Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
tramvajtrojka

#70151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

relativno84 wrote: 27/12/2022 19:20
konami666 wrote: 27/12/2022 19:06
Pa to je ono sto je sda htjela, da budu europski iran, da ne daju zenama da hodaju bez da su pokrivene, da ne mogu voziti auta i tako dalje. Sva sreća pa je zapad taj plan spriječio jer bi taj njihov fildžan bio najizoliranije područje na planeti, ograđen bodljikavom žicom.
Image
Image

:oops: :D
Image

podmukla reklama za audi četiri prstica za cetiri krugica :oops: :mrgreen:
ford transit

#70152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ford transit »

Sociolog wrote: 27/12/2022 18:56 Povodom dolaska ovih Cecena i ostalih...ja sam na ovom istom forumu pisao jos u oktobru da sam u Lukavici sreo Ruse..da ce raditi bilo koji posao, kopati kanale sto se kaze, bjezeci od rata, a raja me zafrkavala bas ce oni ovdje.
Kad vide u Beogradu, koliko su ovi rusofili..bjeze i iz Beograda.
Ima li masa skolovanih.
Mogu se iskoristiti da pokrenu IT sektor ovdje, muzicki sektor.
EU ce i njima pipu zatvoriti.
Mi smo na granici Sengena..svi ce se ovdje taloziti.
Istog sam mišljenja, BRAVO. Da smo pametni mogli smo hajrovat ovo, kao nekad Bosna od SEFERDARA. Nisu svi Rusi Putlerovci. Dati im neke uslove i dati da volonotiraju ili rade po sektorima u kojim su svjetski priznati. Bravo!
dr_Evil

#70153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 27/12/2022 16:43
dr_Evil wrote: 27/12/2022 16:39

Ma kakvo dno, daleko smo mi od dna. 45 godina se drzava pravila u mracnom komunizmu, valjda toliko treba ovima da je resetuju na potpuni feudalizam.
Zavrsila je teskom inflacijom, propalom ekonomijom i kao vrhunac najkrvavijim ratom u zadnjih 50 godina na tlu evrope....e jesu je napravili svaka im cast
Toliko propalom ekonomijom da jos uvijek ne mozete ugasit preduzeca koja je tito napravio, ako nista dodali ste im nastavak BH pa da bude ko fol nesto novo. I to su jos uvijek jedina preduzeca koja funkcionisu. A rat, pa to necemo na Jugu teretit, mozemo na druga Tita jer nije pobio dovoljno ustasa, mladomuslimana i cetnika pa su preuzeli vlast cim su ga zakopali.
palermo

#70154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 08:43
Spit_fire wrote: 27/12/2022 16:43

Zavrsila je teskom inflacijom, propalom ekonomijom i kao vrhunac najkrvavijim ratom u zadnjih 50 godina na tlu evrope....e jesu je napravili svaka im cast
Toliko propalom ekonomijom da jos uvijek ne mozete ugasit preduzeca koja je tito napravio, ako nista dodali ste im nastavak BH pa da bude ko fol nesto novo. I to su jos uvijek jedina preduzeca koja funkcionisu. A rat, pa to necemo na Jugu teretit, mozemo na druga Tita jer nije pobio dovoljno ustasa, mladomuslimana i cetnika pa su preuzeli vlast cim su ga zakopali.
Dobro se ti sjecas tih vremena :D
tramvajtrojka

#70155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Image

dnevna doza pljuvanja po medjunarodnoj zajednici i onda kad zagusti ocekivati help bazzzzniaaaaaa :lol: :lol:

i kakve je razlika izmedju kmekavih patriota i neprijatelja Bosne oba ne postuju visokog predstavnika i medjunarodnu zajednicu :run:
dr_Evil

#70156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 28/12/2022 09:13
Nek si ti u Mostaru osjetio propalu ekonomiju kraja osamdesetih :D

Mnogo je u Mostaru lose bilo tada :)
dr_Evil

#70157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Danas na klixu:
Koja je uloga akademika u bh. društvu i zašto neki od njih bježe od aktivnije društvene uloge
"Status akademika je na neki način zanemaren. Njihovi stavovi se uvažavaju minimalno, pogotovo ukoliko se ne poklapaju sa određenim postulatima. Takvi ljudi bivaju prepušteni botovima ili ideološkim intelektualcima koji ih proglašavaju za neznalice... Tako da se kroz tu jednu opću opasnu relativizaciju eleminišu ljudi koji imaju autoritet. To je žalosna činjenica", zaključuje novoizabrani bh. akademik.
Sjetih se archia od jucer. Srecom ne dolazi novi cika akademik na forum, inace bi fasovao svoje.
Profesor Vuk Zec ističe da "bh. društvu nema spasa i da mi živimo u kasnom 19. stoljeću".
- Amin Profa!
dr_Evil

#70158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Neg, kako sam ja ovo propustio za Dininu desnicu, a inace sve skoro upratim:
„Kemal Ademović, bivši šef bošnjačke tajne policije u čije se vrijeme desilo niz nerazrješenih zločina, pokazao se do sada kao vrlo vješt i uspješan u zataškavanju skandala sa kojim ga se povezivalo. Nesuđeni ubica Edin Garaplija, bivši pripadnik AID-a, na sudu je svjedočio da je naredbe za kidnapiranje i likvidaciju Nedžada Herende, šefa terorističke jedinice 'Ševe' dobijao od svog pretpostavljenog Kemala Ademovića. Bivši direktor AID-a obuhvaćen je istragom oko mučke likvidacije svog zamjenika Nedžada Ugljena u ljeto 1996. godine. Kolika je bila Ademovićeva moć tih godina govori izjava koju je nešto kasnije policiji i tužiteljstvima dao Hasan Muratović, tadašnji predsjednik Vlade BiH. Nakon što se zainteresirao za istragu o ubistvu Ugljena, pisao je Muratović, posjetio ga je Kemal Ademović (zajedno sa još jednim utjecajnim SDA-ovcem generalom Fikretom Prevljakom) i poručio mu da se previše ne petlja i ne raspituje. Muratović je nakon toga, ispravno prepoznajući prijeteći karakter te posjete, tražio od Alije Izetbegovića da ga izmjesti iz zemlje i pošalje u ambasadu u Hrvatsku. Prije nekoliko godina iz Tužiteljstva BiH su stizale povjerljive informacije da je rasvjetljavanje atentata na Nedžada Ugljena pri kraju, međutim od tada se ništa nije pomjerilo, niti su podignute optužnice protiv odgovornih za taj zločin. Navodno su, tvrdi se, počinitelje i nalogodavce tog zločina zaštitile i prigrlile službe jedne moćne zapadne zemlje prepoznavajući u njima zahvalne buduće partnere“, piše o gospodinu tuđem puncu Senad Avdić u „Slobodnoj Bosni“, a od njega, Avdića, su u bošnjački špijunski underground upućeniji samo akteri tog mračnog dijela našeg malog svijeta.
palermo

#70159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 09:22
palermo wrote: 28/12/2022 09:13
Nek si ti u Mostaru osjetio propalu ekonomiju kraja osamdesetih :D

Mnogo je u Mostaru lose bilo tada :)
Pq sve zqvisi od toga sta si bio I kako si se snasao.

Al meni je simpaticno kako ti dobro znas to vrijeme :D
PM72

#70160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 11:02 Neg, kako sam ja ovo propustio za Dininu desnicu, a inace sve skoro upratim:
„Kemal Ademović, bivši šef bošnjačke tajne policije u čije se vrijeme desilo niz nerazrješenih zločina, pokazao se do sada kao vrlo vješt i uspješan u zataškavanju skandala sa kojim ga se povezivalo. Nesuđeni ubica Edin Garaplija, bivši pripadnik AID-a, na sudu je svjedočio da je naredbe za kidnapiranje i likvidaciju Nedžada Herende, šefa terorističke jedinice 'Ševe' dobijao od svog pretpostavljenog Kemala Ademovića. Bivši direktor AID-a obuhvaćen je istragom oko mučke likvidacije svog zamjenika Nedžada Ugljena u ljeto 1996. godine. Kolika je bila Ademovićeva moć tih godina govori izjava koju je nešto kasnije policiji i tužiteljstvima dao Hasan Muratović, tadašnji predsjednik Vlade BiH. Nakon što se zainteresirao za istragu o ubistvu Ugljena, pisao je Muratović, posjetio ga je Kemal Ademović (zajedno sa još jednim utjecajnim SDA-ovcem generalom Fikretom Prevljakom) i poručio mu da se previše ne petlja i ne raspituje. Muratović je nakon toga, ispravno prepoznajući prijeteći karakter te posjete, tražio od Alije Izetbegovića da ga izmjesti iz zemlje i pošalje u ambasadu u Hrvatsku. Prije nekoliko godina iz Tužiteljstva BiH su stizale povjerljive informacije da je rasvjetljavanje atentata na Nedžada Ugljena pri kraju, međutim od tada se ništa nije pomjerilo, niti su podignute optužnice protiv odgovornih za taj zločin. Navodno su, tvrdi se, počinitelje i nalogodavce tog zločina zaštitile i prigrlile službe jedne moćne zapadne zemlje prepoznavajući u njima zahvalne buduće partnere“, piše o gospodinu tuđem puncu Senad Avdić u „Slobodnoj Bosni“, a od njega, Avdića, su u bošnjački špijunski underground upućeniji samo akteri tog mračnog dijela našeg malog svijeta.
Zar nisi znao za ove momente?
Senad Hadžif ga je prilikom gostovanja upitao da li je on ubio Ugljena a ovaj mu je odgovorio - "Nisam Allaha mi".
I gotova istraga,nema potrebe jer se zakleo.
dr_Evil

#70161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 28/12/2022 11:06
dr_Evil wrote: 28/12/2022 11:02 Neg, kako sam ja ovo propustio za Dininu desnicu, a inace sve skoro upratim:

Senad Hadžif ga je prilikom gostovanja upitao da li je on ubio Ugljena a ovaj mu je odgovorio - "Nisam Allaha mi".
E nisam Tita mi :D dosta sam citao o tome nekad prije 10-15 godina, ali mi valjda to ime tada nije nista znacilo.

A dobro nije Senadovo da radi istragu... osim kad su respiratori u pitanju, tu je pro bono sa zadovoljstvom uradio :D
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#70162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by enko 1964 »

Al' hajde ti i jednim i drugim navijačima objasni koja i kakva govna nam deru guzove preko 30 godina. :run:
PM72

#70163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Ista
dr_Evil

#70164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

enko 1964 wrote: 28/12/2022 11:14

Al' hajde ti i jednim i drugim navijačima objasni koja i kakva govna nam deru guzove preko 30 godina. :run:
30 godina? Vjerovatno pricamo o makar 300-400 godina, uvijek je par familija koje se vrte u krug. Tito je djelomicno bio razbio to kolo, mada su pojedine od tih familija i tu uletile(vjerovatno po principu jednog sina u fasiste, drugog u antifasiste), i opet se kolo nastavilo poslije Tileta.

Moze se desit da pojedini istureni politicari ne pripadaju tim familijama po blizem krvnom srodstvu ili prezimenu, ali zna se ko konce vuce.
Novak20

#70165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Rasprava u Predstavničkom domu Parlamenta BiH o izboru Krišto na funkciju predsjedavajuće u VM.
Riječ je uzela i Sabina Ćudić, poslanica Naše stranke. Ona je podsjetila da je Nebojša Radmanović, dok je bio član Predsjedništva BiH obavezao se da će BiH biti članica NATO-a.

- Ja sam tada bila studentica, a sada sam srednjevječna žena. Pitanje je ko je sve u prethodnom periodu kršio Zakon o odbrani. Moje bazično je zašto nismo još uvijek u NATO-u? U 2022. su se sjetili Ministarstva poljoprivrede, kada više nisu u vlasti - rekla je Ćudić.

Kazala je da su sugestije SDA smiješne.

- Drago mi je da su mnoge kolege sredne što je na čelu Vijeća ministara žena, a nisu ništa poduzeli ništa da to ranije bude. Nemojte stati, gospođo Krišto, na tom ponosu, nego poduzmite konkretne mjere. Ranije nisam bila tu i podržavala, sada ću podržati, ali držat ću Vas za svaku riječ - kazala je Ćudić.
breuer

#70166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

sad je u najboljim godinama :D
agent_zero

#70167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Ako "osmorka", a tu najviše mislim na NiP, ne očisti vjersko krilo porodične stranke SDA, takozvanu IZ BiH, bošnjacima se ne piše dobro.

Tzv. IZ BiH i njen reis su svakodnevno megafoni svoj političkog krila, a džamije pod njihovom kontrolom izborni štabovi SDA.
Novak20

#70168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Nakon glasanja za Krišto vidi se omjer snaga u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Od 42 zastupnika sjednici je prisustvovalo njih 38.

Za je bilo 23, protiv je bilo 15, a ako im se dodaju 4 odsutna zastupnika onda opozicija ima maksimalno 19 glasova.
dr_Evil

#70169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

breuer wrote: 28/12/2022 14:21 sad je u najboljim godinama :D
Mnogi imaju svasta protiv, ali ona je meni ko vino.
dr_Evil

#70170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

agent_zero wrote: 28/12/2022 14:44 Ako "osmorka", a tu najviše mislim na NiP, ne očisti vjersko krilo porodične stranke SDA, takozvanu IZ BiH, bošnjacima se ne piše dobro.

Tzv. IZ BiH i njen reis su svakodnevno megafoni svoj političkog krila, a džamije pod njihovom kontrolom izborni štabovi SDA.
Ne znam cemu to tzv ispred IZ BIH, a ja ih najvise ne podnosim.

Sve je to istina sta si napisao, ali NiP dovodi samo drugu halku, druga vrsta utjecaja iz Turske, ona progresivnija, ali opet strana halka.
sajber87

#70171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Novak20 wrote: 28/12/2022 14:45 Nakon glasanja za Krišto vidi se omjer snaga u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Od 42 zastupnika sjednici je prisustvovalo njih 38.

Za je bilo 23, protiv je bilo 15, a ako im se dodaju 4 odsutna zastupnika onda opozicija ima maksimalno 19 glasova.
Odnos je 25 17 iako mislim da je sad kljucno formirati savjet ministara, a poslije toga krece ono zbog cega je i zamisljeno ovako brzo formiranje, mislim da ce dugorocno puci izmedju hdz a i snsd a. Ameri dodiku nisu zaboravili nista i sve ce doci na naplatu. Kljuc je za amere bio da sda i df ne profitiraju od onog sto slijedi u narednim mjesecima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#70172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Moze neko brzo objasnjenje za bihac i nip
Zasto sdp izlazi sam
Gdje je tu osmorka
A_A_AKCIJA

#70173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

sajber87 wrote: 28/12/2022 15:21 Kljuc je za amere bio da sda i df ne profitiraju od onog sto slijedi u narednim mjesecima.
:thumbup:

Ovo je odlična obzervacija.
A_A_AKCIJA

#70174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 28/12/2022 14:56 NiP dovodi samo drugu halku, druga vrsta utjecaja iz Turske, ona progresivnija, ali opet strana halka.
Odakle ti ovo?

Što je svima teško prihvatiti da je NiP autohtono domaća stranka?

Ni blizu nije istine to što si napisao.
dr_Evil

#70175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 28/12/2022 16:01
dr_Evil wrote: 28/12/2022 14:56 NiP dovodi samo drugu halku, druga vrsta utjecaja iz Turske, ona progresivnija, ali opet strana halka.
Odakle ti ovo?

Što je svima teško prihvatiti da je NiP autohtono domaća stranka?

Ni blizu nije istine to što si napisao.
Tesko drug da bi Kifla udario na rezim da nema dobra djaLe. Nek udara i nek ih rusi, niko ne moze biti gori od njih, ali da nema sponzore vani, to je vec ruzicasto posmatranje svijeta. Pratit rahmetli genija Zukorlica, doci cemo i do Kifle.

Vecina ima, nije tesko zakljuciti ko su, samo je kod SDA tesko zakljucit, saraju od muslimanskog bratstva do SANU.
Locked