Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#6476 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Pa Smrkele je valjda njen haver (od Aylah). Fino nam je cura sredila Bubu i Jalu u lozi i dernek poslije onog derbija 1:1 sa raspadnutim konama koje nismo uspjeli dobiti.

Ovaj klub je skrenuo s puta prosle godine u ovo doba.
Tacnije istu onu noc kada je odrzana "gala" u Vijecnici koja je kostala cca 60K KM.
Tu noc u Vijecnici mogli smo vidjeti sve ono sta ce se desiti poslije:
1. Ismir u centru paznje, kao da je njegov rodjendan a ne rodjendan kluba, glavna figura
2. Zeljeznicari u klubu, ceremoniju vodila Una, isti nam bend otpjevao Sarajevo ljubavi moja, kao onaj sto je otpjevao Grbavicu na otvaranju istocne tribine
3. Azra Numanovic palamudi o ljubavi u klubu, lezbica koja nije znala da klub postoji dok Sabrina nije stavila SFK pod okrilje FKS.
4. Anela Potura cije je ime bilo na svim pozivnicama kluba. Iako su tada Hajrudin Kapetanovic I kompanija iz kluba govorili da se ista ne vraca I da je tu samo da pomogne oko organizacije, cinjenica je bila sasvim drugacija.
5. Mirso Fazlagic ( aka Punac Mirze Varesanovica) igracka legenda, ali veliki muljator u penziji, sukreator afere virsle itd...
6. Politika Dzaferovic, Komsic… Hajde ok ako zoves ljude iz lokalne vlasti jer sa njima radis, ali pozivanje ovog drzavnog nivova je cista politizacija kluba. Doduse tada nam je I clanica uprave bila kcerka Dzaferovica. Sada je aktivna u klubu ali ne obnasa funkciju clana UO.

Sve se ovo pretocilo doslovno u par mjeseci poslije u uvaljivanje kompletnog SFK u strukture FK Sarajevo, zaposljavanja kao na traci uz enormne plate prvobitno, uvaljivanje Aylah, dovlacenje muzeva od prijateljica I njenih prijateljica u klub isto tako za enormne plate.
Anelica nam se tako ponovila sa novim Mercedesom nekoliko dana poslije proslave, neki kazu cak da joj je to Ismir kupio jer je kao dobro organizovala sve u vijecnici.

Ismir je jednostavno postao jedan klovn kojeg su nase trebe iz kluba uzele pod svoje, vodale ga od restorana do restorana “zavrsavajuci” mu kojekakve poslovne poduhvate poslove, a u svemu tome dobro sebe ugradjujuci ili ugradjujuci svoje drugarice I drugove.

Evo neki dan sam cuo pricu da su za onaj kafic Kanet kupili neki vc valjda, I za to platili 15K KM tako nesta, a bez da su prije toga trazili ikakvu saglasnost od Hadzibajrica. Kad su kupili ovi iz opstine im rekli ne smijete ni pomisliti da to tu instalirate. I sad taj vc prdi na Kosevu negdje u nekom hodniku.

Za sve to vrijeme mi smo maksimalno ispromovisali Ismira, organizovali mu derneke za proslave rodjendana I jos kojekakve derneke po Baoliju. Ismir sam je promijenio barem jedno 4 ili 5 osoba koje su mu bile osobe od povjerenja. Prvo je to bila Sabrina, pa onda Kepcija, pa Kurtic sa ekonomije, pa kako cujem sad je to ovaj Mehic (Ant colony) koji se takodjer dobro opario o klub sa ovim klubskom aplikacijom.

Eto otprilike to vam je slika poslovnih poduhvata Ismira u FKS. Gomila potrosenih para ninasta. Uglavnom na kurcenje I bahacenje. Dovodjenje igraca po sistemu procitaj na forumu pa dovedi.
Igrace koje su dovodili su igraci koji su se manje vise pominjali po forumima.
Sa parama koje smo imali na raspolaganju morali smo dovoditi igrace ala Zrinjski. Mlade potentne igrace koje donose prevagu na terenu.
O treneru, Emiru sve je manje vise ispricano I ispisano.
Cinjenica je da ko nije pokusao nije ni zajebao Ismira.

I najvecu kritiku upucujem Hajri I ljudima iz BP koji su imali najbolju poziciju u klubu jos od 2015 godine. Sve ovo vrijeme oni su sutili I gledali mirno na sva ova desavanja od samog pocetka do danas. Valjda im se dusa nahranila sto je otjerana Sabrina pa vise ih nista nije interesovalo, ne znam. Iskreno mislio sam da ce Hajro biti tu neko ko ce se brinuti da se jos jedna prilika ne upropasti. Ko ce na vrijeme organizovati sastanke navijaca sa Ismirom, ko ce dizati buku na prve znakove loseg rada. Sada Hajro I da da ostavku, evo opet, ne znaci nista jer su kola toliko na stranu skrenula da iskreno mislim da nam povratka nema.
Vracanje Mirze Varesanovica je veliko pisanje po BP barem onim prvim koji su bili u klubu I preoteli klub od Baljka, ALihodzica, Fazlagica, Merdanovica I kompanije onda. Ko je upucen zna sta pricam.
Nije mi jasno da se preko toga suti, da Bordo Prijatelji sute na to. Da sada nema nikakvih saopstenja.
Isto tako nije mi jasno kako sada nema dopisa od UNFKS gdje se traze na uvid sistematizacija radnih mijesta, gdje se objavljuju ugovori direktorice itd itd…

Imao bih jos stosta napisati ali se bojim da ce me ovaj novofrmirani odjel u klubu za istrazivanje ko sta pise po forumima i ispitvanje o identitetima forumasa prozvati, a vidis s kim sjede, nije se zajebavati.
Adobeg

#6477 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Bravo druze odavno nisam procitao bolji post,to je sustina trenutnog stanja naseg kluba ovo treba siriti na sve forume na kojim ima dosta branilaca ove uprave, koja iskreno nije tu da klub napreduje nego da oni ostvare svoje licne interese ovaj klub je trenutno bolestan,treba otjerati ove uzrocnike iste,bolje krenuti od nule nego da nas ovi vode. :thumbup:
last mohicans

#6478 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

@F&N dobra geneza događaja. Za pokretni wc je tačno, događaj u Vijećnici im je završio mali Čengić i momka uopće ne koriste koliko bi trebali, a veliki je pitar. Mislim da se to nije moralo platiti, ali jesu ostale pizdarije od eventa. Klub je postao privatna prćija blisko famelijarne i interesđijske skupine. I mene čudi šutnja BP, hajde HZ su kako vjetar puše i ne treba očekivati od navijačke skupine da vodi neke procese, ali da bude glas javnosti, svakako. BP su skroz nešto drugo, izgrađeni ljudi.
madesa

#6479 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by madesa »

mi nemamo jakog politicara koji ce nam pomoci u vezi svega. Prvo od stadiona pa ostalo
sencobih

#6480 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Kažu ode dal u dinamo za milion EUR i dobijemo još dva igrača na posudbu
rocco_siffredi

#6481 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Priča se da dovodimo Ziljkića.
Oznaka Tablica

#6482 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

sencobih wrote: 20/12/2022 15:50 Kažu ode dal u dinamo za milion EUR i dobijemo još dva igrača na posudbu
Mirva rekao?
last mohicans

#6483 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

sencobih wrote: 20/12/2022 15:50 Kažu ode dal u dinamo za milion EUR i dobijemo još dva igrača na posudbu
Mozda je zato bila s Mamicima, extra, ako je tačno. Manji ce teret biti i taji, Dal nama ne moze donositi neku prevagu. Dva viška iz DZ su svakako bolja od njega,pogotovo ako su pozicije gdje nam fali, a svugdje neđe nam fali.
sencobih

#6484 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Oznaka Tablica wrote: 20/12/2022 15:53
Mirva rekao?
Ne nego Sabrina
Logovan

#6485 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Za te pare neka ga vode odmah :D ali čisto sumnjam, još dva igrača nama da dođu. Ne vjerujem, ali hajde vidjet ćemo.
Logovan

#6486 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

30. MEMORIJALNI TURNIR ASIM FERHATOVIĆ HASE

https://fksarajevo.ba/vijesti/30-memori ... gQMe5NRThY
molotovljev

#6487 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

... Šutnja je često jača i od riječi.
Grean

#6488 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sve je to cudno, prije svega zbog Tana. Hajde da kazemo da je tako ali za puno manje on je prvoj garnituri svezao Ken Choa.

Doduse Mirvic je ravnopravan ulagac ali ipak nejasno ponasanje ulagaca broj 2, ili 1. Ne znam vise.

Za Dala bi bilo dobro da ode i zbog Mirze.
Oznaka Tablica

#6489 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

sencobih wrote: 20/12/2022 16:30
Oznaka Tablica wrote: 20/12/2022 15:53

Mirva rekao?
Ne nego Sabrina
Sabrina bar ima rezultate iza sebe, i skromniji(al opet vise nego dobar za ligu) budjet nego trenutna ekipa na celu sa Mirvicem varalicom.
sencobih

#6490 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Oznaka Tablica wrote: 21/12/2022 07:43
sencobih wrote: 20/12/2022 16:30

Ne nego Sabrina
Sabrina bar ima rezultate iza sebe, i skromniji(al opet vise nego dobar za ligu) budjet nego trenutna ekipa na celu sa Mirvicem varalicom.
Sabrina jesi li to ti?
Blixen

#6491 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

F&N wrote: 20/12/2022 09:49 ceremoniju vodila Una
sa onolikim guzovima :D
majko draga
zar nema neka uža žena od nje, da vodi program
Oznaka Tablica

#6492 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Oznaka Tablica »

sencobih wrote: 21/12/2022 11:41
Oznaka Tablica wrote: 21/12/2022 07:43

Sabrina jesi li to ti?
Zamisli sta je mirvic lopinas, kad je Sabrina za njega izmislila vodjenje kluba po pitanju rezultata istog...
Pingvin Chili Vili

#6493 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pingvin Chili Vili »

Nejebica na temi

Ayla gangbang

Logovan

#6494 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Crnogorski napadač Matija Krivokapić mogao bi ove zime konačno ipak obući dres Sarajeva.

Napadač Titograda, ljetos je praktično sve bio dogovorio sa Sarajevom, boravio je u našem glavnom gradu, pratio utakmice Sarajeva, međutim nije potpisao ugovor jer je bio na arbitraži sa svojim klubom oko raskida ugovora. Zanimljivo, nakon što nije prešao u Sarajevo, on se jesenas vratio u Titograd.

Uskoro bismo Matiju Krivokapića ponovo trebali vidjeti u Sarajevu, gdje će doći na novi dogovor sa Bordo klubom i potpis ugovora.
last mohicans

#6495 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Koje pitanje ćete postaviti direktorici? Idemo li na Hasetov turnir?
Logovan

#6496 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Do kad je rok da postanemo najbolji klub na balkanu hahah :lol:
last mohicans

#6497 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 24/12/2022 02:30 Do kad je rok da postanemo najbolji klub na balkanu hahah :lol:
Allaha mi, isto sam htio napisati, ma reko jasta ću, samo će me iskulirati. :lol:
Cossack

#6498 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Logovan wrote: 24/12/2022 02:30 Do kad je rok da postanemo najbolji klub na balkanu hahah :lol:
Treba neki sat postaviti isped kluba pa neka odbrojava 8-) :mrgreen:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#6499 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Cini mi se da su od veceras i zvanicno okrenuli HZ protiv sebe?!
Samo Saraj'vo!
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#6500 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by suad-sarajevo »

Image

Ispod svakog nivoa direktora.
Post Reply