Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#6551 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Za početak bi bilo dobro da:
u narednih 2 godine ne dovedu više od 4 igrača, starija od 27.godina.
napokon pronađeno trenera koji će stvorit dobar team chemistry.
I da akademija mora u tom vremenu izbaciti jednog kvalitetnog igrača.
u narednih 2 godine ne dovedu više od 4 igrača, starija od 27.godina.
napokon pronađeno trenera koji će stvorit dobar team chemistry.
I da akademija mora u tom vremenu izbaciti jednog kvalitetnog igrača.
-
last mohicans
#6552 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Evo uhljupa Mandica na TVSA,upravo pitanje za AFH. Evo govori i obavezama koje je klub preuzeo u vezi stadiona. Sad mi kao odustajemo na svoju ruku, a potpisnici smo ugovora i na zahtjev kluba je OC napravila ugovor.
- Logovan
#6553 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hajrudin Kapetanović više neće biti član klupskog rukovodstva. Razlog za to je, kako nezvanično saznajemo, neslaganje sa određenim odlukama unutar kluba. Ostavku je, kako nam naš izvor tvrdi, podnio prije više od dvije sedmice.
Pokušali smo dobiti potvrdu ove vijesti, ali se Kapetanović nije javljao na naše pozive.
Inače, Kapetanović je angažiran oko Bordo kluba već duže od deceniju, što kao član struktura kluba, ali i kao zastupnik kluba u mnogim pravnim procesima.
- Grean
#6554 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta se pitaju u Zelji, Slobodi za milione koje opstine daju? Nista, nikakva razlika i mi nismo privatni klub, zakonski nismo.rocco_siffredi wrote: ↑30/12/2022 16:07 Ja sam je slušao 15 sekundi i nakon što sam dobio nagon za povraćanje ugasio. Ne mogu života mi.
Ako smo privatni klub, niko se ne pita ništa, osim Ismira, zašto bi nam opština davala novac? Zašto bi neko dao, a da se ne pita ništa? Jesmo li dobili stadion za 1 KM? Ko je platio zamjenu travnjaka?
Ako opština daje "naš" novac, hoćemo i da se pitamo. Za početak Hadžija napolje.
Ovi ljudi ulazu svoje pare, ne mislim samo na ove sadasnje, da bi im neko stvarao nelojalnu konkurenciju gdje drzava gura direktne konkurente. To nema nigdje na planeti i cak je i krivicno djelo u zapadnim zemljama koliko znam.
To su nasa posla koja ce otjerati svakog ozbiljnijeg ulagaca u sport. Umjesto da su zahvalni sto ima neko da daje svoje pare umjesto njih, da pomognu da to opstane oni jos iz zajedljivosti podmecu nogu.
-
tutku
#6555 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zakonski je upitan status svakako, ali je fakticki fks privatni klub. Pogledaj šta je svrha udruženja po Zakonu o udruženjima i fondacijama pa mi reci da li je fks de facto udruženje.Grean wrote: ↑30/12/2022 16:44Sta se pitaju u Zelji, Slobodi za milione koje opstine daju? Nista, nikakva razlika i mi nismo privatni klub, zakonski nismo.rocco_siffredi wrote: ↑30/12/2022 16:07 Ja sam je slušao 15 sekundi i nakon što sam dobio nagon za povraćanje ugasio. Ne mogu života mi.
Ako smo privatni klub, niko se ne pita ništa, osim Ismira, zašto bi nam opština davala novac? Zašto bi neko dao, a da se ne pita ništa? Jesmo li dobili stadion za 1 KM? Ko je platio zamjenu travnjaka?
Ako opština daje "naš" novac, hoćemo i da se pitamo. Za početak Hadžija napolje.
Ovi ljudi ulazu svoje pare, ne mislim samo na ove sadasnje, da bi im neko stvarao nelojalnu konkurenciju gdje drzava gura direktne konkurente. To nema nigdje na planeti i cak je i krivicno djelo u zapadnim zemljama koliko znam.
To su nasa posla koja ce otjerati svakog ozbiljnijeg ulagaca u sport. Umjesto da su zahvalni sto ima neko da daje svoje pare umjesto njih, da pomognu da to opstane oni jos iz zajedljivosti podmecu nogu.
Za razliku od fks, sloboda ili željo su udruženja građana kako de jure tako i de fakto. Nelojalne konkurencije u tom smislu nema i smiješno je govoriti o nekoj krivičnoj odgovornosti.
-
il dottore
#6556 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad navijac zeljeznicara pocne o zakonima, pa de fakto da jure... pa jbm ti tito majkututku wrote: ↑30/12/2022 16:50Zakonski je upitan status svakako, ali je fakticki fks privatni klub. Pogledaj šta je svrha udruženja po Zakonu o udruženjima i fondacijama pa mi reci da li je fks de facto udruženje.Grean wrote: ↑30/12/2022 16:44
Sta se pitaju u Zelji, Slobodi za milione koje opstine daju? Nista, nikakva razlika i mi nismo privatni klub, zakonski nismo.
Za razliku od fks, sloboda ili željo su udruženja građana kako de jure tako i de fakto. Nelojalne konkurencije u tom smislu nema i smiješno je govoriti o nekoj krivičnoj odgovornosti.
-
gold'n'brown
#6557 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa tako i ispada, da odustajemo na svoju ruku. Ako je bivsa uprava napravila los ugovor, trebas zakonski goniti bivsu upravu, ako je bilo nesto nezakonito. Ako je dubinska analiza, prilikom preuzimanja kluba, pokazala jednostavno da je ugovor los po Sarajevo, ali nema nekog zakonskog osnova da ga osporis, trebas se ili pomiriti sa tim i ispostovati ga ili odustati od cijelog posla. Ovako, sa aspekta opstine je razumljivo da traze da se postuje ugovor, jer ne mogu oni slijediti politiku onsko kako se koji mediokritet od direktorice pojavi sa svojim vizijama.last mohicans wrote: ↑30/12/2022 16:23 Evo uhljupa Mandica na TVSA,upravo pitanje za AFH. Evo govori i obavezama koje je klub preuzeo u vezi stadiona. Sad mi kao odustajemo na svoju ruku, a potpisnici smo ugovora i na zahtjev kluba je OC napravila ugovor.
- Dinostula
#6558 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Rekla je FK Sarajevo doo mada sam to ja jos davno znao ali nisam htio da pisem na forumu,firma mi neda da iznosim detalje bilo cega sto cujem da ne bi bio popuslic.gold'n'brown wrote: ↑30/12/2022 15:51 Evo danas na vijecu kaze, nismo mi privatni klub vec udruzenje gradjana. A jos sinoc je govorila, vi se nista ne pitate, ima investitor. Pa daj se makar uskladi izmedju veceri i jutra.
-
tutku
#6559 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
doduse, nisu bitni zakoniil dottore wrote: ↑30/12/2022 16:58Kad navijac zeljeznicara pocne o zakonima, pa de fakto da jure... pa jbm ti tito majkututku wrote: ↑30/12/2022 16:50
Zakonski je upitan status svakako, ali je fakticki fks privatni klub. Pogledaj šta je svrha udruženja po Zakonu o udruženjima i fondacijama pa mi reci da li je fks de facto udruženje.
-
zbunjola71sa
#6560 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
nazalost u klubu kako je krenulo ostace plava kurava i njen jebac ,e necete.....
- Logovan
#6561 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jedva čekam utakmice. Nećete me otjerati.
- Dinostula
- Radar71
-
Adobeg
#6564 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mene samo strah da ne dozivimo sudbinu ko KK Bosna otice ovi investitori kad tad,a mi tu ostajemo vjecno. 
- nota1969
#6565 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
sad pregledo,kakva papanka neopjevana,a i ti mirviću mrš u 3pm
- rocco_siffredi
#6566 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Radije bih gledao naše Sarajevo u kantonu, nego njihovo u premijer ligi. Gade mi se. Od Aylah, Mirvića, Hadžića.
Zbljuv
- nota1969
#6567 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
rocco_siffredi wrote: ↑30/12/2022 21:09Radije bih gledao naše Sarajevo u kantonu, nego njihovo u premijer ligi. Gade mi se. Od Aylah, Mirvića, Hadžića.
Zbljuv![]()
- Logovan
-
kleja
#6569 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
mislim da i mi navijači jedemo govna al' ono dobro ih jedemo. Svi smo treneri, direktori, marketing stručnjaci itd.
Kako ide ona stara: "plati, pa se klati."
Mislim da nije niko lud da da svoje pare i da mu one propadaju, pa tako mislim i da Mirvić svoje pare ne baca.
Evo ko god misli da može bolje nek' otkupi prava pa nek' talasa, a do tad možeš ići na utakmice ili ne otić' tvoja izbor.
Prvo ne valja što nema nikakvih informacija iz kluba pa sad ne valja kad se direktno odgovori na neka pitanja.
Ko bi nama ugodio !?
Kako ide ona stara: "plati, pa se klati."
Mislim da nije niko lud da da svoje pare i da mu one propadaju, pa tako mislim i da Mirvić svoje pare ne baca.
Evo ko god misli da može bolje nek' otkupi prava pa nek' talasa, a do tad možeš ići na utakmice ili ne otić' tvoja izbor.
Prvo ne valja što nema nikakvih informacija iz kluba pa sad ne valja kad se direktno odgovori na neka pitanja.
Ko bi nama ugodio !?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#6570 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma boli nas ćuna, evo Ayla obecala 100M ulaganja...

-
sencobih
#6571 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prcaju nas zeljovci kroz svoje portale,samo nam prave nekakve slučajeve, valjda misle da ce njihov jad biti manji ,ako nama nabijaju neke tenzije. Stalno pišu i kuhaju o nekakvim bojkotima, seru protiv investitora, a nakon što ih je odjebao svaki osim opstine i kantona.
Stetna nam svima nova godina i aBd da isplivamo na proljeće iz ove bare u koju nas konstantno potapaju . Sarajevo,majstore Sarajevo.
Stetna nam svima nova godina i aBd da isplivamo na proljeće iz ove bare u koju nas konstantno potapaju . Sarajevo,majstore Sarajevo.
- Dinostula
#6572 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prcaju nas oni koji skupljaju pare ko da boluju od raka.Pa vecih bijednika od njih tesko da ima.sencobih wrote: ↑31/12/2022 18:29 Prcaju nas zeljovci kroz svoje portale,samo nam prave nekakve slučajeve, valjda misle da ce njihov jad biti manji ,ako nama nabijaju neke tenzije. Stalno pišu i kuhaju o nekakvim bojkotima, seru protiv investitora, a nakon što ih je odjebao svaki osim opstine i kantona.
Stetna nam svima nova godina i aBd da isplivamo na proljeće iz ove bare u koju nas konstantno potapaju . Sarajevo,majstore Sarajevo.![]()
- SmokingMan
#6573 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da li tko pouzdano zna kolika je plata gospoji? 
- Blixen
#6574 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To nije naša stvar
Ne plaćamo je mi
- Blixen