Inače je tvoje mišljenje meni ili nekom bitno, Tastatura frajer, tastatura mačak.Blixen wrote: ↑28/12/2022 22:08Rektalni alpinisti poput tebe me ne interesujuford transit wrote: ↑28/12/2022 22:03
Tigar je proslavljeni komadant
heroj
nadprosječno intelegentan
i tebe bi strpao u mali džep
Za razliku od tebe ostat ce upisan zlatnim slovima u ISTORIJI ABIH.
I ako Bog da budući načelnik, ali to ćemo još vidjeti.
Jos manje tvoje mišljenje
Nek ga tebi tigar trpa džepove![]()
tigar je stoka
Glup beskrajno
Papak samo takav
Iz aviona se vidi da je pogan
Krimos sa zlim namjerama
Bihać je pametan grad
Neće izabrati bijedu poput tigrića
SDA-All about
-
ford transit
#81451 Re: SDA-All about
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#81452 Re: SDA-All about
Tigar su dobre gume
- Blixen
#81453 Re: SDA-All about
Bijednik obični
Krimos
Varalica
Smeće
Bišćani su pametni i neće se dozvoliti prevariti
Papka je lako snimiti
A ovo je ober seljacina
Nisam čuo rečenice da je sastavio da valja
Fond riječi mu ne prelazi 100
Krimos
Varalica
Smeće
Bišćani su pametni i neće se dozvoliti prevariti
Papka je lako snimiti
A ovo je ober seljacina
Nisam čuo rečenice da je sastavio da valja
Fond riječi mu ne prelazi 100
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#81454 Re: SDA-All about
Da ne prodje ko prevljak na ildizi
Koji je on cin po nato standardima.
Koji je on cin po nato standardima.
- Blixen
-
ljubijankic
- Blixen
#81457 Re: SDA-All about
U ovom slučaju će nadajmo se biti
Ako sebi dozvole nepismenog kriminalca za prvog čovjeka Bihaća, onda bolje nisu ni zaslužili
-
Seyfo
#81459 Re: SDA-All about
ford transit wrote: ↑28/12/2022 21:29Sad nam kao strusnjak antropolog, sociolog i psiholog, objasni kakva je I glOva u SDO obožavatelja, vidimo da si dobro objasnio kakav je mindset.
Svijetlu budućnost bi imao u zlatna Hicina vremena na kakvom Mengele institutu.
To je skoro mainstream na ovom forumu, tako da nisi sam.
Glava je kockasta,šuplja,ćelava. Wannabe mafijaška,jer svaki SDO obožavatelj ima mokre snove kad vidi nekog mafijaša ili kabadahiju. Pogotovo mu oči sjaje kad vidi npr.Dodika,kojem se divi i smatra ga uzorom. Zašto? Pa zato što bi na njegovom mjestu svaki od njih bio još bahatiji, poganiji, primitivniji, bezobrazniji, pokvareniji, kriminaliziraniji i općenito gori. Naš junak bi najviše volio da na čelu SDO ima nekog takvog ali na žalost za sad to je Bake dok takav ne naiđe. Najjači kandidat za sad je naš Zaha The Gaziya, kojem se svakako smiješi svijetla budućnost kao prvi u Bošnjaka,samo malo da se potrudi da se ponašanjem približi gore spomenutom. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
-
ford transit
#81460 Re: SDA-All about
Seyfo wrote: ↑28/12/2022 23:20Znao sam da nećeš iznevjeriti, talenat je u tebi, Mengele i Musolini bi zaplakali za tobom. Nastavi, budućnost je pred tobom, naći ćeš ti angazman već negdje. Fasizam jača u evropi, biće mjesta za tebe. Bravo!ford transit wrote: ↑28/12/2022 21:29
Sad nam kao strusnjak antropolog, sociolog i psiholog, objasni kakva je I glOva u SDO obožavatelja, vidimo da si dobro objasnio kakav je mindset.
Glava je kockasta,šuplja,ćelava. Wannabe mafijaška,jer svaki SDO obožavatelj ima mokre snove kad vidi nekog mafijaša ili kabadahiju. Pogotovo mu oči sjaje kad vidi npr.Dodika,kojem se divi i smatra ga uzorom. Zašto? Pa zato što bi na njegovom mjestu svaki od njih bio još bahatiji, poganiji, primitivniji, bezobrazniji, pokvareniji, kriminaliziraniji i općenito gori. Naš junak bi najviše volio da na čelu SDO ima nekog takvog ali na žalost za sad to je Bake dok takav ne naiđe. Najjači kandidat za sad je naš Zaha The Gaziya, kojem se svakako smiješi svijetla budućnost kao prvi u Bošnjaka,samo malo da se potrudi da se ponašanjem približi gore spomenutom. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
-
Seyfo
#81461 Re: SDA-All about
Ja fašista? Hmmm..ako neko glasno kaže ono što svi svakako znaju,onda je fašista? Da nisi možda čuo onu narodnu:"nije ogledalo krivo što je lice ružno?" To što meni imputiraš je isto kao što npr sad Rusija optužuje legalno izabranu ukrajinsku vlast da su nacisti, a sama Rusija je milion puta veći nacista.
I da se vratim na temu izbora za načelnika Bihaća,ne znam ko će da pobijedi,ne navijam ni za koga trenutno, ali u kontekstu stranke SDO, radi se o potpuno pogrešnoj procjeni,što je u njihovom slučaju postao trend. Prevljak je bio novi kandidat na Ilidži,general u ratu sa ratnim zaslugama,svi ga znaju i prva asocijacija na njega je rat i zasluge iz rata. Angažirali su nebrojeno mnogo botova,lažnih kandidata koji se dan pred izbore odriču kandidature, milione potrošili u kampanju,i...popušili. Pobijedio ga mlad momak za kojeg se do tad nije znalo i štaviše,do danas je primjer kako se stvari trebaju raditi. Glavešine iz SDO misle da je dovoljno to da je kandidat vezan na neki način za rat i da će glasačima proraditi emocije i da je to dovoljno da se za njega glasa. NIJE! Ljudima je dosta rata,priče o ratu, dosta im stvari koje su poslije rata radili oni koji su pokupili ratne zasluge i čak tu priču smatraju kao podmetanje. To se najbolje vidi na primjeru Ilidže,koja je bila neosvojivi bastion SDO. Ako do dana izbora budu potencijali priču samo rat,rat,rat, doživjet će sudbinu Ilidže. Uopšte ne ulazim u Tigrovu harizmu,kompetencije,znanje,inteligenciju i ostalo nabrojano jer nisam u toku. Govorim samo o kadrovskoj politici stranke u slobodnom padu. Svaka njihova nova ideja ili aktivnost ih samo više ukopa.
I da se vratim na temu izbora za načelnika Bihaća,ne znam ko će da pobijedi,ne navijam ni za koga trenutno, ali u kontekstu stranke SDO, radi se o potpuno pogrešnoj procjeni,što je u njihovom slučaju postao trend. Prevljak je bio novi kandidat na Ilidži,general u ratu sa ratnim zaslugama,svi ga znaju i prva asocijacija na njega je rat i zasluge iz rata. Angažirali su nebrojeno mnogo botova,lažnih kandidata koji se dan pred izbore odriču kandidature, milione potrošili u kampanju,i...popušili. Pobijedio ga mlad momak za kojeg se do tad nije znalo i štaviše,do danas je primjer kako se stvari trebaju raditi. Glavešine iz SDO misle da je dovoljno to da je kandidat vezan na neki način za rat i da će glasačima proraditi emocije i da je to dovoljno da se za njega glasa. NIJE! Ljudima je dosta rata,priče o ratu, dosta im stvari koje su poslije rata radili oni koji su pokupili ratne zasluge i čak tu priču smatraju kao podmetanje. To se najbolje vidi na primjeru Ilidže,koja je bila neosvojivi bastion SDO. Ako do dana izbora budu potencijali priču samo rat,rat,rat, doživjet će sudbinu Ilidže. Uopšte ne ulazim u Tigrovu harizmu,kompetencije,znanje,inteligenciju i ostalo nabrojano jer nisam u toku. Govorim samo o kadrovskoj politici stranke u slobodnom padu. Svaka njihova nova ideja ili aktivnost ih samo više ukopa.
- Blixen
#81462 Re: SDA-All about
Izvukao im je neko ćilim ispod noguDaysleepeR wrote: ↑28/12/2022 14:01 Ne znam zašto iko debatuje sa čovjekom koji je i dalje u plemenskom mindsetu.
Obezglavljeni su
Ne ostaje im ništa drugo do kuknjava i pokušaja stvaranja pomutnje
Vidiš da priča nema ni glavu ni rep
Neće uspjeti jer su provaljeni
- DEMONIKA
#81463 Re: SDA-All about
što bi reko Rambo AmadeusLogin77777 wrote: ↑16/12/2022 09:36![]()
![]()
On nije precizirao o kojem prijatelju je riječ, međutim kako saznajemo iz krugova nove državne vlasti, riječ je o turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.
prijatelju, prijatelju
mrš u ......
-
Novak20
#81464 Re: SDA-All about
Nema druge nego da se smijeni Bakir i pošalje prijatelju na duži odmor.
Svakako ga je babo, zajedno sa svima nama, ostavio Erdoganu u amanet.
Svakako ga je babo, zajedno sa svima nama, ostavio Erdoganu u amanet.
- Leverage
-
giannibelif
#81466 Re: SDA-All about
Ko ima najveće šanse? Kandidat stranke dosadašnjeg gradonačelnika, ovaj momak iz SDP-a ili nezavisni kandidat direktor Nacionalnog parka nasuprot ovog kandidata SDA osebujne prošlosti?
-
ford transit
#81467 Re: SDA-All about
Pa ja da pišem i opisujem kako ti opisujes gore, iz cista mira, zabrinuo bi se. Nedaj Bože, i hvala Bože pa to neradim.Seyfo wrote: ↑28/12/2022 23:41 Ja fašista? Hmmm..ako neko glasno kaže ono što svi svakako znaju,onda je fašista? Da nisi možda čuo onu narodnu:"nije ogledalo krivo što je lice ružno?" To što meni imputiraš je isto kao što npr sad Rusija optužuje legalno izabranu ukrajinsku vlast da su nacisti, a sama Rusija je milion puta veći nacista.
Generalizaranje tipa
je isto jedan od simptoma.Glavešine iz SDO misle da je dovoljno to da je kandidat vezan na neki način za rat i da će glasačima proraditi emocije i da je to dovoljno da se za njega glasa
Komadant je u parlamentu, drugi mandat, sigurica, laganica, SVE JE IZNENADIO SVOJOM ODLUKOM. U opšte nije bio u igri. Njegova odluka, njegova želja, valjda zbog nekog nama ili nečeg. UO PODRŽAO.
Pa onda opet poređenje, također jeddan od SIMPTOMA, Tigar nije nikakav Prevljak, Bihać nije Ilidža. Ne znam na osnovu čega se vuće paralaela.
Uglavnom hvala Bogu pa nikad nisam ni pisao ni gledao na takav način. Sretno ti!
- drug_profi
#81468 Re: SDA-All about
Dodikov nastup je primitvan, ali je zato lak za oponašati svim primitivcima. Najniže strasti, kurčenje, vrijeđanje i provociranje.
I onda ovi primitivci vide da to daje benefite, tj. da je to kao uspjesan politicar, i obraduju se kako je doslo njihovo vrijeme. Šta će on smoto jedan... sa'š vidjet kako ću ja to...
Došlo dobro vrijeme za pogana insana.
Vidite u Srbiji na šta su se srozali. Na uličarsku politiku, potpune dezinformacije preko medija, diskreditaciju svega normalnog i europskog.
Ja se nadam da smo mi uklanjanjem SDFA zaustavili kretanje u tom smijeru. To je garantovan put u propast. A Bošnjacima se naročito tu o opstanku radi, i sivma nama koji se smatramo Bosancima.
I onda ovi primitivci vide da to daje benefite, tj. da je to kao uspjesan politicar, i obraduju se kako je doslo njihovo vrijeme. Šta će on smoto jedan... sa'š vidjet kako ću ja to...
Vidite u Srbiji na šta su se srozali. Na uličarsku politiku, potpune dezinformacije preko medija, diskreditaciju svega normalnog i europskog.
Ja se nadam da smo mi uklanjanjem SDFA zaustavili kretanje u tom smijeru. To je garantovan put u propast. A Bošnjacima se naročito tu o opstanku radi, i sivma nama koji se smatramo Bosancima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#81469 Re: SDA-All about
stvarno misliš da jesmo? pa pogledaj neke teme. spinovanje, laži i potvaranje.drug_profi wrote: ↑29/12/2022 00:27 Dodikov nastup je primitvan, ali je zato lak za oponašati svim primitivcima. Najniže strasti, kurčenje, vrijeđanje i provociranje.
šta su kae ovi uradili na kantonu. nabrojiš im, kažu, jebo to. moglo je bolje.
sad se trenutno stvara atmosfera da će bilo kakav dogovor sa HDZ ili Dodikom biti izdaja. čak i ako država bude odlučivala o svojoj imovini, opet će biti problem što se uopšte išta dogovara.
u suštini, izmaklo se 20 godina sigurice ispod guzice. sad se paniči na sve strane i sve izgleda kao izdaja. valjda ono sve ostalo do sada nije bilo. zakucali ljudi pedesetak posljednih čavala u državu, a ona se još otima.
vidjećemo šta će ovi uopšte učiniti na državnom nivou, ali i federalnom.
- Styling
#81470 Re: SDA-All about
A za to vrijeme Bakir šalje emisare Dini i Nikšiću i nudi sve što žele samo da ih prime u vlast i izbace HDZ. Baš je nisko pao. I on i stranka mu. Tigar kandidat za načelnika? Totalno su pogubili konce.Chmoljo wrote: ↑29/12/2022 01:20stvarno misliš da jesmo? pa pogledaj neke teme. spinovanje, laži i potvaranje.drug_profi wrote: ↑29/12/2022 00:27 Dodikov nastup je primitvan, ali je zato lak za oponašati svim primitivcima. Najniže strasti, kurčenje, vrijeđanje i provociranje.
šta su kae ovi uradili na kantonu. nabrojiš im, kažu, jebo to. moglo je bolje.
sad se trenutno stvara atmosfera da će bilo kakav dogovor sa HDZ ili Dodikom biti izdaja. čak i ako država bude odlučivala o svojoj imovini, opet će biti problem što se uopšte išta dogovara.
u suštini, izmaklo se 20 godina sigurice ispod guzice. sad se paniči na sve strane i sve izgleda kao izdaja. valjda ono sve ostalo do sada nije bilo. zakucali ljudi pedesetak posljednih čavala u državu, a ona se još otima.
vidjećemo šta će ovi uopšte učiniti na državnom nivou, ali i federalnom.
- Blixen
#81471 Re: SDA-All about
Zato i jeste tolika panika
Propali su potpuno
tigar je pravi primjer propasti
-
The BEN10
#81472 Re: SDA-All about
A zašto ljudi ne iseljavaju iz Slovenije koja je susjedna Hrvatskoj!?ford transit wrote: ↑28/12/2022 13:57The BEN10 wrote: ↑28/12/2022 13:10
E jeste ga vala i izabrali, aferim vam! I ejvala!!!
Zato vas u Krajini gore nažalost i nema - rok trajanja vam je još maksimalno 20 godina ovim tempom iseljavanja. Do samo prije 20 godina UKS je imao đaka skoro kao TK, sad još malo i nestalo.
Nažalost, zadnje što je ostalo nacionalistima je tvrdoglavost koja vodi u nestanak. U 2017. godini ste imali 2000 beba, ove godine nećete dobaciti ni do 1400: vjerujem da čak ne znate ni sračunati koliko je to procentualno manje.
Međutim, vi i dalje prkosite, glumite neku silu. Jbg, za šta se ginulo, da nas isele kleronacionalisti, a ni Mladić nam ništa nije mogao.![]()
![]()
OOoooooo đes stručnjak, izvini nisam te poznao.
Ti nam procente izračunaj, to je teška nauka.![]()
Pečalbu u Krajini vezati za aktualnu politiku.![]()
Izvini nemoj se ljutiti, ali o kompleksnoj temi iseljavanja, ako se uzmu u zadnjih sto god. sva tako krupna tektonska pomjeranja u društvu, ekonomiji, zajednici, uz ostale faktore tipa tradicije i geografskog položaja ne može se govoriti i pisati sa stanovišta dnevne politike.
Ok, to se često koristi kao spin za dnevno političke potrebe.
Ali ko misli da bi bilo koja vlast na tom području polučila uspijeh u zadnjih 20 tak god, taj vjeruje u leteće Irvase i djeda mraza.
Evo u Lici na Pltivicma NP, iseljavanje još veće. Vezan sam poslovno za NP PLitivice i znam kakva je tamo situacija. Dalmacija isto, a tek Slavonija.
Moga plemena ima 30% u Bosni, 70% vani, većina otišla 70 tih i 80 tih god u zlatNO DOBA Yuge i Tite, već treća generacija mojih vani.
Višestoljetna kolonizacija, stagnacija Balkana dolazi na naplatu.
Ne sekiraj se i kod tebe će vrlo brzo da pojača, libelarizacija viznog režima će da odradi svoje, tu dileme nema.
Vrlo jednostavno - zato što u Sloveniji ne vladaju klero-nacionalisti koji na dnevnoj bazi gomilaju afere! Koliko je samo koruptivnih afera u Hrvatskoj bilo u zadnjih 10 godina: Sanader, Merzel, Josipa Rimac (gradonačelnica Knina), Žalac - ne mogu se više sjetiti imena svih ministara koji su tokom godina optuživani i presuđivani za afere.
Pa jedan Mamić ih je sve pravio budalom 10-15 godina, bogatio se na račun kluba u kojem je bio "izvršni-dopresjednik".
Dakle, ono što je zajedničko Hrvatskoj i Bosni po pitanju iseljavanja jesu uzroci: klero-nacionalistička izdajnici, govna koja se kriju iza vjere i pljačkaju šta stignu. I jedne i druge brani sveštenstvo (Crkva i Islamska zajednica) - u takvoj konstelaciji snaga ljudi odlaze jer su izgubili svaku nadu u bolje sutra. Vladaju najgori između nas - eto zašto ljudi odlaze.
-
The BEN10
#81473 Re: SDA-All about
Dodatak na prethodni post - a za šta vezati iseljavanje, osim za progon naroda od strane kriminalne hobotnice na vlasti!? Pitanje je - zašto ljudi iseljavaju iz Like i Slavonije?ford transit wrote: ↑28/12/2022 13:57 OOoooooo đes stručnjak, izvini nisam te poznao.
Ti nam procente izračunaj, to je teška nauka.![]()
Pečalbu u Krajini vezati za aktualnu politiku.![]()
Izvini nemoj se ljutiti, ali o kompleksnoj temi iseljavanja, ako se uzmu u zadnjih sto god. sva tako krupna tektonska pomjeranja u društvu, ekonomiji, zajednici, uz ostale faktore tipa tradicije i geografskog položaja ne može se govoriti i pisati sa stanovišta dnevne politike.
Ok, to se često koristi kao spin za dnevno političke potrebe.
Ali ko misli da bi bilo koja vlast na tom području polučila uspijeh u zadnjih 20 tak god, taj vjeruje u leteće Irvase i djeda mraza.
Evo u Lici na Pltivicma NP, iseljavanje još veće. Vezan sam poslovno za NP PLitivice i znam kakva je tamo situacija. Dalmacija isto, a tek Slavonija.
Moga plemena ima 30% u Bosni, 70% vani, većina otišla 70 tih i 80 tih god u zlatNO DOBA Yuge i Tite, već treća generacija mojih vani.
Višestoljetna kolonizacija, stagnacija Balkana dolazi na naplatu.
Ne sekiraj se i kod tebe će vrlo brzo da pojača, libelarizacija viznog režima će da odradi svoje, tu dileme nema.
Ovo su ministri koje je Index.hr skinuo do 2019. godine.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mar ... 01029.aspxGoran Marić postao je tako sedmi ministar koji je morao otići iz vlade zbog afera koje je Index otkrio, i to samo nekoliko dana nakon što je ostavku podnio i Lovro Kuščević oko čijih su se afera, uz Index, angažirali i ostali mediji.

Na ove sa fotografije gore dodati još dvoje sa teksta ispod:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zlo ... 97580.aspxPREMIJER Plenković smijenio je četiri ministra koje su Index i ostali mediji prozvali za korupciju. Radi se o Tomislavu Tolušiću, Lovri Kuščeviću, Gabrijeli Žalac i Goranu Mariću.
No, Plenković i dalje nije smijenio sve ministre na koje se sumnja da su korumpirani. Uz to, Plenković odbija i svaku primisao na korumpiranost njegovih ministara i tvrdi da ih je smijenio zbog percepcije u javnosti, a ne kriminala.
Ista ili gora situacija bi bila kod nas da tužilaštva i sudovi rade svoj posao. Iako nema presuda, ljudi su svjesni količine kriminala u zemlji. Zato odlaze.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zas ... 18200.aspxGlavni razlozi: Korupcija, primitivizam, vjerska zadrtost, nacionalizam, uhljebi...
Zbog toga smo vam u velikoj anketi ponudili niz odgovora na pitanje - zašto odlazite iz Hrvatske? Zaprimili smo desetke tisuća odgovora.
Kao razlog broj jedan za napuštanje Hrvatske vas gotovo 7 tisuća navelo je - korupciju. Drugi razlog za napuštanje Hrvatske koji je označilo 6 tisuća ljudi su primitivizam, vjerska zadrtost i nacionalizam.
Tek nešto manje vas kao glavni razlog za napuštanje Hrvatske navelo je "jer ne želim hraniti uhljebe, lopove i parazite".
Tek nakon tih triju razloga slijede niske plaće (4800 glasova), lopovski HDZ (4100 glasova), pravna nesigurnost (4000 glasova). Vas 3,5 tisuće kao glavni razlog napuštanja Hrvatske navelo je previsoke poreze, a oko 3000 kaže da je otišlo jer Hrvatska nema perspektivu.
-
PM72
#81474 Re: SDA-All about
Kad pomisliš da su dotakli dno i da te više nijednom gluposti ne mogu iznenaditi-oni se baš potrude.
Imao sam priliku sjediti u društvu sa Tigrom kad je bio u savezu...Zmaj od Šipova je akademik za njega što se tiče komunikacije ali je frajer mutan,podal,odvratan...ko i stranka mu.
- Blixen
#81475 Re: SDA-All about
Gad
Svodnik
Nisko inteligentno biće
Ono je baš ološ
Recimo fadil je glup ali nije zlikovac
tigar je zao i odvratan
Za vidjeti je koliko Bihać pametan