Najbolji restoran u Sarajevu
- oldtajmer
#3876 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
neki fin restoran na relaciji pofalici-malta 
-
PaulTracy
#3877 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Tu Kristijan Golubović jede redovnorahmetli dedo wrote: ↑13/12/2022 09:53 @mk ultra
Nije magarac, baš u zgradi INA u hrasnom, ona od 2-3 sprata, penjalo se gore. Tu sam bio ima 20 godina, nisam se još bio vratio, riba bila vrhunska, školjke, rakovi, vino... sve top, ne bi se postidio ni da je u dubrovniku, a tako smo nekako i platili
-
konami666
#3878 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Misliš u poređenju sa drugim gradovima u Bosni?konektovan wrote: ↑11/12/2022 21:43 Mogu samo reći da je Sarajevo što se tiče gastro ponude raj...u poredjenju sa drugim gradovima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3879 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I šire....konami666 wrote: ↑02/01/2023 16:10Misliš u poređenju sa drugim gradovima u Bosni?konektovan wrote: ↑11/12/2022 21:43 Mogu samo reći da je Sarajevo što se tiče gastro ponude raj...u poredjenju sa drugim gradovima.
-
McGradySA
#3880 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Do nedavno je Sarajevo bilo vrlo dobro što se tiče odnosa uloženo-dobijeno, dok nije došla ova recesija ali i nebulozno dizanje cijena. Od ovih jeftinijih varijanti dobra mi je La Perla, pizza OK, lignje i njihovo domaće pecivo još bolje. Kibe mi je najbolji što se tiče tradicionalnije kuhinje, doduše nisam duže vrijeme bio. Roštilj-Brajlović (ne ići na Ilidžu) i Nune.
-
konami666
#3881 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kojim to, zanima me
- konektovan
#3882 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
-
konami666
#3883 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Interesantno da je 17 restorana iz Beograda preporuceno na Michelin guide-u a čak 18 restorana u Zagrebu (gdje jedan ima 1*). Sarajevo 0 bodova.
- konektovan
#3884 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hebo li vas michelin da vas hebo...
Smeće živo prodaju...
Smeće živo prodaju...
-
Tea lana
#3885 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Evo dat cu i ja svoj osvrt
Basca kod Ene (Sedrenik)domaca hrana i ambijent top,lokacija za ljude sa strane malo zeznuta.Njihova plata mesna ,klepe,domaca pita.
Barsa (kod Europe) cijene malo skuplje dobar amijent,ukusna hrana.Pica i skampi u tempuri top, mada sam vecinu jela slanih jela i sva su odlicna. Slatkisi onako vise su to njihove izvedenice Ali volim otici tamo i moja preporuka je da nazovete i rezervisete.
Terra restoran (Radiceva) cijene i omjer kvalitete su zausta u skladu.
Wok mozda jedan od najboljih u gradu.
Perla (I Sarajevo) cijene malo vece ali zato je hrana vrhunska kao i ambijent Moja preporuka zapeceni losos i ko jede piletina umotana u slanini.
Basca kod Ene (Sedrenik)domaca hrana i ambijent top,lokacija za ljude sa strane malo zeznuta.Njihova plata mesna ,klepe,domaca pita.
Barsa (kod Europe) cijene malo skuplje dobar amijent,ukusna hrana.Pica i skampi u tempuri top, mada sam vecinu jela slanih jela i sva su odlicna. Slatkisi onako vise su to njihove izvedenice Ali volim otici tamo i moja preporuka je da nazovete i rezervisete.
Terra restoran (Radiceva) cijene i omjer kvalitete su zausta u skladu.
Wok mozda jedan od najboljih u gradu.
Perla (I Sarajevo) cijene malo vece ali zato je hrana vrhunska kao i ambijent Moja preporuka zapeceni losos i ko jede piletina umotana u slanini.
-
swanfilter
#3886 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Mislim da je Tripadvisor mnogo relevantniji po pitanju izbora gdje jesti za svoje pare, a da ne bude covjek razocaran bilo cime.
Jer radim u ugostiteljstvu i restoranu koji ne baca pare na reklamu i ne gleda da mu na vratima stoje naljepnice kojekakvih recenzenata, nego na uslugu, komentari musterija su vodilja.
Naravno, bude i tu kukolja. Pokusava konkurencija blatiti preko stoke, al Tripadvisor ne dozvoljava bas tako lagano da gluposti prolaze.
Kakva im je metoda, ne znam. Mogu pitati seficu, pa se javim. Imali smo slucaj komsija koji su otvorili pored nas i ponuda slicna nasoj, meso kao osnova. Poceli su blatiti da je to bilo preocito providno. Nakon nekog vremena suti i trpi, sefica se javi Tripu i stvar je bila instantno sređena ...
Jer radim u ugostiteljstvu i restoranu koji ne baca pare na reklamu i ne gleda da mu na vratima stoje naljepnice kojekakvih recenzenata, nego na uslugu, komentari musterija su vodilja.
Naravno, bude i tu kukolja. Pokusava konkurencija blatiti preko stoke, al Tripadvisor ne dozvoljava bas tako lagano da gluposti prolaze.
Kakva im je metoda, ne znam. Mogu pitati seficu, pa se javim. Imali smo slucaj komsija koji su otvorili pored nas i ponuda slicna nasoj, meso kao osnova. Poceli su blatiti da je to bilo preocito providno. Nakon nekog vremena suti i trpi, sefica se javi Tripu i stvar je bila instantno sređena ...
-
moonca
#3887 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
na Tripadvisor. u .. nekoliko recenzija . negativnih na uslugu. spori/ neljubazni..
.za Enu
-
konami666
#3888 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Vidi se da nemaš pojma o čemu pišeš
-
konami666
#3889 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni se u Sarajevu svidio restoran Kibe Mahala kao i 4 sobe Gospođe Safije. Još mi se svidio i onaj u radicevoj, ne znam koliko još ima restorana na tom nivou u Sarajevu.
- konektovan
#3890 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
-
swanfilter
#3891 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ohani malo. Kako cujem, u Sa ne postoji Sushi ponuda. Za glavni grad drzave u ovaj vakat, to nije bas prihvatljivo. Bez obzira, volio njihovu kuhinju ili ne ...
-
konami666
#3892 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Naravno da imam, volim putovati kako privatno tako i poslovno i posjećivati one bolje restorane
- konektovan
#3893 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pričam o kvaliteti...swanfilter wrote: ↑02/01/2023 19:34Ohani malo. Kako cujem, u Sa ne postoji Sushi ponuda. Za glavni grad drzave u ovaj vakat, to nije bas prihvatljivo. Bez obzira, volio njihovu kuhinju ili ne ...
Možeš ponuditi sushi na kvadrat, ja to ne jedem...i to me me zanima. Ono što jedem, mogu komentarisati i uporediti.
- konektovan
#3894 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
-
Osmi Socrates
#3895 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kad se kaže "ponuda", ne računa se samo ono što ti voliš jesti.
Tebi lično je dobra ponuda i da ne ideš u restorane nikako, pod uslovom da oženiš dobru kuharicu stvari koje jedeš.
Međutim, to nije svakom dobra ponuda.
Tebi lično je dobra ponuda i da ne ideš u restorane nikako, pod uslovom da oženiš dobru kuharicu stvari koje jedeš.
Međutim, to nije svakom dobra ponuda.
-
swanfilter
#3896 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ti si spomenuo ponudu, ne kvalitet. Ako cemo samo o pitama i cevapima, onda si u pravu.konektovan wrote: ↑02/01/2023 19:56Pričam o kvaliteti...swanfilter wrote: ↑02/01/2023 19:34
Ohani malo. Kako cujem, u Sa ne postoji Sushi ponuda. Za glavni grad drzave u ovaj vakat, to nije bas prihvatljivo. Bez obzira, volio njihovu kuhinju ili ne ...
Možeš ponuditi sushi na kvadrat, ja to ne jedem...i to me me zanima. Ono što jedem, mogu komentarisati i uporediti.
A, i po pitanju kvaliteta, ne moze se nikako porediti sa ZG ili Lj kada je u pitanju more, recimo. Nikako i nikada.
- konektovan
#3897 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nisam se dobro izrazio....moja greška.swanfilter wrote: ↑02/01/2023 20:10Ti si spomenuo ponudu, ne kvalitet. Ako cemo samo o pitama i cevapima, onda si u pravu.konektovan wrote: ↑02/01/2023 19:56
Pričam o kvaliteti...
A, i po pitanju kvaliteta, ne moze se nikako porediti sa ZG ili Lj kada je u pitanju more, recimo. Nikako i nikada.
Mi smo za njih izmislili hranu u svakom pogledu.
U mjesec dana sam obišao od Ljubljane, Zagreba, Beograda,...majke mi, na alipašiinu je bolja hrana.
-
Osmi Socrates
#3898 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa i za očekivati je da su pite i ćevapi dobri u Sarajevu. Možda i najbolji pite i ćevapi na svijetu.
Mada i to je diskutabilno, kada se uzmu u obzir diskusije na ovom forumu o pitama i ćevapima. Ko to kontroliše?
Ja imam jedne dobre ćevape u svom okruženju, ali sam i siguran da su vrhunski, jer znam i ko ga provjerava i na koji način. Ko te vaše provjerava?
Tako da dolazimo do apsurda da možda ja jedem kvalitetnije ćevape nego vi.
Ali, ni to ništa ne govori o ponudi. "Moja" dobra ponuda je veoma komplikovana. Mora postojati milion stvari. Pogotovo u turističkim mjestima, kao što je Sarajevo. Ili se barem pretvaraju da su turističko mjesto.
Izvinjavam se što sam drugačiji.
Mada i to je diskutabilno, kada se uzmu u obzir diskusije na ovom forumu o pitama i ćevapima. Ko to kontroliše?
Ja imam jedne dobre ćevape u svom okruženju, ali sam i siguran da su vrhunski, jer znam i ko ga provjerava i na koji način. Ko te vaše provjerava?
Tako da dolazimo do apsurda da možda ja jedem kvalitetnije ćevape nego vi.
Ali, ni to ništa ne govori o ponudi. "Moja" dobra ponuda je veoma komplikovana. Mora postojati milion stvari. Pogotovo u turističkim mjestima, kao što je Sarajevo. Ili se barem pretvaraju da su turističko mjesto.
Izvinjavam se što sam drugačiji.
- SmokingMan
#3899 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Možda je bolje reći da je danas reklama bolja od proizvoda koji se nude na tržištu, a iza toga stojim kada je naša jrana koja se nudi tu i tamo pretjerano hvaljena, iako joj je cijena u određenim dijelovima Sarajeva skočila do nebesa. 
-
swanfilter
#3900 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
konektovan wrote: ↑02/01/2023 20:16Nisam se dobro izrazio....moja greška.swanfilter wrote: ↑02/01/2023 20:10
Ti si spomenuo ponudu, ne kvalitet. Ako cemo samo o pitama i cevapima, onda si u pravu.
Mi mo za njih izmislili hranu u svakom pogledu.
U mjesec dana sam obišao od Ljubljane, Zagreba, Beograda,...majke mi, na alipašiinu je bolja hrana.![]()
Iz iskustva, ove nase corbali stvari su bez premca.
Kada je u pitanju korak sa vremenom, e tu nas nema na mapi.
Volimo prodavati muda pod bubrege.
Kolega, ja u Krajini kada sam vidio cijene buteljicnih vina, izbezumio se. Ovo pisem, ne kao musterija, nego kao neko koji radi u tom fahu.
Gdje ja radim, imamo preko sto etiketa, sto crna, sto bijela vina. Dole su cijene kao vise od pola nasih u ponudi. A, kada pogledamo faktor standarda, to je lopovluk teske kategorije.
Jos kada sam mu vlaznu plutu pod nos stavio, pita sta hoces sa tim ...
Lignje iz Binga izgrila, a cijena kao da u Opatiji jedem.
Jos se kod nas na ponudi i kvalitetu mora raditi.
Cupa ugostitelje dijaspora koja, cast određenom broju, vecina nema pojma sta si mu na hastal dao ...