Onda će nam život poput stoke koja se valja u balegi popraviti ekonomiju.
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- vjeshalica
-
Hakiz
#1677 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Naravno da neće.vjeshalica wrote: ↑26/12/2022 20:32Onda će nam život poput stoke koja se valja u balegi popraviti ekonomiju.![]()
Ne moraš biti isključiva.
- vjeshalica
#1678 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
To se odnosi na tebe.Hakiz wrote: ↑26/12/2022 20:34Naravno da neće.vjeshalica wrote: ↑26/12/2022 20:32
Onda će nam život poput stoke koja se valja u balegi popraviti ekonomiju.![]()
Ne moraš biti isključiva.
Da ti nešto nacrtam, od nekvalitetnih ljudi se ništa ne pravi. A pogotovo ne ekonomija.
Taj ruralni mentalitet je uveo praksu kupovine diploma, otvaranje privatnih štamparija diploma(privatni fakulteti), i kompletno uništavanje obrazovnog sistema,jer je samoprozvani Poslanik Izetbegović davno rekao da mu trebaju podobni/poslušni ljudi,a ne obrazovani.
Bez imalo truda do "školice" i "diplomice", labrnje koje za 4 godine "školanja" uspiju 3 sveske A5 formata potrošiti. Takav kadar nigdje nije kvalitetan da bi se od njega nešto pravilo, a kamoli ekonomija. Mislim,šta očekivati od vođe koji je dvicom u školi prolazio i to jedva dok mu ponjavaš babo nije intervencije pravio. Danas je dobro biti govedo provincijsko,sve ostalo je neprihvatljivo. Ekspanzija lopova,kurvi,dilera i smetljara svake vrste kao ogledno ugledni primjer uspjeha u životu. Svako bi uspio da kupi kola od 50.000 i stan od 200.000 da se bavi drogom, jer to je laka zarada,a normalan obrazovan čovjek toliko ne može za cijeli radni vijek. Možda ne i za dva vijeka. Onda su tu tajkuni tranzicijska "đamijaška" ološ i bradice,bizMIŠmeni i njihov pojam ekonomije ko u Džibutiju ili na nekom brodu na kraju svijeta...
-
zippoo87
#1679 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Upravo tako....od losih sastojaka se ne pravi dobro jelo .
Od losih ljudi se ne prave ni novi dobri ljudi ni dobar sistem.Taj svoje dijete nece uciti da cijeni druge i da napreduje znanjem,nego ce ga napraviti istom sirovinom kakav je i on i reci ce mu,vidi kako je Babo uspio,mozes i ti.
Ovakvih primjera stoke od djece i omladine imamo svaki dan u novinama i po netu i crnoj hronici.
U institucijama u cijelo drzavi su sve ruralci.
Evo primjer grad Doboj u RSu...posto je Doboj isto tako administrativni centar u RSu...haman pa svi zaposleni koji rade na budzetu su ruralci...neki putuju i po 30-40 km svaki dan na posao u jednom smjeru...Najvise ih je sa Ozrena...to su oni sto bi od milja nazvali sumadinci...najgora sorta ljudi,primitivci teski i nacionalisti.Dobojliju ne mozes sresti haman pa nigdje.
E tako je u svim gradovima,posebno ovim gdje ima puno budzetlija.
Od losih ljudi se ne prave ni novi dobri ljudi ni dobar sistem.Taj svoje dijete nece uciti da cijeni druge i da napreduje znanjem,nego ce ga napraviti istom sirovinom kakav je i on i reci ce mu,vidi kako je Babo uspio,mozes i ti.
Ovakvih primjera stoke od djece i omladine imamo svaki dan u novinama i po netu i crnoj hronici.
Evo primjer grad Doboj u RSu...posto je Doboj isto tako administrativni centar u RSu...haman pa svi zaposleni koji rade na budzetu su ruralci...neki putuju i po 30-40 km svaki dan na posao u jednom smjeru...Najvise ih je sa Ozrena...to su oni sto bi od milja nazvali sumadinci...najgora sorta ljudi,primitivci teski i nacionalisti.Dobojliju ne mozes sresti haman pa nigdje.
-
Mariella
#1680 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Bitna stavka u svakom poslu je "common sense". Ako nije naglaseno koje su aplikacije u pitanju, pretpostavka je da su to osnove koristenja worda, excela, power point i slicno. Bas ono sto se predje u osnovnoj/srednjoj skoli. To naglasavanje "poznavanje office paketa" je izraz koji se koristio prije 10 godina jos kad su to svi stavljali u CV, i danas zastario ali opet svi znamo sta znacin+1 wrote: ↑26/12/2022 18:43Ne govorim o osnovama korištenja kompjutera, nego stavci "poznavanje office aplikacija". Šta se tačno treba poznavati? Je li treba Access i Power BI?
Hajd se ti, jarane, vrati pa uredi oglas tako da je jasno šta su uslovi, jer ovako ostavljaš dojam da ti ne ispunjavaš uvjete iz oglasa.
-
Hakiz
#1681 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Od loših sastojaka se ne pravi dobro jelo.zippoo87 wrote: ↑26/12/2022 20:46 Upravo tako....od losih sastojaka se ne pravi dobro jelo .
Isto tako, dobri sastojci ništa sami ne znače. Treba ih pravilno iskoristi.
-
zippoo87
#1682 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kako ces pravilno iskoristiti ruralca i pokvarenu osobu koja nema mjeru ni granicu ni u cemu ?Hakiz wrote: ↑26/12/2022 20:52Od loših sastojaka se ne pravi dobro jelo.zippoo87 wrote: ↑26/12/2022 20:46 Upravo tako....od losih sastojaka se ne pravi dobro jelo .
Isto tako, dobri sastojci ništa sami ne znače. Treba ih pravilno iskoristi.
-
Hakiz
- vjeshalica
#1684 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Beli je nepismena furda i ološ dobar sastojak. To je smeće za cijeli život, ne misliš valjda da se u 50toj pravi doktor ili inžinjer,a do 50te je mogao već imat par robija za krađe,drogu i od toga da živi. Kad se to nije napravilo do sedme godine života,dalje od njega nemaš ništa.
- vjeshalica
- n+1
#1686 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Common sense su i kolegijalnost, timski rad, samostalnost, i niz drugih soft vještina koje je autor eksplicitno naglasio. Bit će ipak da smatra kako se ništa ne podrazumijeva. Što nas vraća na pitanje...Mariella wrote: ↑26/12/2022 20:47Bitna stavka u svakom poslu je "common sense". Ako nije naglaseno koje su aplikacije u pitanju, pretpostavka je da su to osnove koristenja worda, excela, power point i slicno. Bas ono sto se predje u osnovnoj/srednjoj skoli. To naglasavanje "poznavanje office paketa" je izraz koji se koristio prije 10 godina jos kad su to svi stavljali u CV, i danas zastario ali opet svi znamo sta znacin+1 wrote: ↑26/12/2022 18:43
Ne govorim o osnovama korištenja kompjutera, nego stavci "poznavanje office aplikacija". Šta se tačno treba poznavati? Je li treba Access i Power BI?
Hajd se ti, jarane, vrati pa uredi oglas tako da je jasno šta su uslovi, jer ovako ostavljaš dojam da ti ne ispunjavaš uvjete iz oglasa.![]()
- Hajvan
#1687 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
moja pretpostavka je da popslodavac hoce sto vise za sto manje pare, stoga ugolavnom ovakve oglase i objavljuju.Bitna stavka u svakom poslu je "common sense". Ako nije naglaseno koje su aplikacije u pitanju, pretpostavka je da su to osnove koristenja worda, excela, power point i slicno. Bas ono sto se predje u osnovnoj/srednjoj skoli. To naglasavanje "poznavanje office paketa" je izraz koji se koristio prije 10 godina jos kad su to svi stavljali u CV, i danas zastario ali opet svi znamo sta znaci![]()
uposlenik, naravno, zeli za sto manje ulozenog truda i vremna da dobije sto vise (ko i sam poslodavac sto sebi zeli)
eh, ukoliko nemeresh da najdesh uposlenika- sam rOdi za pultom u duchanu, shuti i trpi.
ne siri se su novi duchani ako nemeresh
a ako imas dice, shiri se
naravno, ako dica hotje radit za one pare za koje uposlenik opisan u oglasu netje
-
Hakiz
#1688 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nije baš tako. Večeras oko 7 da uđem u jedan od rijetkih kafića u kojima se ne puši, kaže radnik zatvaraju. Na staklu oglas za radnika.Hajvan wrote: ↑26/12/2022 21:02moja pretpostavka je da popslodavac hoce sto vise za sto manje pare, stoga ugolavnom ovakve oglase i objavljuju.Bitna stavka u svakom poslu je "common sense". Ako nije naglaseno koje su aplikacije u pitanju, pretpostavka je da su to osnove koristenja worda, excela, power point i slicno. Bas ono sto se predje u osnovnoj/srednjoj skoli. To naglasavanje "poznavanje office paketa" je izraz koji se koristio prije 10 godina jos kad su to svi stavljali u CV, i danas zastario ali opet svi znamo sta znaci![]()
uposlenik, naravno, zeli za sto manje ulozenog truda i vremna da dobije sto vise (ko i sam poslodavac sto sebi zeli)
eh, ukoliko nemeresh da najdesh uposlenika- sam rOdi za pultom u duchanu, shuti i trpi.
naravno, ako dica hotje radit za one pare za koje uposlenik opisan u oglasu netje
Pa će se desiti da ti radiš od 9 do 5, i hoćeš da kupiš kruh, cipele, bilo šta, gaće, a prodavnica takođe radi od 9 do 5 i ne radi subotom i nedjeljom, nema dovoljno radnika za rad u dvije smjene i vikendom.
Pa ćeš ostati gladan i hodati poderanih cipela i gaća iako imaš pare da ih kupiš nove.
- vjeshalica
-
Hakiz
#1690 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nećeš. Ti radiš, radnja radi u isto vrijeme. Ti na odmor, radnja zatvorena jer je i njen jedini radnik na odmoru
- vjeshalica
#1691 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
zippoo87
#1692 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
Hakiz
#1693 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
- vjeshalica
#1694 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Uvijek ima neko u kući. Prestani dokazivati da si budala.
-
Hakiz
#1695 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Zauzdaj jezik.
-
NediM17
#1696 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Pa das adresu na poslu za dostavu. 
- vjeshalica
-
Hakiz
#1698 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sad ozbiljno, ne može. Barem meni se uvijek dešavalo da ako me nazovu dok sam na poslu moram izaći sa posla i doći na adresu koju oni imaju, koju sam dao pri naručivanju. Ne žele da dođu na adresu mog posla iako im je nekada bliže i lakše, a i mogu potvrditi moj identitet. Ako ne mogu izaći sa posla ili vrate u poštu ako je brza pošta, ili ako je kurir dogovaramo termin dostave.
Da odmah preduhitrim "Daj adresu posla pri naručivanju", šta ako sam kući kada dostave, onda bih morao ići do posla
Last edited by Hakiz on 26/12/2022 21:48, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#1699 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Može, promijeni kurirsku službu.Hakiz wrote: ↑26/12/2022 21:44Sad ozbiljno, ne može. Barem meni se uvijek dešavalo da ako me nazovu dok sam na poslu moram izaći sa posla i doći na adresu koju oni imaju, koju sam dao pri naručivanju. Ne žele da dođu na adresu mog posla iako im je nekada bliže i lakše, a i mogu potvrditi moj identitet. Ako ne mogu izaći sa posla ili vrate u poštu ako je brza pošta, ili ako je kurir dogovaramo termin dostave.
- Hajvan
#1700 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Shto si hotijo rijet s time?Hakiz wrote: ↑26/12/2022 21:17Nije baš tako. Večeras oko 7 da uđem u jedan od rijetkih kafića u kojima se ne puši, kaže radnik zatvaraju. Na staklu oglas za radnika.Hajvan wrote: ↑26/12/2022 21:02
moja pretpostavka je da popslodavac hoce sto vise za sto manje pare, stoga ugolavnom ovakve oglase i objavljuju.
Pa će se desiti da ti radiš od 9 do 5, i hoćeš da kupiš kruh, cipele, bilo šta, gaće, a prodavnica takođe radi od 9 do 5 i ne radi subotom i nedjeljom, nema dovoljno radnika za rad u dvije smjene i vikendom.
Pa ćeš ostati gladan i hodati poderanih cipela i gaća iako imaš pare da ih kupiš nove.
Shta nije tako?