Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A koliko kosta veliki servis na motoru sa lancem koji ne puca
ja jos nisam cuo da ga je neko uradio za 800 maraka...
Na mjestu pitanje, samo generalno govoreći i lanci su postali potrošna roba koja se počela mijenjat i na drugim motorima. Daleko od onih vremena kad su nadživljavali i samo auto. Samo je fazon što su na drugim autima motori puno češće popriječno postavljeni pa nije toliki zahmet da se promijeni.
Na mjestu pitanje, samo generalno govoreći i lanci su postali potrošna roba koja se počela mijenjat i na drugim motorima. Daleko od onih vremena kad su nadživljavali i samo auto. Samo je fazon što su na drugim autima motori puno češće popriječno postavljeni pa nije toliki zahmet da se promijeni.
Eto, nazoveš Buzu i pitaš za trenutnu cijenu
ma jesu li oni pravili opoziv za to?
ako nisu serem im se na fabriku komplet
Bio je opoziv, ali i to čini mi se ne za sve modele, nego eto za one koje su oni kao smatrali da su zahvaćeni. Svejedno papanska politika jer nisu riješili to u novim autima koje su nastavili praviti nakon opoziva sa istim problemom, a mogli su riješiti.
Bio je opoziv, ali i to čini mi se ne za sve modele, nego eto za one koje su oni kao smatrali da su zahvaćeni. Svejedno papanska politika jer nisu riješili to u novim autima koje su nastavili praviti nakon opoziva sa istim problemom, a mogli su riješiti.
eh eto onda
jbg njima je glavno da R6 naprave dobro, a tu rijetko prave vece propuste
eh eto onda
Tačno, ali ipak je 2.0 u taj vakat bila najprodavanija motorizacija i u trici i u petici, znači brojčano najviše potrošača si opet ishandrio s tim belajem. Da stvar bude gora, imaš priliku da ispraviš grešku u tekućim autima koji se trebaju sastaviti, ali se ipak napraviš budala i odlučiš tjerat relativno isto rješenje sve do skroz nove generacije motora.
Meni je to boliklinac prema klijenteli od strane BMW-a, al šta je tu je
beco wrote: ↑25/12/2022 19:45
Da da Om651, N47, prvi 2.0 TDI, 1.6 TDI sve hit do hita
N47 je izvanredan motor izuzev problema lanca. BMW je to mogao riješiti da je htio, a riješi se i relativno jednostavno 'na svoju ruku' uz nešto novca.
184 konjske snage u 2010. godini iz 2.0 motora uz teško nadmašivu malu potrošnju je ogromna stvar za to vrijeme. Moguće da niko nije imao jači 2.0 dizelski motor, a ako i jeste, N47 je vjerovatno u top 3, a definitivno u top 5 po performansama uz, kao što rekoh, jako zadovoljavajuću nisku potrošnju.
N47 nije jedina mana lanac. Kod BMW ako ima N ispred motora zaobići ni blizu kvaliteta M47 i ostale M serije motora.
Tačno, ali ipak je 2.0 u taj vakat bila najprodavanija motorizacija i u trici i u petici, znači brojčano najviše potrošača si opet ishandrio s tim belajem. Da stvar bude gora, imaš priliku da ispraviš grešku u tekućim autima koji se trebaju sastaviti, ali se ipak napraviš budala i odlučiš tjerat relativno isto rješenje sve do skroz nove generacije motora.
Meni je to boliklinac prema klijenteli od strane BMW-a, al šta je tu je
doduse boli briga tamo nekog frnacuza ili svabu, on je ustedio jer je imao 3 servisa u 5 god, otprilike svakih 40000km i tusne ga, sebi uzme novi a ovi nasi razgrabe robu
Jeli moguce da auto tog godista, takve opreme, one cijene i koje bi kao trebalo da bude neki premiJum, ima manuelnu klimu?
Moguće je nego šta, kod njemačkih "premiJum" proizvođača je sve moguće, a ponajviše u Audiju, tamo je doplata bukvalno sve.
Znam da je kod njih sve doplata, ali u autu te cijene da stave manelnu klimu, fakat ne mogu da vjerujem. Isto tako ne mogu da vjerujem da ovaj ko je kupio auto ako ga je narucio nije doplatio za automatsku klimu kad je vec toliko dao za auto. Jedino ako nije kupio salonski primjerak, ali opet da u salon stave tako nesto, bas ne mogu vjerovati...
Ma dobro možda je kakav kompleksaš bio, bitnije su mu felge i matrix ultra mega giga led laser svjetla, svršavanje kući funkcija odgode gašenja svjetala, i naravno što veći ekran unutra, ko jebe klimu
Hajd zone manje vise, ne znam ni koliko to ima efekta u stvarnosti, bitno je da je bar automatska, ako je. Ne zanimaju me audiji i nikad ga ne bih vozio zbog profila ljudi koji ga uobicajeno voze, pa ih ne pratim i ne znam prepoznati sa slike.
Samo mi nije jasno, fina je oprema, i onda mu stavi šaraf klimu, jebemu majku...
Ma to ti je za one savjesne sto se boje skloniti pogled sa ceste, pa ostavljen taj kolut, najprakticnije...
A u opisu stoji "automatdki klima uredjaj dvije zone".. da li da vjerujemo svojim ili njegovim ocima?
Ateista wrote: ↑27/12/2022 11:54
Hajd zone manje vise, ne znam ni koliko to ima efekta u stvarnosti, bitno je da je bar automatska, ako je. Ne zanimaju me audiji i nikad ga ne bih vozio zbog profila ljudi koji ga uobicajeno voze, pa ih ne pratim i ne znam prepoznati sa slike.
Samo mi nije jasno, fina je oprema, i onda mu stavi šaraf klimu, jebemu majku...
Ma to ti je za one savjesne sto se boje skloniti pogled sa ceste, pa ostavljen taj kolut, najprakticnije...
A u opisu stoji "automatdki klima uredjaj dvije zone".. da li da vjerujemo svojim ili njegovim ocima?
Haha al' baš.
A prijatelj mi ima ovakvu A4, i ima tu automatsku dvozonsku klimu, i ona ima kolutove sa zupcima tako da nema problema da podesiš temperaturu, ne moraš skidati oči sa ceste.
Nisam gledao, ja kolegama sa foruma vjerujem na riječ.
Ma automatska je k'o nekad Climatic na Passatu B3, znači imaš jedan kolut za temperaturu, i imaš kolut za klapne i brzinu ventilatora, i na ta dva imaš kao položaj AUTO, ali to nije ona automatska (bez obzira na broj zona) kao Climatronic.