Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako ces pokvariti stomak kad je meso vise od plastike nego od mesa i mozes ga drzati na stolu 20 dana i nece se pokvariti (neki su cak provodili takve ekesperimente) a sve drugo puno hemije i pojacivaca ukusa... Ostavi komad pravog mesa van frizidera ne 20 dana nego 12 sati pa neces moci uci u sobu od smrada
Daj ne serite vise sa kvalitetnom domacom hranom u vidu bureka i cevapa!!! Nemas deset mjesta u cijeloj drzavi gdje mozes pojesti navedeno, a da ne podrigujes i ne varis to “kvalitetno” meso do kasnih vecernjih sati.
Interesantno kako su se cevapi jeli 100 godina i nikad niko nije spominjao ni kvalitet mesa, ni masnocu, ni stetnost po zdravlje ni bilo sta drugo dok McKancer nije dosao u Sarajevo, otkako je dosao od tad su pocela i poredjenja Od jednom bukvalno preko noci, sva jela koja smo jeli decenijama ako ne i stoljecima, koja su othranila nas, nase roditelje i njihove roditelje, postadose sinonim za nezdravu hranu a McKancer dodje kao spasilac zdravlja za one osvjestene koji su eto njegovom pojavon progledali na oci
dale cooper wrote: ↑01/01/2023 21:29
U Tuzli nema dovoljno love da bi McD mogao uspjeti sa cijenama koje je imao. Sarajevo je druga priča od većine ostatka države.
ima samo je dosao u nepovoljnom momentu i losoj lokaciji da nema u tuzli kupovne moci pa zatvorilo bi se pola radnji u BCC-u , jednostavno u Tuzli je bio vise splet neokolnosti nego ista drugo
da su otvorili u BCC-u pitao bih te kako bi radili jer i sam vidis da npr pops radi u tuzli a ima iste cijene kao McDonald's ponude ima samo oni nisu znali to iskoristiti
Pa nije bio prazan ni dok je radio, ali nije radio dovoljno dobro da bi opstao. Moguće da bi bolja lokacija uticala, ali pošto živim u Tuzli i znam
kako inače rade restorani i kafići čisto sumnjam.
Pa ne mogu McDonaldsi po manjim mjestima razvaljivati kao udarni u Sarajevu, ali tako je svuda. Bio sam u Šibeniku ove godine u septembru/oktobru, uglavnom prazno.
Mogao je radili i u BL, na dobroj lokaciji. Mogao je raditi i u Tuzli da su uboli kao sa sarajevskim. Mogao je i u Zenici opstati bez problema jedan. I ostaje mogućnost još uz cestu negdje
U Tuzli nema dovoljno love da bi McD mogao uspjeti sa cijenama koje je imao. Sarajevo je druga priča od većine ostatka države.
Ovo je konstantno puno, a skuplji je nego metropolis, a i kolicinom je na nivou nekog dizajnerskog restorana
Hocu reci da se od glavnog jela covjek ne moze najesti
Ne kontam čemu poređenje ovoga sa McD-om? Prosječan Tuzlak sa nekom prosječnom platom ovo ne može priuštiti sebi na nekoj redovnoj
bazi. Ne znači naravno da ne postoji određen procenat onih koji mogu, ali ti su u manjini. Ali opet kažem ovo je drugačiji tip restorana
nego McD i nije na mjestu usporedba.
Ovo je konstantno puno, a skuplji je nego metropolis, a i kolicinom je na nivou nekog dizajnerskog restorana
Hocu reci da se od glavnog jela covjek ne moze najesti
Ne kontam čemu poređenje ovoga sa McD-om? Prosječan Tuzlak sa nekom prosječnom platom ovo ne može priuštiti sebi na nekoj redovnoj
bazi. Ne znači naravno da ne postoji određen procenat onih koji mogu, ali ti su u manjini. Ali opet kažem ovo je drugačiji tip restorana
Hocu reci da nije tuzla siromasan grad kako se pokusava dokazati
MCD bi radio regularno na OK lokaciji ala Binge
Sladoledi, izlazak sa djecom, neki usputni griz
MCD je najmanje radi hrane i ne znam nikoga ko ode tamo da sit izađe (mada moguce da ima i takvih)
Hocu reci da nije tuzla siromasan grad kako se pokusava dokazati
MCD bi radio regularno na OK lokaciji ala Binge
Sladoledi, izlazak sa djecom, neki usputni griz
MCD je najmanje radi hrane i ne znam nikoga ko ode tamo da sit izađe (mada moguce da ima i takvih)
MehmedPasaMoric wrote: ↑01/01/2023 21:41
Interesantno kako su se cevapi jeli 100 godina i nikad niko nije spominjao ni kvalitet mesa, ni masnocu, ni stetnost po zdravlje ni bilo sta drugo dok McKancer nije dosao u Sarajevo, otkako je dosao od tad su pocela i poredjenja Od jednom bukvalno preko noci, sva jela koja smo jeli decenijama ako ne i stoljecima, koja su othranila nas, nase roditelje i njihove roditelje, postadose sinonim za nezdravu hranu a McKancer dodje kao spasilac zdravlja za one osvjestene koji su eto njegovom pojavon progledali na oci
Na rende kora
Nisam znao da su se cevapi jeli prije 100 godina. Imas li vise informacija o tome?
i ja sam ochekivala, da roditelji kojima je sada 40+ godina. neche djecu hraniti u McD.. kao i u chevabdjinicama.. izgleda da njihova djeca jedu vishe nego su oni sami u svojoj mladosti...
moonca wrote: ↑02/01/2023 00:51 i ja sam ochekivala, da roditelji kojima je sada 40+ godina. neche djecu hraniti u McD.. kao i u chevabdjinicama.. izgleda da njihova djeca jedu vishe nego su oni sami u svojoj mladosti...
Ja pola svog života čitam i slušam kako je McD hrana, i slična "brza" hrana, štetna za zdravlje judi. Zna li neko nekog ko je umro ili značajno obolio od hrane iz McD restorana, ili od neke "brze" hrane? Postoje li statistike? Gdje da nađem te podatke o bolestima dobijenim ishranom u brzim restoranima i broju smrtnih slučajeva?
Ne pitam @mooncu, jer sam se quotao na njen post, nego sve koji znaju
moonca wrote: ↑02/01/2023 00:51 i ja sam ochekivala, da roditelji kojima je sada 40+ godina. neche djecu hraniti u McD.. kao i u chevabdjinicama.. izgleda da njihova djeca jedu vishe nego su oni sami u svojoj mladosti...
Ja pola svog života čitam i slušam kako je McD hrana, i slična "brza" hrana, štetna za zdravlje judi. Zna li neko nekog ko je umro ili značajno obolio od hrane iz McD restorana, ili od neke "brze" hrane? Postoje li statistike? Gdje da nađem te podatke o bolestima dobijenim ishranom u brzim restoranima i broju smrtnih slučajeva?
Ne pitam @mooncu, jer sam se quotao na njen post, nego sve koji znaju
Haha, jeste to su isti oni shupci sto kazu da je kola nezdrava, ja ne znam nikoga ko je umro od kole.
Imal kakva statistika??
Prevrnuh po svojoj arhivi slika da ovo nađem ,
ko ne zna u pitanju je Visoko, poodavno , ima i datum na slici .... dakle nema nego da se opet domaći bizMismeni bace u kreativitet