McDonalds Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
n+1

#676 Re: McDonalds Sarajevo

Post by n+1 »

Po toj logici SDA je i zaslužna što smo imali McD.
Klixuser02

#677 Re: McDonalds Sarajevo

Post by Klixuser02 »

Pa SDA bi ovdje najviše voljela da samo postoje arapski restorani
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#678 Re: McDonalds Sarajevo

Post by konektovan »

n+1 wrote: 30/12/2022 23:22 Po toj logici SDA je i zaslužna što smo imali McD.
Joj al' ga ubode....aferdosum. :mrgreen: :thumbup:
mistek

#679 Re: McDonalds Sarajevo

Post by mistek »

koler wrote: 30/12/2022 22:24 Zatvoren po prijavi zbog reputacijske stete koja je nanesena brendu. Postupak ide na sud, dok se ne okonca postupak nema nove lincence.
Upravo tako, pisah jučer i jutros, ali ubjeđuju me da nema sud tu ništa, mogu dati licence i sl.
Ljudi koji su u svemu tome direktno da direktnije ne mogu biti kažu da sigurno neće biti McD u BiH u dogledno vrijeme (recimo u 2023.).
SmokingMan

#680 Re: McDonalds Sarajevo

Post by SmokingMan »

Imaš ih sijaset na El.idži. Radi socijalnog balansa treba nam jedan China town. :D
darius_maximus

#681 Re: McDonalds Sarajevo

Post by darius_maximus »

mk ultra wrote: 30/12/2022 22:19
darius_maximus wrote: 30/12/2022 22:01
Čuveni bosanski smisao za biznis.
Sve radi polovično i pokradi što možeš danas, nemoj da bi šta ostalo za sutra.
Sve to potice od vijeke vjekova

Dok se kosilo za bega, pa od 5 plastova dobijes 1
I budes sretan

Tako i ovdje
Bošnjački moderni begovi gledaju svoje kmetove koji to od srca trebaju da rade na tzv "móbu" za neki šićar

Mi smo još u tom feudalizmu, trebamo proći ind revoluciju pa tek onda kapitalizam
Ma jebo kmetove.
Kmetovi su svugdje zadnja rupa na sviralu, nije to problematično.
Eno, zamijenili kmetove ekranima haman.

Ali, da ne možeš održati samo osnovni nivo profesionalizma u saradnji s globalnom kompanijom, to mi je van svake pameti.
Bukvalno imaš gusku koja nosi zlatna jaja, a ti se kao zadnji seljak brukaš zbog plakata.
shbc

#682 Re: McDonalds Sarajevo

Post by shbc »

n+1 wrote: 30/12/2022 23:22 Po toj logici SDA je i zaslužna što smo imali McD.
I jeste. Kao sto je i zasluzna za 90% stvari koje imamo. Takav su sistem napravili, da nista bez njih i ne moze. Jedini problem u svemu tome je sto bi vrlo vjerovatno imali 10 puta vise da nije njih i njihovog sistema.
zippoo87

#683 Re: McDonalds Sarajevo

Post by zippoo87 »

EFD22 wrote: 30/12/2022 23:19
sime_cipol wrote: 30/12/2022 23:09 Davno sam ja rekao. Za BALIJU ne vazi dogovor, ugovor, pruzena ruka, obecanje, data rijec. Ne vazi za njega bratstvo, srodstvo, kumstvo, jaranstvo. To gazi preko mrtvih, zivih, samo daj meni, jucer, ne danas, ne sutra. Kod njega nema nista sveto.
Usao sam u taj Mc 2x, od mene se nisu obogatili, ali majku ti jebem klosarsko-pijacarsku, BALIJSKU.
Već sam na jednoj temi političkoj pisao, pa me SDA botovi sapraše…

Od svih koji su mojoj firmi i meni ikad išta dugovali ili trenutno duguju, 100% ih je od gazde balije. Znači sve. Nijedna firma od Hrvata i Srbina mi nije dužna ni marke. A radim podjednako, i sa mnoštvom kompanija.

Sve firme koje sam zbog dugova tužio su: 50% privatne od gazde balije, 50% državne gdje je upravljačka struktura balijska (Rudnici i tako to).

Nepoštivanje ugovora, pa čak i kad su javne nabavke u pitanju, datum valute je totalno nebitna stavka na računu, onda nejavljanje na telefon, neodgovaranje na mailove, pa čak i na opomene.

Ima ovih Ihtijarevića kod nas koliko ti volja.

Pa nedavno sam morao tužiti jebeni Prevent, i to zbog mizernih para. I na kraju kad su zaprimili tužbu platiše. Pa jebem mu majku.

Valjda je taj balijski modus operandi takav.
Ovaj modus operandi je uvela SDA i zato ljudi SDA provlace u svakoj recenici.Moram se i ja sloziti sa vecinom...SDA stoka je napravila ekonomski sistem da pravila,zakoni,propisi,prakse i sve ono sto je normalno u biznisu ne postoje...sve je kod njih ispod stola,u koverti,ja cu ti srediti,ti ces meni srediti,sve je mahala i nista nije sveto...samo kradi,lazi,muljaj,zaduzi...a paradoksa li ,svi veliki muslimani,mnogi i Hadz obavili a Hadz fino kaze,ne mozes ici na Hadz ako si ikome duzan,tj. nece ti se priznati.
ALi dzaba...sve je ta kvarna stoka unistila i nametnula pravila koja postoje samo u tim nekim muslimanskim enklavama i zato su oni najveca opasnost i najvise su doprinjeli na ovakom stanju bosnjaka u BiH...toliko su aferima napravili da ko god hoce da pljune po BiH i bosnjacima...zahvaljujuci SDA ima osnova da to uradi.
Maharadza

#684 Re: McDonalds Sarajevo

Post by Maharadza »

Klixuser02 wrote: 30/12/2022 23:23 Pa SDA bi ovdje najviše voljela da samo postoje arapski restorani
Što bi rekao El-Bake: Ja,i? Šta je nejasno, jesam li fino rekao...

Image

:mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#685 Re: McDonalds Sarajevo

Post by ZoomZoomKiwi »

zippoo87 wrote: 30/12/2022 23:29
EFD22 wrote: 30/12/2022 23:19

Već sam na jednoj temi političkoj pisao, pa me SDA botovi sapraše…

Od svih koji su mojoj firmi i meni ikad išta dugovali ili trenutno duguju, 100% ih je od gazde balije. Znači sve. Nijedna firma od Hrvata i Srbina mi nije dužna ni marke. A radim podjednako, i sa mnoštvom kompanija.

Sve firme koje sam zbog dugova tužio su: 50% privatne od gazde balije, 50% državne gdje je upravljačka struktura balijska (Rudnici i tako to).

Nepoštivanje ugovora, pa čak i kad su javne nabavke u pitanju, datum valute je totalno nebitna stavka na računu, onda nejavljanje na telefon, neodgovaranje na mailove, pa čak i na opomene.

Ima ovih Ihtijarevića kod nas koliko ti volja.

Pa nedavno sam morao tužiti jebeni Prevent, i to zbog mizernih para. I na kraju kad su zaprimili tužbu platiše. Pa jebem mu majku.

Valjda je taj balijski modus operandi takav.
Ovaj modus operandi je uvela SDA i zato ljudi SDA provlace u svakoj recenici.Moram se i ja sloziti sa vecinom...SDA stoka je napravila ekonomski sistem da pravila,zakoni,propisi,prakse i sve ono sto je normalno u biznisu ne postoje...sve je kod njih ispod stola,u koverti,ja cu ti srediti,ti ces meni srediti,sve je mahala i nista nije sveto...samo kradi,lazi,muljaj,zaduzi...a paradoksa li ,svi veliki muslimani,mnogi i Hadz obavili a Hadz fino kaze,ne mozes ici na Hadz ako si ikome duzan,tj. nece ti se priznati.
ALi dzaba...sve je ta kvarna stoka unistila i nametnula pravila koja postoje samo u tim nekim muslimanskim enklavama i zato su oni najveca opasnost i najvise su doprinjeli na ovakom stanju bosnjaka u BiH...toliko su aferima napravili da ko god hoce da pljune po BiH i bosnjacima...zahvaljujuci SDA ima osnova da to uradi.
Problem sa Hadžom je d.o.o., tj. nije meni hadžija dužan, nego firma :lol:
zippoo87

#686 Re: McDonalds Sarajevo

Post by zippoo87 »

EFD22 wrote: 30/12/2022 23:34
zippoo87 wrote: 30/12/2022 23:29

Problem sa Hadžom je d.o.o., tj. nije meni hadžija dužan, nego firma :lol:
Kada je dobit,pare su moje.Kada je dug,dug je firmin :lol:
Jos jedna balijska poslovna mudrost.
HelaS

#687 Re: McDonalds Sarajevo

Post by HelaS »

mali_balon wrote: 30/12/2022 23:12
escobar__ wrote: 30/12/2022 22:36 Ovo je tek poseban nivo baliluka - imaš firmu koja posluje s milionskim profitom, obrćeš samo takve pare i spadneš na to da reklamiraš uhljupe koji su zemlju doveli do dna.

Fakat za izučavanja, kakav kloc i lopov grob te ne jeb'o. :lol:
Pa moras se oduziti onom ko ti je omogucio milione pa i ogroman parking u centru grada...i sad skontaj koliko njemu znace ti obrnuti milioni kada je tako lako dao prostor za oglasavanje tj halalio licencu....zamsili sta znaju begovi i kako upravljaju
Onaj koji je omogućio milione je najveća stranka jednog konstitutivnog naroda u BiH i najveća stranka Hercegovine :-) Zanimljivo, ali jeste tako

Ovo s iznajmljivanjem reklamnog prostora, ne znam :(
HelaS

#688 Re: McDonalds Sarajevo

Post by HelaS »

koler wrote: 30/12/2022 22:24 Zatvoren po prijavi zbog reputacijske stete koja je nanesena brendu. Postupak ide na sud, dok se ne okonca postupak nema nove lincence.
koler wrote: 30/12/2022 22:43 Plakati su najvise doprinjeli ukidanju licence mada ima svega u prijavi koja je podnesena. Jebeno je kad naljutis ljude koji znaju puno o tebi…steta za licencu, dugo ce se ovo ovako vuci sad…
Tu reputacijsku štetu treba dokazati. McD mora dokazati kakvu, koliko finansijski vrijednu štetu je načinilo izajmljivanje tog reklamnog prostora. Ne znam kakav je ugovor, teško je iz naših pozicija pisati komentare, ali, laički, mislim da će Gliese d.o.o. ovakav spor dobiti na sudu. Nije McD zakupljivao reklamni prostor, nego Gliese d.o.o. i reklamirao McD proizvode. Jedino ako je Gliese d.o.o. uzimao novac od McD za taj reklamni prostor, ne znam :(
Bodkin

#689 Re: McDonalds Sarajevo

Post by Bodkin »

HelaS wrote: 30/12/2022 23:57
koler wrote: 30/12/2022 22:43 Plakati su najvise doprinjeli ukidanju licence mada ima svega u prijavi koja je podnesena. Jebeno je kad naljutis ljude koji znaju puno o tebi…steta za licencu, dugo ce se ovo ovako vuci sad…
Tu reputacijsku štetu treba dokazati. McD mora dokazati kakvu, koliko finansijski vrijednu štetu je načinilo izajmljivanje tog reklamnog prostora. Ne znam kakav je ugovor, teško je iz naših pozicija pisati komentare, ali, laički, mislim da će Gliese d.o.o. ovakav spor dobiti na sudu. Nije McD zakupljivao reklamni prostor, nego Gliese d.o.o. i reklamirao McD proizvode. Jedino ako je Gliese d.o.o. uzimao novac od McD za taj reklamni prostor, ne znam :(
Ti stvarno mislis da mcd u svojim ugovorima ne pokriva ovakve stvari :D nego da je podlozno tumacenju
MTV

#690 Re: McDonalds Sarajevo

Post by MTV »

RIP McDonalds BiH
billy organ

#691 Re: McDonalds Sarajevo

Post by billy organ »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 30/12/2022 23:48
konektovan wrote: 30/12/2022 23:35

Njet...
Pa sto ga onda zatvorise?

Meni vise izleda da pojedinci cekaju bilo kakvu priliku da pocnu pljuvati po pojedincima iz SDA, same SDA, BALIJA, pa onda hinjavo sve predje na pljuvanje Bosnjaka.
Treba hrakat i pljuvat kad je nesto istina. Kad neko hoce da te spusti na nivo ne Irana vec na nivo Somalije, Bangladesa i Zaira, onda treba reci da smo prevarantski narod spreman da zajebe za dvije pisljive marke. Nije ovo prica o mcdonaldsu ko mcdonaldsu, ovo je prica o sramoti i porazu. Hoces da zajebas svjetski brend - evo ti ga na onda. Neces sine, ne moze. Nije jenki debil da ga moze bosnjo veslati.

Ali eto vazno je guslati o tome kako se vrijedjaju Bosnjaci, SDA, vjernici. Kako se odmah spinuje na te teme.
Last edited by billy organ on 31/12/2022 00:01, edited 1 time in total.
HelaS

#692 Re: McDonalds Sarajevo

Post by HelaS »

Ihtijarevićev Gliese d.o.o. je posjednik McD protora u Sarajevu. Zar nije dovoljno da skine McD reklamne panoe i plakate, da skine McD nazive proizvoda, i da, s nekim drugačijim nazivima i reklamnim plakatima, samo i jednostavno nastavi da prži hamburgere. Pa čak i sa recepturom koju je koristio dok je bio McD.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#693 Re: McDonalds Sarajevo

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

billy organ wrote: 31/12/2022 00:00

Meni vise izleda da pojedinci cekaju bilo kakvu priliku da pocnu pljuvati po pojedincima iz SDA, same SDA, BALIJA, pa onda hinjavo sve predje na pljuvanje Bosnjaka.
Treba hrakat i pljuvat kad je nesto istina. Kad neko hoce da te spusti na nivo ne Irana vec na nivo Somalije, Bangladesa i Zaira, onda treba reci da smo prevarantski narod spreman da zajebe za dvije pisljive marke. Nije ovo prica o mcdonaldsu ko mcdonaldsu, ovo je prica o sramoti i porazu. Hoces da zajebas svjetski brend - evo ti ga na onda. Neces sine, ne moze. Nije jenki debil da ga moze bosnjo veslati.
Evo i za tebe pitanje; da li je bosnjo zajebao pa zatvorise i onaj u B.Luci?
avetinja

#694 Re: McDonalds Sarajevo

Post by avetinja »

Dobro ti izgleda. Boli me briga što će neki pljuvati po SDA, to je samo jedna od postojećih stranaka kojih ima na desetine, ali zabrinjavajuće je da ljudi ovdje pišu riječ balija bez reagovanja administracije i moderacije, a znamo kakvo značenje ima ta riječ i od koga dolazi i na koga se odnosi. Ako ćemo zbog nečega propasti, a o tome se ovdje između ostalog piše, onda ćemo također zbog toga što nemamo samopoštovanja i pameti pa prihvatamo da koristimo riječ balija jedni za druge, ili možda ipak dolazi od onih čiji su taj šovinistički naziv i smislili. U redu je nekoga nazvati kriminalcem, lopovom i ostalim uvredama kada to zaslužuje, ali zbog jebenog McDonald'sa koristiti riječ kojom su koljači jedan narod obilježavali kao stoku, još pri tome za svoj narod, je za ispitivanja. E pa, zbog tih ćemo također propasti, ali neka se zna - biće BOSNE i HERCEGOVINE! :bih:
Last edited by avetinja on 31/12/2022 00:12, edited 1 time in total.
billy organ

#695 Re: McDonalds Sarajevo

Post by billy organ »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 31/12/2022 00:03
billy organ wrote: 31/12/2022 00:00

Evo i za tebe pitanje; da li je bosnjo zajebao pa zatvorise i onaj u B.Luci?
Boli me kurac za Banja Luku i banjalucki mcdonalds. Ovdje pricam o narodu sa kojim zivim.
tramvajtrojka

#696 Re: McDonalds Sarajevo

Post by tramvajtrojka »

HelaS wrote: 31/12/2022 00:01 Ihtijarevićev Gliese d.o.o. je posjednik McD protora u Sarajevu. Zar nije dovoljno da skine McD reklamne panoe i plakate, da skine McD nazive proizvoda, i da, s nekim drugačijim nazivima i reklamnim plakatima, samo i jednostavno nastavi da prži hamburgere. Pa čak i sa recepturom koju je koristio dok je bio McD.
mislis da se neko toga ne bi sjetio ranije :lol: :lol: pa nisu ni oni iz McDonald'sa debili, otkud mu zalihe , meso, sastojci itd itd. haj to nego sto bi ga ubili nogama sa tuzbama

ovako nažalost vecina nasih gazda i mindset naseg naroda je namješten haj sta fali naci ce se nacin da se sredi ovo :oops:
HelaS

#697 Re: McDonalds Sarajevo

Post by HelaS »

tramvajtrojka wrote: 31/12/2022 00:19
HelaS wrote: 31/12/2022 00:01 Ihtijarevićev Gliese d.o.o. je posjednik McD protora u Sarajevu. Zar nije dovoljno da skine McD reklamne panoe i plakate, da skine McD nazive proizvoda, i da, s nekim drugačijim nazivima i reklamnim plakatima, samo i jednostavno nastavi da prži hamburgere. Pa čak i sa recepturom koju je koristio dok je bio McD.
mislis da se neko toga ne bi sjetio ranije :lol: :lol: pa nisu ni oni iz McDonald'sa debili, otkud mu zalihe , meso, sastojci itd itd. haj to nego sto bi ga ubili nogama sa tuzbama

ovako nažalost vecina nasih gazda i mindset naseg naroda je namješten haj sta fali naci ce se nacin da se sredi ovo :oops:
Dok traje sudski spor, da Ihtijarević koristi resurse koji su svakako pod njegovom ingerencijom. Prostori, oprema, radnici....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#698 Re: McDonalds Sarajevo

Post by konektovan »

tramvajtrojka wrote: 31/12/2022 00:19

Može to uraditi bez problema, nastaviti s poslom, ali bez ikakve podrške mcdonaldsa i cijelog lanca snadbjevsnja koji je vezan za brend mcdonalds. Nadješ alternativne dobavljaćei nastaviš.
U Zagrebu imaš 5big five, udješ unutra sve na isti fazon mcdonaldsa, čak koriste i slične nazive za jela, zamjene jedno slovo i stavi to u menu. Ako nešto takvo može u Zagrebu, zašto ne bi moglo i ovdje??
last mohicans

#699 Re: McDonalds Sarajevo

Post by last mohicans »

mistek wrote: 30/12/2022 23:24
Upravo tako, pisah jučer i jutros, ali ubjeđuju me da nema sud tu ništa, mogu dati licence i sl.
Ljudi koji su u svemu tome direktno da direktnije ne mogu biti kažu da sigurno neće biti McD u BiH u dogledno vrijeme (recimo u 2023.).
Taj arbitražni sud će uglavnom teretiti ovog klošara? Sigurno će brend naplatiti neku štetu, ali ta reputacijska šteta je nemjerljiva, čini mi se njima mnogo bitnija od ove finansijske čim se upuštaju u sve to. Nadam se da će ovom balijanderu i gaće s guice svući.
n+1

#700 Re: McDonalds Sarajevo

Post by n+1 »

Vala može skinuti McD logo, staviti McIhtijarević i nastaviti gdje je stao.
Locked