ovo ti je nova godina, new me
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#43026 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma brt, ja samo lola igram, pitaj @l33t 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43028 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Raja, samo da vam.pozelim sretnu novu na meni najdrazoj temi. Da je nema, ne znam da li bih dolazio na forum uopste.
Uzivajte.
Uzivajte.
- ferratilis
#43029 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sretna Nova i od mene, dabogda svi imali da kupite RTX 4090. 
- SmokingMan
#43030 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bilo bi zanimljivo da imamo svoj YT kanal pa da tu ubacujemo sadržaj. Čisto zabave radi 
Pta mislite o Klix gaming Discord channel ?
Sretna nova i da sebi napokon kupim Nikkon d7100.
Pta mislite o Klix gaming Discord channel ?
Sretna nova i da sebi napokon kupim Nikkon d7100.
- Tito_i_Partija
#43031 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Želim vam sretnu novu godinu, i sretne loot dropove. 
- Averus
#43032 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I od mene Sretna Nova Godina 
- House
-
l33t
#43034 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Istinu coek govori, singleplayer igre je igrao ali na prste jedne ruke mozes ih izbrojati
Sretna Nova svima
OT: Instalirao sam ovu igru "The Dungeon Of Naheulbeuk The Amulet Of Chaos" svidja mi se bas samo me nervira sto je turn based
- SanskiBiser
#43035 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A obicno oni koji istom pocnu igrati pa se pate preporuka je da koriste Quen sign, tj. dobijes oklop magicni koji te stiti od par udaraca inace imas buildove na youtube imas build koji se sav fokusira na to mahanje i plesanje, pa one koji se fokusiraju na snagu i na potions ili one koji se fokusiraju na signs, cudovista moras poznavati pa da bi znao sta ih kontrira da li su osjetljivi na vatru i slicno. Imas beastiary pa pogledaj tamo bude info.arnes_king wrote: ↑01/01/2023 14:22Koristim, ali do sada nisam ni s njima vidio neku korist jer dok ja sign neki uradim vec su oni mene poceli udarati i u par sekundi i ubili, tako sa mi je najbolje palilo samo sam sto prije da ih ubijem. Nisam jos nidokle ni mak'o, igrao sam sinoc 3-4 sata i sve oko onih pocetnih naselja rjesavao stvari. Eto ja igram na najlaksoj od 5 tezina i ako nisam odmah zaspamao, da nemaju priliku da me napadaju, onda sam i mrtavSanskiBiser wrote: ↑01/01/2023 13:18
a signs ne koristis ko da vec vidim![]()
, signs, parry, evade, roll sve se koristi samo mora tajming biti dobar, isto kao da igras Sekiro ili Bloodborne. Imao si u Kaer Morhen detaljan combat tutorial gdje ti je sve objasnjeno vjezba se sa Vesimirom, bez da to detaljno savladas nisi ni trebao pocinjati igrati....
Witcher ima vecu brzinu refleksa od obicnih ljudi a stil borbe je prilagodjen borbi protiv cudovista i to vise odjednom i u knjigama je opisan kao vrsta plesa npr kao Capoeira u borilackim vjestinama...CDPR je to ubacio u igre...Igra je inace PRELAKA bila i na Deathmarch tezini a sad u next gen je osjetno teza na Deathmarch moras voditi vise racuna o svemu i paziti da se ne zalijeces a na najlaksem rezimu to je isto ko kad covjeka od 200 kila napadaju djeca od 5 godina starosti - e ako ti je to tesko i ako ti je na tome tesko igrati bolje batali igru...![]()
Pariranje, blokiranje i izmicanje mi jos nikako nije uspjelo, bar nisam imao osjecaj niti primjetio da jest a nedano zavrsio GoW Ragnarok na Give me GoW tezini bez nekih tegoba, gdje je uvijek bilo 1-2 udarca i gotov
![]()
Vjerovatno cu pofatati fazone dok se malo naviknem, najvise me zeza to njegovo "plesanje", zamahivanje i bacanje pa ne znam jel u po' napada ili sam prekinuoDok dobijem osjecaj bit ce to vjerovatno dobro
Bitno je da mi je sad "sjela".
U next gen verziji,
Npr imas glass cannon build koji je sav fokusiran na kritove i brze pokrete tj. napade tj plesanje ali i tebe brzo srede ako nisi reagovao na vrijeme
a ima i klasicni Ursine, medo brundo
- ferratilis
#43036 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je najdrazi sign build, pogotovo s ovim novim Forgotten armorom koji me dosta podsjeca na Raven armor iz Witchera 1
Tek sam level 22, ali skoro sve su sign skillovi sa plavim mutagenima (koji su najlaski za pronaci):

Samo medium armor, Griffin school:

Superior Petri's Philter je najbolji napitak:

Po zelji, uzeti Acquired Tolerance za veci toxicity, znaci moguce je popiti dva potiona i jedan decoction:

Igram na najvecoj tezini sa enemy upscalingom, i vec je prelagano. Kome je tesko, najbolji decoctions su Ekhidna i Katakan:

Od maceva, najbolji za ovaj build su griffin i wolf zbog sign intensity, ali mogu i ostali. Fakat je igra lagana, u poredjenju s ostalim akcionim RPG-ima. Plus su smanjili broj skillova sa 5 na 3. I daleko je lakse mijenjati signs sa dzojstikom. Samo se treba naviknuti.
Tek sam level 22, ali skoro sve su sign skillovi sa plavim mutagenima (koji su najlaski za pronaci):

Samo medium armor, Griffin school:

Superior Petri's Philter je najbolji napitak:

Po zelji, uzeti Acquired Tolerance za veci toxicity, znaci moguce je popiti dva potiona i jedan decoction:

Igram na najvecoj tezini sa enemy upscalingom, i vec je prelagano. Kome je tesko, najbolji decoctions su Ekhidna i Katakan:

Od maceva, najbolji za ovaj build su griffin i wolf zbog sign intensity, ali mogu i ostali. Fakat je igra lagana, u poredjenju s ostalim akcionim RPG-ima. Plus su smanjili broj skillova sa 5 na 3. I daleko je lakse mijenjati signs sa dzojstikom. Samo se treba naviknuti.
- SanskiBiser
#43037 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@arnes_king inace white orchard taj gdje pocinjes igru je tutorijal zona, tu 5-10 sati igre ima i kvestova cisto da udjes u fazon i btw cuvaj se krava u toj zoni da ti ne spojlam... 
- ferratilis
- Tito_i_Partija
#43039 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fero, ja mislio ti ne voliš nijedan Dragon Age osim prvog. 
- ferratilis
#43040 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tacno, prestao sam gledati napola kad su poceli pricati o DA2.
Ali Origins je chef's kiss
- House
#43041 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
fera je full RPG.

- House
#43042 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
mnogo underrated igra
- Averus
#43043 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
"A classic survival horror..."
Procitao prve cetiri rijeci opisa. Na trecoj vec pomislio, na cetvrtoj odlucio - not gonna play that shit
Procitao prve cetiri rijeci opisa. Na trecoj vec pomislio, na cetvrtoj odlucio - not gonna play that shit
- Tito_i_Partija
#43044 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
"Classic experience" vjerovatno znači da je igra pod velikim uticajem nekog poznatog filma il' igre, nešto što je ljudima već prepoznatljivo. A i ocjene su mu super.
Ne znam otkud ti ovoliki animozitet, Haveruse. Ja bi vala ovo prob'o, šta fali.
Ne znam otkud ti ovoliki animozitet, Haveruse. Ja bi vala ovo prob'o, šta fali.
- ferratilis
#43045 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probao sam Signalis na game passu, osjeti se ogroman utjecaj starih Resident Evil i Silent Hill igara, ali je sve u nekom arthouse, mystery, sci-fi fazonu. Sa puno njemackih rijeci. 
Ali mi se nije svidio gameplay pa sam prekinuo sa igranjem.
Ali mi se nije svidio gameplay pa sam prekinuo sa igranjem.
- Tito_i_Partija
#43046 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja trenutno završavam opet Shadowrun Returns, pa ću preć' na Dragonfall. Poslije onolikog ass-clenchinga u Dark Souls mi treba igra za odmaranje, a Shadowrun je upravo to. Kakva prelijepa igra, atmosfera mi je baš nešto posebno. Cyberpunk i fantasy, who could say no? 
- arnes_king
#43047 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala na savjetima, vidim da su mehanike duboke pa cu eksperimentisat buildovima.SanskiBiser wrote: ↑01/01/2023 19:34 @arnes_king inace white orchard taj gdje pocinjes igru je tutorijal zona, tu 5-10 sati igre ima i kvestova cisto da udjes u fazon i btw cuvaj se krava u toj zoni da ti ne spojlam...![]()
To za krave znam, gledao nekad davno na youtube
- Averus
#43048 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hem sam kurton u survival žanru, hem sam pizda u horor žanruTito_i_Partija wrote: ↑02/01/2023 15:45 "Classic experience" vjerovatno znači da je igra pod velikim uticajem nekog poznatog filma il' igre, nešto što je ljudima već prepoznatljivo. A i ocjene su mu super.
Ne znam otkud ti ovoliki animozitet, Haveruse. Ja bi vala ovo prob'o, šta fali.![]()
Neka meni spideya i rocket league-a
- House
#43049 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

aaaaaaaaa!
i fucking did it!
- ferratilis