McDonalds Sarajevo
-
last mohicans
#701 Re: McDonalds Sarajevo
Kad mislis da smo dotakli dno u korupciji, varanju,tenderisanju, otimačini i čemu već ne, nađe se balijander koji konta zajebat ce Bidena i Ameriku cijelu.
Koja zabokrečina smo mi.
-
convict
#702 Re: McDonalds Sarajevo
Pretpostavljam da se McD dobro osigurao garancijama, a banke ce ga oguliti ako budu morale platiti zbog ove gluposti.last mohicans wrote: ↑31/12/2022 00:30Taj arbitražni sud će uglavnom teretiti ovog klošara? Sigurno će brend naplatiti neku štetu, ali ta reputacijska šteta je nemjerljiva, čini mi se njima mnogo bitnija od ove finansijske čim se upuštaju u sve to. Nadam se da će ovom balijanderu i gaće s guice svući.
-
HelaS
#703 Re: McDonalds Sarajevo
konektovan wrote: ↑31/12/2022 00:27Može to uraditi bez problema, nastaviti s poslom, ali bez ikakve podrške mcdonaldsa i cijelog lanca snadbjevsnja koji je vezan za brend mcdonalds. Nadješ alternativne dobavljaćei nastaviš.tramvajtrojka wrote: ↑31/12/2022 00:19
mislis da se neko toga ne bi sjetio ranije![]()
pa nisu ni oni iz McDonald'sa debili, otkud mu zalihe , meso, sastojci itd itd. haj to nego sto bi ga ubili nogama sa tuzbama
ovako nažalost vecina nasih gazda i mindset naseg naroda je namješten haj sta fali naci ce se nacin da se sredi ovo![]()
U Zagrebu imaš 5big five, udješ unutra sve na isti fazon mcdonaldsa, čak koriste i slične nazive za jela, zamjene jedno slovo i stavi to u menu. Ako nešto takvo može u Zagrebu, zašto ne bi moglo i ovdje??
Ne smiju McD objekti biti zatvoreni i skupljati paučinu i miševe sve vrijeme sudskog spora
- Logovan
#704 Re: McDonalds Sarajevo
I dede su nam koristile pametne mobitele, društvene mreže preko kojih se može napisati ovakav komentar, forume, itd. Ako ćemo već ići ovom logikom, onda daj da se vratimo u vrijeme naših deda i nana, kako su oni živjeli, hajmo i mi živjeti isto.
- Pandakonda
#705 Re: McDonalds Sarajevo
Je li 100% provjereno to da se nikome ne moze izdavati licenca ukoliko ovaj na sudu zavrsi ? I zar nije taj proces vec zavrsen kad je raiffaisen dobio ? Jer koliko znam tereti se sama firma a ne MCD kao brend. Ako me sjecanje dobro sluzi vise firmi moze imati pravo na licencu, onaj u Tuzli nije bio pod Ihtijarevicem.
-
HelaS
#706 Re: McDonalds Sarajevo
Bilo bi korektno da Kenan Kešmer, koji je inače najsnažniji pljuvač Ihtijarevića, da iskopa negdje taj ugovor sa McD, da znamo šta predstavlja kršenje reputacijskea štete.last mohicans wrote: ↑31/12/2022 00:30Taj arbitražni sud će uglavnom teretiti ovog klošara? Sigurno će brend naplatiti neku štetu, ali ta reputacijska šteta je nemjerljiva, čini mi se njima mnogo bitnija od ove finansijske čim se upuštaju u sve to. Nadam se da će ovom balijanderu i gaće s guice svući.
-
mistek
#707 Re: McDonalds Sarajevo
Pa hajd da kažemo i da može više licenci (ne znam može li, nagađamo), ali problem su onda prostori. Dok je spor, ne možeš u ove prostore koje je držao Ihtijarević vjerovatno. Eh sad, da neko i uzme, vjerovatno treba solidno dugo vremena da sve spremi i dalje fura.Pandakonda wrote: ↑31/12/2022 00:47 Je li 100% provjereno to da se nikome ne moze izdavati licenca ukoliko ovaj na sudu zavrsi ? I zar nije taj proces vec zavrsen kad je raiffaisen dobio ? Jer koliko znam tereti se sama firma a ne MCD kao brend. Ako me sjecanje dobro sluzi vise firmi moze imati pravo na licencu, onaj u Tuzli nije bio pod Ihtijarevicem.
- karanana
#708 Re: McDonalds Sarajevo
Ima li kredite za njegove objekte i opremu? Sta ce banka sad s tim kad mu uzmu?
Sumnjam da ce mcd da ce da se zajebaje i uzme nekog drugog. Nisam ovo ocekivo iskren da budem.
Sumnjam da ce mcd da ce da se zajebaje i uzme nekog drugog. Nisam ovo ocekivo iskren da budem.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#709 Re: McDonalds Sarajevo
Ma nazvati McIhtijarevic i pici dalje
-
konami666
#711 Re: McDonalds Sarajevo
Ove slike na kliksu su tragedija, red ispred mekdonaldsako u Rusiji kada se zatvarao a u isto vrijeme ništa se ne vidi od smoga, isto horor film.
- DEMONIKA
#712 Re: McDonalds Sarajevo
šta kaže lik
jedino u rusiji i bosni nema mcdonaldsa
jbte gledam komentarte
kae lik imamo mi svoju kuhinju šta će nam to smeće
titami

jedino u rusiji i bosni nema mcdonaldsa
jbte gledam komentarte
kae lik imamo mi svoju kuhinju šta će nam to smeće
titami
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#713 Re: McDonalds Sarajevo
Ovakve guzve u Nedzaricima su bile i bez zatvaranja McDonald's 
-
konami666
#714 Re: McDonalds Sarajevo
Pa to je ono, “imOmO mi pitOoo i čevOpOo”. Svaki dan jede pitu, znao sam jednog lika sto je svaki dan pitu jeo, i još kaže da se najede, ne može ga “držati” ništa drugo.
-
kio01
#715 Re: McDonalds Sarajevo
Sumnjam da bi McDonald's dao ikome ekskluzivnu licencu za odredjenu drzavu. Mislim da moze bilo ko aplicirati za licencu, samo pretpostavljam da ce sad McD HQ bit extra rigorozan u BiH nakon ovih desavanja sa Ihtijarevicem da se ne ponovi ista stvar. Ali je to samo licenca, sto se tice samih restorana, Ihtijarevic sigurno nece lako dati da se preuzme vlasnistvo nad postojecim restoranima (valjda je 100% vlasnik svih drive thru a renta prostor za druge, no i tu je vlasnik sve opreme, namjestaja itd.). Znaci ko god dobije licencu, vjerovatno bi morao naci nove lokacije, ili dati Ihtijarevicu pofino para da preuzmu vlasnistvo nad postojecim mcdonaldsima. Kako god, nacekacemo se mi do sljedeceg Happy meal-a u Sarajevu.Pandakonda wrote: ↑31/12/2022 00:47 Je li 100% provjereno to da se nikome ne moze izdavati licenca ukoliko ovaj na sudu zavrsi ? I zar nije taj proces vec zavrsen kad je raiffaisen dobio ? Jer koliko znam tereti se sama firma a ne MCD kao brend. Ako me sjecanje dobro sluzi vise firmi moze imati pravo na licencu, onaj u Tuzli nije bio pod Ihtijarevicem.
-
sagitariusZE
#716 Re: McDonalds Sarajevo
Ma seljacine obicne, nisu dalje od svog sela otisli!Njima smijesno sto se zatvara a sta je s ljudima koji su ostali bez posla!?O tome seljacina ne misli.Takvi vise na tiktoku i daju pare onom krezavom debilu Hudi (ko i malo prati zna o cemu pricam).
- nepass1
#717 Re: McDonalds Sarajevo
Nije to do SDA vec do prosjecnog stanovnika balkana. Uvijek je tako bilo.zippoo87 wrote: ↑30/12/2022 23:29Ovaj modus operandi je uvela SDA i zato ljudi SDA provlace u svakoj recenici.Moram se i ja sloziti sa vecinom...SDA stoka je napravila ekonomski sistem da pravila,zakoni,propisi,prakse i sve ono sto je normalno u biznisu ne postoje...sve je kod njih ispod stola,u koverti,ja cu ti srediti,ti ces meni srediti,sve je mahala i nista nije sveto...samo kradi,lazi,muljaj,zaduzi...a paradoksa li ,svi veliki muslimani,mnogi i Hadz obavili a Hadz fino kaze,ne mozes ici na Hadz ako si ikome duzan,tj. nece ti se priznati.EFD22 wrote: ↑30/12/2022 23:19
Već sam na jednoj temi političkoj pisao, pa me SDA botovi sapraše…
Od svih koji su mojoj firmi i meni ikad išta dugovali ili trenutno duguju, 100% ih je od gazde balije. Znači sve. Nijedna firma od Hrvata i Srbina mi nije dužna ni marke. A radim podjednako, i sa mnoštvom kompanija.
Sve firme koje sam zbog dugova tužio su: 50% privatne od gazde balije, 50% državne gdje je upravljačka struktura balijska (Rudnici i tako to).
Nepoštivanje ugovora, pa čak i kad su javne nabavke u pitanju, datum valute je totalno nebitna stavka na računu, onda nejavljanje na telefon, neodgovaranje na mailove, pa čak i na opomene.
Ima ovih Ihtijarevića kod nas koliko ti volja.
Pa nedavno sam morao tužiti jebeni Prevent, i to zbog mizernih para. I na kraju kad su zaprimili tužbu platiše. Pa jebem mu majku.
Valjda je taj balijski modus operandi takav.
ALi dzaba...sve je ta kvarna stoka unistila i nametnula pravila koja postoje samo u tim nekim muslimanskim enklavama i zato su oni najveca opasnost i najvise su doprinjeli na ovakom stanju bosnjaka u BiH...toliko su aferima napravili da ko god hoce da pljune po BiH i bosnjacima...zahvaljujuci SDA ima osnova da to uradi.
- Dr. Kuca
#718 Re: McDonalds Sarajevo
Gdje ce sad moderni da vode djecu
Ali, ovo ti je dokaz baliluka, bosnje, idiota. Mogo lig lagodno da zivi sa porodicom, familijom, da mi se niko nikad ne oznoji. Al jok. Prevari, otmi, izradi. Baliluk.
Ali, ovo ti je dokaz baliluka, bosnje, idiota. Mogo lig lagodno da zivi sa porodicom, familijom, da mi se niko nikad ne oznoji. Al jok. Prevari, otmi, izradi. Baliluk.
- starii
#719 Re: McDonalds Sarajevo
zippoo87 wrote: ↑30/12/2022 23:29Ovaj modus operandi je uvela SDA i zato ljudi SDA provlace u svakoj recenici.Moram se i ja sloziti sa vecinom...SDA stoka je napravila ekonomski sistem da pravila,zakoni,propisi,prakse i sve ono sto je normalno u biznisu ne postoje...sve je kod njih ispod stola,u koverti,ja cu ti srediti,ti ces meni srediti,sve je mahala i nista nije sveto...samo kradi,lazi,muljaj,zaduzi...a paradoksa li ,svi veliki muslimani,mnogi i Hadz obavili a Hadz fino kaze,ne mozes ici na Hadz ako si ikome duzan,tj. nece ti se priznati.EFD22 wrote: ↑30/12/2022 23:19
Već sam na jednoj temi političkoj pisao, pa me SDA botovi sapraše…
Od svih koji su mojoj firmi i meni ikad išta dugovali ili trenutno duguju, 100% ih je od gazde balije. Znači sve. Nijedna firma od Hrvata i Srbina mi nije dužna ni marke. A radim podjednako, i sa mnoštvom kompanija.
Sve firme koje sam zbog dugova tužio su: 50% privatne od gazde balije, 50% državne gdje je upravljačka struktura balijska (Rudnici i tako to).
Nepoštivanje ugovora, pa čak i kad su javne nabavke u pitanju, datum valute je totalno nebitna stavka na računu, onda nejavljanje na telefon, neodgovaranje na mailove, pa čak i na opomene.
Ima ovih Ihtijarevića kod nas koliko ti volja.
Pa nedavno sam morao tužiti jebeni Prevent, i to zbog mizernih para. I na kraju kad su zaprimili tužbu platiše. Pa jebem mu majku.
Valjda je taj balijski modus operandi takav.
ALi dzaba...sve je ta kvarna stoka unistila i nametnula pravila koja postoje samo u tim nekim muslimanskim enklavama i zato su oni najveca opasnost i najvise su doprinjeli na ovakom stanju bosnjaka u BiH...toliko su aferima napravili da ko god hoce da pljune po BiH i bosnjacima...zahvaljujuci SDA ima osnova da to uradi.
-
challmander
#720 Re: McDonalds Sarajevo
Ova tema je prizvala toliko nacionalista, nevjerovatno. Neki stvarno jedva docekaju da pljuju po jednom narodu, makar to bilo i zbog zatvaranja jebenog lanca brze hrane.
- MehmedPasaMoric
#721 Re: McDonalds Sarajevo
Cudi me da se nisu organizovali protesti ispred Ihtijarevicevih dvora uz eventualno gadjanje jajima i povike tipa "padaj silo i nepravdo" i "mi smo evropski Jerusalem", "aoj Ihtijare krivog nosa, umjesto Meka sad jedemo Topsa" naravno uz prisustvo neizbjeznog profesionalnog protestanta Nihada Neradnika Alickovica

- escobar__
#722 Re: McDonalds Sarajevo
Pljuvanje ti je nazivanje stvari onakvim kakve jesu - balilukom?challmander wrote: ↑31/12/2022 09:35 Ova tema je prizvala toliko nacionalista, nevjerovatno. Neki stvarno jedva docekaju da pljuju po jednom narodu, makar to bilo i zbog zatvaranja jebenog lanca brze hrane.
I to ti kažem kao Bošnjak.
- ZoomZoomKiwi
#723 Re: McDonalds Sarajevo
I ja sam Bošnjak.
Ali baliluk je baliluk, džabe vam sve.
Opet ponavljam, sve poslovne probleme i nenaplaćena potraživanja koja imam, imam zbog i kod balija.
Vama koji ne vjerujete, želim prije svega zdravlje i hrabrost da se oprobate u privatnom biznisu, otvorit će vam se oči za najviše godinu dana. Dok prođu prvi datumi valute pa krenu kašnjenja po 180, 270 dana…
Opet ponavljam, sve poslovne probleme i nenaplaćena potraživanja koja imam, imam zbog i kod balija.
Vama koji ne vjerujete, želim prije svega zdravlje i hrabrost da se oprobate u privatnom biznisu, otvorit će vam se oči za najviše godinu dana. Dok prođu prvi datumi valute pa krenu kašnjenja po 180, 270 dana…
-
challmander
#724 Re: McDonalds Sarajevo
Sve ja to shvatam, i jeste ovo primjer seljacke, bosnjacke politike ali zar stvarno ima potrebe za koristenjem ovih pogrdnih izraza? Balija, baliluk...escobar__ wrote: ↑31/12/2022 10:05Pljuvanje ti je nazivanje stvari onakvim kakve jesu - balilukom?challmander wrote: ↑31/12/2022 09:35 Ova tema je prizvala toliko nacionalista, nevjerovatno. Neki stvarno jedva docekaju da pljuju po jednom narodu, makar to bilo i zbog zatvaranja jebenog lanca brze hrane.
I to ti kažem kao Bošnjak.
Izgleda da ipak ne moze niko nama biti veci dusman od nas samih.
- ala7
#725 Re: McDonalds Sarajevo
Napadaju ljude koji spomenu balije. Pa jesmo sami sebi najveći neprijatelji.EFD22 wrote: ↑31/12/2022 10:10 I ja sam Bošnjak.
Licencu je prokockao Ihtijarević. Loš znak za tržište, volio ili ne volio McD.
Naša lopovska posla
Najgori su mi oni koji nas opravdava, naše marifetluke, znamo mi sebe najbolje, Ihtijarevići na svakom koraku.
Kad budemo jedinstveni da kaznimo svaki vid narušavanja ugleda BiH onda ćemo kao narod i država krenuti naprijed. Ovako braniti nekoga ko prokocka licencu jednog od najvećih lanaca restorana brze hrane u svijetu je nedopustivo (kažem opet svidjela se nekome hrana ili ne) ovo se ne smije dešavati.