Spanska verzija Shutter Islanda.
Moram prvo reci da je glumica sjajno glumila, i po meni je ona luda k'o struja, haha. Paranoicna je i izmislila je pricu koju je u hodu i mijenjala kako bi se sta otkrivalo, a kako je bila izuzetno inteligentna i manipulativna, vjerovali su joj svi osim Alvara. Negdje na pola filma, Alvar prica svoje vidjenje dogadjaja i tu je sadrzana cijela istina. Nju muz jeste smjestio u bolnicu, ali zato jer je fakat oboljela i bila je opasna za njega i okolinu. Oni su bili u braku 16 godina i on nju nije volio i kockao je njen novac. Ona je vremenom mentalno oboljela pa ga je naposlijetku i pokusala otrovati. Onda je on pozvao svog prijatelja Dr. Donadija da mu pomogne i njih dvojica su pratili njeno ponasanje, i kada je ona pocela shvatati da je planiraju smjestiti u mentalnu ustanovu, stvorila je alternativnu verziju price da je dosla kao detektivka istrazivati slucaj, jer nije mogla prihvatiti svoju realnost. Otuda i njen izmisljeni Dr. del Olmo koji je ustvari jedan te isti Dr. Donadio. Film dugo traje i totalni je mind blowing with lots of twist and turns i ako se ne prati pozorno, zacas se pogubis. Ja sam pauzirala nekoliko puta da poslozim detalje u glavi koji otkrivaju njene delusions koje se nikada zapravo nisu desile, i da uberem ko je ko, jer su me sva ona imena i ceste promjene narativa zbunjivali.