Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#58276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mora HR dati Bosni i Hercegovini u NATO, medjutim Bosni i Hercegovini je od nacionalnog interesa da koristi NATO put da bi unaprijedila svoje OS. 
- drug_profi
#58277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mi imamo sve benefite NATO. Imamo zastitu NATO, imamo program obuke i opremanja, imamo sudjelovanje u misijama u okviru svojih mogucnosti.
Mi smo NATO, samo nismo formalni clan.
I previse je geopoliticki vazan komad zemlje ovdje da bi se o njegovoj orijentaciji odlucivalo na nekim polunastimanim izborima.
Mi smo NATO, samo nismo formalni clan.
I previse je geopoliticki vazan komad zemlje ovdje da bi se o njegovoj orijentaciji odlucivalo na nekim polunastimanim izborima.
-
pinkman
#58278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja koliko se sjecam Konakovic je govorio da su losa ministarstva odabrali, a evo i on slicna uzima. Kaze gdje je ministarstvo finansija, a vidim da ni on nije to uzeo.drug_profi wrote: ↑25/12/2022 02:32Bakir kad pregovara, svi znamo da je poslije toga države sve manje.
Nemoj bogati da Bakir nešto pregovara, jer sad bi trebalo osim Sebije sapasavat i Osmicu, a to je brat-bratu vrijedno protjerivanju americkog ambasadora i OHR-a.
A Zeljko?
On bi samo rekao da je za to kriv SDP.
- drug_profi
#58279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ministar finansija i ministar vanjskih poslova su zamjenici predsjedavajuceg i tu vazi nacionalni kljuc. Ako je H predsjedavajuci, onda S i B moraju podijeliti ta dva mjesta zamjenika. Izbor je da das Dodiku VP ili finansije. Ja mislim da je ovo manja steta.pinkman wrote: ↑26/12/2022 01:37Ja koliko se sjecam Konakovic je govorio da su losa ministarstva odabrali, a evo i on slicna uzima. Kaze gdje je ministarstvo finansija, a vidim da ni on nije to uzeo.drug_profi wrote: ↑25/12/2022 02:32
Bakir kad pregovara, svi znamo da je poslije toga države sve manje.
Nemoj bogati da Bakir nešto pregovara, jer sad bi trebalo osim Sebije sapasavat i Osmicu, a to je brat-bratu vrijedno protjerivanju americkog ambasadora i OHR-a.
A Zeljko?
On bi samo rekao da je za to kriv SDP.
- Roccohljup
#58280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
slažem se, ali opet zavisi od kadra, tj koga će postaviti. Meni lično kifla nije za toga al eto.drug_profi wrote: ↑26/12/2022 08:23Ministar finansija i ministar vanjskih poslova su zamjenici predsjedavajuceg i tu vazi nacionalni kljuc. Ako je H predsjedavajuci, onda S i B moraju podijeliti ta dva mjesta zamjenika. Izbor je da das Dodiku VP ili finansije. Ja mislim da je ovo manja steta.
- drug_profi
#58281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni ja nisam bas sretan time, ali sta je tu je sad. Neki viđeniji ljudi govore da to i nije los izbor.Roccohljup wrote: ↑26/12/2022 09:13slažem se, ali opet zavisi od kadra, tj koga će postaviti. Meni lično kifla nije za toga al eto.drug_profi wrote: ↑26/12/2022 08:23
Ministar finansija i ministar vanjskih poslova su zamjenici predsjedavajuceg i tu vazi nacionalni kljuc. Ako je H predsjedavajuci, onda S i B moraju podijeliti ta dva mjesta zamjenika. Izbor je da das Dodiku VP ili finansije. Ja mislim da je ovo manja steta.
Mada... vidjecemo.
-
pinkman
#58282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Konakovic je ovako izjavio:drug_profi wrote: ↑26/12/2022 08:23Ministar finansija i ministar vanjskih poslova su zamjenici predsjedavajuceg i tu vazi nacionalni kljuc. Ako je H predsjedavajuci, onda S i B moraju podijeliti ta dva mjesta zamjenika. Izbor je da das Dodiku VP ili finansije. Ja mislim da je ovo manja steta.
https://ba.n1info.com/vijesti/poruka-do ... a-supruge/Naravno da više govorim o probosanskoj strani, Izetbegoviću i Konakoviću. Napravili su najslabiji sastav u historiji Vijeća ministara. Zato najavljujem Stevandiću, Dodiku i svima njima – dolaze vam novi pregovorači
Da bi on danas uzeo skoro pa ista ministarstva. Stavise, rekao bih da su SDA-DF uzeli bolja ministarstva jer su imali ministarstvo sigurnosti, a Osmorka komunikacije.
-
guruguru95
- BHCluster
-
kluz franjo
#58285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prošlo dana i dana... nikako da se odlučite.hrasno38 wrote: ↑11/12/2022 19:46 Samo da pozdravim osmorku starim tradicionalnim pozdravom "bog i Hrvati". Stovano pucanstvo i novi Busuladzici koliko vidim drze se svojih principa![]()
![]()
u kojima neki ni za miloga boga prije izbora ne bi isli u kolaiciju sa HDZ/SNSD i tako sve do neki dan
![]()
![]()
Naravno "NiP" pardon "PiP" - Pucanstvo i pravda gura Niksica u duboku provaliju iz koje se ni on ni SDP zadugo nece izvuci a sto je inace redovan statisticki podatak nakon svakog SDP-ovog ucesca u vlasti. Jos cu pomisliti da je "PiP" osnovao Bakir da se za sva vremena kotarise SDP-a
![]()
Vala i Bakir previse cmizdri i place bez trunke dostojanstva ali i sta ce mu kad ima 13 ruku u Domu naroda i sad Neka moli Zeljka za rukicu iako ga je neki dan brutalno odjebao u Zenici.
Ali pucanstvo ne brinite mi jos nista nismo odlucili i tek cemo za koji dan. Mozda i podrzimo osmorku sa tom rukicom da uzivamo i gledamo iz opozicije kako najvece izdajnike u tridesetgodisnjoj istoriji od nezavisnosti BiH Dodik i Covic vintaju oko malog prsta.
Kako ono ide....Kaze Covic koalicija sa osmorkom samo kao ce se mijenati Izborni zakon i legitimitet clanova Predsjednistva BiH....I KOALICIJA ZAZIVI!
Kako oni ide....Kaze Dodo...NE NATU, hidrocentrala Buk Bijela da nam Srbija moze da otima jos struje, aerodrom u Trebinju da braca iz Srbije i Rusije imaju vazduhoplovnu bazu blize Jadranu i gasovod sa bracom Rusima/Srbijom da mi mozemo odvrcemo i zavrcemo kome hocemo.....I PADE DOGOVOR!
OSMORKA SVE DALA I VRACA SE KUCI SA TAMPONIMA U GUZOVIMA!
A tako ste se radovali kada je SDA "k'o u Kumu postrojilo delegate".
Ja mislim da je najbolje za sve da se vi fino i dalje držite Bakira. Jebo demokratska pravila.
Legitimnom blokadom do koalicije sa HDZ-om.
Kud svi SDA-ovci, tu i mali Kmeljko.
-
svi u napad
#58286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovakav komentar sam stavio na podforumu gosp. Becirovica pa posto se radi o slucaju gdje bi dvojac Komsic Becirovic kao clanovi Predsjednistva morali reagirati postavljam isti komentar samo sa izmjenjenim prezimenom i ovdje.
E sad da vidimo gosp. Komsica i njegove savjetnike da li imaju muda i vole BiH ili je doticni poslusni ker koji se nece i ne smije zamjerati strancima. Gosp. Komsic je bio aktivan kao clan Predsjednistva da daje usmene izjave i prijeti neprijeteljima BiH kako ce dobiti po prstima i sad bi bi red da napise jedno pismo State Depertmentu u vezi susreta americkog ambasadora i Cvijanovicke kada nisu postavljene zastave BiH i USA prilikom tog susreta u zgradi Predsjednistva. Nota koju bi trebao poslati u Ameriku je minimum postovanja prema drzavi BiH i USA, dokaz casti i patriotizama te da ima kicmu a ne rep. Pokazite gosp. Komsic da je i BiH drzava i da se mora postovati od sviju pa cak i od USA ambasadora.
Pored toga gosp. Komsicu izvolite pa otjerajte tj. otpustitte uhljebe tj. preplacenu stoku iz protokola i servisa Predsjednistva koja ne obavlja svoj posao kako bi trebali (nepismena i neobrazovana rodbina koja nista ne radi). Ako nemate muda zato onda ih barem kaznite novcano oduzimanjem plate za ovaj mjesec (jest da tu stoku nece nesto posebno zaboljeti ali pokazite da i vi nesto predstavljate). Sad je na vama red da pokazete da BiH ima Predsjednistvo koje predstavlja drzavu i brani je od svih vrasta neprijatelja (njih masala ima jako puno) i da niste tu samo da biste ugodno proveli jos 4 godine kao uhljeb koji se boji radi licne sigurnosti i koristi braniti domovinu na sto ste se zakleli g. Komsic.
PS: Ovakav komentar cu postaviti i gosp. Becirovicu u nadi da ce i on (sto mu je duznost) reagovati na ovu sramotu. Gospodo samo pismena nota State Departmentu dokazuje da nismo dzaba glasali za vas i da vi morate raditi ono zasto ste placeni i zasto ste se zakleli. Zivjeli.
E sad da vidimo gosp. Komsica i njegove savjetnike da li imaju muda i vole BiH ili je doticni poslusni ker koji se nece i ne smije zamjerati strancima. Gosp. Komsic je bio aktivan kao clan Predsjednistva da daje usmene izjave i prijeti neprijeteljima BiH kako ce dobiti po prstima i sad bi bi red da napise jedno pismo State Depertmentu u vezi susreta americkog ambasadora i Cvijanovicke kada nisu postavljene zastave BiH i USA prilikom tog susreta u zgradi Predsjednistva. Nota koju bi trebao poslati u Ameriku je minimum postovanja prema drzavi BiH i USA, dokaz casti i patriotizama te da ima kicmu a ne rep. Pokazite gosp. Komsic da je i BiH drzava i da se mora postovati od sviju pa cak i od USA ambasadora.
Pored toga gosp. Komsicu izvolite pa otjerajte tj. otpustitte uhljebe tj. preplacenu stoku iz protokola i servisa Predsjednistva koja ne obavlja svoj posao kako bi trebali (nepismena i neobrazovana rodbina koja nista ne radi). Ako nemate muda zato onda ih barem kaznite novcano oduzimanjem plate za ovaj mjesec (jest da tu stoku nece nesto posebno zaboljeti ali pokazite da i vi nesto predstavljate). Sad je na vama red da pokazete da BiH ima Predsjednistvo koje predstavlja drzavu i brani je od svih vrasta neprijatelja (njih masala ima jako puno) i da niste tu samo da biste ugodno proveli jos 4 godine kao uhljeb koji se boji radi licne sigurnosti i koristi braniti domovinu na sto ste se zakleli g. Komsic.
PS: Ovakav komentar cu postaviti i gosp. Becirovicu u nadi da ce i on (sto mu je duznost) reagovati na ovu sramotu. Gospodo samo pismena nota State Departmentu dokazuje da nismo dzaba glasali za vas i da vi morate raditi ono zasto ste placeni i zasto ste se zakleli. Zivjeli.
- sinuhe
#58287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji je grijeh Amerike da im se salje protestna nota sto je znak neuredjenih odnosa izmedju dvije zemlje. Odjebase Bosnjaci Ameriku.
-
svi u napad
#58288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dragi Sinuhe grijeh postoji i kod Amerike jer je poslala covjeka koji ne poznaje osnovne postulate i koji je morao reagovati ako je ovo bio zvanicni sastanak sa Cvijanovickom. Naravno da je nasa greska sto puta veca jer nepismena stoka od uhljeba ne radi i ne zna svoj posao ali to ne iskljucuje dragi Sinuhe i gresku/propust ambasadora. Pozz
- drug_profi
#58289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mi zapravo moramo uciniti sve da dobijemo amerikance za nasu stvar.
Ono punom silom. Ne znam jel udaranje pljuski vodi u tom pravcu.
Ambasador nije kriv sto je u predsjednistvu separatista koji bi radije rusku zastavu okacio nego americku.
Ambasador nije kriv sto je u predsjednistvu separatista koji bi radije rusku zastavu okacio nego americku.
-
svi u napad
#58290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dragi moj Drug_profi tebe izuzetno cijenim kao obrazovanog forumasa koji je imao masu dobrih komentara i ne mogu vjerovati vjeruj mi da si ti to napisao (ambasador nije kriv .......). Dakle da ponovim posto vidim da i ovi obrazovani forumasi ne znaju ako je bio zvanicni sastanak ( a posto je bio u zgradi predsjednistva sigurno je bio) onda su MORALE dakle MORALE biti izvjesene zvanicne drzavne zastave BiH i USA u prostoriji. To je obaveza i to svaki ambasador zna. Sjetite se scene sa Lavrovom prilikom njegove posjete kad je gledao u zastave. Mene ne interesuje separatista jer znamo sta misli i kako radi sto potvrdjuje i grb RS u njenom kabinetu ali me interesuje postovanje svih pa i USA prema nasoj domovini. Pored ovog on je morao pokazati i postovanje i prema svojoj domovini koja ga placa i koja o tome jako puno vodi racuna. Naravno da uhljebi u Protokolu i servisu Predsjednistva su obicna nepismena stoka ciji je grijeh tj. propust ogroman. Ovo sa zastavama nije slucajno i ako se sjecas i Dodik je imao egzibiciju sa zastavom RS ali ju je morao skloniti jer postoje pravila protokola koja se moraju postovati.drug_profi wrote: ↑28/12/2022 14:33 Mi zapravo moramo uciniti sve da dobijemo amerikance za nasu stvar.
Slazem se da mi moramo raditi/lobirati da dobijemo USA na nasu stranu jer su oni jedini koji nam mogu garantovati opstanak nase domovine u sadasnjim granicama. Ne hatori na ovom komentaru ali mora se reci sta je ispravno a sta nije i moramo imati ponosa puno vise nego ga imamo sada. Ziv bio.
- drug_profi
#58291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da je ambasador imao dobar razlog.
Koji, to ne znam, ali mislim da mu je odrzavanje tog sastanka bilo prece od forme.
Ne sumnjajte u dobre namjere USA.
Ja sad kazem i ponovicu uvuijek. Sta god Bajdenova administracija donese da potpisemo, ja potpisujem bez citanja.
Koji, to ne znam, ali mislim da mu je odrzavanje tog sastanka bilo prece od forme.
Ne sumnjajte u dobre namjere USA.
Ja sad kazem i ponovicu uvuijek. Sta god Bajdenova administracija donese da potpisemo, ja potpisujem bez citanja.
- hatemondays
#58292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Volio bi da grijesim ali sve mi se vise cini da su nas zapadnjaci zrtvovali zarad samo njima znanih interesa. Svi smo se kleli u Angelu I eto nakon 15 godina vidimo u cijem je dzepu bila. Ovaj zakon o imovini nije donesen slucajno u isto vrijeme krize na Kosovu, samo opasno naivni ne vide paralelu. Zato I sutnja od strane visokog predstavnika. Srbija ce izgubiti Kosovo ali zato dobije senluk po CG i po Bosni. Ovaj zakon o imovini je kraj Bosne onakve kakve znamo, nas su strpali u kantu a kako se borimo za ovo nase malo jada nismo ni zasluzili bolje. Onog julskog dana kad je trebalo da nas bude barem 100 milja ispred OHR a nije mi smo pustili drzavu BIH niz vodu, niko drugi samo mi nasom inferiornoscu, prosipanjem iz supljeg u prazno, nasem mrznjom svega sto mirise na patriotizam. Zapad priznaje samo jake i pomalo bezobrazne lidere. Kurti to fino radi a nama ce doci racun na naplatu. Zapadu ce trebati jeftine radne snage, njemacke bakice cekaju perace guzica. Dodik je skontao odavno samo u kost i jos mu dodju na rucak da mu donesu para. Nas jebe nas merhamet jebem mu mater ko ga izmisli, mi sve niz dlaku a u dzepovima im nozevi spremni da nam rezu vratove. U julu smo dobili Zavnobih u julu smo ga izgubili, dobro dosli u Republiku Sarajevo nismo bolje ni zasluzili.
- drug_profi
#58293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To se brate desilo 21.11.1995. a ne u julu ove godine.
- hatemondays
#58294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jos imas pasos na kome pise Bosna i Hercegovina, jos se zastava vijori ispred UN-a. Za 10 godina imaces saru Republike Rajvosa i pola clanica UN te nece priznati. Imovina ode lagano, pa treci, pa njihova imovina a vi cekajte USA , sad ce oni satrase se, sad ce cika Escobar on ce to fixati. Njemacke guzice cekaju, pripremite omladinu a na kraju je i to bolje nego ginuti za tamo neke njive kao sto trenerka rece. Koji ce nam racku drzava kad se ne znamo brinuti o njoj, zali boze provedenih godina u ratu.
- drug_profi
#58295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve je to posljedica eksperimenta iz Dejtona.
tronozac, decentralizacija.
Kome protestvovati? U Sarajevu protestujes zato sto onaj u BL ili MO radi protivustavne stvari?
Pa sta zelis? Da Sarajevo posalje vojsku, sta li?
Jebo nas je lepi hare za sva vremena... zadnji voz za normalu nam je sjebo.
tronozac, decentralizacija.
Kome protestvovati? U Sarajevu protestujes zato sto onaj u BL ili MO radi protivustavne stvari?
Pa sta zelis? Da Sarajevo posalje vojsku, sta li?
Jebo nas je lepi hare za sva vremena... zadnji voz za normalu nam je sjebo.
- Styling
#58296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A, mi smo kao neka moćna zemlja i sila i možemo se oduprijeti planovima velikih. Ne budi naivan. Ako im je ćeif da nas rasture, rasturiće nas dok trepneš. Mi smo veličine jednog kvarta u Nju Jorku. Piece of cake. Ne treba se zavaravati i vjerovati da će neko od “muslimanskih prijatelja” priskočiti u pomoć. Prodaće nas za vreću dukata kao što su već jednom uradili.hatemondays wrote: ↑30/12/2022 01:19 Jos imas pasos na kome pise Bosna i Hercegovina, jos se zastava vijori ispred UN-a. Za 10 godina imaces saru Republike Rajvosa i pola clanica UN te nece priznati. Imovina ode lagano, pa treci, pa njihova imovina a vi cekajte USA , sad ce oni satrase se, sad ce cika Escobar on ce to fixati. Njemacke guzice cekaju, pripremite omladinu a na kraju je i to bolje nego ginuti za tamo neke njive kao sto trenerka rece. Koji ce nam racku drzava kad se ne znamo brinuti o njoj, zali boze provedenih godina u ratu.
Da bismo se spasili, koliko-toliko, moramo uprijeti sve sile da nas što prije prime u EU, i da odahnemo.
-
palermo
#58297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa najlakše je ući kao dio Hrvatske. Objektivno govoreći. Ovi što će zapasti u Srbiju, jebat ga, tak'i je životStyling wrote: ↑30/12/2022 07:56A, mi smo kao neka moćna zemlja i sila i možemo se oduprijeti planovima velikih. Ne budi naivan. Ako im je ćeif da nas rasture, rasturiće nas dok trepneš. Mi smo veličine jednog kvarta u Nju Jorku. Piece of cake. Ne treba se zavaravati i vjerovati da će neko od “muslimanskih prijatelja” priskočiti u pomoć. Prodaće nas za vreću dukata kao što su već jednom uradili.hatemondays wrote: ↑30/12/2022 01:19 Jos imas pasos na kome pise Bosna i Hercegovina, jos se zastava vijori ispred UN-a. Za 10 godina imaces saru Republike Rajvosa i pola clanica UN te nece priznati. Imovina ode lagano, pa treci, pa njihova imovina a vi cekajte USA , sad ce oni satrase se, sad ce cika Escobar on ce to fixati. Njemacke guzice cekaju, pripremite omladinu a na kraju je i to bolje nego ginuti za tamo neke njive kao sto trenerka rece. Koji ce nam racku drzava kad se ne znamo brinuti o njoj, zali boze provedenih godina u ratu.
Da bismo se spasili, koliko-toliko, moramo uprijeti sve sile da nas što prije prime u EU, i da odahnemo.
- drug_profi
#58298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podjela zemlje je poraz svih nas koji smo se borili u Armiji.
Ali ako je neminovna, onda se mora izvući maksimum iz toga.
Nisam siguran da je moguć rat da bi se nešto povratilo.
Dakle, ostaje težnja za ekspresni ulazak u NATO i EU, a to je vjerovatno moguce samo preko konfederacije sa RH.
Osim ako se ne smisli neki paket spcijalno za nas.
Jedino bi to dalo nekog smisla našoj borbi i žrtvama. NATO i EU.
Ali ako je neminovna, onda se mora izvući maksimum iz toga.
Nisam siguran da je moguć rat da bi se nešto povratilo.
Dakle, ostaje težnja za ekspresni ulazak u NATO i EU, a to je vjerovatno moguce samo preko konfederacije sa RH.
Osim ako se ne smisli neki paket spcijalno za nas.
Jedino bi to dalo nekog smisla našoj borbi i žrtvama. NATO i EU.
-
palermo
#58299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drago mi je što je sve veći broj zagovornika konfederacije sa Hrvatskom ( u prvoj fazi, kasnije totalno prisajedinjenje) kao najbržeg načina da dođemo do EU i NATO-a.