Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dinostula

#6526 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Grean wrote: 28/12/2022 22:09 Jos stoper i lijevi bek i dosta.
Budimo realni 2 stopera. Trako nije stoper za prvih 11 a Anicica mrtvaca koji je igrao 43 sekunde mozemo da prekrizimo. :D
last mohicans

#6527 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Odgledah Aylu i imam balgi nagon za :run: :x Nevjerovatno iritantna ženska osoba. Tip one medzerice, dominatorice, koja karanđija svoje uposlenike. Veoma sujetna i egoistična osoba, a najveći problem kod nje što je nedovoljno samokritična i previše umišljena. Nije loše što je sigurna u sebe, eto treba je pustiti neka se još oproba, pa ćemo vidjeti dokle. Mada, sumnjam da će to biti dugog daha. Kako se sirovo i kiselo "izvinjava" navijačima, onda par rečenica, zatim novo šukanje navijačima za Mirvićeva obilaženja Seje, onda ups, šali se, pa onda novi red šuka, tako u krug. Elem, iz svega što shvatih ona je tito i partija. Ona hudnica ništa nije znala, da je onaj kreten ganjao naše trenere, da se MV svađao sa navijačima, da su lezbe vedrile i oblačile, i dalje to rade, ali su prečešljane :-) Da je pogrešno bilo dati Duduku odriješene ruke, a dali mu, da dovodi igrače koji neće biti u stanju ispoštovati ono što se traži od njih. Najavi još jednu Arenu Koševo, ali ako će lokalna zajednica zajedno investirati :lol: Odbacuju ono ranije ponuđeno prethodnoj upravi, nije u interesu kluba, pa Tan je i tada bio, zar ne? Koja je razlika? Nije problem voditi jedan fudbalski klub, prema njenim riječima, to ne mora neko iz fudbala, to je kao voditi jednu trafiku ili granap, ne baš tim riječima, ali to je suština. Jednostavno zenska je nedorasla ovakvoj vrsti posla. Ne shvaća šta su navijači, tribina i vođenje jednog sportskog kluba sa ovolikom tradicijom. Tribine su mnogo jače, veće i opasnije igrače otjerale, a ne nju. Kažem, možda je ženska i sposobna kao menadzer, ali voditi jedan klub i neku drugu organizacionu jedinicu nije isto. To u većini poslova nemaš nešto što klubovi imaju, navijače, kojima ne moras polagati račune, ali ne možeš ih tek tako pomnožiti s nulom i reći ko ste ba vi? Nisam optimističan u vezi njenkg odnosa sa HZ. Bilo je tu i neki dobrih pitanja i odgovora u vezi struktuisanja kluba, akademije, osobito. Ali sve je to na dugom štapu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6528 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Ovaj intervju bih ukratko okarakterisao kao laži i obmane.
Logovan

#6529 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SmokingMan

#6530 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Jesi li preslušao svih sat vremena? :mrgreen:
Logovan

#6531 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SmokingMan wrote: 29/12/2022 22:05 Jesi li preslušao svih sat vremena? :mrgreen:
Evo me oko dvadesete minute :D
SmokingMan

#6532 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Logovan wrote: 29/12/2022 22:18
SmokingMan wrote: 29/12/2022 22:05 Jesi li preslušao svih sat vremena? :mrgreen:
Evo me oko dvadesete minute :D
Izdrži, i prouči šta, ali meni je ona strašna, bojim je se.. :(
last mohicans

#6533 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Tako zvuči, prepotentno, opasno, kao neka profa. Sjedi mali tu i šuti, nemoj da ti ja dajem, ja sam glavna. Takav dojam ostavlja. Klasičan tip menadžerice koja karinđa uposlenike ili joj je sve to maska za javnost.
Logovan

#6534 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SmokingMan wrote: 29/12/2022 22:19 Izdrži, i prouči šta, ali meni je ona strašna, bojim je se.. :(
Pregledao, isto kao neka verzija Sebije Izetbegović. :-)

Ima lijepu priču, ali jebo te lijepa priča ako će ostati na tome. Sve ona/oni zna/znaju, koga dovesti, kako dovesti, koga pratiti, šta raditi sa stadionom, akademijom, itd, a u praksi gledamo nešto drugo.

Totalno mi je odbojna. Sva se pravi važna, niko kao ona. Ako vidi da je šta pogriješila, teško prizna, a i kada prizna, to odradi preko neke stvari. Nigdje samokritike.
svi u napad

#6535 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Logovan opisao odlicno doticnu osobu. Prepotentna i uopste ne vidi sta se desava u klubu i oko kluba. Krije istinu ko zmija noge. Cuj Hadzija radi 24 sata. Radi za sebe i svoj novcanik a ne za klub. Umjesto da ga otjeraju ko psa jer je on najveci krivac za ovu situaciju dovodeci i tjerajuci igrace po svom nahodjenju i sad lopovu i spletkarosu daju novu ulogu. Da ne duzim ona uopste ne vidi svoje greske i nista ne kaze o buducnosti tj. kako cemo postati ono sto je obecala. Nasa jedina nada je da Mirvic uvidi gdje je grijesio i da shvati da fudbalski klub nije transportna firma. On mora posjetiti velike klubove i vidjeti kako su organizovani i kako funkcionisu jer u tom domenu je dosta tanak. Na zalost ne vidim svjetlo u tunelu nakon ovog videa.
gold'n'brown

#6536 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Logovan wrote: 29/12/2022 23:44
SmokingMan wrote: 29/12/2022 22:19 Izdrži, i prouči šta, ali meni je ona strašna, bojim je se.. :(
Pregledao, isto kao neka verzija Sebije Izetbegović. :-)

Ima lijepu priču, ali jebo te lijepa priča ako će ostati na tome. Sve ona/oni zna/znaju, koga dovesti, kako dovesti, koga pratiti, šta raditi sa stadionom, akademijom, itd, a u praksi gledamo nešto drugo.

Totalno mi je odbojna. Sva se pravi važna, niko kao ona. Ako vidi da je šta pogriješila, teško prizna, a i kada prizna, to odradi preko neke stvari. Nigdje samokritike.
Odlicno poredjenje sa Sebijom :)
Uz to, ne mozes da vjerujes da je taj nivo neupucenosti, nije znala s kim se slikala, nije znala odnos navijaca i Mirze :-) ...
Jedino sto mi se svidjelo je kada je pomenula da je velika Fedjina greska postrojavanje ekipe pred navijacima, i u tome se slazem.
Blixen

#6537 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

da kazemo da odu Mirvic i Ajla i svi oni koje navijaci tjeraju
sta onda? koji je plan? ko placa plate, ko dovodi igrace?
na kraju krajeva ko se pita u tom slucaju?
kakaljin

#6538 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kakaljin »

Blixen wrote: 30/12/2022 09:00 da kazemo da odu Mirvic i Ajla i svi oni koje navijaci tjeraju
Placaca sve ti koji ih tjeraju jer oni imaju plan kako, pa radi toga i tjeraju jer oni bolje znaju nego ovi sto su sada na funkcijama u klubu.
Haris.ba

#6539 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Haris.ba »

Blixen wrote: 30/12/2022 09:00 da kazemo da odu Mirvic i Ajla i svi oni koje navijaci tjeraju
Onaj ko otkupi "vlasnistvo". Tj, ko postane novi "vlasnik".
dzeno123

#6540 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by dzeno123 »

Uzas, ja ovo ne mogu slusati, kakva smo mi mahala od kluba i izgleda zauvijek cemo tako i ostati. Kakav transfer blama.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#6541 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by enko 1964 »

last mohicans wrote: 29/12/2022 22:44 Tako zvuči, prepotentno, opasno, kao neka profa. Sjedi mali tu i šuti, nemoj da ti ja dajem, ja sam glavna. Takav dojam ostavlja. Klasičan tip menadžerice koja karinđa uposlenike ili joj je sve to maska za javnost.
Ovako neznalice i šupljaci sakrivaju koliko su tanki.
last mohicans

#6542 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

enko 1964 wrote: 30/12/2022 09:12
last mohicans wrote: 29/12/2022 22:44 Tako zvuči, prepotentno, opasno, kao neka profa. Sjedi mali tu i šuti, nemoj da ti ja dajem, ja sam glavna. Takav dojam ostavlja. Klasičan tip menadžerice koja karinđa uposlenike ili joj je sve to maska za javnost.
Ovako neznalice i šupljaci sakrivaju koliko su tanki.
Dzaba sve, očito ima veliko povjerenje kod Mirvića i tako će biti dok on odlučuje. Čini mi se, iz svega izloženog, da su joj sada ovlasti i veće. Makar je priznala da su se slušali pogrešni i mnogi "zaslužni", ali pitanje je sad, hoće li se mulac Obuća, Repuh i Mirza najviše pitati? Što se tiče mene, neka je, ali dokle, vidjet ćemo. Možda je nešto naučila, ali žena od 4 banke nesto sumnjam da olako prihvaća svoje pogreške, jer previše djeluje samouvjereno u ono što priča, usiljena je i smatra fudbal poslom kao i svaki drugi. To je problem, da je to tako, svi imalo imućniji ljudi bi imali uspješne klubove. Imamo mi milijardere po Italiji, WB, United,Roma i sl,pa tavore od 7 do 4 mjesta. Ja Mirvića ne mogu tjerati dok je klub stabilan i dok se ne nađe drugi većinski vlasnik, bez obzira na sve propuste. Ovim odlaskom u Brazil direktno na noge igraču dosta znači da želi više i bolje. Da mu je stalo, ali jbg, nekad i mi sebi previse dajemo za pravo, da biramo čovjeku saradnike. 3-4 dobra rezultata, pola ove priče će se zaboraviti, nazalost.
Haris.ba

#6543 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Haris.ba »

last mohicans wrote: 30/12/2022 09:55 Ja Mirvića ne mogu tjerati dok je klub stabilan i dok se ne nađe drugi većinski vlasnik
Ako je on vlasnik, kako ga se uopce moze tjerati?
last mohicans

#6544 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Haris.ba wrote: 30/12/2022 10:15
last mohicans wrote: 30/12/2022 09:55 Ja Mirvića ne mogu tjerati dok je klub stabilan i dok se ne nađe drugi većinski vlasnik
Ma nikako, jedino nekim bojkotom, da se pjulje, pali, proziva i da čovjeku pukne film i digne sidro. Ali taj scenarij mi je jedan od najgori i nastojati izbjeći ga po svaku cijenu.
Blixen

#6545 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

Haris.ba wrote: 30/12/2022 10:15
Mitraljezom 🤣
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6546 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Ima ona stara izreka “put do pakla poplocan je dobrim namjerama". Ja cu opet ponoviti, Mirvic ima jedan gadan problem a to je ego. I taj njegov broblem moze klub gurnuti u rupu.
Mislim ne moramo pricati o svim svjetskim tragedijama koje su uzrokovane dobrim dijelom ego tripovima vođa, komadanata, generala isl....

Drugi problem je ljudi koji sjede u klubu i u UO koji samo i iskljucivo su tu da bi hranili njegov ego. I u svemu tome plivaju pokusavajuci ubosti dobitnu kombinaciju za klub. A to je tesko ili nemoguce. Za uspjeh nekad svi moraju progutati gorku pilulu.

Doci iz USA I ovdje trositi pare, mozes samo u 2 slucaja:
1. Da zaista imas dobre namjere I zelis nesto dobro uraditi
2. Da izvlacis pare kako bi platio manje poreza u USA

Ja iskreno nisam siguran koje od ovo dvoje je slucaj kod njega.

Ta prica koju mantra Ajla o 3 fan shopa je prica od prvog dana kada je Ismir sletio na sarajevski aerodrom do danas.
Sto ne kaze vrla direktorica ko je najhacao Ismira da otvori kafanu I da ce milione gore uzet.
Btw koja je opravdanost 2 shopa u 300 metara a u najpotentnijim opstinama (Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidza) nemas ni jedan.
Ova ne laze kada kaze da nije dosla raditi za platu. Ona je dosla “na projekat”. I tada je rekla Ismiru cifru koju hoce da napravi uspjesan klub. Ovo mi je ispircao njen drug kojeg je zvala ona licno da s njom dodje u FK Sarajevo. Međutim nije se covjeku dalo napustati dobru poziciju. Doduse moguce da je ona njemu tako predstavila, necu da ulazim u to.
Kada je dolazila njena uloga je bila isksljucivo vezana za biznis. Tada je mislim jos Kepcija bio u klubu. Tada su rekli da ce klub biti podijeljen na biznis dio I na sportski uz administraciju koja nuzno povezuje sve o.j. kluba.
Medjutim evo svjesni smo da od njihovih biznis ideja nema nista. Gledam neki dan onaj jedan kontejner su vratili gore ispred juga. Skontali biznis magovi da je totalno van svake pameti da se samo ispred Istoka prodaju karte. I takvi su im svi projekti od kafane, kucica, pa I te nove jedinice fan shopa sto planiraju otvoriti bojim se da ce I to biti samo neko trosenje nepotrebno para jer nece biti izvedeno na najbolji nacin.
Sad se pored ociglednih neuspjeha u biznis dijelu pocela petljati I u sportski dio. Na hajr.
Najveca opasnost jeste da ce se Ismir povuci I ispostaviti fakturu za dosadasnja ulaganja te nas tako gurnuti neki kantonalnu ligu.
Jedna godina prilike da se unaprijedi klub, da se ustabili klub je upropastena. Vidjecemo sta ce se desavati u narednom periodu.
Oznaka Tablica

#6547 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

Ja ovo ne bih ni jebao, kad bih imao prilike(vjerovatno nikad). Eto koliko je iritantna.

Mozda se mirva lozi na ovakve, aj ga znaj. Sreca ima klub da se igra i zavodi zene sa istim...
Grean

#6548 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović se danas na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar obratila vijećnicima i javnosti.

Autor Sport Centar

prije 5 minuta

Alimanović: Jako se loše osjećamo jer Željezničar dobija toliki novac od svoje općine, a mi 0 KM
Direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović se danas na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar obratila vijećnicima i javnosti.

Alimanović se osvrnula na planirani budžet za FK Sarajevo u 2023. godini, te aktuelne radove na stadionu Asim Ferhatović Hase.

“FK Sarajevo je jedan od najvećih sportskih kolektiva i naša matična adresa je na Općini Centar, kao i stadion Asim Ferhatović Hase koji je u vlasništvu Općine Centar, a na kojem igramo svoje utakmice”, kazala je Alimanović na početku obraćanja.

Ona se zahvalila Općinskom vijeću zbog ovogodišnjeg izglasavanja amandmana kojim se FK Sarajevo osiguralo 200.000 KM, ali je naglasila da je klub dobio samo polovinu tog iznosa.

“Rok za drugu tranšu je bio do kraja ove godine, ali mi do danas nismo primili taj novac”, kazala je Alimanović.

Ona je istakla kako je Općina Centar potpisala ugovor s Nogometnim savezom o sufinansiranju obnove travnjaka na stadionu Asim Ferhatović Hase, ali da taj novac nije išao FK Sarajevo jer klub nije vlasnik stadiona.

Potom se Alimanović osvrnula na to da u Nacrtu budžeta Općine Centar za 2023. godinu nije planirana nijedna KM za FK Sarajevo.

“Mi smo bili negativno iznenađeni i razočarani kada smo to vidjeli. Naš klub je i dalje Udruženje građana, a ne privatni klub, kako to mnogi misle. Imamo privatne investitore koji pomažu budući rad kluba, ali sve buduće projekte i razvoj omladinskog pogona nećemo moći uraditi bez podrške lokalne zajednice”, rekla je Alimanović, a potom navela ono što joj najviše smeta.

“U isto vrijeme Općina Novo Sarajevo svom matičnom klubu Željezničaru obezbjeđuje skoro milion KM za 2023. godinu, a kao što znamo ta općina ima mnogo manji budžet nego naša općina. Molim vijećnike da razmotre Nacrt budžeta, te da se nađe način da se ostvari zajednički interes između Općine i FK Sarajevo. Nama donacija ne treba na sreću, nama treba lokalni partner i podrška za zajedničke projekte”, rekla je direktorica FK Sarajevo i dodala:

“Vjerujte, mi se jako loše osjećamo kad znamo da Općina Novo Sarajevo daje toliki novac FK Željezničar, a mi smo sa 0 KM planirani u budžetu Općine Centar, a svi ti novci koji su planirani za 2023. godinu su planirani da budu uloženi u travnjak koji u suštini nije naše vlasništvo, nego je vlasništvo Općine Centar”, zaključila je Alimanović.
Nisam slusao intervju i ne vjerujem da cu.

Evo danas se obracala vijecnicima u opstini, da dodam sa pravom.

FKS je klub koji upacuje najvise u budzete, doduse to je nivo entiteta a dobija nazad mrvice. Malo je tesko zbog percepcije da je klub "privatni" ali koji nije. U svakom klubu imas ljude koji trose klupske pare ovako ili onako ali u glavnom opstine guraju kad je rijec o Federaciji. Za kantone ne znam. U manjem entitetu daje i entitetski nivo.
gold'n'brown

#6549 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Evo danas na vijecu kaze, nismo mi privatni klub vec udruzenje gradjana :-D . A jos sinoc je govorila, vi se nista ne pitate, ima investitor. Pa daj se makar uskladi izmedju veceri i jutra.
rocco_siffredi

#6550 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Ja sam je slušao 15 sekundi i nakon što sam dobio nagon za povraćanje ugasio. Ne mogu života mi.
Ako smo privatni klub, niko se ne pita ništa, osim Ismira, zašto bi nam opština davala novac? Zašto bi neko dao, a da se ne pita ništa? Jesmo li dobili stadion za 1 KM? Ko je platio zamjenu travnjaka?
Ako opština daje "naš" novac, hoćemo i da se pitamo. Za početak Hadžija napolje.
Post Reply