Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#70551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovde ljudi nemaju pojma sta je dom naroda a sta predstavnicki dom. Po 150. put pitam imas 23 23 23 11, sastavite raspodjelu kakvu god zelite na 10 kantona. Ovlastenja doma su kljucna a smit je to srezao. To je kao kad bi u americi neko iz kalifornije rekao heeeeej nije posteno mi dajemo 2 senatora a recimo sjeverna dakota sa 40 50 puta manje stanovnika takodje 2. Dom naroda predstavlja narode kao sto senat u usa predstavlja drzave a predstavnicki dom kod nas predstavlja gradjane i tako se i glasa. Neznanje i zlonamjernost su katastrofalna kombinacija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
velikonja
#70553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hoce li osmorka predloziti i jednog kandidata za ministra iz reda srpskog i hrvatskog naroda u BiH?A_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:42O čemu ti?
Koje je to pozicije Osmorka izgubila, a da su "bošnjačke". Eto, navedi mi jednu koja je trenutno "bošnjačka" a neće biti u novom sazivu?
Haj što lažete, nego lažete jeftino i glupo.
ako nece, zasto nece?
jer evo po vama je pozeljno da niti jedna grupacija nema exluzivitet kada je u pitanju predlaganje kandidatata iz reda bosnjackog naroda
ili to vazi samo za bosnjake, a ne vazi za srbe i hrvate?
- animus
#70554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikada Bosnjacke clanove VM nije popunjavao SNSD niti HDZ. To se nikada nije desilo i nije niko mogao ni zamisliti. Ovaj potez ce se pojazati kao koban vjeruj mi.
Ovo je gore od odustajanja od NATOa. Daj Bože da Osmorku ne budu tražili po Miljackoj i rijeci Bosni.
Ovo je gore od odustajanja od NATOa. Daj Bože da Osmorku ne budu tražili po Miljackoj i rijeci Bosni.
-
A_A_AKCIJA
#70556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemate vi mooda za te stvari.channel10 wrote: ↑29/12/2022 20:13Ja to govorim ima dva tri mjeseca, ali budale nikako da uhavizaju. Prije ce oni zavrsiti na nekoj banderi nego Bake i mlada mu sto su ikad imali sanse...Pardon stara...animus wrote: ↑29/12/2022 19:56 Ova Osmorka ide u pravcu javnog linca. Nisu normalni. Koliko glupana na jednoj gomili. Bošnjaka u VM dali Dodiku. Prave gradjanske liberalne stranke. Nece ni sve Bosnjačke pozicije. Hrvatske i Srpske nece nikako. Ovo polako počinje da lici na izdaju. Neka nam je Bog na pomoci. Moglo bi ovdje svašta biti.
Ko će vas povesti? Mulahusić i Zaha u napadu, umiru od srčanog udara poslije istrčanih 120 metara.
Vaš entuzijazam će ispuhati proporcionalno fondovima kojima ste do sada raspolagali. No budžet , no SDA. Jednostavno. A Federacija, 6.7 milijardi
Da te podsjetim, ti ćeš prvi promijeniti nick i pisati hvalospjeve Konakoviću, samo da se pokušaš uklopiti u novu realnost.
-
velikonja
#70557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ok, sjajno
ko ce placati penale zbog eventualnih zalbi i tuzbi po odlukama vlade koja je izabrana protivno ustavu i zakonu?
pigmejci ili ja i ti, kao porezni obveznici?
da te postsjetim, zeleni pigmejci su jedan saziv vlade ks "oborili" zbog ovih stvari,
pogodi ko je platio ceh...kifla i forto iz svog dzepa ili gradjani?
anarhija nema opravdanja, nikad i ni zbog cega
-
sajber87
#70558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
velikonja wrote: ↑29/12/2022 20:20imas li ti dokaze o kupovini poslanika?sajber87 wrote: ↑29/12/2022 20:15
Evo mozes li mi reci sta je to toliko lose u smitovim amandmanima osim sto nije predvidio korupciju kod kupovine poslanika. Najveca mana po meni je ta sto nije uspio sprijeciti kupovinu poslanika na kilo. Toga da nije sve bi islo kao podmazano, osmorka bi imala 12 ili 13 sda 9 ili 10 a df 1 u klubu bosnjaka, tkz probosanske stranke 5 u klubu hrvata , 9 od 11 u klubu ostalih i 16 ili 17 od 23 u klubu srba. Razuman si pa me zanima tvoje misljenje
svi pricaju o tom, niko niti jedan dokaz da, uz izvjestaj o pocinjenom kd, proslijedi tuziteljstvu.
samo prica, kupio ovaj, kupio onaj....
-
kakabanja213
#70559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj to. Mada ima logike. Prvo su me cetnici istjerali iz kuce i opljackali temeljito, onda su mi ustase u tu kucu sprasile 13 granata i srusile je, ja 4 godine pisao krv i protiv jednih i protiv drugih. I sada bi me Bosnjaci trebali na neku banderu zato sto mislim da je izbacivanje SDA iz vlasti najbolje sto se moze desiti Bosnjacima. Ima logike.channel10 wrote: ↑29/12/2022 20:13Ja to govorim ima dva tri mjeseca, ali budale nikako da uhavizaju. Prije ce oni zavrsiti na nekoj banderi nego Bake i mlada mu sto su ikad imali sanse...Pardon stara...animus wrote: ↑29/12/2022 19:56 Ova Osmorka ide u pravcu javnog linca. Nisu normalni. Koliko glupana na jednoj gomili. Bošnjaka u VM dali Dodiku. Prave gradjanske liberalne stranke. Nece ni sve Bosnjačke pozicije. Hrvatske i Srpske nece nikako. Ovo polako počinje da lici na izdaju. Neka nam je Bog na pomoci. Moglo bi ovdje svašta biti.
-
velikonja
#70560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa jebi ga drug, ti sam istices manjkavost smitove odluke u tom pogledu
meni je najveca manjkavost npr dvostruki arsini, odnosno uzimanje razlicitih parametara prilikom formiranja odredjenih tijela
gdje hrv pase popis iz 2013, taj se primjenjuje, gdje istim pase onaj iz 1991, e tu je taj u primjeni
Last edited by velikonja on 29/12/2022 20:57, edited 1 time in total.
-
palermo
#70561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Za ovu zadnju recenicu se apsolutno slazem. Ne bude li tako, bit ce proglaseni kadirovcima. Nije to nepoznato u historiji. Uostalom, dovoljno je poglwdati komsilukA_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:49Nemate vi mooda za te stvari.
Ko će vas povesti? Mulahusić i Zaha u napadu, umiru od srčanog udara poslije istrčanih 120 metara.![]()
Vaš entuzijazam će ispuhati proporcionalno fondovima kojima ste do sada raspolagali. No budžet , no SDA. Jednostavno. A Federacija, 6.7 milijardi![]()
Da te podsjetim, ti ćeš prvi promijeniti nick i pisati hvalospjeve Konakoviću, samo da se pokušaš uklopiti u novu realnost.
-
A_A_AKCIJA
#70562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komotno si mogao pitati zašto Osmorka nije sredila jednog Predsjednika države.velikonja wrote: ↑29/12/2022 20:46hoce li osmorka predloziti i jednog kandidata za ministra iz reda srpskog i hrvatskog naroda u BiH?A_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:42
O čemu ti?
Koje je to pozicije Osmorka izgubila, a da su "bošnjačke". Eto, navedi mi jednu koja je trenutno "bošnjačka" a neće biti u novom sazivu?
Haj što lažete, nego lažete jeftino i glupo.
ako nece, zasto nece?
jer evo po vama je pozeljno da niti jedna grupacija nema exluzivitet kada je u pitanju predlaganje kandidatata iz reda bosnjackog naroda
ili to vazi samo za bosnjake, a ne vazi za srbe i hrvate?
Ili zašto Osmorka sama ne formira VM?
Ili zašto nas nije već uvela u NATO?
Država funkcionira 25 godina na jedan način i nađe se SDA jurišnik da ispadne pametan
- Leverage
#70563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to "nisam za SDA, ali" bot, takvi su odradili svoje prije izbora.
Sad ide teška artiljerija, agresivno botovanje muderris-habibi metodom.
Sad ide teška artiljerija, agresivno botovanje muderris-habibi metodom.
-
channel10
#70564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pogresnom si napisao postA_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:49Nemate vi mooda za te stvari.
Ko će vas povesti? Mulahusić i Zaha u napadu, umiru od srčanog udara poslije istrčanih 120 metara.![]()
Vaš entuzijazam će ispuhati proporcionalno fondovima kojima ste do sada raspolagali. No budžet , no SDA. Jednostavno. A Federacija, 6.7 milijardi![]()
-
sarlo
#70565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Denis je politolog, kao i Sabina Cudic. Mladji je, ima vec iskustva na drzavnickim funkcijama. Sta mu fali?
Na vlasti bi bio Denis & Denis, kao da smo Engleska.
Na vlasti bi bio Denis & Denis, kao da smo Engleska.
-
channel10
#70566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko ovdje prica o SDA?kakabanja213 wrote: ↑29/12/2022 20:56Cuj to. Mada ima logike. Prvo su me cetnici istjerali iz kuce i opljackali temeljito, onda su mi ustase u tu kucu sprasile 13 granata i srusile je, ja 4 godine pisao krv i protiv jednih i protiv drugih. I sada bi me Bosnjaci trebali na neku banderu zato sto mislim da je izbacivanje SDA iz vlasti najbolje sto se moze desiti Bosnjacima. Ima logike.
O cemi vi uopste pricate?
Jel vi imate neku bot akademiju i kako se ponasati i sta raditi kad vas neko.pritisne i kada je upravu?
- animus
#70567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece vas zeleni goniti nego obicni narod koji je glasao i za vas. Nije sve crno/bijelo tj SDA/Osmorka. Kad se država izda onda ide druga podjela na izdajnike i patriote.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:49Nemate vi mooda za te stvari.
Ovdje o budjetu pisu samo NiPovci tako da je jasno kome je budjet bitan. Ima nas koji nismo nikako vezani budjetom osim što placamo svaki mjesec veliku sumu poreza i doprinosa ali nam je drago što imamo svoju državu kojoj možemo plaćati.
Onu zgradu DIFa treba spaliti. Nigdje se po m2 nije više kvislinga skupilo na cijelom svijetu. Davno se govorilo da je dekan tog fakulteta slobodni zidar, sad se vidi zbog čega i zašto.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#70568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, bitno je da SDA nije u vlasti.
Dramaticni postovi se citaju od strane onih koji poslovicno gledaju sire slike i traze uzrocno posljedicne veze i prosipaju sta bi ti bolje uradio demagogiju kada je SDA u vlasti.
Ostaje nejasno kako smo se doveli do toga da neke proceduralne stvari mogu dovesti do kraha drzave. "Nejasno".
Ako izdaju, vjesacemo ih. Medjutim, atmosfera se namjerno pravi da ce sve izgledati kao izdaja. Jer je najveci strah da neko pokaze da se nesto moze i dogovoriti.
I dodik i covic imaju apsolutnu vlast u svojim prcijama. Vise ne mogu dobiti.
-
laik1981
#70569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovi iz lijevog krila SDA su agesivniji od SDA botova.. Oni najglasniji SDA fanovi sa foruma se posakrivali u misje rupe nakon Bakirovog brukanja u predsjednickoj utrci, ako se ono uopste moze nazvati utrkom
-
velikonja
#70570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
do osmorke bosnjackog kandidata nikad nije predlagao snsd, znači taj 25-godisnji nacin se, hvala bogu, promijenioA_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:59
Komotno si mogao pitati zašto Osmorka nije sredila jednog Predsjednika države.
Ili zašto Osmorka sama ne formira VM?
Ili zašto nas nije već uvela u NATO?
Država funkcionira 25 godina na jedan način i nađe se SDA jurišnik da ispadne pametan![]()
ali su promjene jednosjerne koliko mozemo vidjeti, zato i postavih pitanje
ali naravno, smislenog odogovra po vec vidjenoj matrici nema i prelazimo na licne uvrede ( jer mi je uvreda da mi neko kaze da sam sda jurisnik )
-
channel10
#70571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma zna on to, samo se pravi blesav kao i ostali.animus wrote: ↑29/12/2022 21:03Nece vas zeleni goniti nego obicni narod koji je glasao i za vas. Nije sve crno/bijelo tj SDA/Osmorka. Kad se država izda onda ide druga podjela na izdajnike i patriote.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 20:49
Nemate vi mooda za te stvari.
Ovdje o budjetu pisu samo NiPovci tako da je jasno kome je budjet bitan. Ima nas koji nismo nikako vezani budjetom osim što placamo svaki mjesec veliku sumu poreza i doprinosa ali nam je drago što imamo svoju državu kojoj možemo plaćati.
Onu zgradu DIFa treba spaliti. Nigdje se po m2 nije više kvislinga skupilo na cijelom svijetu. Davno se govorilo da je dekan tog fakulteta slobodni zidar, sad se vidi zbog čega i zašto.
A ako ih ko slucajno "pritisne", bice kuku meni, sto mi je to trebalo...
-
A_A_AKCIJA
#70572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve su to miševi mekinjaši.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2022 20:56Cuj to. Mada ima logike. Prvo su me cetnici istjerali iz kuce i opljackali temeljito, onda su mi ustase u tu kucu sprasile 13 granata i srusile je, ja 4 godine pisao krv i protiv jednih i protiv drugih. I sada bi me Bosnjaci trebali na neku banderu zato sto mislim da je izbacivanje SDA iz vlasti najbolje sto se moze desiti Bosnjacima. Ima logike.
Malo ih fata panika od gubitka budžeta, ali proći će to brzo.
SDA se svojski potrudila da osakati svoje strukture, nema tu niko sposoban, a kamoli za ove stvari. To su sve budžetske pijavice, a ovo je samo njihovo horsko skičanje.
- Leverage
#70573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Masoni na DIF-u
Chmoljo vrati se i zapraši crvotoxom, sve ti je oprošteno.
Chmoljo vrati se i zapraši crvotoxom, sve ti je oprošteno.
-
kakabanja213
#70574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma znam ja to ali ovi su u zadnjih 30 godona izdali sve sto se izdati moze, pokrali sve sto se pokrasti moze ali visiti po banderama i plivati po Bosni ce oni koji jos nisu ni formirali vlast. I to kaze legenda obicni narod ce ih vjesati. Jer su oni obicni nrod valjda a ne SDA.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/12/2022 21:08Sve su to miševi mekinjaši.kakabanja213 wrote: ↑29/12/2022 20:56
Cuj to. Mada ima logike. Prvo su me cetnici istjerali iz kuce i opljackali temeljito, onda su mi ustase u tu kucu sprasile 13 granata i srusile je, ja 4 godine pisao krv i protiv jednih i protiv drugih. I sada bi me Bosnjaci trebali na neku banderu zato sto mislim da je izbacivanje SDA iz vlasti najbolje sto se moze desiti Bosnjacima. Ima logike.
Malo ih fata panika od gubitka budžeta, ali proći će to brzo.
SDA se svojski potrudila da osakati svoje strukture, nema tu niko sposoban, a kamoli za ove stvari. To su sve budžetske pijavice, a ovo je samo njihovo horsko skičanje.
Last edited by kakabanja213 on 29/12/2022 21:14, edited 1 time in total.
-
velikonja
#70575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
imamo vise trenera u vladama nego bundesliga jbg 
Last edited by velikonja on 29/12/2022 21:15, edited 2 times in total.