Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
channel10
#59676 Re: Zeničani
Sumnjam da bi mogao kao skladiste ili kancelarija zbog obijanja, kradje...
- xPaco1337
#59677 Re: Zeničani
Radio sam sa jednom od tih osoba na listi ne zelim otkriti naravno sa kojom. U glavnom u pitanju je IT i ta osoba je bila mozda i jedina talentovana u toj firmi. Naravno ta je osoba napustila firmu u Zenici o radi remote za firmu u Sarajevu. Kod nas ti IT firme pucaju rekete,placaju te 600-800KM traze da potpises sumnjive ugovore gdje ti njima moras placati ako dadnes otkaz i sl. Mi smo svjetlosnu godinu iza Sarajeva,Banja Luke,Tuzle,Mostara po pitanju IT. Nema ni jedna velika firma kod nas cuo sam da Cape Ann iz Tuzle se pokusava prisiriti kod nas i Bicom je tu i tamo. Ostalo ti je sve ubleha i laz vjeruj mi govorim ti kao osoba koja je radi/o kod nas u IT.DebelinJoe wrote: ↑23/12/2022 22:06 Ponavljam i ovdje. Ako Zenica posjeduje neki kljucni resurs to su mladi pametni ljudi.
Ima ta fama da se u Zenici i okolini posljednjih decenija radjaju jako pametna djeca. Ja sam se lično uvjerio da u toj tvrdnji ima i prilično istine. Ako trazite dobrog mlađeg ekonomistu, koji vas neće prevariti i opljačkati, tražite ga u Zenici. Vaš sarajevski ekonomista, bilo da je u pitanju marketing manager ili komercijalista ili računovođa, aktivno radi na tome da vas prevari ili pokrade. Govorim iz iskustva čovjeka koji se nekoliko puta opekao.
Isto vrijedi za pravnike, jer Zenica ima najbolji pravni fakultet, ne samo u BiH, nego i u ex YU. Isto vrijedi i za inžinjere. Ako traziti kvalitetnom mlađeg inžinjera koji zna da radi i hoće da radi, onda tog inžinjera trazite u Zenici. Imao sam priliku sresti mlađe inžinjere Made in Zenica, ti ljudi su za klasu bolji i stručnjaci i ljudi od osoba iste struke i iste životne dobi, recimo iz Sarajeva. Mladi stručnjak iz Zenicu, inžinjer, pravnik i ekonomista, za razliku od svog sarajevskog kolege, u pravilu je dobro odgojen, pristojan čovjek koji poštuje hijerarhiju u poslu, poštuje starije kolege i njihovo znanje, voli svoj posao i trudi se da uči. U Zenici sam sreo mlade inžinjere koji u vlastitoj garaži ili stanu prave prototipe dronova, pa prave nacrte, pišu software za taj isti dron itd.
Ja sam prije par godina u Sarajevu trazio firmu koja bi mi napravila software za posao koji sam tada pokretao sa poslovnim partnerom. U nekoliko firmi naisao sam na podjebavanje, neprofesionalno ponasanje, omalovazavanje, vrijeđanje intelekta i pokusaje mene kao klijenta pravljenje budalom. U jednoj od sarajevskih informatickih firmi, vrlo razvikanoj, nakon završenog sastanka, dok sam izlazio iz firme, iz sale za sastanke gdje sam sjedio prije minut, cuo sam vrlo potcjenjivacki smijeh, privatno komentarisanje mene kao covjeka i da sam budala koju ce oni zavaliti i prevariti.
Zenica moze u budućosti biti grad softwarea i novih tehnologija, kao sto su dronovi. Sarajevo to nikada nece biti.
- n+1
#59678 Re: Zeničani
Bez uvrede, ali velike sarajevske firme rade za Apple, Microsoft, Allianz, AT&T....
Ako si takvoj firmi došao, a kažeš da si došao jednoj od razvikanih, sa pričom "treba mi software", naravno da su imali stav "momak, ti si zalutao", zato što jesi zalutao.
Da, većina sarajevskih IT firmi su leglo egomanijaštva i toksičnosti, što je funkcija para koje se tu vrte. Ako se zeničke firme u poređenju čine skromnijima, to je zašto su sretne kad im neko dadne razvoj web stranice.
Drugim riječima, skromnost im je funkcija bijede.
A vezano za univerzitet, predlažem da ga upišeš, pa da vidiš kakva mraka, seljadija, i ološ tu uči djecu. Ako se neko i uzdigne iznad prosjeka, uzdigne se uprkos tom univerzitetu, a ne zahvaljujući.
Ako si takvoj firmi došao, a kažeš da si došao jednoj od razvikanih, sa pričom "treba mi software", naravno da su imali stav "momak, ti si zalutao", zato što jesi zalutao.
Da, većina sarajevskih IT firmi su leglo egomanijaštva i toksičnosti, što je funkcija para koje se tu vrte. Ako se zeničke firme u poređenju čine skromnijima, to je zašto su sretne kad im neko dadne razvoj web stranice.
A vezano za univerzitet, predlažem da ga upišeš, pa da vidiš kakva mraka, seljadija, i ološ tu uči djecu. Ako se neko i uzdigne iznad prosjeka, uzdigne se uprkos tom univerzitetu, a ne zahvaljujući.
- cenecimoveocino
#59679 Re: Zeničani
Znam na kog momka mislis, mada je ovo softversko inzinjerstvo na politehnici tanko skroz generalno.xPaco1337 wrote: ↑25/12/2022 11:48Radio sam sa jednom od tih osoba na listi ne zelim otkriti naravno sa kojom. U glavnom u pitanju je IT i ta osoba je bila mozda i jedina talentovana u toj firmi. Naravno ta je osoba napustila firmu u Zenici o radi remote za firmu u Sarajevu. Kod nas ti IT firme pucaju rekete,placaju te 600-800KM traze da potpises sumnjive ugovore gdje ti njima moras placati ako dadnes otkaz i sl. Mi smo svjetlosnu godinu iza Sarajeva,Banja Luke,Tuzle,Mostara po pitanju IT. Nema ni jedna velika firma kod nas cuo sam da Cape Ann iz Tuzle se pokusava prisiriti kod nas i Bicom je tu i tamo. Ostalo ti je sve ubleha i laz vjeruj mi govorim ti kao osoba koja je radi/o kod nas u IT.DebelinJoe wrote: ↑23/12/2022 22:06 Ponavljam i ovdje. Ako Zenica posjeduje neki kljucni resurs to su mladi pametni ljudi.
Ima ta fama da se u Zenici i okolini posljednjih decenija radjaju jako pametna djeca. Ja sam se lično uvjerio da u toj tvrdnji ima i prilično istine. Ako trazite dobrog mlađeg ekonomistu, koji vas neće prevariti i opljačkati, tražite ga u Zenici. Vaš sarajevski ekonomista, bilo da je u pitanju marketing manager ili komercijalista ili računovođa, aktivno radi na tome da vas prevari ili pokrade. Govorim iz iskustva čovjeka koji se nekoliko puta opekao.
Isto vrijedi za pravnike, jer Zenica ima najbolji pravni fakultet, ne samo u BiH, nego i u ex YU. Isto vrijedi i za inžinjere. Ako traziti kvalitetnom mlađeg inžinjera koji zna da radi i hoće da radi, onda tog inžinjera trazite u Zenici. Imao sam priliku sresti mlađe inžinjere Made in Zenica, ti ljudi su za klasu bolji i stručnjaci i ljudi od osoba iste struke i iste životne dobi, recimo iz Sarajeva. Mladi stručnjak iz Zenicu, inžinjer, pravnik i ekonomista, za razliku od svog sarajevskog kolege, u pravilu je dobro odgojen, pristojan čovjek koji poštuje hijerarhiju u poslu, poštuje starije kolege i njihovo znanje, voli svoj posao i trudi se da uči. U Zenici sam sreo mlade inžinjere koji u vlastitoj garaži ili stanu prave prototipe dronova, pa prave nacrte, pišu software za taj isti dron itd.
Ja sam prije par godina u Sarajevu trazio firmu koja bi mi napravila software za posao koji sam tada pokretao sa poslovnim partnerom. U nekoliko firmi naisao sam na podjebavanje, neprofesionalno ponasanje, omalovazavanje, vrijeđanje intelekta i pokusaje mene kao klijenta pravljenje budalom. U jednoj od sarajevskih informatickih firmi, vrlo razvikanoj, nakon završenog sastanka, dok sam izlazio iz firme, iz sale za sastanke gdje sam sjedio prije minut, cuo sam vrlo potcjenjivacki smijeh, privatno komentarisanje mene kao covjeka i da sam budala koju ce oni zavaliti i prevariti.
Zenica moze u budućosti biti grad softwarea i novih tehnologija, kao sto su dronovi. Sarajevo to nikada nece biti.
Sirit ce se ova prica u nasem gradu kroz nekih 3-5 godina. Vec u Metalurgu imas 5-6 firmi, zatim dole prema Mitalu je ZEDA citavu zgradu pripremila za ove firmice od par uposlenih. Sve ukupno sada imas minimalno 50 mladih programera koji rade u ovim malim uredima vecih firmi, dok cisto zenickih nemas 5-6 firmi max koje imaju po 2-3 projekta na kojima rade.
- Casual's
#59680 Re: Zeničani
Biznis Hamidovica je trenutno razvijeniji od IT industrije grada Zenice
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#59681 Re: Zeničani
Šta je ovo s grijanjem..katastrofa 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- ShnjaZZZ
#59683 Re: Zeničani
Admir Gazić izgleda novi komesar MUP-a ZDK 
- Casual's
#59685 Re: Zeničani
Pa valjda ovaj ima mandat na 4 godine? 
- Casual's
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#59689 Re: Zeničani

Sta je ovo
- ZoomZoomKiwi
#59691 Re: Zeničani
Sad je to ugostiteljski objekat u vlasništvu grada.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#59692 Re: Zeničani
Top izgleda. Radi li? Ima li smjestaj?
- ZoomZoomKiwi
#59693 Re: Zeničani
Mislim da je u srijedu otvorenje. Ne znam kojeg je tipa.
Edit: https://www.klix.ba/biznis/zenicko-izle ... /221208063
Ipak nije gradsko, tj. ide pod zakup.
Edit: https://www.klix.ba/biznis/zenicko-izle ... /221208063
Ipak nije gradsko, tj. ide pod zakup.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#59694 Re: Zeničani
Nema alkohola...bezeze...propast ce
.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- ZoomZoomKiwi
#59696 Re: Zeničani
E jebem ga ja...
Nema ništa ljepše od kuhanog vina ili pive na svježem zraku i suncu.
Čuj nema alkohola, katastrofa.
Nema ništa ljepše od kuhanog vina ili pive na svježem zraku i suncu.
Čuj nema alkohola, katastrofa.
- ShnjaZZZ
#59697 Re: Zeničani
I ne treba da ima sve dok Smetovi ne dobiju policijsku stanicu.
-
scarr
#59698 Re: Zeničani
Bilo je u salcinovica alkohola pa kolko se sjecam nije bilo sranja, nemoj pravit svirke i derneke i nece biti sranja
A da ne mozes popit rakijicu na snijegu ili pivo u junu van svake pameti
Prop'o i zatvorio brzo inshallah
A da ne mozes popit rakijicu na snijegu ili pivo u junu van svake pameti
Prop'o i zatvorio brzo inshallah
- ShnjaZZZ
#59699 Re: Zeničani
Ma bilo je sranja, samo što se sakrije i što se ne zna. Pitaj bilo koga ko radi u crkvičkoj PS.
- plagijator1975