Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
semirsar wrote: ↑31/12/2022 13:20
zahvaljujem na brzom odgovoru, nadam se da ce nova sezona F1 i MotoGP uz bolju app biti znatno zanimljivija i uzbudljivija
Pozdrav @semirsar,
Nema na čemu. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach wrote: ↑31/12/2022 13:04
Pozdrav @semirsar,
Kolege iz razvojnog centra United Cloud su potvrdile da se navedena funkcionalnost nalazi na vrhu liste prioriteta za unaprijeđenje EON TV usluge za 2023. godinu. Nadamo se da će navedena funkcionalnost biti uskoro dostupna našim korisnicima.
zahvaljujem na brzom odgovoru, nadam se da ce nova sezona F1 i MotoGP uz bolju app biti znatno zanimljivija i uzbudljivija
@studeni76 Ako provajder ne moze, ne zeli, ili recimo grubo, zabole hi... a to sve ima u konkurencije koja je dostupna, zasto ne kazniti tog provajdera i preci kod konkurencije? Ja sam to svaki put uradio... i sad sam tu dje sam vec vise od deset godina, ali to ne znaci da sutra necu opet ovdje se vratiti. Ne uzimas u obzir da mnogi korisnici ne znaju sta uzimaju, ne citaju sta potpisuju i zbog neznanja izvoljevaju.
To sto se "tehnicki" napreduje kako ti kazes, imaju se tableti, mobiteli, laptopi bez lan utora itd, ne znaci da i svi korisnici istih tih uredjaja napreduju mentalno, jos smo mi daleko od toga
I naglasio sam da se ovo ne odnosi samo na ovog provajdera već generalno na sve. Po ovom pitanju mislim da promjena ne donosi neki napredak.
Al mi onako smeta ovo pisanje s visoka kao da svi moraju biti informatički "frikovi". Nije to ba tako, kao i u svim drugim sferama. Ne možeš očekivat od npr bravara da bude haker. A i osoblje kompanije kao i monteri opreme ne žele pomoć. Ja jos nisam čuo da su nekom rekli kod potpisa ugovora i instalacije opreme da neće imat više od četvrtine brzine putem WiFi. Ljudima uvale hrpu papira na potpis i gledaju da se što prije ispale iz stana. A onda te kasnije uslovljavaju da moraš imat računar plus najkvalitetniji kabal da kupiš pa ces onda imati ono što si kupio od njih!
Ja sam zadovoljan svojom opremom i Internetom al razumijem da ima ljudi kojima nije jasno sta se dešava. Kao sto nisu svi fudbaleri kao Messi tako ni svi korisnici nisu Bil Gates.
@studeni76 Ako provajder ne moze, ne zeli, ili recimo grubo, zabole hi... a to sve ima u konkurencije koja je dostupna, zasto ne kazniti tog provajdera i preci kod konkurencije? Ja sam to svaki put uradio... i sad sam tu dje sam vec vise od deset godina, ali to ne znaci da sutra necu opet ovdje se vratiti. Ne uzimas u obzir da mnogi korisnici ne znaju sta uzimaju, ne citaju sta potpisuju i zbog neznanja izvoljevaju.
To sto se "tehnicki" napreduje kako ti kazes, imaju se tableti, mobiteli, laptopi bez lan utora itd, ne znaci da i svi korisnici istih tih uredjaja napreduju mentalno, jos smo mi daleko od toga
I naglasio sam da se ovo ne odnosi samo na ovog provajdera već generalno na sve. Po ovom pitanju mislim da promjena ne donosi neki napredak. Al mi onako smeta ovo pisanje s visoka kao da svi moraju biti informatički "frikovi". Nije to ba tako, kao i u svim drugim sferama. Ne možeš očekivat od npr bravara da bude haker. A i osoblje kompanije kao i monteri opreme ne žele pomoć. Ja jos nisam čuo da su nekom rekli kod potpisa ugovora i instalacije opreme da neće imat više od četvrtine brzine putem WiFi. Ljudima uvale hrpu papira na potpis i gledaju da se što prije ispale iz stana. A onda te kasnije uslovljavaju da moraš imat računar plus najkvalitetniji kabal da kupiš pa ces onda imati ono što si kupio od njih!
Ja sam zadovoljan svojom opremom i Internetom al razumijem da ima ljudi kojima nije jasno sta se dešava. Kao sto nisu svi fudbaleri kao Messi tako ni svi korisnici nisu Bil Gates.
Niko ovdje ne gleda na neuke s visoka niti tako pise, barem ne vecina stalnih forumasa na ovoj temi, a pogotovu ne @Benq nekako mislim da ti je on najvise zasmetao s komentarom, dapace kad treba pomoci svi ce u skladu sa svojim znanjem i mogucnostima to uciniti.
Ali, kazes da si informaticki potkovan... onda vrlo dobro znas da bukvalno za svaki problem imas rjesenje na google, youtube ili nekom drugom servisu... uzmimo tik-tok ta primjer, posto je on koliko vidim poprilicno zastupljen. A to o bravarima hakerima i slicnim zanimanjima okaci macku o rep, ja sam produkt proslog sistema i snalazim se u ovim vodamama 'nako, jer ja to zelim i zanima me da znam, kuzis, sto neko ne zeli ili ga boli qrac za tim je vise stvar njegovog izbora. Kako pomoci nekom ako on ne zeli sam sebi pomoci?
Odosmo nadugacko i nasiroko, bzvz... od mene dosta
Svaka cast za post. Ovako neko razmislja ko gleda naprijed, a ne kao neki koji se ubise da odbrane neodbranjivo.
Kvalitetni Wifi zavisi od korisnika i uvjeta koje provider ne može kontrolisati. Ali tehnički nepismene osobe to ne mogu razumijeti s toga se i vrše ovakvi upisi na temi... Niko ne brani providera. Uostalom ako vam ne valja Wi Fi koristite 4G usluge i otkažite internet pakete u kući. 4G vam je sasvim dovoljan onda
Evo ja nisam tehnički nepismen al imam drugačije mišljenje. Jednostavno tehnologija neumoljivo napreduje zadnjih 20 godina pa zašto to nebi pratili i operateri. Ako mi obični korisnici napredujemo pa smo sa nekih kanti od računara došli do tableta i nekakvih ultra laptop, zašto I operateri se nebi malo potrudili. Ovako ti ubace nekakvu kantu od routera u stan i kažu to je to, plati još par stoja pa koristi ono što smo ti dali.
Razumijem ja sta oni kažu i kako rade al imam mišljenje da bi trebalo imati obzira i prema korisnicima i napretku tehnologije! Naravno da se ovo ne odnosi samo na Telemach već generalno na pruzaoce usluga.
BTW imaš I ljude koji se pitaju kako im je Internet lošiji 5x od deklarisanog na metar od routera a mrežni Internet BH Telecoma fantastičan a antenu i ne vide! Kruške i jabuke ali eto...
Ništa sa visine nije. Može se informisati i kupiti dobar ruter / pojačivač signala (extender) / mesh sistem i sl. Nit branim koga nit išta. Znate li promijeniti radio kanal na postavkama rutera? Prvi najjednostavnija solucija kad wi fi ne radi kako treba radi mnogo radio signala na istim frekvencijama koji se isprepliću u jednoj zgradi / ulazu. Ako je telemachov modem-ruter loš za wi fi kupi se za 30-50 KM bolji i nakači se pa se ne kuka na forumu. Ko nema novca može i na rate od Telemacha.
Meni za wi fi potrebe čak savršeno radi Cisco modem-ruter bez antene
Ne štedi sa novim smart TV, ajfonima, galaxy ultrama, a ovamo mu teško dati petobu za moćan wifi router...
Btw. Meni stan bez problema pokrivao i ovaj cisco wifi, 50mbps max ali dovoljno osim ako nemaš mnogo uređaja, al zato kažem petoba zagine, uzmeš neki dobar wifi router pa dobiješ full brzinu, full signal (barem u 70% stana, uz uslov da ga centralno u stanu pozicioniraš) i fertig.
Last edited by Maharadza on 31/12/2022 16:42, edited 2 times in total.
1. Kanal 1+1 International je zamijenjen sa kanalom 1+1 Ukraina.
2. Kanal Prva BH HD je izgubio dozvolu za rad, i više se ne emituje nikako pute kablovskih, IPTV operatera, te DVB-T2 i satelitske transmisije.
3. Kanali Nova BH i Nova S su promijenili logotipe i izbacili dodatke "bh" i "s" iz logotipa, te je sad logotip na ovim kanalima identičan logotipu kanala Nova HR.
Bilo bi dobro da ubace RTV USK HD umjesto Prva BH. Ionako je taj kanal bio u ponudi, siguran sam da još uvijek imaju dozvolu za emitovanje, pa uostalom, riječ je o domaćem kanalu, tako da ne bi bilo teško dobiti dozvolu.
tap3ah75 wrote: ↑31/12/2022 22:56
Šta je sad na Nova hr?
Zatamljen je
Pozdrav @tap3ah75,
Od TV kuće Nova TV smo dobili Zahtjev za zatamnjenjem sadržaja "I godina Nova 2023". Navedeni sadržaj ste bili u mogućnosti pratiti na kanalu Nova BH u istom terminu emitovanja. Kompanija Telemach je dužna da ispoštuje sve Zahtjeve za zatamnjenjem TV sadržaja koji pristignu od TV kuće - vlasnika prava za reemitovanje TV sadržaja na teritoriji matične države. Molimo za razumijevanje.
chakany wrote: ↑01/01/2023 19:06
Bilo bi dobro da ubace RTV USK HD umjesto Prva BH. Ionako je taj kanal bio u ponudi, siguran sam da još uvijek imaju dozvolu za emitovanje, pa uostalom, riječ je o domaćem kanalu, tako da ne bi bilo teško dobiti dozvolu.
Pozdrav @chakany,
Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način. Vaš prijedlog ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za uređivanje programske ponude kompanije Telemach. Nadamo se da će Vaš prijedlog biti uvažen, te da će navedeni TV kanal uskoro postati dijelom Telemach programske ponude.
A postoji li neka mogućnost da se na stranici napiše kada je koji sadržaj zatamnjen? To pitam zbog toga što sam vidio na telemach.si, a mislim i na sbb.rs da oni postavljaju te satnice zatamnjivanja na stranicu.
I opet da zamolim da se preko EON-a uvede opcija koja je nekada bila, ali je već odavno nema, a to je da se vidi datum do kada je određeni sadržaj dostupan u video klubu.
chakany wrote: ↑01/01/2023 19:32
A postoji li neka mogućnost da se na stranici napiše kada je koji sadržaj zatamnjen? To pitam zbog toga što sam vidio na telemach.si, a mislim i na sbb.rs da oni postavljaju te satnice zatamnjivanja na stranicu.
I opet da zamolim da se preko EON-a uvede opcija koja je nekada bila, ali je već odavno nema, a to je da se vidi datum do kada je određeni sadržaj dostupan u video klubu.
Hvala i sretna Nova
Pozdrav @chakany,
Zahvaljujemo se na prijedlogu. Kompanija Telemach dobija listu zatamnjenja svaki dan u jutarnjim terminima za taj dan, te nemamo unaprijed definisane sve termine za zatamnjenje sadržaja, s obzirom da TV kuće često mijenjaju programsku shemu i satnice emitovanja određenih emisija u toku sedmice. Imamo mogućnost da Vam na Zahtjev dostavimo spisak TV sadržaja za određeni dan koje smo dužni zatamniti.
Telemach wrote: ↑31/12/2022 09:29 Predlažemo da u vlastitoj režiji nabavite router koji posjeduje gigabitni WAN port, više eksternih antena i podršku za WiFi standard 802.11ac ili 802.11ax, kako biste bili u mogućnosti da ostvarujete veće internet brzine putem WiFi mreže, naravno uz podršku pristupa WiFi 5 ili WiFi 6 standardima od strane Vašeg uređaja s kojim se spajate na WiFi mrežu, te podešavanje WiFi bandwidth-a na 80 ili 160 Mhz.
made_in_sarajevo wrote: ↑01/01/2023 22:35
Jel samo meni ili nova max kanal svima stopa, ponavlja se scena ubrzano nesto i tako dalje?
Pozdrav @made_in_sarajevo,
Trenutno nisu zabilježene poteškoće u radu navedenog TV kanala. Predlažemo Vam da restartujete Vaš prijemnik, a zatim provjerite da li se navedeni kanal ispravno prikazuje. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
hava123 wrote: ↑02/01/2023 08:29
Isti problem imam. Čak ne može ni do 50.
35-40 plafon
Pozdrav @hava123,
Zbog limitiranosti 2.4 Ghz WiFi mreže, putem iste nije moguće ostvariti veće internet brzine. Kako biste ostvarili veće internet brzine putem WiFi mreže, predlažemo Vam da u vlastitoj režiji nabavite WiFi Mesh uređaj ili router koji podržava gigabitni WAN port, ima više eksternih antena i podršku za WiFi standarde 802.11ac ili 802.11ax. Također Vaš uređaj sa kojim se spajate na WiFi mrežu treba imati podršku za WiFi 5 ili WiFi 6 standarde. Punu brzinu propisanu paketom koji koristite možete ostvariti uz povezivanje računara ili laptopa putem mrežnog kabla. Mrežni kabal treba biti standarda CAT5e ili novijeg, a u računaru ili laptopu trebate posjedovati gigabitnu mrežnu karticu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.