Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#58326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

BHCluster wrote: 31/12/2022 00:00 Kao sto kolega relativno84 rece tabore o begovatu i nekih 23% a sanjaju banovinu, kad im to saspes u lice oda krene kmeka te sovinisti, radikali itd... naravno sve to uz izigravanje zrtve jer eto nisu Bosnjaci... :lol:
Nisi ti samo šovinista. Ti si i bezobrazan.
Izvoli otpočetka čitaj ako si u stanju shvatiti da je sve ŠBBKBB.

Ako velike sile odluče da RS ide, mi se ništa ne pitamo.
A situacija u koju nas je dovela loša politika Bošnjaka, prije svega izdaja tužbe za agresiju, zatim trgovina utjecajem da se namire lični interesi, doveli su nas da je gotovo na vidiku razlaz po entitetskoj liniji.
Spojene nas drži samo USA, a očigledno da su sad Bošnjaci odlučili da i taj stisak popuste.
Ako vi ovo ne vidite, a moguće je obzirom da ste plitki i kratke pameti, onda ja to vama dzaba pricam.
A ta situacija dovodi Bošnjake i sve nas koji sa vama živimo u tešku situaciju. Tada je nužno poduzimati prave korake.
BHCluster

#58327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 31/12/2022 00:07
BHCluster wrote: 31/12/2022 00:00 Kao sto kolega relativno84 rece tabore o begovatu i nekih 23% a sanjaju banovinu, kad im to saspes u lice oda krene kmeka te sovinisti, radikali itd... naravno sve to uz izigravanje zrtve jer eto nisu Bosnjaci... :lol:

A situacija u koju nas je dovela loša politika Bošnjaka, prije svega izdaja tužbe za agresiju, zatim trgovina utjecajem da se namire lični interesi, doveli su nas da je gotovo na vidiku razlaz po entitetskoj liniji.
Spojene nas drži samo USA, a očigledno da su sad Bošnjaci odlučili da i taj stisak popuste.
Ako vi ovo ne vidite, a moguće je obzirom da ste plitki i kratke pameti, onda ja to vama dzaba pricam.
A ta situacija dovodi Bošnjake i sve nas koji sa vama živimo u tešku situaciju. Tada je nužno poduzimati prave korake.
Koje velike sile ako nas samo USA drzi spojene, pa vi ste personifikacija kontradiktornosti u komunikaciji sa drugim. Nekome bi da solite pamet a niste u stanju da nesto smisljeno napisete. I pored svih ti katastofalnih gresaka koje je sdO pocinila 8ka nije bila u stanju da dobije izbore vec je morala da skoci u krevet cim prije sa onim istim sto su DFu spocivali "koaliranje". A ta briga za Bosnjeke je srceparajuca, sta bi Bosnjaci da vas i sdO neJma. :oops:
drug_profi

#58328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Jebomajku pa vi ni čitati ne znate što se napiše, a nešto bi diskutovali.
Plus geopolitika je za vas valjda poglavlje u udžbeniku geografije.

Čija politika drži leđa razgradnji BiH?
E pa kad su do ovdje dogurali da se međed može kurčit i da je Srbija unatoč svemu postala ovo što je postala, mala Rusija, mora da su nekakva sila, iako ih ukrajinici maksimalno smanjuju.
BHCluster

#58329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: 31/12/2022 00:49 Jebomajku pa vi ni čitati ne znate što se napiše, a nešto bi diskutovali.

E pa kad su do ovdje dogurali da s emeđed može kurčit i da je Srbija unatoč svemu postala ovo što je postala, mala Rusija, mora da su nekakva sila, ikao ih ukrajinici maksimalno smanjuju.
Pa vi ste jedan obicni prostak, neTkome nesto spocivate a niste u stanju da artikulises ono sta ste zamislili pa vam neTko drugi uvijek kriv, vjecna zrtva. Strasno!
drug_profi

#58330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

BHCluster wrote: 31/12/2022 00:58
drug_profi wrote: 31/12/2022 00:49 Jebomajku pa vi ni čitati ne znate što se napiše, a nešto bi diskutovali.

E pa kad su do ovdje dogurali da s emeđed može kurčit i da je Srbija unatoč svemu postala ovo što je postala, mala Rusija, mora da su nekakva sila, ikao ih ukrajinici maksimalno smanjuju.
Pa vi ste jedan obicni prostak, neTkome nesto spocivate a niste u stanju da artikulises ono sta ste zamislili pa vam neTko drugi uvijek kriv, vjecna zrtva. Strasno!
A vaše tankoćutne šovinističke osjećaje to povrjeđuje.
Sikter i tebi.
Foe.
relativno84

#58331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Koje velike sile, one sto su zaustavile oslobadjanje zemlje ? Dok nas taru sa svih strana godinama niko nista, svi imaju preca posla, jel malo krenulo da se dise i smanjuje pritisak, malo zemlje se oslobodilo odmah se sjete kako eto nije lose napraviti mir, tako sto nagrade politiku genocida i uzp-a. I ostave nas da zivimo s ljudima koji generalno mrze Bosnu i sve ono sto asocira na nju, muslimane prije svega pa i sve druge koji nisu bili spremni roknuti svog skolskog druga, radnog kolegu.

Sve sto rade svih ovih godina je iskljucivo na stetu zemlje, ubijanje svake mogucnosti da se stanje promijeni, evo zarotirat ce se kod bosnje nove politike, ali s druge strane ostaju oni isti koji velicaju zlodjela i ujedinjeno rade sve sto mogu da pokazu kako zajednicki zivot nije moguc u ovoj formi. Mozda i nije, ali svako ko misli da zemlja moze samo da se pocijepa nekim odlukama koje ce nametnuti te vrle sile, ili cak i da neko od domacih pokusa da odigra tu ulogu bez novog stradanja nece proci i tu nema potrebe da neko ima dilemu. One price kako niko nema volje za rat odavno su izgubile smisao, nisi ni ti na pocetku rata imao zelju za njim, ali si doveden u fazu da se boris za goli zivot, kao i svi ostali. Opstanak Bosne je borba za goli zivot svima koji nemaju rezervnu domovinu, samo ovaj put bi preskocili onaj zbunjujuci dio nece mi niko nista nisam uradio nista koji je odnio hiljade zivota, jesi uradio si, zivis gdje drugi misle da ti nije mjesto.

Zemlja je spojena samo i iskljucivo jer u njoj jos uvijek ima previse muslimana s kojima ne zna niko sta bi u slucaju bilo cega o cemu ti pises. I sve dok je tako bit ce rahat patnja svima nama. To kako nam ameri drze stranu je prica za malu djecu, oni imaju samo svoju stranu ostatak planete je na drugoj strani.

Ovako su razmiljali nekada
Bez postizanja Dejtonskog sporazuma 1995., Al-Qaida bi vjerojatno planirala napad na SAD 11. septembra 2001. iz Bosne i Hercegovine, a ne iz Afganistana.
mislis da se nesto promijenilo po tom pitanju, danas sigurno i vise vjeruju u ove nebuloze iznad sa ovom kolicinom vehabita koji raste iz dana u dan sirom zemlje. I sve dok imamo trendove te vrste, oni mogu samo da testiraju gdje je granica preloma i tu da povuku crtu nista vise od toga. Jer na kraju dana jebe se njima za nama svima, oni gledaju sebe i svoj napredak za koji je bitna stabilnost u srcu Evrope.
hatemondays

#58332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hatemondays »

Meni kao patrioti koji je branio ovu zemlju uzasno smeta kad neko od mojih Sarajlija pocne palamuditi nekom iz Krajine, Hercegovine ili bilo kojeg drugog mjesta o tome sta bi mi trebali uraditi. Ti drugi su odbranili Bosnu od dusmana I odakle meni a pogotovu ovim koji nisu pomirisali rata da odlucujemo u kom ce oni pravcu. Vidim polako se otkrivaju karte o konfederaciji e pa mozete to okaciti Draganu I Plenkiju o rep. Dok god postoji kriticna masa koja voli ove nase njive i sume taj film moze samo proci u nasem vojnom porazu a nije da nisu probali. Kad smo vec kod njiva I suma, nakon 27 godina konacno smo imali raspodjelu zemlje od nane i dede koje su cetnici zive zapalili u Pionirskoj. Svi unuci se skupili I dobili svoju njivu i sumu. Ja sam svoje odmah prepisao svojoj djeci i placacu porez na tu imovinu dok sam ziv. Nece moci Nerko poklanjaj svoje moje neces. Kad sam dosao u Oz moj sef mi kaze znas koje su najvaznije vrijednosti u zivotu: postuj sebe, postuj drugoga i postuj imovinu svoju i tudju. Sve receno, kome se poklanja svoj dio bujrum samo nemoj poklanjati moje. I nemoj te mi o konfederaciji evo kod mene u kuci Hrvatica 25 godina da je po njenom dijete ne bi vidilo Bajrama ali nece moci, doduse ima dozvolu da stavi bozicni vijenac na kucna vrata. Ih da joj mondays pusti svasta bi ona, nisam ja Nerko i Kifla nema labavo kod ex Celinog borca. Ili uzmi ili ostavi lutko I jos je tu 25 godina poslije voli svog ljiljana.
asker

#58333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

100 puta se desilo na forumu, samo ih malo protreses i sve ispliva na povrsinu :lol:
JohnnyS

#58334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Fino kako vrijeđanjem ovoj državi lojalnih nebošnjaka potvrđujete Krajišnikove i Čovićeve teze o Srbima i Hrvatima koji su ostali u Sarajevu. I onda kad ja kažem da je DF radikalna stranka onda ja svašta pričam
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#58335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Ovo je mudo od ovce sramka i patrijOte na privjesku.
BHCluster

#58336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

asker wrote: 31/12/2022 20:30
100 puta se desilo na forumu, samo ih malo protreses i sve ispliva na povrsinu :lol:
Prostakluk, arogancija, drskost, bahatost je ono sto ih krasi... Ipak je sve do kucnog odgoja i tu im niTko ne moze pomoc.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#58337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Pa velike sile su odlucile i 1992 da nam jebu majku i da podjele BiH na dvoje ali su zaboravili na faktor "ludi bosanci i hercegovici" u sta tebe ne ubrajam jer ti bi izgleda bio spreman da im potpises da idu, kao pravi simpatizer trojke!
hrasno38

#58338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

hatemondays wrote: 31/12/2022 03:18 Meni kao patrioti koji je branio ovu zemlju uzasno smeta kad neko od mojih Sarajlija pocne palamuditi nekom iz Krajine, Hercegovine ili bilo kojeg drugog mjesta o tome sta bi mi trebali uraditi. Ti drugi su odbranili Bosnu od dusmana I odakle meni a pogotovu ovim koji nisu pomirisali rata da odlucujemo u kom ce oni pravcu. Vidim polako se otkrivaju karte o konfederaciji e pa mozete to okaciti Draganu I Plenkiju o rep. Dok god postoji kriticna masa koja voli ove nase njive i sume taj film moze samo proci u nasem vojnom porazu a nije da nisu probali. Kad smo vec kod njiva I suma, nakon 27 godina konacno smo imali raspodjelu zemlje od nane i dede koje su cetnici zive zapalili u Pionirskoj. Svi unuci se skupili I dobili svoju njivu i sumu. Ja sam svoje odmah prepisao svojoj djeci i placacu porez na tu imovinu dok sam ziv. Nece moci Nerko poklanjaj svoje moje neces. Kad sam dosao u Oz moj sef mi kaze znas koje su najvaznije vrijednosti u zivotu: postuj sebe, postuj drugoga i postuj imovinu svoju i tudju. Sve receno, kome se poklanja svoj dio bujrum samo nemoj poklanjati moje. I nemoj te mi o konfederaciji evo kod mene u kuci Hrvatica 25 godina da je po njenom dijete ne bi vidilo Bajrama ali nece moci, doduse ima dozvolu da stavi bozicni vijenac na kucna vrata. Ih da joj mondays pusti svasta bi ona, nisam ja Nerko i Kifla nema labavo kod ex Celinog borca. Ili uzmi ili ostavi lutko I jos je tu 25 godina poslije voli svog ljiljana.
:thumbup: :bih:
hrasno38

#58339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

JohnnyS wrote: 01/01/2023 08:34 Fino kako vrijeđanjem ovoj državi lojalnih nebošnjaka potvrđujete Krajišnikove i Čovićeve teze o Srbima i Hrvatima koji su ostali u Sarajevu. I onda kad ja kažem da je DF radikalna stranka onda ja svašta pričam
Koji su to lojalni nebosnjaci koje DF vrijedja??
JohnnyS

#58340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

hrasno38 wrote: 02/01/2023 16:43
JohnnyS wrote: 01/01/2023 08:34 Fino kako vrijeđanjem ovoj državi lojalnih nebošnjaka potvrđujete Krajišnikove i Čovićeve teze o Srbima i Hrvatima koji su ostali u Sarajevu. I onda kad ja kažem da je DF radikalna stranka onda ja svašta pričam
Pa evo, drug profi kao prvi. I pemanapemani. Iz stvarnog života su uzimali i gospodina I. Komšića u svoja pravovjerna usta.
I da naznačim, nisam rekao DF kao stranka. Nego njihovi simpatizeri na forumu. Možda su doduše i simpatizeri SDA, teško je to dvoje razlikovati, eventualno su ezdeaovci umjereniji
hrasno38

#58341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

JohnnyS wrote: 02/01/2023 16:57
hrasno38 wrote: 02/01/2023 16:43

Pa evo, drug profi kao prvi. I pemanapemani. Iz stvarnog života su uzimali i gospodina I. Komšića u svoja pravovjerna usta.
I da naznačim, nisam rekao DF kao stranka. Nego njihovi simpatizeri na forumu. Možda su doduše i simpatizeri SDA, teško je to dvoje razlikovati, eventualno su ezdeaovci umjereniji
Odakle cu ja znati ko je ko na forumu ziv bio???
JohnnyS

#58342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

hrasno38 wrote: 02/01/2023 18:02
JohnnyS wrote: 02/01/2023 16:57

Odakle cu ja znati ko je ko na forumu ziv bio???
Pa ljudi kažu, ovo dvoje npr, ovom prilikom im se i ispričavam što ih koristim kao primjer. Ugl, atmosfera je vrlo naelektrizirana i vrlo netolerantna te se olako dijele kvalifikacije neprijatelja, UZPovaca i slično.
asker

#58343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Bilo bi pozeljno ali nemoguce, znam, da "zabrinuti" sugradjani shvate da Bosnjake zaboli chundara s koje strane dolaze "dobronamjerni" savjeti za ujedinjenje, prekrajanje, diranje u ovu napacenu zemlju. Ko god predlaze takav "suzivot" ja ga nabijem na "sukurac", sto bi reko Sidran.

:bih:
drug_profi

#58344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Kako je navela Turković, ukoliko u Vijeće ministara BiH bude izabran član iz reda Bošnjaka, a pod kontrolom SNSD-a, to će značiti prepuštanje potpune kontrole nad Vijećem ministara BiH proruskim političkim snagama.
Dolazi na naplatu kratkovida politika, da se "sukne" hrvatima.
"Važeći propisi o radu Vijeća ministara BiH zahtijevaju da za odluke moraju glasati najmanje po jedan od ministara iz svakog od konstitutivnih naroda. To ne moraju nužno biti zamjenici predsjedavajućeg. Dovoljno je jedan ministar Bošnjak koji će slijediti politiku SNSD-a i HDZ-a i da preuzmu apsolutnu vlast u Vijeću ministara BiH", navela je Turković.
Bravo svima.
hrasno38

#58345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

drug_profi wrote: 02/01/2023 21:40
Kako je navela Turković, ukoliko u Vijeće ministara BiH bude izabran član iz reda Bošnjaka, a pod kontrolom SNSD-a, to će značiti prepuštanje potpune kontrole nad Vijećem ministara BiH proruskim političkim snagama.
"Važeći propisi o radu Vijeća ministara BiH zahtijevaju da za odluke moraju glasati najmanje po jedan od ministara iz svakog od konstitutivnih naroda. To ne moraju nužno biti zamjenici predsjedavajućeg. Dovoljno je jedan ministar Bošnjak koji će slijediti politiku SNSD-a i HDZ-a i da preuzmu apsolutnu vlast u Vijeću ministara BiH", navela je Turković.
Bravo svima.
Ti bi im ocito dao sve sto traze?
hatemondays

#58346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hatemondays »

hrasno38 wrote: 02/01/2023 22:21
drug_profi wrote: 02/01/2023 21:40

Bravo svima.
Ti bi im ocito dao sve sto traze?
I ja sam suknuo drugima sto puta bez namjere da ih rastavim od zivota.
BHCluster

#58347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Moze Turković i 8kini botovi pricati sta hoce to je demokratija!
JohnnyS

#58348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Roccohljup

#58349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

JohnnyS wrote: 05/01/2023 12:46 https://bljesak.info/vijesti/politika/k ... ama/405425

Sirotinjo i Bogu si teška
istrošili se u kampanji a sad će im ovi još i pomesti kadrove. Teško će se stranačka kasa od članarina i donacija napuniti.
sinuhe

#58350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Za ovog Kajana cujem samo kad nekog (Hrvate :D ) optuzuje ili proziva za nesto. I on je kao za gradjansku drzavu.
Post Reply