sajber87 wrote: ↑29/12/2022 20:15
Chmoljo wrote: ↑29/12/2022 19:01
Zato sto su supci.
No opet ostaje pitanje, stabismo to mi? Malo piskili, malo kakili?
Evo mozes li mi reci sta je to toliko lose u smitovim amandmanima osim sto nije predvidio korupciju kod kupovine poslanika. Najveca mana po meni je ta sto nije uspio sprijeciti kupovinu poslanika na kilo. Toga da nije sve bi islo kao podmazano, osmorka bi imala 12 ili 13 sda 9 ili 10 a df 1 u klubu bosnjaka, tkz probosanske stranke 5 u klubu hrvata , 9 od 11 u klubu ostalih i 16 ili 17 od 23 u klubu srba. Razuman si pa me zanima tvoje misljenje
Ponovili smo milion puta...
Da sto HNK daje 5 Hrvata i 1 Bosnjaka, sto SBK daje 4 Hrvata i 2 Bosnjaka, prvo sto uopce ni izbliza ne odgovara popisu stanovnistva iz 2013 godine na koji se HDZ poziva. Pored ova 2 kantona kada dodas jos 4 delegata iz ZHK imas famoznih 13 delegata bez kojih vise nikada neces moci predloziti predsjednika/podpredsjednika FBiH samim time i vladu FBiH...a uopce u taj zbir necu da stavljam K10...
Znaci to je skutorski bermudski troguao bez kojeg se ne moze nista vise napraviti nista...
S tim da je HNS najavio da ce insistirati na realizaciji presude Ljubic koja nije po njima sprovedena, jer po njima nije fer da BPK sa 24 Hrvata i PK sa 35k Hrvata daju po 1 delegata u DN...
Necu uopce komentarisati da je zakonodavna vlast po po popisu iz 2013, a izvrsna po popisu iz 1991...
Milion puta ponovljeno i odgovoreno, a vi se i dalje pravite naivni i pitate u cemu je problem...