom se vežeš na emotivnom nivou pet godina, film zaboraviš za dva danaOsmi Socrates wrote: ↑03/01/2023 19:48 Ja serije ne gledam. Eventualno, mogu odgledati ako imaju unaprijed određen broj epizoda, da tačno znam kad je kraj, i da taj kraj nije za četiri-pet godina.
Nema šanse da bih gledao nešto što ima pet-šest sezona. I onda još i sedma, osma, pa tako unedogled.
Hvala lijepo što ste primjetili da je tema o serijama.![]()
Kad si ti ba sve to pogledao. Ne gledaš ništa, samo igraš igre.Tito_i_Partija wrote: ↑03/01/2023 18:44 Succession je top serija. Niho je opet u svojoj kontraškoj fazi gdje sve što valja, ne valja. Is it that time of the year again?
Leftovers je okej, al' što reče omarka, daleko od najbolje.
Serije su nekako evoluirale u zadnjih par decenija, pa je sada postala rijetkost serija duža od recimo 4 sezone. A i sezone su po 6-8 epizoda, i nisu redovne svake godine, eno recimo Peaky Blinders, trajala 10 godina, ali samo 6 sezona, po 6 epizoda, to je ukupno 36 epizoda na deceniju, dakle sezona i po neke serije iz devedesetih.Osmi Socrates wrote: ↑03/01/2023 19:48 Ja serije ne gledam. Eventualno, mogu odgledati ako imaju unaprijed određen broj epizoda, da tačno znam kad je kraj, i da taj kraj nije za četiri-pet godina.
Hvala lijepo što ste primjetili da je tema o serijama.![]()
n+1 wrote: ↑03/01/2023 20:07Kad si ti ba sve to pogledao. Ne gledaš ništa, samo igraš igre.Tito_i_Partija wrote: ↑03/01/2023 18:44 Succession je top serija. Niho je opet u svojoj kontraškoj fazi gdje sve što valja, ne valja. Is it that time of the year again?
Leftovers je okej, al' što reče omarka, daleko od najbolje.![]()

Čuj odgled'o pilot pa ostavio dok se "nakani".dale cooper wrote: ↑03/01/2023 21:31 Succession sam odgledao pilot i svidjelo mi se, vidi se da je dobro napisana serija. Ali meni treba vremena da se nakanim i budem u moodu
za takve serije. Ali uskoro!![]()
Ma imam gomilu serija koje sam startao, pa kad se sjetim ili nakanim nastavim opet. Neke me interesuju više od nekih drugih.Tito_i_Partija wrote: ↑03/01/2023 21:40Čuj odgled'o pilot pa ostavio dok se "nakani".dale cooper wrote: ↑03/01/2023 21:31 Succession sam odgledao pilot i svidjelo mi se, vidi se da je dobro napisana serija. Ali meni treba vremena da se nakanim i budem u moodu
za takve serije. Ali uskoro!![]()
![]()
Ne znam, možda sam anomalija, al' ako mi se svidi pilot ja jednostavno nastavim gledat'.![]()
po meni dobre obje serije, ali nekako nisu toliko dinamicne i nisam se zakacio nakon sto sam pogledo jednu-dvije.
Zar to nisi znao da je rimejk homelandSmokingMan wrote: ↑03/01/2023 20:25 Meni je Sol Berenson iz Homeland.a bio iritantan u prve tri sezone, kasnije je Alex Gansa malo ublažio svoju kreativnost u ispoljavanju islamofobijei tako da je Berenson ni kriv ni dužan morao proći malu katarzu u nekoliko narednih sezona.
![]()
Vidim da je Homeland imao svog "progenitora" pod nazivom "Prisoners of war", ouuu ovo moram gledati, još u domaćoj izraelskoj produkciji. Auuu, ovo mora da gori od napetosti. Idem da ispeglam živce prvo.![]()
Pa kad mi se ne svidja sta gledate
Honestly, big NO!!!Truba wrote: ↑03/01/2023 22:17Zar to nisi znao da je rimejk homelandSmokingMan wrote: ↑03/01/2023 20:25 Meni je Sol Berenson iz Homeland.a bio iritantan u prve tri sezone, kasnije je Alex Gansa malo ublažio svoju kreativnost u ispoljavanju islamofobijei tako da je Berenson ni kriv ni dužan morao proći malu katarzu u nekoliko narednih sezona.
![]()
Vidim da je Homeland imao svog "progenitora" pod nazivom "Prisoners of war", ouuu ovo moram gledati, još u domaćoj izraelskoj produkciji. Auuu, ovo mora da gori od napetosti. Idem da ispeglam živce prvo.![]()
Clarie danes moja stara ljubav imao sam njezin poster ko tinejder![]()
Uhhhh, bas dobar rasplet, danteovski, nema statranquil wrote: ↑02/01/2023 07:44Evo sinoć sam upravo odgledao tu zadnju epizodu, zadovoljan sam i ja. Zadnja epizoda je prilična vožnja, uživaj![]()
Serija nije remek djelo o kojem će se pričati godinama, ali jeste neočekivana solidna (kažem "neočekivano" zbog izostanka bilo kakvog hype-a).
Dvije sezone su prilično zaokružile jednu cjelinu, naravno priča nije završena, ali treća sezona, ako je nadam se bude, će vjerovatno biti drugačija.
Imao sam strah da će druga sezona "popustiti", ali je bila sasvim logična eskalacija situacije nakon prve sezone. Skoro svaka "igra" u ovoj sezoni bi mogla biti film za sebe, i to, u zavisnosti od igre, u fazonu Cube, Saw, Rollerball ili Mad Max IIII "negativci" druge sezone (nešto što je falilo u prvoj) su sjajni, jer se često ispostavi da ni nisu pravi negativci, i za skoro sve od njih mi na kraju bude žao kada zaplate *
* - osim žandara srce. Jebo tog šupka.
Ja sam ga metnula na foe jer je postao nepodnosljiv otkako je Truba.
I meni je Behind her eyes sjela pravo.mirsek wrote: ↑03/01/2023 21:50 Behind her eyes, velika preporuka.![]()
Perfekcija serija ko voli tvistove i da se poslije vraca da vidi i da se cudi kako mu je taj detalj u nekoj sceni promakao.
Sto se tice gledanja serija sa vise sezona, poslije razocarenja sa naglo otkazanim serijama i sa serijama koje totalno useru u zadnjoj sezoni poslije vise godina prikazivanja sad preferiram mini serije do 8 nastavaka i filmove. Recimo jos nisam pogledao GOT, ne znam jesam li jedini na planeti ali jednostavno mi se ne daju gledati tolike sezone sa onakvom tematikom i po komentarima razocarenjem na kraju, pogledao sam prvih 5-6 epizoda nekad davno i tu sam stao.