Sretna nova i tebi, u zdravlju i sreći da ti prođeStyling wrote: ↑31/12/2022 15:29Da, to je bio moj izbor. Ali, bez moje djece i mnoge druge, na kome bi država i društvo ostali? Da prestanemo ulagati u natalne politike i prestanemo stimulisati mlade da imaju djecu i da nam je svejedno hoćemo li izumrijeti? To predlažeš?Hakiz wrote: ↑31/12/2022 14:03
Pa, što se mene tiče, kao člana društva, nisi trebala. Ako jesi to radila, sebi si, nisi meni. U trenutku kada si odlučila imati djecu, msilila si na sebe, ne na društvo, mislila si na to da ih ti želiš, nisi mislila da to želiš zbog doprinisa društvu, to sam siguran. Zašto bi društvo trebalo vrednovati tvoj lični izbor?
Ali, to je već za drugu temu.
Ili nije, i to je politika...
Odoh još malo u bazen pa spremati se za doček. “Vidimo se” iduće godine.
Uživaj i uzdravlje!
Sretna nova!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hakiz
#70826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Grean
#70827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je sramota bez obzira na ponudu.
Nema te ponude BHT koja bi prosla u institucijama koje drze SNSD ili HDZ.
A taj BHT mozda jeste los ali on finansira mnoge stvari koje su nam bitne, od davanja za humanitarne akcije, fudbalske klubove u pro-bih dijelu zemlje, tunel Hranjen itd.
- SmokingMan
#70828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote: ↑31/12/2022 16:02To je tacno, ali nije nista drugacije I sa recimo Eronetom. Zlatna koka za hrvatsku elitu. Samo sa jednom razlìkom, kakav god bio Eronet, niko ne moze uci u njegov prostor.SmokingMan wrote: ↑31/12/2022 15:23
Mi smo davno trebali mislima biti u EU, a barem 2008 postati i jednakopravnom članicom iste org. Očigledno da svi imaju udio u destabilizaciji, neko više- neko manje, mada je letargija političara iz FBI išla do toga da su čekali da se to nekako samo od sebe slegne, pa da stranci riješe problem kojem smo mi trebali pristupiti. Sarajevo nema političara pravog EU kova, a ovo što trtenutno imamo je za bivših opštinskih nivoa SFRJ.
Izmedu ostalog, na drugoj temi rekoh, da nitko nije uradio vise za BiH od Binga.
Edit: napisah ispod pogresnog posta al haj makar sam autora( smoking man) pogodio![]()
Još kada bi umjesto širenja radnicima povećali plate za makar 15%. Postali su (ili bolje reći kreirali) grupacija sa integriranjem manjih kompanija, što znači da novca itekako ima, samo se on treba pravilno rasporediti, ali mi svkakako znamo od ranije da je čovjek, osim na žene, isto tako slab i na novac.
- skafiskafsnjak
#70829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi napomenuo koga najvsie finansira.... SDA uhljebe i tatine sinove.Grean wrote: ↑31/12/2022 17:04To je sramota bez obzira na ponudu.
A taj BHT mozda jeste los ali on finansira mnoge stvari koje su nam bitne, od davanja za humanitarne akcije, fudbalske klubove u pro-bih dijelu zemlje, tunel Hranjen itd.
Za svoje pare uzimam bolje.
Da je firma normalna tj da posluje normalno, mogli bi i oni ponuditi mnogo bolje .... al jbg neobrazovani uhljebi ne znaju
- Grean
#70830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo, sad ce nova vlast pa neka mijenjaju, sad nece biti izgovora.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 17:16Nisi napomenuo koga najvsie finansira.... SDA uhljebe i tatine sinove.Grean wrote: ↑31/12/2022 17:04
To je sramota bez obzira na ponudu.
Da je firma normalna tj da posluje normalno, mogli bi i oni ponuditi mnogo bolje .... al jbg neobrazovani uhljebi ne znaju
A sto se tice "za svoje pare", ja od svojih para ne finansiram katile i moje dusmane. Svako ima svoje prioritete. Meni je taj No.1.
- skafiskafsnjak
#70831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa hoces im dati 30 godina koliko su govna zelena imala? Ili bar pola od toga ?Grean wrote: ↑31/12/2022 17:28Evo, sad ce nova vlast pa neka mijenjaju, sad nece biti izgovora.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 17:16
Nisi napomenuo koga najvsie finansira.... SDA uhljebe i tatine sinove.
A sto se tice "za svoje pare", ja od svojih para ne finansiram katile i moje dusmane. Svako ima svoje prioritete. Meni je taj No.1.
Pa dusmani su mi Bake i SDA.
-
palermo
#70832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I sta ti bolje nudi mtel, eronet, telemach...jbg, nes da financial Baketa (mogu razumjeti), al hoces Mileta, Vucica, Covketa.....tja...skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 17:16
I
- skafiskafsnjak
#70833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci, Telemach = Mile ?palermo wrote: ↑31/12/2022 18:05I sta ti bolje nudi mtel, eronet, telemach...jbg, nes da financial Baketa (mogu razumjeti), al hoces Mileta, Vucica, Covketa.....tja...skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 17:16
I
A da unaprijed kazem, BHT jeste jednako SDA
-
palermo
#70834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa rekao si vec Bh telecom= Bake iliSDA. Ne moras ponavljati. A mtel, jeste = Vucic, Eronet jeste = Covke....telemach svakako propada .....dakle, zasto ovi prije Bh telecomaskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:06Znaci, Telemach = Mile ?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#70835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
otkad telemach propada?palermo wrote: ↑31/12/2022 18:12Pa rekao si vec Bh telecom= Bake iliSDA. Ne moras ponavljati. A mtel, jeste = Vucic, Eronet jeste = Covke....telemach svakako propada .....dakle, zasto ovi prije Bh telecomaskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:06
Znaci, Telemach = Mile ?
Ljudi imaju najbolju ponudu u drzavi, bez konkurencije.
- skafiskafsnjak
#70836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj da se provaljujes.palermo wrote: ↑31/12/2022 18:12Pa rekao si vec Bh telecom= Bake iliSDA. Ne moras ponavljati. A mtel, jeste = Vucic, Eronet jeste = Covke....telemach svakako propada .....dakle, zasto ovi prije Bh telecomaskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:06
Znaci, Telemach = Mile ?
Ja sam korisnik telemacha. On nije Vucicev ni Dodikov.
A da propada su mokri snovi vasi
-
palermo
#70837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Telemach bez Arena, bez sportskih programs....Haj dobro, nego, eto ne propada, OK, al opet mi ne odgovori zasto su bolji mtel, eronet, ovaj,onaj od bh telecomaskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:22Nemoj da se provaljujes.
- skafiskafsnjak
#70838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hmmmm bez Arena ... pa nisu to jedini kanali. Vise korisnika ne gleda sport nego sto gleda. Svakako nece zbog toga propasti. Kao sto rekoh, pusti snovi.palermo wrote: ↑31/12/2022 18:27Telemach bez Arena, bez sportskih programs....Haj dobro, nego, eto ne propada, OK, al opet mi ne odgovori zasto su bolji mtel, eronet, ovaj,onaj od bh telecomaskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:22
Nemoj da se provaljujes.
Pa iskreno, uvijek sam koristio bhtelecom broj ... iz razloga sto mi je 99% kontakata imalo BHT pa je najjeftinije bilo.
- PreWiBa
#70839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da Palermo hoce vise da pita zasto je pametno umjesto BH Telecoma uzeti Eronet ili M:tel, kao sto je Vlada KS uradila.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:31Hmmmm bez Arena ... pa nisu to jedini kanali. Vise korisnika ne gleda sport nego sto gleda. Svakako nece zbog toga propasti. Kao sto rekoh, pusti snovi.
Pa iskreno, uvijek sam koristio bhtelecom broj ... iz razloga sto mi je 99% kontakata imalo BHT pa je najjeftinije bilo.
-
palermo
#70840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam ja nista protiv telemacha, nemam ni protiv mtela I eroneta, ali ne shvatam logiku po kojoj je bh telecom. Fuj,fuj samo zato sto je cisti bh proizvod.. pa ga vi svrstali u SDA. Kad se za dva mjeseca promijeni direktor i bude neko iz osmorke, valjda ce tada biti najbolji.....skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:31Hmmmm bez Arena ... pa nisu to jedini kanali. Vise korisnika ne gleda sport nego sto gleda. Svakako nece zbog toga propasti. Kao sto rekoh, pusti snovi.
- PreWiBa
#70841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato sto on sada jeste SDA.palermo wrote: ↑31/12/2022 18:37Nemam ja nista protiv telemacha, nemam ni protiv mtela I eroneta, ali ne shvatam logiku po kojoj je bh telecom. Fuj,fuj samo zato sto je cisti bh proizvod.. pa ga vi svrstali u SDA. Kad se za dva mjeseca promijeni direktor i bude neko iz osmorke, valjda ce tada biti najbolji.....skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:31
Hmmmm bez Arena ... pa nisu to jedini kanali. Vise korisnika ne gleda sport nego sto gleda. Svakako nece zbog toga propasti. Kao sto rekoh, pusti snovi.
Jedan od najvecih aduta za drzanje na vlasti. U svakom vecem gradu imas njihovu poslovnicu, montere, centralu u Sarajevu... to su hiljade sigurnih SDA glasaca koji ostatak zemlje drze taocima.
- skafiskafsnjak
#70842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesu SDA, nemoj zezati.palermo wrote: ↑31/12/2022 18:37Nemam ja nista protiv telemacha, nemam ni protiv mtela I eroneta, ali ne shvatam logiku po kojoj je bh telecom. Fuj,fuj samo zato sto je cisti bh proizvod.. pa ga vi svrstali u SDA. Kad se za dva mjeseca promijeni direktor i bude neko iz osmorke, valjda ce tada biti najbolji.....skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:31
Hmmmm bez Arena ... pa nisu to jedini kanali. Vise korisnika ne gleda sport nego sto gleda. Svakako nece zbog toga propasti. Kao sto rekoh, pusti snovi.
A fuj su jer im je ponuda katastrofa. Internet pogotovo. Telemach je svjetlosnim godinama prije.
@sehohari
Pa ne sjecam se bas dobro ponude, ali cini mi se da je Telecom losije ponudio, ali bas .... zasto ne izabrati jeftinije?
-
Alfonso97
#70843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Klasicna foluska od 5-6 likova koji ovdje promovisu osmorkuOfficer Crabtree wrote: ↑31/12/2022 07:53 Fin taj neki novi položaj, za sve loše poteze kriva SDA, za svu nadu zaslužna Osmorka.
Dok je SDA vladala ovdje se na forumu okupljalja iskompleksirama rulja sa izljevima svojih frustracija
A onda je Dino upoznao Muriza...
-
Alfonso97
#70844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U narodu se pokrenuo trend da se popljuje sve domace a dize strano vec odavnopalermo wrote: ↑31/12/2022 18:37Nemam ja nista protiv telemacha, nemam ni protiv mtela I eroneta, ali ne shvatam logiku po kojoj je bh telecom. Fuj,fuj samo zato sto je cisti bh proizvod.. pa ga vi svrstali u SDA. Kad se za dva mjeseca promijeni direktor i bude neko iz osmorke, valjda ce tada biti najbolji.....skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:31
- PreWiBa
#70845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato sto to nije obicna firma.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:44Jesu SDA, nemoj zezati.palermo wrote: ↑31/12/2022 18:37
Nemam ja nista protiv telemacha, nemam ni protiv mtela I eroneta, ali ne shvatam logiku po kojoj je bh telecom. Fuj,fuj samo zato sto je cisti bh proizvod.. pa ga vi svrstali u SDA. Kad se za dva mjeseca promijeni direktor i bude neko iz osmorke, valjda ce tada biti najbolji.....
A fuj su jer im je ponuda katastrofa. Internet pogotovo. Telemach je svjetlosnim godinama prije.
@sehohari
Pa ne sjecam se bas dobro ponude, ali cini mi se da je Telecom losije ponudio, ali bas .... zasto ne izabrati jeftinije?
Svaka marka koju dajes njima Dodik iskoristi za lobiranje po Americi, primjera radi.
Svaku marku kojeg das Hrvatskom telekomu Eronetu Covic isto koristi u svoje svrhe, pa preko njih npr. finansiras crne kase iz kojih idu pare prema Ultrasima za razbijanje po mostarskim mahalama.
-
palermo
#70846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa....sehohari wrote: ↑31/12/2022 18:39Zato sto on sada jeste SDA.palermo wrote: ↑31/12/2022 18:37
Nemam ja nista protiv telemacha, nemam ni protiv mtela I eroneta, ali ne shvatam logiku po kojoj je bh telecom. Fuj,fuj samo zato sto je cisti bh proizvod.. pa ga vi svrstali u SDA. Kad se za dva mjeseca promijeni direktor i bude neko iz osmorke, valjda ce tada biti najbolji.....
Jedan od najvecih aduta za drzanje na vlasti. U svakom vecem gradu imas njihovu poslovnicu, montere, centralu u Sarajevu... to su hiljade sigurnih SDA glasaca koji ostatak zemlje drze taocima.
sutra ce biti NiP-ov ili SDP-ov, ciji je bio od 2010 do 2014.....vratimo se nq pocetak ove rqsprqve, pitao sam sta ro bolje nudi mtel ili eronet da oni valjaju q ne valja bhtelecom...gdje su razlozi za takvo pisanje
- skafiskafsnjak
#70847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jah a pare za SDA idu za jacanje drzave.sehohari wrote: ↑31/12/2022 18:50Zato sto to nije obicna firma.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:44
Jesu SDA, nemoj zezati.
@sehohari
Svaka marka koju dajes njima Dodik iskoristi za lobiranje po Americi, primjera radi.
Svaku marku kojeg das Hrvatskom telekomu Eronetu Covic isto koristi u svoje svrhe, pa preko njih npr. finansiras crne kase iz kojih idu pare prema Ultrasima za razbijanje po mostarskim mahalama.
Ne budi smijesan
- skafiskafsnjak
#70848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa covjece istu uslugu je BHT nudio bas skuplje, ne znam jel duplo ili vise ... ne sjecam se tacno koliko, mrsko mi guglat.
- PreWiBa
#70849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidi moj odgovor gore.
Pa dobro, ako ce SDP-ov direktor od BH Telecoma napraviti dobre rezultate, onda on tada i hoce biti bolji.
Za mene su uglavnom samo vazne objektivne brojke, koliko im je u usluga dobra i tkd.
Ali da, svjestan sam da dobar dio forumskog pucanstva samo navija da se stranacki dres direktora promijeniti. Valjda se nadaju da bi onda oni mogli da ulete tamo.
- PreWiBa
#70850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne idu.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 18:52Jah a pare za SDA idu za jacanje drzave.sehohari wrote: ↑31/12/2022 18:50
Zato sto to nije obicna firma.
Ne budi smijesan
Ali ne idu ni protiv tebe.
Ovako:
Kupis nesto za pet maraka.
Ako das Telecomu, onda si na nuli.
Ako das Eronetu, onda si na vrh onoga sto si platio jos pet maraka u minusu.