BHTelecom
Moderator: Benq
-
Vertig0
#13726 Re: BHTelecom
Sve mjesece placas u slucaju raskida. Cisto sumnjam da mozes dva prikljucka na istu adresu. To nema smisla.
-
jasko__10
-
Mehemed
- Vozim: automobil
-
zippoo87
#13729 Re: BHTelecom
Meni da sam prodavac necega,ne bi smetalo da umjesto jedne musterije,imam dvije musterije.
Ne znam kojom se logikom vode telekom operateri ili internet operateri.
Bas cu sutra nazvati ponovo i pitati moze li se na drugu osobu prebaciti prikljucak ako vec ne mogu na sebe uzeti novi paket prije isteka ugovora.
-
ing-ecc
-
kakaljin
#13731 Re: BHTelecom
Kao sto pocesto bude produzena akcija
- erotica
#13733 Re: BHTelecom
Ima li ko iz TZ da ima problema sa brzinom na 4G, evo par dana užas download od 2-4 Mbps a regularno brzina ide 50-70 relacija Slatina Irac.
- dend
-
niho92
#13735 Re: BHTelecom
Eh ako je zbog dijaspore vala...
Zamisli da se svi dođu u Bosnu, bio bi kolaps u svakom pogledu
Niti bi mreza izdrzala, niti ovi naši putevi
- fusion_ba
#13736 Re: BHTelecom
To je standardno. Čim dođe dijaspora brzina interneta pada. 
-
the_markos95
#13737 Re: BHTelecom
Ono sto je sigurno, nece svi telefoni odmah imati VoLTE.Nedin00 wrote: ↑20/12/2022 09:05Odgovor na upit za VoLTEPoštovani,
Hvala Vam na dostavljenom upitu.
Prema planu, aktivnosti na pripremi za uvođenje usluge na strani BH Telecoma su završene i usluga će biti tehnološki spremna za rad do kraja godine.
Međutim, za ispravno funkcionisanje usluge puštanje usluge se očekuje početkom iduće godine.
S poštovanjem,
Anela, Agent za podršku
Kontakt centar BHTelecom
U Srbiji npr, kad su pustili VoLTE u A1, Yettel i mts, proslo je vise od godinu dana dok su na svakom modelu telefonu aktivirali.
Prvo Samsung pa ostali. Takodje postojala je i jedna caka, kada su samo imali Samsung telefone koji podrzavaju VoLTE, ubacivali su karticu u neki Samsung telefon, zvali call centar, i rekli da imaju Samsung, ovi aktiviraju. Onda se samo vrati kartica u telefon (koji po njima tada nema mogucnost VoLTE-a) npr Xiaomi i na njemu ima VoLTE onda.
-
jarobot
#13738 Re: BHTelecom
A zamisli koliko bi bilo auta i mobilnog interneta da smo svi Bosni ?
Misliš da bi se toliko trošilo ???
-
zippoo87
#13739 Re: BHTelecom
Zvali me jutros iz podrske BHTa i dok sam pod ugovorom ne moze se nista uraditi...taman da ti je jos jedan dan ostao ugovora.
Rekao mi je da nazovem kada mi istekne ugovor pa da trazim nesto slicno,ako vec ne bude produzena ova akcija...ako bude,onda ce mi to biti najbolje.
-
Vertig0
#13740 Re: BHTelecom
Ta akcija nece biti produzena. Jbg izvisimo svi zbog par dana za ovu akciju. Tako se valjda bore za korisnike u BHT.
- dend
#13741 Re: BHTelecom
MojaTV
32. TV Lukavac je sada TV Lukavac HD
116. prema mojoj listi.
32. TV Lukavac je sada TV Lukavac HD
116. prema mojoj listi.
- sredzovic
#13742 Re: BHTelecom
Pozdrav,nakon dugo godina prešao sam na Moja tv i optički internet.Kritike za "montere" u kući sve sa brda sa dola ostavili .Kada sam kablove vratio i složio u red,problem sa internetom i boxom.Uspio nekako podesiti ali nemogu povezati internet preko kabla u kompjuter,Wifi signal dobar hvata na kompjuteru i sve radi preko njega preko kabla ništa.Šta da radim može savjet? Još ako neko zna koji je pin za zaključane kanale Jer ništa ostavili nisu.I još ako može da mi pojasnite kako da spojim na HBO Max i Moja web tv? Hvala.
- dend
#13743 Re: BHTelecom
Internet radi samo na LAN1. LAN 234 je za TV. Provjeri to prvo.sredzovic wrote: ↑28/12/2022 17:41 Pozdrav,nakon dugo godina prešao sam na Moja tv i optički internet.Kritike za "montere" u kući sve sa brda sa dola ostavili .Kada sam kablove vratio i složio u red,problem sa internetom i boxom.Uspio nekako podesiti ali nemogu povezati internet preko kabla u kompjuter,Wifi signal dobar hvata na kompjuteru i sve radi preko njega preko kabla ništa.Šta da radim može savjet? Još ako neko zna koji je pin za zaključane kanale Jer ništa ostavili nisu.I još ako može da mi pojasnite kako da spojim na HBO Max i Moja web tv? Hvala.
Pin ni trebao doci zajedno sa ugovorom i aneksom ugovora. Obicni A4 papir sa 3 kvadrata sa informacijama za IPTV, NET i VOIP.
HBO Max bi ti trebao ponuditi tokom registracije opciju preko operatera ( nisam siguran jer isti nemam )
MojaWeb TV aktiviras putem moj.bhtelecom.ba gdje se ulogujes sa svojim NET podacima ( username i password ). Nakon login odmah ces pronaci aktivaciju za mojawebtv. Nakon toga mozes se ulogovati putem aplikacije.
- -Chesterfield-
-
Dr_Help
- BHTelecom podrška
#13745 Re: BHTelecom
Javi mi se na PP sa username-om. Da ti mogu dodijeliti novi pin i da ti objasnim kako i šta.sredzovic wrote: ↑28/12/2022 17:41 Pozdrav,nakon dugo godina prešao sam na Moja tv i optički internet.Kritike za "montere" u kući sve sa brda sa dola ostavili .Kada sam kablove vratio i složio u red,problem sa internetom i boxom.Uspio nekako podesiti ali nemogu povezati internet preko kabla u kompjuter,Wifi signal dobar hvata na kompjuteru i sve radi preko njega preko kabla ništa.Šta da radim može savjet? Još ako neko zna koji je pin za zaključane kanale Jer ništa ostavili nisu.I još ako može da mi pojasnite kako da spojim na HBO Max i Moja web tv? Hvala.
Kolege vjerojatno nisu imale vremena za detalje
- sredzovic
#13746 Re: BHTelecom
Hvala na savjetima ali monteri su totalno bezveze postupili samo čekali da to pokopaju i na kraju mi gurnuše nešto u ruku poput mobitela da im se kao nekom gumenom olovkom potpišem na ugovor .Na kutiji napisali prvo 6 brojeva onda ispod 5 i pored pin.Nakon toga u telekomu potpisao nekakav zahtjev za usluge i tražio da pređem na ovaj Net L paket i da uzmem još ovaj Wifi extender,kažu sačekajte .Mislio sam da je puno profesionalnije nakon ovoliko godina .Al samo kažu primili smo zahtjev neko će vas kontaktirati.Šta da radim?dend wrote: ↑28/12/2022 17:55Internet radi samo na LAN1. LAN 234 je za TV. Provjeri to prvo.sredzovic wrote: ↑28/12/2022 17:41 Pozdrav,nakon dugo godina prešao sam na Moja tv i optički internet.Kritike za "montere" u kući sve sa brda sa dola ostavili .Kada sam kablove vratio i složio u red,problem sa internetom i boxom.Uspio nekako podesiti ali nemogu povezati internet preko kabla u kompjuter,Wifi signal dobar hvata na kompjuteru i sve radi preko njega preko kabla ništa.Šta da radim može savjet? Još ako neko zna koji je pin za zaključane kanale Jer ništa ostavili nisu.I još ako može da mi pojasnite kako da spojim na HBO Max i Moja web tv? Hvala.
Pin ni trebao doci zajedno sa ugovorom i aneksom ugovora. Obicni A4 papir sa 3 kvadrata sa informacijama za IPTV, NET i VOIP.
HBO Max bi ti trebao ponuditi tokom registracije opciju preko operatera ( nisam siguran jer isti nemam )
MojaWeb TV aktiviras putem moj.bhtelecom.ba gdje se ulogujes sa svojim NET podacima ( username i password ). Nakon login odmah ces pronaci aktivaciju za mojawebtv. Nakon toga mozes se ulogovati putem aplikacije.
- dend
#13747 Re: BHTelecom
Cekaj. Zbrzo si to pisanje.sredzovic wrote: ↑28/12/2022 19:09Hvala na savjetima ali monteri su totalno bezveze postupili samo čekali da to pokopaju i na kraju mi gurnuše nešto u ruku poput mobitela da im se kao nekom gumenom olovkom potpišem na ugovor .Na kutiji napisali prvo 6 brojeva onda ispod 5 i pored pin.Nakon toga u telekomu potpisao nekakav zahtjev za usluge i tražio da pređem na ovaj Net L paket i da uzmem još ovaj Wifi extender,kažu sačekajte .Mislio sam da je puno profesionalnije nakon ovoliko godina .Al samo kažu primili smo zahtjev neko će vas kontaktirati.Šta da radim?dend wrote: ↑28/12/2022 17:55
Internet radi samo na LAN1. LAN 234 je za TV. Provjeri to prvo.
Da li je ok sada otkljucavanje/pin, internet putem kabla, hbo max, mojawebtv?
Koliko sam razumio nakon instalacije odmah si trazio prelazak na MojaTV Net L plus ekstender?
- sredzovic
#13748 Re: BHTelecom
Nije uredu nema interneta preko kabla,nema HBO Max,nema Moja web tv .Jeste nakon instalacije ( oni su prijavili Net M) ja sam tražio Ldend wrote: ↑28/12/2022 19:14Cekaj. Zbrzo si to pisanje.sredzovic wrote: ↑28/12/2022 19:09
Hvala na savjetima ali monteri su totalno bezveze postupili samo čekali da to pokopaju i na kraju mi gurnuše nešto u ruku poput mobitela da im se kao nekom gumenom olovkom potpišem na ugovor .Na kutiji napisali prvo 6 brojeva onda ispod 5 i pored pin.Nakon toga u telekomu potpisao nekakav zahtjev za usluge i tražio da pređem na ovaj Net L paket i da uzmem još ovaj Wifi extender,kažu sačekajte .Mislio sam da je puno profesionalnije nakon ovoliko godina .Al samo kažu primili smo zahtjev neko će vas kontaktirati.Šta da radim?
Da li je ok sada otkljucavanje/pin, internet putem kabla, hbo max, mojawebtv?
Koliko sam razumio nakon instalacije odmah si trazio prelazak na MojaTV Net L plus ekstender?
- dend
#13749 Re: BHTelecom
Ako nema interneta na LAN1 potrebno je rucno ( trebalo bi automatski da bude ) konfigurisati LAN izlaz na internet WAN. Nisam siguran kako se to radi jer inace to dolazi po defaultu.
HBO max moraš registrovati sam putem njihove aplikacije. Prilikom registracije ponudit ce ti registraciju putem operatera i pratis upute.
MojaWebTV sam u prethodnom postu objasnio.
To za pakete mi nema smisla i morat ces rijesiti sa salterskim radnicima. Najbitnije je sta je navedeno na zahtjevu ( koji paket i usluge )
-
jasko__10
#13750 Re: BHTelecom
Mozda su mu ukucane rucno adrese u postavkama posto je koristio drugog operatera pa mu sad ne prolazi internet preko lan.dend wrote: ↑28/12/2022 19:55Ako nema interneta na LAN1 potrebno je rucno ( trebalo bi automatski da bude ) konfigurisati LAN izlaz na internet WAN. Nisam siguran kako se to radi jer inace to dolazi po defaultu.
HBO max moraš registrovati sam putem njihove aplikacije. Prilikom registracije ponudit ce ti registraciju putem operatera i pratis upute.
MojaWebTV sam u prethodnom postu objasnio.
To za pakete mi nema smisla i morat ces rijesiti sa salterskim radnicima. Najbitnije je sta je navedeno na zahtjevu ( koji paket i usluge )