Cizmas wrote: ↑29/12/2022 18:47
Mtv dali hvatas idalje mux a sa sarajeva vila 2 jel Idalje ok signal i ima idalje 12 kanala gde su ftv i rtrs
Mozes li mi reci koja je jacina predajnika gde se nalazi i na kom kanalu je lep broj kanala isplati mi se uzeti kanalno opet
MUX A je jedini koji uvijek radi kako treba od kad je krenuosa Huma. Sa iskljucenom antenom jacina signala 54% sa ukljucenom u struju 100. Antena neka sobna od prije 100 godina. Kvalitet uvijek 100.
Vjerovatno mislis na mux D.
MUX D dok nisu ovdje napisali da je krenuo sa Trebevica nisam ga imao jer ne fatam Grdonj.
Ima i dalje 12 kanala s tim da nekontam sto imam onaj drugi OBN sa EPG jacinom i kvalitetom 100/100 a na njemu nema ni slike ni tona i pise "usluga nije dostupna".
Ako kod mux D iskljucim antenu iz struje onda nemam signala nikako ako ukljucim 100/100 medjutim nije stabilno. Hocu reci radi mux d ali se pocne kockati iako je 100/100 jako rijetko sam uhvatio da nikako ne radi. A i to povremeno pogledam kad me neko nesto pita ili napise ovdje. Inace za gledanje TV se koristi kablovska.
Ne znam koje su jacine predajnici. Znam jedino da fatam Hum (MUX A) i Trebevic (MUX D). Hum vidim kroz prozor a vidio bih i Trebevic da ne izgradise Bosmal. Jedan je na 28 drugi na 30 kanalu cini mi se.
Popisat cu jednom sta pise sve na TVu kod svakog kanala negdje Dasto Semtel, negdje SFN2, negdje cini mibse mux A da pise. Ne sjecam se i da ne bi lupao dalje kad sve provjerim napisat cu.