Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
malocvijece
#27776 Re: Gledate seriju - preporučite je
Počela gledati The Leftovers. Molim vas recite mi da nakon treće epizode postane zanimljivije.
- Nepenthe11
#27777 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ha vjerojatno ne, sve te serije pucaju da prve dvije epizode budu najbolje, da te navuku. Poslije malo zakoče.malocvijece wrote: ↑30/12/2022 20:09 Počela gledati The Leftovers. Molim vas recite mi da nakon treće epizode postane zanimljivije.
Zar te ne zanima gdje su ljudi nestali?
Meni nije nit smrdila nit mirisala, najviše iz razloga jer je prije svega drama. Ne volim baš kad drama prevagne u bilo čemu. Pošto živim dramu valjda jbg
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#27778 Re: Gledate seriju - preporučite je
Leftoversi su više od serije. To je serija koju jednostavno doživljavaš i osjećaš dok gledaš.
Prva i druga sezona su recimo dosta različite, radnjom a druga je nešto i dinamičnija.
Ovo je velika preporuka nešto što se pamti a sad ko nema strpljenja i nije navikao na ovaj tip serije to je nešto drugo.
Edit:
Da dodam samo da sam i ja nakon drugog pokušaja nastavio i završio seriju.
Sada jedna od najboljih i najdražih ikada.
Sl. primjer sa The Expanse, Black Sails, Deadwood, Les revenants. Sve vrhunske serije iz drugog pokušaja.
Prva i druga sezona su recimo dosta različite, radnjom a druga je nešto i dinamičnija.
Ovo je velika preporuka nešto što se pamti a sad ko nema strpljenja i nije navikao na ovaj tip serije to je nešto drugo.
Edit:
Da dodam samo da sam i ja nakon drugog pokušaja nastavio i završio seriju.
Sl. primjer sa The Expanse, Black Sails, Deadwood, Les revenants. Sve vrhunske serije iz drugog pokušaja.
- Plavo-bijeli
#27779 Re: Gledate seriju - preporučite je
Auu vidim da sam pokrenuo lavinu gledatelja TheLeftoversa.
Ipak, nažalost, tek kreće zakuhavanje nakon šeste epizode.
Uopšte nije ni bitno gdje su ljudi nestali, vidjet ćete poslije, a teško je sve opisati jedino da kreneš preispitivat i život i postojanje i sve
Šesta epizoda pa malkice stanka pa gas, do kraja serije.
Samo treba biti open minded i dati mogućnost sebi i umu da je to sve moguće.
Kome se da, nakon prve sezone je moze obnoviti jer prva ne bude od početka dosadna kad odmah znaš ko je ko i dosta bolje vežeš likove i priče.
Al valja doći do šeste...
Ipak, nažalost, tek kreće zakuhavanje nakon šeste epizode.
Uopšte nije ni bitno gdje su ljudi nestali, vidjet ćete poslije, a teško je sve opisati jedino da kreneš preispitivat i život i postojanje i sve
Šesta epizoda pa malkice stanka pa gas, do kraja serije.
Samo treba biti open minded i dati mogućnost sebi i umu da je to sve moguće.
Kome se da, nakon prve sezone je moze obnoviti jer prva ne bude od početka dosadna kad odmah znaš ko je ko i dosta bolje vežeš likove i priče.
Al valja doći do šeste...
-
kakavdanakneiskustvu
#27780 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ja se kad sam gledao leftovers stalno pitao ko su i šta su oni u bijelom
- Plavo-bijeli
#27781 Re: Gledate seriju - preporučite je
Trebao si jos progurati kroz seriju, dobio bi dosta odgovora a i jos milion pitanja hahakakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/12/2022 21:14 Ja se kad sam gledao leftovers stalno pitao ko su i šta su oni u bijelom
- n+1
#27782 Re: Gledate seriju - preporučite je
Šta znači "malkice stanka"?
-
kakavdanakneiskustvu
#27783 Re: Gledate seriju - preporučite je
Odgledao sam je do krajaPlavo-bijeli wrote: ↑30/12/2022 21:15Trebao si jos progurati kroz seriju, dobio bi dosta odgovora a i jos milion pitanja hahakakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/12/2022 21:14 Ja se kad sam gledao leftovers stalno pitao ko su i šta su oni u bijelom
- Plavo-bijeli
#27784 Re: Gledate seriju - preporučite je
- n+1
#27785 Re: Gledate seriju - preporučite je
Znači, sedam epizoda smora?
- Plavo-bijeli
#27786 Re: Gledate seriju - preporučite je
-
Zoooka
#27787 Re: Gledate seriju - preporučite je
Joj, najgore je sto ljudi misle da je Leftovers misterija o nestalim osobama. Ne, to je serija koja prikazuje kako se ljudi nose sa gubicima najdrazih.
- Nepenthe11
-
Zoooka
#27789 Re: Gledate seriju - preporučite je
Znam da je ocito, i ne referesisem se samo na komentare na ovom forumu nego inace na ocekivanja od serije.
- Nepenthe11
#27790 Re: Gledate seriju - preporučite je
- irac300
#27791 Re: Gledate seriju - preporučite je
Jedino cega se sjecam iz Leftoversa je uredno podsisana vagina Liv Tyler.
-
malocvijece
#27792 Re: Gledate seriju - preporučite je
Hvala za feedback.
Evo, ja sam na petoj epizodi. Malo sam ko počela kontati šta bi moglo biti u pitanju što se tiče radnje. Bili su se malo raspršili s mnogo glavnih likova u početku.
Takođe, kao gledaocu, nisu mi godile ni neke nepotrebne scene koje prikazuju maloljetnike u prvoj epizodi. Ako hoćeš da šokiraš i ostaviš utisak, može i na drugi način.
Ostalo, ok, počela mi se sviđati.
Evo, ja sam na petoj epizodi. Malo sam ko počela kontati šta bi moglo biti u pitanju što se tiče radnje. Bili su se malo raspršili s mnogo glavnih likova u početku.
Takođe, kao gledaocu, nisu mi godile ni neke nepotrebne scene koje prikazuju maloljetnike u prvoj epizodi. Ako hoćeš da šokiraš i ostaviš utisak, može i na drugi način.
Ostalo, ok, počela mi se sviđati.
- SanskiBiser
#27793 Re: Gledate seriju - preporučite je
Majka svih fantasy odrona ove godine premda je zadnja izasla
- tranquil
#27794 Re: Gledate seriju - preporučite je
HDM je serija rađena prema mojoj omiljenoj fantasy seriji (trilogiji) knjiga, takođe nazvanoj HDM, autora Philipa Pullmana. Čitao sam prije 15-ak godina, ali još uvijek se sjećam detalja. Prije tako nešto, 15ak godina, pokušali su napraviti filmsku trilogiju, bio je prvi dio u koji su uložili kao u LOTR (ista produkcijska kuća, New Line Cinema) sa Daniel Craigom i Nikole Kidman u ulogama lorda Asriela i gospođe Coultar, ali je bio pomalo razočaravajući jer se pokušavao držati dalje od kontroverznih tema, što je za HDM nemoguće, loše je prošao, i nastavci nikada nisu snimljeni.Nepenthe11 wrote: ↑30/12/2022 19:22Ma priznaj da si spojlerčina godine i šuti
Još nisam pogledao, večeras ili sutra, uletila mi ova His Dark Materials pa poslije budem. Obavijestit ću.
BTW, HIS DARK MATERIALS, men pravo dobra. Malo su me štrecnuli gay anđeli u zadnjoj sezoni ali jbg.
9/10 joj dajem
Seriju još nisam gledao, ali planiram, čuo sam uglavnom pohvale.
BTW, gay anđeli su bili i u knjigama, zvali se ako ne varam Baruch i Baltamos, a mislim da je prvi bio (ne znam kako je to u seriji) buraz od
Spoiler
Show
glavnog negativca regenta Metatrona
- Nepenthe11
#27795 Re: Gledate seriju - preporučite je
Oh wow. Znao sam da je po knjizi naravno. I na read listu sam stavio pri vrh odmah.tranquil wrote: ↑31/12/2022 10:38HDM je serija rađena prema mojoj omiljenoj fantasy seriji (trilogiji) knjiga, takođe nazvanoj HDM, autora Philipa Pullmana. Čitao sam prije 15-ak godina, ali još uvijek se sjećam detalja. Prije tako nešto, 15ak godina, pokušali su napraviti filmsku trilogiju, bio je prvi dio u koji su uložili kao u LOTR (ista produkcijska kuća, New Line Cinema) sa Daniel Craigom i Nikole Kidman u ulogama lorda Asriela i gospođe Coultar, ali je bio pomalo razočaravajući jer se pokušavao držati dalje od kontroverznih tema, što je za HDM nemoguće, loše je prošao, i nastavci nikada nisu snimljeni.Nepenthe11 wrote: ↑30/12/2022 19:22
Ma priznaj da si spojlerčina godine i šuti
Još nisam pogledao, večeras ili sutra, uletila mi ova His Dark Materials pa poslije budem. Obavijestit ću.
BTW, HIS DARK MATERIALS, men pravo dobra. Malo su me štrecnuli gay anđeli u zadnjoj sezoni ali jbg.
9/10 joj dajem
BTW, gay anđeli su bili i u knjigama, zvali se ako ne varam Baruch i Baltamos, a mislim da je prvi bio (ne znam kako je to u seriji) buraz odSpoilerShowglavnog negativca regenta Metatrona
Znači i u knjizi gay anđeli
Mislim Wilson je villain and villainima rođena da bude.
Sinoć sam pogledao zadnju epizodu i stvarno je fantastična serija, predivna.
- tranquil
#27796 Re: Gledate seriju - preporučite je
Hahaha, dok u drugim obradama knjiga moraju ubacivati kontroverzne elemente, u HDM ih moraju izbacivati. Već sam pomenuo da je film bio prilično "steriliziran", a seriju nisam gledao, ali sumnjam da su i tu sve stavili, npr. mislim da je način na kojiNepenthe11 wrote: ↑31/12/2022 11:30Oh wow. Znao sam da je po knjizi naravno. I na read listu sam stavio pri vrh odmah.tranquil wrote: ↑31/12/2022 10:38
HDM je serija rađena prema mojoj omiljenoj fantasy seriji (trilogiji) knjiga, takođe nazvanoj HDM, autora Philipa Pullmana. Čitao sam prije 15-ak godina, ali još uvijek se sjećam detalja. Prije tako nešto, 15ak godina, pokušali su napraviti filmsku trilogiju, bio je prvi dio u koji su uložili kao u LOTR (ista produkcijska kuća, New Line Cinema) sa Daniel Craigom i Nikole Kidman u ulogama lorda Asriela i gospođe Coultar, ali je bio pomalo razočaravajući jer se pokušavao držati dalje od kontroverznih tema, što je za HDM nemoguće, loše je prošao, i nastavci nikada nisu snimljeni.
BTW, gay anđeli su bili i u knjigama, zvali se ako ne varam Baruch i Baltamos, a mislim da je prvi bio (ne znam kako je to u seriji) buraz odSpoilerShowglavnog negativca regenta Metatrona
Znači i u knjizi gay anđeli, ma nema veze. A MacAvoy i Ruth Wilson su Asriel i Coultar tako da tu ništa ne fali.
Spoiler
Show
Iorek obilježava smrt svog najboljeg prijatelja - u knjizi mu pojede tijelo i razbaca kosti -
- Nepenthe11
#27797 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ha vidiš, mislim da jesu to stavili. HBO kao i uvijek jednostavno boli kurac za bilo šta, zato i jesu oni ovo pravilitranquil wrote: ↑31/12/2022 11:51Hahaha, dok u drugim obradama knjiga moraju ubacivati kontroverzne elemente, u HDM ih moraju izbacivati. Već sam pomenuo da je film bio prilično "steriliziran", a seriju nisam gledao, ali sumnjam da su i tu sve stavili, npr. mislim da je način na kojiNepenthe11 wrote: ↑31/12/2022 11:30
Oh wow. Znao sam da je po knjizi naravno. I na read listu sam stavio pri vrh odmah.
Znači i u knjizi gay anđeli, ma nema veze. A MacAvoy i Ruth Wilson su Asriel i Coultar tako da tu ništa ne fali.
možda ipak previše za TV publiku.SpoilerShowIorek obilježava smrt svog najboljeg prijatelja - u knjizi mu pojede tijelo i razbaca kosti -
Nakon GoT i sličnog, ovo je blago. Ja svakako ne volim ta pretjerivanja u nasilju i premračne stvari koje HBO trademarka.
- tranquil
#27798 Re: Gledate seriju - preporučite je
AuhNepenthe11 wrote: ↑31/12/2022 12:43Ha vidiš, mislim da jesu to stavili. HBO kao i uvijek jednostavno boli kurac za bilo šta, zato i jesu oni ovo pravilitranquil wrote: ↑31/12/2022 11:51
Hahaha, dok u drugim obradama knjiga moraju ubacivati kontroverzne elemente, u HDM ih moraju izbacivati. Već sam pomenuo da je film bio prilično "steriliziran", a seriju nisam gledao, ali sumnjam da su i tu sve stavili, npr. mislim da je način na koji
možda ipak previše za TV publiku.SpoilerShowIorek obilježava smrt svog najboljeg prijatelja - u knjizi mu pojede tijelo i razbaca kosti -![]()
Nakon GoT i sličnog, ovo je blago. Ja svakako ne volim ta pretjerivanja u nasilju i premračne stvari koje HBO trademarka.
Pa to je izgleda baš jaka obrada izvornog materijala
- dale cooper
#27799 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nisam još počeo nove sezonu His Dark Materials, ali prve dvije su bile jako dobre. Ovo je tip fantazije koji mi sjeda, koji ima dodira sa
našim današnjim modernim svjetom.
našim današnjim modernim svjetom.
- Nepenthe11
#27800 Re: Gledate seriju - preporučite je
Imam osjećaj da i nijetranquil wrote: ↑31/12/2022 13:30AuhNepenthe11 wrote: ↑31/12/2022 12:43
Ha vidiš, mislim da jesu to stavili. HBO kao i uvijek jednostavno boli kurac za bilo šta, zato i jesu oni ovo pravili![]()
Nakon GoT i sličnog, ovo je blago. Ja svakako ne volim ta pretjerivanja u nasilju i premračne stvari koje HBO trademarka.![]()
Pa to je izgleda baš jaka obrada izvornog materijala
Ocjena 7.8, čini mi se, nije baš realna i zato tako mislim. Po meni realno mora vrijediti više.
Pogledaj pa javi ako ti padne napamet.