INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nokian808

#9801 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Nokian808 »

Nije problem poskupljenje vec bezobrazno i neosnovano poskupljenje u odnosu na bolju konkurenciju.
Ok Bascarsija mora biti skuplja nesto ali preko 30% posto skuplja a losija?
Ne ide zato im je i pita mlaka nema turista odmah manji promet nisu Sarajlije majmuni :-D
Nokian808

#9802 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Nokian808 »

U Robotu dobra Milram Gauda 12.95 KM konacno nesto po normalnoj cijeni ostali valjaju one biljne u tom rangu cijena ja ne bih nikad kupio biljni ni gaudu od 16 KM...
McGradySA

#9803 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by McGradySA »

dječak sa šibicama wrote: 23/12/2022 15:59 Na kosevskom lokalna buregdzinica, burek fasirani 13 km, sirnica zeljanica 10 km

sasvim solidna dapace jako kvalitetna pita

moze se isplati se, nego gladne usi proklete pekarske
Ime buregdžinice? Makedonac na Pofalićima također nije puno povisio cijene, ne škrtare ako ti izvagaju koji gram viška, subotom rade tamo negdje do 13 h, volim takve koji nisu gladnih očiju.

OT:
Ponovno sam poslao e-mail inspekciji zbog lokalnih pekara koje ne izdaju račune, a velike kifle digli sa 30 pf na pola marke. Do sada od njih nikada odgovora.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9804 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by konektovan »

Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt. :-) Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
A cijene napucali samo tako,...ali ni to nije dovoljno.
Naslovnica

#9805 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

konektovan wrote: 25/12/2022 18:23 Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt. :-) Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
I to je vjerojatno isti račun koji vrte pola dana, od mušterije do mušterije.
Snake Eyes

#9806 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Snake Eyes »

konektovan wrote: 25/12/2022 18:23 Danas u petici...naručiš mesiku, jogurt, i dobiješ fiskalni samo za jogurt. :-) Ono ciganija level,... Drugi put ću prijaviti inspekciji, danas mi je bio lijep dan sa porodicom i nisam htio da ga pokvarim sa gladnim i pregladnim bošnjom, ali ovaj ciganlook i pljačku drugi put neću prešutiti. Samo je pitanje da li ću uopšte ikad više otići kod njih..
Sto nisi platio prema racunu? Kazes im kako je lijepo od njih sto uz jogurt daju mesiku gratis.
Last edited by Snake Eyes on 25/12/2022 18:32, edited 2 times in total.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9807 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by laserShow »

McGradySA wrote: 25/12/2022 09:31 Ponovno sam poslao e-mail inspekciji zbog lokalnih pekara koje ne izdaju račune, a velike kifle digli sa 30 pf na pola marke. Do sada od njih nikada odgovora.
Jesi li se potpisao imenom i prezimenom?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9808 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by konektovan »

Snake Eyes wrote: 25/12/2022 18:30
Sto nisi platio prema racunu? Kazes im kako je lijepo od njih sto uz jogurt daju mesiku gratis.
To bi bio najispravniji potez....poslušam te za sljedeći put. :mrgreen:
n+1

#9809 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by n+1 »

McGradySA wrote: 25/12/2022 09:31
dječak sa šibicama wrote: 23/12/2022 15:59 Na kosevskom lokalna buregdzinica, burek fasirani 13 km, sirnica zeljanica 10 km

sasvim solidna dapace jako kvalitetna pita

moze se isplati se, nego gladne usi proklete pekarske
Ime buregdžinice? Makedonac na Pofalićima također nije puno povisio cijene, ne škrtare ako ti izvagaju koji gram viška, subotom rade tamo negdje do 13 h, volim takve koji nisu gladnih očiju.

OT:
Ponovno sam poslao e-mail inspekciji zbog lokalnih pekara koje ne izdaju račune, a velike kifle digli sa 30 pf na pola marke. Do sada od njih nikada odgovora.
Zaprime oni to po službenoj dužnosti i moraju provesti inspekciju (ako si naveo ime objekta), ali stranku koja je izvršila prijavu ne obavještaju o rezultatima iste, što je vjerovatno razlog zbog koga nisi primio odgovor. Naravno, bilo bi lijepo da makar potvrde prijavu, ali imamo boomerske institucije.

Znam ovo jer sam se jednom žalio što nisam primio nikakvu povratnu informaciju, pa su mi tako rekli.
n+1

#9810 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by n+1 »

Ipak ti njih prijavi sutra kad prođe ovaj lijepi dan.
Sanjarko

#9811 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Sanjarko »

Morali poskupiti, porasle cijene svega i plate porasle. :oops:

Niko komentar o zakidanju nas svih od strane drzave za oko milijardu KM mozda. Plate porasle za 206 KM, potrosacka korpa za oko 940 KM. 940-206*2=+528 KM puta nas skoro 3 miliona, naravno nemaju svi tolika primanja/plate.

Edit: Jos naravno kad se sve sracuna, porezi puta koliko godina ima mjeseci. Pa PDV su samo prikupili vise za preko milijardu KM u ovoj godini.
Snake Eyes

#9812 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Snake Eyes »

Od ovih koji ne daju racun jedino su mi gori oni sto ne uzimaju racun kod onih koji ga daju. Na taj nacin ne samo da podrzava ove prve vec se i fino popiša na trud ovih drugih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9813 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Truba »

Dje to vise ne daju racun?

Mozda samo na pijaci te majstori
McGradySA

#9814 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by McGradySA »

laserShow wrote: 25/12/2022 18:31
McGradySA wrote: 25/12/2022 09:31 Ponovno sam poslao e-mail inspekciji zbog lokalnih pekara koje ne izdaju račune, a velike kifle digli sa 30 pf na pola marke. Do sada od njih nikada odgovora.
Jesi li se potpisao imenom i prezimenom?
Da, a i vidi se u nazivu e-maila.
laserShow

#9815 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by laserShow »

McGradySA wrote: 25/12/2022 20:46 Da, a i vidi se u nazivu e-maila.
Odlicno, jer je to onda u protokolu. Ako ne dobijes odgovor, mozes inspekciju prijaviti "inspekciji". Sve dok radis pod imenom i prezimenom, prijava nije anonimna i MORAJU proslijediti odgovor.

To je jedini pravi nacin prijave. Sve anonimno se moze, da kazem, ignorisati bez posljedica.
laserShow

#9816 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by laserShow »

Zaboravio sam napisati. Kako smijesna rasprava gdje je sirnica bolja, kada ni u jednoj pitari NE VALJA. Zasto ne valja? Pa otidjite kod kakvog seljaka da vam napravi s pravim domacim sirom, probati necete nikada vise sirnicu iz pitare. Onaj sir provucen kroz 100 filtera, ako se imalo ohladi kao da jedes rizlu.

I onda pocne pricati o pitama nesto :lol:
pepeljara

#9817 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by pepeljara »

laserShow wrote: 25/12/2022 23:28 Zaboravio sam napisati. Kako smijesna rasprava gdje je sirnica bolja, kada ni u jednoj pitari NE VALJA. Zasto ne valja? Pa otidjite kod kakvog seljaka da vam napravi s pravim domacim sirom, probati necete nikada vise sirnicu iz pitare. Onaj sir provucen kroz 100 filtera, ako se imalo ohladi kao da jedes rizlu.

i onda ti rizlu naplati 16KM - porez za budale, ali treba to tako na carsiji -turisticki.
:thumbup:
Mrvice_ba

#9818 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Mrvice_ba »

laserShow wrote: 25/12/2022 23:28 Zaboravio sam napisati. Kako smijesna rasprava gdje je sirnica bolja, kada ni u jednoj pitari NE VALJA. Zasto ne valja? Pa otidjite kod kakvog seljaka da vam napravi s pravim domacim sirom, probati necete nikada vise sirnicu iz pitare. Onaj sir provucen kroz 100 filtera, ako se imalo ohladi kao da jedes rizlu.

Seljaci najveci prevaranti, i seljacke pite od 30 km.
zippoo87

#9819 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Evo snimite sebi u telefon email adresu,broj telefona za prijavu inspekciji.
Kod mene je ovo snimljeno i samo lagano prijave.
maila: [email protected] i [email protected], SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i poštom na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti
Prosle sedmice sam kupovao tv komodu i dvosjed u razlicitim radnjama i mislio sam da mi nece poslati racun ali za obje stvari sam dobio fiskalni racun kada je roba isporucena.
A da mi nisu donijeli,vec sam se bio pripremio da im trazim dodatno fiskalni ili sibnem inspekciju.
Eto pozitivno iskustvo 😂
laserShow

#9820 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by laserShow »

Mrvice_ba wrote: 26/12/2022 18:21 Seljaci najveci prevaranti, i seljacke pite od 30 km.
Pa vidi drugar, odes, odnosno nadjes dobrog seljaka koji ce ti prodavati pravi sir. Pa onda napravis kuci i onda opet dodjes na isto, da ni jedna sirnica iz pitare nije ni blizu. Ja bih prije platio 30KM za kvalitetnu tepsiju sirnice, nego 2x po 15KM za ovo sto se nudi godinama.

Eto dajte jednu pitaru gdje se pravi s domacim sirom? Kvalitetnim, koji nije razblazen s više cijeđenja, odnosno filtriranja.

Spamamo temu dzabe, ali kad se krene pametovati o nečemu, a nije se probalo bolje od mahalske pitare. Kako god, za sirnicu 1000% tvrdim da je nema ako nije s domacim sirom.
zippoo87

#9821 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

laserShow wrote: 26/12/2022 22:14
Mrvice_ba wrote: 26/12/2022 18:21 Seljaci najveci prevaranti, i seljacke pite od 30 km.
Pa vidi drugar, odes, odnosno nadjes dobrog seljaka koji ce ti prodavati pravi sir. Pa onda napravis kuci i onda opet dodjes na isto, da ni jedna sirnica iz pitare nije ni blizu. Ja bih prije platio 30KM za kvalitetnu tepsiju sirnice, nego 2x po 15KM za ovo sto se nudi godinama.

Eto dajte jednu pitaru gdje se pravi s domacim sirom? Kvalitetnim, koji nije razblazen s više cijeđenja, odnosno filtriranja.

Spamamo temu dzabe, ali kad se krene pametovati o nečemu, a nije se probalo bolje od mahalske pitare. Kako god, za sirnicu 1000% tvrdim da je nema ako nije s domacim sirom.
Ja kuci jedem domacu sirnicu sa domacim sirom i kajmakom i jufka koja se razvija na cijeloj sobi,na podu a ne na stolu....ta sirnica jeste skupa ali je i vrhunska.
Ali da tebe pitam nesto...ti haman ne znas kako se sir pravi :?
Sta ti znaci ovo boldirano...sir koji je razblazen s vise cijedjenja ,odnosno filtriranja ????
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#9822 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by anex »

Sir je sve bolji sto se više cijedi...
Oni koji hoće svježi sir da prodaju, ostave ga namjerno kratko na cjeđenju jer onda ima veću težinu...al kad doneseš kući onda je sir non stop u vodi.
Naravno, onaj ko zna šta je sir dobar neće ni kupiti ovakav sir...
Takođe onaj ko prodaje sir neće ni prodavati ovakav ako misli zadržati musteriju.
zippoo87

#9823 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by zippoo87 »

Pa znam ja sta je sir a sta sirutka 😂
Ali kolega iznad izgleda ne zna.

Pravi sir je ocijedjen i naravno da ne kupujem kod ovih sto prodaju sirutku ali svejedno ne mozes sirutku ubaciti u pitu...opet kuci ti moras ocijediti,pa se dodaju jaja,pa kajmak,pa poslije za poljev mlijeko i maslac i normalno da kuci pita bude dobra.
Ovi u pekarama samo malo sira ubace i to je to,jos kada im je jufka debela,meni se ono zgadi.
Sirnica voli da se jufka malo osusi prije zavijanja,pa onda bude ono lisnata i hrskava a iznitra mekana.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#9824 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by anex »

@zippoo87 ma skonto sam ja tebe kao i ti mene...
Pisao sam ovom iznad, jer ima raje koja e zna šta je sir...pa kaze "kupio sam u Bingu svježi sir 400 grama" a ono poljorad ili ZIM smikso ostatke u proizvodnji i nazvao sirom... :D
Naslovnica

#9825 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH

Post by Naslovnica »

Bolero, trenutna... 8-)
Image
Post Reply