Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo suzili smo izbor, nadam se: 50pus8807 ili 50x85j ili 50x89j, je li ima razlike u panelima 50 i 55 incha ili mogu komotno ici sa 50 kako sam i planirao, jer mi je u knap sve, a opcenito gdje god da pitam za ove modele u 50 inca, nema nigdje na stanju sve 55, ili nude u zamjenu 8517... hvala raja
Taj VRR je li to samo za igrice? Ovaj C735 imam i za sada sam poprilično zadovoljan.
Treba mi još jedan TV za gledanje filmova i televizije bez igranja igrica.
Ne znam šta kupiti do 1000 KM?
VRR ima najviše prednosti baš kod igranja na konzolama nove generacije, za ostalo iskreno ja ne vidim poentu. Doduše meni je i na konzoli sasvim dovoljno 60fps jer ja igram isključivo single-player igre, tako da mi je sva ta fama oko FPS i VRR presmiješna, pogotovo ako znamo da ljudsko oko ne vidi više od cca 25 slika u sekundi, i to je činjenica. Meni brži film od tog ne treba.
Ne znam kakva im je razlika u procesoru i da li vrijedi razlike u novcu, to nek napiše neko ko zna.
FYI: moj 55-incni LG C7 OLED iz 2017 je zijanio burn-in na crvenom kanalu (i ako sam bio pazljiv). Jednostavno je u sredini mrlja gdje je crvena boja slabija...sto se odrazava tako sto su boje drugacije. Recimo zelena boja na fudbalskom prenosu.
Mozda su novi modeli bolji, mozda nisu. Moj sljedeci TV ce biti QD-OLED, ovaj ide u djeciju sobu.
Pet godina je izdržao bez burn in-a, meni je to dobro. Koliko je tv radio vremenski dnevno otprilike na kablovskoj ? Bez vremena gledanja ovih streaming platformi. Interesuje me pošto imam isto oled.
RTINGS je radio test i burn in se javio kod gledanja CNN kanala, i tu je crvena boja podloge.
Ne znam gdje da postavim, ako nije u redu neka moderacija briše....
Uglavnom, imam da poklonim SONY Trinitron, onaj veliki, valjda je to 76 cm, ravni ekran, srebrni, ispravan...cca 50 kg težak
Ako ima pitanja, sve preko PP
artur morgan wrote: ↑26/12/2022 13:40
Pet godina je izdržao bez burn in-a, meni je to dobro. Koliko je tv radio vremenski dnevno otprilike na kablovskoj ? Bez vremena gledanja ovih streaming platformi. Interesuje me pošto imam isto oled.
Radio je otprilike 2 sata dnevno u prosjeku. Nema veze je li kablovska ili "bezicna", crvena boja grohne uvijek prva. Na zalost mi je "OLED Light" bio na 100%. Koliko sam procitao, do toga je. Nije neka ikona ili trademark vec je crvena boja na sredini ekrana oslabila...ko "mrlja".
Smanji "OLED Light" na 90% da ti duze traje. Mene pravo iritira...sad moram 2000 EUR na novi televizor.
problemnatravunu wrote: ↑26/12/2022 14:55
Uglavnom, imam da poklonim SONY Trinitron, onaj veliki, valjda je to 76 cm, ravni ekran, srebrni, ispravan...cca 50 kg težak
problemnatravunu wrote: ↑26/12/2022 14:55
Otpad? Muzej stare tehnike?
Ako se niko ne javi do NG , ide van pred kontejner
Ako se niko ne javi do NG , ide van pred kontejner
Proslo je njihovo vrijeme...dugo su i trajali.
Imam i ja jedan guzicar,stoji mi u drugoj kuci a prvom prilikom ce na otpad.
Lcd stari se moze naci ispod 100 KM,tako da ovi nemaju vise sansu ni za 20-30 KM
Koristio ga dok nisam prebacio prastari lg 32 inca na njegovo mjesto.
Joj podsjeti me, ja sam dugo imao LG Flatron od 72 cm ako se dobro sjećam, tako nešto. Imao je senzor osvjetljenja, i mislim da je bio “100Hz” šta god to u ta vremena značilo
Mnogo dobar TV, sjećam se DVD filmova na njemu, ljepota. Mislim da je i on bio tako nekih 50ak kg težak. Na kraju završio kod jarana na vikendici, bog zna gdje je sad…
artur morgan wrote: ↑26/12/2022 13:40
RTINGS je radio test i burn in se javio kod gledanja CNN kanala, i tu je crvena boja podloge.
Evo sad sam nasao racun. Kupljen u juni 2018. Ni 5 godina nije izdrzao...hebo ih ja. Kontaktirao sam LG pa ce mo vidjeti da li ide na panel-garanciju.
Gdje cu kupiti nosac za 32" TV?
Treba mi onaj kutni sto se moze rotirati, naginjati itd.
Ne bih preskupo, ali ni jeftino smece. Samo da znam da TV nece spasti sa zida
Averus wrote: ↑27/12/2022 08:35
Gdje cu kupiti nosac za 32" TV?
Treba mi onaj kutni sto se moze rotirati, naginjati itd.
Ne bih preskupo, ali ni jeftino smece. Samo da znam da TV nece spasti sa zida
Moze li mi neko preporuciti neku cast aplikacuju za android tv. U mom slucaju je Hisense android tv , ima ugradjen googlechromecast, ali sem youtubea se ne moze nista castati.Sinoc sam samo sa jedne aplikacije na android telefonu uspio castati jednu seriju sa weba na android tv. Vec danas ne ide, koci i nece