"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
konoplja

#1751 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by konoplja »

Al' brilijantni ideja za skolovanje s ugovorima za ostanak u zemlji.
Skoro pa kao za vrijeme hladnog rata. :D

Moze li ikako da se obrazovanje ne financira kroz porez pa nek svako sebi. Kad smo kod toga, ajmo prestati financirati zdravstvo i penzije takodjer.
Nek svak dobije vise love pa nek raspodjeli i placa kako zeli.
Hakiz

#1752 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

konoplja wrote: 27/12/2022 21:09 Al' brilijantni ideja za skolovanje s ugovorima za ostanak u zemlji.
Skoro pa kao za vrijeme hladnog rata. :D

Moze li ikako da se obrazovanje ne financira kroz porez pa nek svako sebi. Kad smo kod toga, ajmo prestati financirati zdravstvo i penzije takodjer.
Nek svak dobije vise love pa nek raspodjeli i placa kako zeli.
Baš tako. Ko potpiše da neće emigrirati ima pravo na besplatno liječenje.

Ostali, plaćaj punu cijenu, nema zdravstvenog.

Naravno, to važi i za akušerstvo. Hitnu. I ostale medicinske usluge
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1753 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

Prvo izjaviš ovo (u zajebanciji iskreno se nadam):
Truba wrote: 27/12/2022 17:00
Onda vako
Besplatan studij ako potpises da nikad neces emigrirat
Milja ako ces nakon 5 godina rada
5 milja ako ces nakon 3
10 milja ako ces nakon 1 godine
1000000 ako ces odmah poslije diplome
:mrgreen:
A zatim izjaviš ovo:
Truba wrote: 27/12/2022 19:42 mene je moja diploma kostala 450 km
Plus na to dodaš da si dobrano dvije decenije zaposlen na budžetu ilitiga radiš u državnoj firmi...Moja osobnost u stvarnom životu je da ne trčim pred rudu i na držim slovo o onome što nemam pojma. Naime, mene u real life krasi da sam realista i poprilično ciničan, a ako je tvoja osobnost u real life da ovako izvaljuješ prije nego što (dobro) razmisliš, ne bi me čudilo da ti svako malo zalijepe šamarčinu da dva puta legneš i ustaneš :oops:

Nadam se da griješim, jer humanum errare est ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1754 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Postavljate problem
Ja ga rjesavam

Idemo dalje

Sta jos steka u drzavi?
Truba

#1755 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Lajavikrelac wrote: 27/12/2022 21:22 Prvo izjaviš ovo (u zajebanciji iskreno se nadam):
Truba wrote: 27/12/2022 17:00
Onda vako
Besplatan studij ako potpises da nikad neces emigrirat
Milja ako ces nakon 5 godina rada
5 milja ako ces nakon 3
10 milja ako ces nakon 1 godine
1000000 ako ces odmah poslije diplome
:mrgreen:
A zatim izjaviš ovo:
Truba wrote: 27/12/2022 19:42 mene je moja diploma kostala 450 km
Plus na to dodaš da si dobrano dvije decenije zaposlen na budžetu ilitiga radiš u državnoj firmi...Moja osobnost u stvarnom životu je da ne trčim pred rudu i na držim slovo o onome što nemam pojma. Naime, mene u real life krasi da sam realista i poprilično ciničan, a ako je tvoja osobnost u real life da ovako izvaljuješ prije nego što (dobro) razmisliš, ne bi me čudilo da ti svako malo zalijepe šamarčinu da dva puta legneš i ustaneš :oops:

Nadam se da griješim, jer humanum errare est ;-)
Emocionalno si iscrpio forumase
Mislim da si izlizao sve dzokere
To ti kazem nakon 20 godina forumanja
Ja uvijek iznenadim ljude
Kopernikanski obrat...policajka...uturn...a kod tebe ravna ploha...taraba...uvijek isto
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1756 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

Za početak nam rastabiri šta NE šteka u državi. Osim organizovanog kriminala of kors :oops:
Truba wrote: 27/12/2022 21:25 Mislim da si izlizao sve dzokere
To ti kazem nakon 20 godina forumanja
Čestitam, samo nastavi da sam sebe preskačeš uštediš nam slova :mrgreen: Usput sjedi malo ponekad i prodivani sa rajom koja nema rvacku putovnicu, prošire se vidici...
forum_selektor

#1757 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by forum_selektor »

PaulTracy wrote: 27/12/2022 17:01
mali_balon wrote: 27/12/2022 15:36
Ima,10eura u pasos i ne skira se.....

Ma pusti ga obicni stranacki bot....svi drugi krivi a ne bakir koji je obecao robote i dronove.....
Nisam stranački bot ali oni (stranački uhljebi) i vi Angelini uhljebi imate mnogo toga zajedničkog, teško vam je objasnit koje posljedice ima politika vašeg babe odnosno Mutti.
Stranački uhljeb je dobio posao na budžetu, plata redovna, regres redovan, bolovanje i odmor uzme kad mu prahne. Njemu je super, boli ga tuki to što stranka opljačka i uništi sve što stigne. Isto tako Angelin uhljeb, on se rodio,školovao, liječio i živio u BiH do 20/25/30. Ali nije uspio da ostvari svoje ambicije i za sve mu je kriva država, sistem. Svi koji su uspjeli za njega su lopovi, preko stranke, tuđe grbače...
I takvom se otvorila prilika prije 8/9g, kofere je spakovao, otišao u jednu od najbogatijih zemalja svijeta, zarađuje sa SSS 5x više nego mu je otac zarađivao, 3-4 puta više nego prosječan građanin planete, više nego 80% doktora na planeti. I on smatra da je prema njemu ispravljena nepravda, da je to što on Hasan iz Kaknja sa SSS zaslužuje.
Boli njega tuki što će zbog njega i njemu sličnih odnos penzionera i radnika u BiH biti 2:1, što ti ljudi zahvaljujući kojim se liječio i školovao neće penziju da imaju, što će u bolnici u Kaknju sutra da budu još samo 2 doktora, što ljudima neće imati ko da popravi krov koji prokišnjava, što će ljudima u toj pustoši koju su napravili pametnjakovići sa stavom "pametan živi tamo gdje je dobro" nekretnine i diplome da postanu bezvrijedne, što će pusto da ostane i propadne sve ono za što su se borili i gradili njegov pradjed, djed otac...
Bembarica, Ajfončić, Lakostica i blejanje iz Minhena "otjerali nas političari, njih hiljadu nas milion".
Selam iz Berlina
Image
konoplja

#1758 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by konoplja »

Selam.

Je li to Rola Milgauss na Oystersteel narukvici? :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1759 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Bobi »

Odakle vama da je truba na državnoj sisi :D ?
PaulTracy

#1760 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by PaulTracy »

konoplja wrote: 27/12/2022 21:38 Selam.

Je li to Rola Milgauss na Oystersteel narukvici? :D
Image

Ovdje se bolje vidi,možda odgonetneš.
konoplja

#1761 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by konoplja »

El o el
ShnjaZZZ

#1762 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ShnjaZZZ »

Dakle nije više ni katastrofalna politika kriva za emigraciju ljudi u Njemačku, nego su krivi isključivo ti ljudi. Daleko smo dogurali bogami. :oops:
ElRe

#1763 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ElRe »

PaulTracy wrote: 27/12/2022 17:01 Stranački uhljeb je dobio posao na budžetu, plata redovna, regres redovan, bolovanje i odmor uzme kad mu prahne. Njemu je super, boli ga tuki to što stranka opljačka i uništi sve što stigne.
Prijatelj radi u ZZKS, VSS, ful primanja 1500 KM, ima ih sa VSS i sa manjim primanima. Kaže tako je atmosfera postala kancerogena, nesnošljiva na poslu da mu dodje da promijeni posao i radi za manje. Veliko je nezadovoljstvo u kolektivu zbog niskih plata, kredita... Na kraju kada se odbije kredit primanja budu 1000. On vikendom radi kao moler, keramičar, vodoinstalater pa zaradi još par stotina KM mjesečno i taj posao mu bude ispušni ventil.
Truba

#1764 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Jaro sta taj ne zna
Ne zalim takve on je lijen i voli siguricu
Npr ja ne znam nista za dodatno osim preprodat knjige na pik..
Ovaj mjesec stojanka zaradjena
Ofalilo
mali_balon

#1765 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mali_balon »

ShnjaZZZ wrote: 28/12/2022 07:27 Dakle nije više ni katastrofalna politika kriva za emigraciju ljudi u Njemačku, nego su krivi isključivo ti ljudi. Daleko smo dogurali bogami. :oops:
Ne ne ne pogresno si to poredao...prvo merkelica i mrski zpad pa onda ljudi koji bjeze odavde tj izdajnici, oni koji iscu hljeba preko pogace, hipsteri i oni koji ganjaju trendove....a politika je za 10 sve ok
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1766 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Pa svi su krivi u tom nizu. Neko manje neko vise. I neko je uzrok a neko posljedica.
mali_balon

#1767 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mali_balon »

Pa naravno, ali nekima je samo neko kriv a drugi nisu....znam samo jedno, lako je tudjim ku..em gloginje mlatit.....niko ne razumije niti se trudi razumjeti tudju muku zato mi ovi teoreticari zavjere, lazni moralisti i ovi kao p'ametnjakovici idu na ku..c ....vise cijenim uhljeba koji suti nego ove pomenute
aston_martin

#1768 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by aston_martin »

Ci-Nick wrote: 27/12/2022 15:19 Grci su se davno zalili da ih je Njemačka otimačinom najkvalitetnijih i najobrazovanijih unistila.
To je neka vrsta moderne okupacije.
Nekad ranije si okupirao zemlju i izvlacio iz nje sirovine a sad nastampas novca i pokupis ljudske resurse bez ispaljenog metka.
Ko je grcima kriv sto nemaju dobre uslove rada kao Njemacka? Njemacka im kriva zato jer su tamo dostojne plate covjeka i dobri uslovi? Kako Njemacka moze biti kriva zato sto je dobra zemlja? Krive su one zemlje koje ne vode racuna o svom radniku, samo one i niko vise.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1769 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by mk ultra »

aston_martin wrote: 28/12/2022 17:01
Ci-Nick wrote: 27/12/2022 15:19 Grci su se davno zalili da ih je Njemačka otimačinom najkvalitetnijih i najobrazovanijih unistila.
Nekad ranije si okupirao zemlju i izvlacio iz nje sirovine a sad nastampas novca i pokupis ljudske resurse bez ispaljenog metka.
Ko je grcima kriv sto nemaju dobre uslove rada kao Njemacka? Njemacka im kriva zato jer su tamo dostojne plate covjeka i dobri uslovi? Kako Njemacka moze biti kriva zato sto je dobra zemlja? Krive su one zemlje koje ne vode racuna o svom radniku, samo one i niko vise.
Grk moze sve to postici u njemackoj ali ne moze u Grckoj?

To je neki paradox

Ili ce Njemacka ubrzo postati Grcka (relativno brzo) ili je paradox tocan, da se ipak u gostima ljepse ponasa
goredole

#1770 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by goredole »

aston_martin wrote: 28/12/2022 17:01
Komentar pun šovinizma. Zamjeni "Grčka" i "Grci" sa "BiH" i "Bosanci" pa ćeš vidjeti koliko je pogrešno razmišljati na takav način.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1771 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nasa posla. Dobije njemacku platu i odmah postane njemacki apologeta. Samo pljuj po svom koje nisi htio graditi nego si otisao negdje gdje je neko drugi sve izgradio i ti sad otkrio Ameriku.
ShnjaZZZ

#1772 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ShnjaZZZ »

Uhljeb alert.
Maharadza

#1773 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Maharadza »

_BataZiv_0809 wrote: 31/12/2022 10:52 Ma nasa posla. Dobije njemacku platu i odmah postane njemacki apologeta. Samo pljuj po svom koje nisi htio graditi nego si otisao negdje gdje je neko drugi sve izgradio i ti sad otkrio Ameriku.
"nisi htio raditi kao rob po 12h na dan, 6 dana u sedmici za crkavicu.. i gdje ni bolovanje ne smiješ uzeti pa čak i kad je opravdano jer strahuješ da ćeš dobiti otkaz a stranačkom uhljebarskom tajkunu niko ništa ne može jer ga stranka i vlast štite... ili ima u njamanju ruku dovoljno keša da kupi bilo kojeg sudiju..."
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1774 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by _BataZiv_0809 »

Maharadza wrote: 31/12/2022 14:50
_BataZiv_0809 wrote: 31/12/2022 10:52 Ma nasa posla. Dobije njemacku platu i odmah postane njemacki apologeta. Samo pljuj po svom koje nisi htio graditi nego si otisao negdje gdje je neko drugi sve izgradio i ti sad otkrio Ameriku.
"nisi htio raditi kao rob po 12h na dan, 6 dana u sedmici za crkavicu.. i gdje ni bolovanje ne smiješ uzeti pa čak i kad je opravdano jer strahuješ da ćeš dobiti otkaz a stranačkom uhljebarskom tajkunu niko ništa ne može jer ga stranka i vlast štite... ili ima u njamanju ruku dovoljno keša da kupi bilo kojeg sudiju..."
Tako je.
Snake Eyes

#1775 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Snake Eyes »

Maharadza wrote: 31/12/2022 14:50
U Njemackoj mozes uzeti bolovanje i kada nisi bolestan jer kod njih se zna da je taj izraz nastao od rijeci bolimekurac.
Post Reply