Par slika u nastavku

Moderator: Benq
vivid ili hdr sa auto stavljen na on... moja pretpostavka tvog problemabetametazon wrote: ↑02/01/2023 14:56
Iskreno nakon onij mojih pokusaja samostalnog stelovanja strah me cackati opet, ovo mi je zasad stvarno ok![]()
AnonymousBIH wrote: ↑01/01/2023 17:38Hvala na odgovoru. Nemam, čak štaviše houću OLED. Koliko vidim nema bolje, eventualno Samsung S95B koji je 2499 KM, ali sa 2 godine garancije. LG su preskupi, jedino jos Philips 807, ali Sony je opet tata-mata za sve.typeOnegative wrote: ↑01/01/2023 11:24
Ako nemaš problem s OLEDom od toga teško da može bolja ponuda![]()
Hvala puno, i meni je prioritetno za gaming. Sto vise istrazujem vidim nema bolje, pricekacu jos desetak dana da vidim sta ludo da ne ispadne tipa C2 sa 5 godina garancije za priblizno ovu cijenu, ako ne onda idem na A83J. Igram puno BF V sa ekipom, nadam se da statički hud i ostala skalamerija na ekranu nece prouzrociti burn in.typeOnegative wrote: ↑02/01/2023 18:12AnonymousBIH wrote: ↑01/01/2023 17:38
Hvala na odgovoru. Nemam, čak štaviše houću OLED. Koliko vidim nema bolje, eventualno Samsung S95B koji je 2499 KM, ali sa 2 godine garancije. LG su preskupi, jedino jos Philips 807, ali Sony je opet tata-mata za sve.OLED za 2 milje s pet god garancije je bio misaona imenica donedavno, bolje ne može. I ja sam imao sličnu dilemu, Philips je otpao u startu iako sam mogao dobiti Philips 65 " za otprilike slične pare kao i lg i Sony modele od 55". Između A83J i C1 pored toga što je bio jeftiniji tri stoje od sonya , presudili su bolji gaming featurei na c1 i 4 HDMI 2. 1 porta naspram dva na Sony-u... Slika svakako tu negdje a dosta igram na tv-u tako da u mom slučaju nije bilo teško odlučiti
![]()
Ja odjavio Email kojim sam bio prijavljen i ponudi mi vraćanje na tvorničke postavke. Traži kod...betametazon wrote: ↑02/01/2023 13:29 Update za one koji se eventualno dvoume za C635 seriju od TLC (konkretno ovo je sa 55C635) - vracanje na tvornicke postavke je rezultiralo poboljsanjem prikaza, boje su prirodnije i zivlje (npr prije postavki ovaj glumac je izgkedao kao da ima zuticu)
Ne znam brt, ja sam se prijavio ali se nisam odjavljivao...mislim da ne bi trebalo da te odjavi sa lokalnih aplikacija, prijava je zbog google servisa valjda-Chesterfield- wrote: ↑02/01/2023 20:07Ja odjavio Email kojim sam bio prijavljen i ponudi mi vraćanje na tvorničke postavke. Traži kod...betametazon wrote: ↑02/01/2023 13:29 Update za one koji se eventualno dvoume za C635 seriju od TLC (konkretno ovo je sa 55C635) - vracanje na tvornicke postavke je rezultiralo poboljsanjem prikaza, boje su prirodnije i zivlje (npr prije postavki ovaj glumac je izgkedao kao da ima zuticu)
Hoće li se odjaviti sa netflix, itd...
ma ništa kolega , sve pet , tu i jesmo da razmjenimo mišljenjaAnonymousBIH wrote: ↑02/01/2023 19:03Hvala puno, i meni je prioritetno za gaming. Sto vise istrazujem vidim nema bolje, pricekacu jos desetak dana da vidim sta ludo da ne ispadne tipa C2 sa 5 godina garancije za priblizno ovu cijenu, ako ne onda idem na A83J. Igram puno BF V sa ekipom, nadam se da statički hud i ostala skalamerija na ekranu nece prouzrociti burn in.typeOnegative wrote: ↑02/01/2023 18:12
OLED za 2 milje s pet god garancije je bio misaona imenica donedavno, bolje ne može. I ja sam imao sličnu dilemu, Philips je otpao u startu iako sam mogao dobiti Philips 65 " za otprilike slične pare kao i lg i Sony modele od 55". Između A83J i C1 pored toga što je bio jeftiniji tri stoje od sonya , presudili su bolji gaming featurei na c1 i 4 HDMI 2. 1 porta naspram dva na Sony-u... Slika svakako tu negdje a dosta igram na tv-u tako da u mom slučaju nije bilo teško odlučiti
![]()
Naručio sam A83J, 1900 KM, Technoshop, loyalty kupac, sutra mi treba stici. Vagao između C2 i njega, vidim da ne vrijedi 600 KM vise plus dodatna garancija, a daju neke slusalice bezveze gratis, plus ogadio mi se LG sa Nanocell katastrofom. Navikao sam se na Sony XH90, i to dodatno. Kabal imam, iz svega procitanog i iz tvog iskustva ne sumnjam da sam miran 5 godina, jer TV koristim striktno za PS5, sport i ponekad film pogledam.typeOnegative wrote: ↑03/01/2023 18:52ma ništa kolega , sve pet , tu i jesmo da razmjenimo mišljenjaAnonymousBIH wrote: ↑02/01/2023 19:03
Hvala puno, i meni je prioritetno za gaming. Sto vise istrazujem vidim nema bolje, pricekacu jos desetak dana da vidim sta ludo da ne ispadne tipa C2 sa 5 godina garancije za priblizno ovu cijenu, ako ne onda idem na A83J. Igram puno BF V sa ekipom, nadam se da statički hud i ostala skalamerija na ekranu nece prouzrociti burn in.![]()
Hmm , evo baš gledam malo cijene i izbor i iskreno sj.bo sam se , puno više od očekivanih za ovo doba godine . C1 slabo dobavljiv , a ako i je cijena je aj zdra`o (2900 u technoshopu) , C2 najjeftiniji , bar ono što sam vidio je 2500 ( za gotovinu ) i ima 2 god garancije , dodatnu moraš dokupiti ,(za C2 ide G6 OD 143 KM ) , tako da kako god okreneš taj A83j za dvije milje je najbolja ponuda jer čisto sumnjam da će biti nekih ozbiljnijih popusta u nekom bližem vremenskom roku za LGeve i da dođu na tu cijenu .
U vezi burn in-a stvari su sad puno bolje nego prije i čisto sumnjam da će biti nekih problema ,samo treba vodit računa o ` osnovnoj higijeni ` za OLEDe , ne držati puno statičnu sliku u fullscreenu , mada ruku na srce to ugl i ne možeš sve i kad bi htio jer pali screennsaver dok to skonta , ne isključivat iz struje zbog čišćenja piksela nakon gašenja i više manje to je to . Novi OLEDi inače imaju ugrađene tehnologije za zaštitu od burn in-a ,samo ostaviš predefinirane postavke (LG to zove OLED care , sony ga vjv drukčije imenovao al mora biti ) , eventualno upališ/postaviš ABL ako već nije i voila . Moj je kod mene skoro pola godine , nije puno , al se fkt puno igralo svih vrsta igara i panel je čist ko suza , kad napuni 2000 sati automatski će odradit veliki refresh tako da se ne brinem u vezi toga ni sekunde .
Kako god , mislim da ćeš bit prezadovoljan jer gaming na OLEDu je prebrutaleee![]()
P.S. i pripremi dobar HDMI kabel![]()
Jesi li probao neke aplikacije instalirati tipa stremio, moze li to preko Google TV btw.betametazon wrote: ↑02/01/2023 13:29 Update za one koji se eventualno dvoume za C635 seriju od TLC (konkretno ovo je sa 55C635) - vracanje na tvornicke postavke je rezultiralo poboljsanjem prikaza, boje su prirodnije i zivlje (npr prije postavki ovaj glumac je izgkedao kao da ima zuticu)
Par slika u nastavku
![]()

Moze, moze i Kodi i sl...dzeno123 wrote: ↑04/01/2023 13:42Jesi li probao neke aplikacije instalirati tipa stremio, moze li to preko Google TV btw.betametazon wrote: ↑02/01/2023 13:29 Update za one koji se eventualno dvoume za C635 seriju od TLC (konkretno ovo je sa 55C635) - vracanje na tvornicke postavke je rezultiralo poboljsanjem prikaza, boje su prirodnije i zivlje (npr prije postavki ovaj glumac je izgkedao kao da ima zuticu)
Par slika u nastavku
Nek bude hairli i uzivaj sad.AnonymousBIH wrote: ↑04/01/2023 16:00 Stigao ranije, igram se sa njim 2 sata, otprilike zaključujem da drugi televizori za mene više ne postoje. Neopisiva slika, savršen zvuk, Sony je prekucao igricu sa ovim mid range modelom.
![]()
cestitke i od mene . Nisam iznenađen da si impresioniran jer i ja sam bio , ustvari još uvijek sam iako je kod mene već par mjeseciAnonymousBIH wrote: ↑04/01/2023 16:18Hvala puno. Odusevljen sam, a tesko me oduseviti, XH90 je vrhunski TV, ali ovo je level iznad svega sto sam vidio.
1900 KM sa 5 godina garancije. Vidim cijene su vec zamijenili sada cini mi se 2300 KM.
sve pet kolega , drago mi je ako sam pomogaoAnonymousBIH wrote: ↑04/01/2023 17:021900 KM sa 5 godina garancije. Vidim cijene su vec zamijenili sada cini mi se 2300 KM.
@mc-twin Amin, amin
@typeOnegative Hvala jos jednom, tvoje misljenje je bilo od ogromne koristi.
Postavio sam sada jedan do drugog novi i stari tv i pustao istovremeno isti sadrzaj, cisto da vidim koliko je stvarna razlika a koliko mi se čini. XH90 je vrhunski TV, ali ne moze ni blizu A83J, jednostavno dvije razlicite tehnologije gdje je OLED superioran u svemu.
AnonymousBIH wrote: ↑04/01/2023 16:00 Stigao ranije, igram se sa njim 2 sata, otprilike zaključujem da drugi televizori za mene više ne postoje. Neopisiva slika, savršen zvuk, Sony je prekucao igricu sa ovim mid range modelom.
![]()