FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
zbunjola71sa

#3501 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by zbunjola71sa »

nekome wrote: 23/12/2022 20:47
l33t wrote: 23/12/2022 20:44

haha desni a lijevi :thumbup:
lijevi je sa senadove strane :D
a sta cemo sa ovim srednjim :D :lol:
Ludzak

#3502 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Ludzak »

HelaS wrote: 23/12/2022 20:49 "...da se kaniš šejtana iz Naše Stranke" izjavi hafiz Gološ mladom Timuru Viliću :shock:
A sta si drugo ocekivao? Svi ti vjerski sluzbenici, i vjerski glasnici su na strani jedine vjerske stranke SDA.
Haris.ba

#3503 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

Ludzak wrote: 23/12/2022 20:50
HelaS wrote: 23/12/2022 20:49 "...da se kaniš šejtana iz Naše Stranke" izjavi hafiz Gološ mladom Timuru Viliću :shock:
A sta si drugo ocekivao? Svi ti vjerski sluzbenici, i vjerski glasnici su na strani jedine vjerske stranke SDA.
99% na popisu se izjasnilo ko vjernici.
Ludzak

#3504 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Ludzak »

Haris.ba wrote: 23/12/2022 20:54

Al nisu svi tih 99 % vjerski glasnici i sluzbenici.
zbunjola71sa

#3505 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by zbunjola71sa »

SDA ili koga cega
neon-x

#3506 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by neon-x »

Nema ni 70% realno, i to deklarisanih. Praktikanata nema ni 30%. Ljudi se ne smiju drugacije izjasniti zbog porodice i komsiluka. Cak ni u Sarajevu jednom od 400k ljudi a kamoli u malim gradovima i selima.
neon-x

#3507 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by neon-x »

Ali tuga ko su danas doktori teologije. Nadam se samo da nije sa FIN-a vec da je doktorirao na nekoj benzinskoj. Eh, kakvi su doktori teologije bili za Titina vakta.
HelaS

#3508 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by HelaS »

ma hajde :lol: :lol:

A i da jeste, je li to opravdavaš Gološa :?

A pa da, sjetih se, SDA-ovac, kako bi drugačije :-)
El_comadante

#3509 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by El_comadante »

neon-x wrote: 23/12/2022 21:04 Ali tuga ko su danas doktori teologije. Nadam se samo da nije sa FIN-a vec da je doktorirao na nekoj benzinskoj. Eh, kakvi su doktori teologije bili za Titina vakta.
Završio je u Tunisu, koliko sam shvatio.
MarlboroGold

#3510 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by MarlboroGold »

De ba ljudi... htio je ispasti što kontroverzniji da se priča o njemu, a poguran je i sa političke strane. I njemu je to s ideološke strane dobro godilo, ali mu puni i džep. Zato i takav naslov.

Ne spominje džaba brojeve pregleda. Treba gledati širu sliku.
Haris.ba

#3511 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

neon-x wrote: 23/12/2022 21:00

Nema ni 70% realno, i to deklarisanih. Praktikanata nema ni 30%. Ljudi se ne smiju drugacije izjasniti zbog porodice i komsiluka. Cak ni u Sarajevu jednom od 400k ljudi a kamoli u malim gradovima i selima.
To ono kad mi se ne svidjaju podaci, daj da ja kazem sta je realno - al iz dzepa.

Ali, i nebitno. Da je 1% vjernika trebaju svi imati ista prava

Mislim da se ne razumije sta obje strane pricaju. Svako gleda iz svoga ugla, nema prostora za razumjevanje tudje pozicije.

Ima li politike? Ima, naravno.

Ja nisam ocekivao nista drugacije. Narocito ne u smislu da neko promjeni misljenje. Vec, zao mi da niko nece pruziti ruku da pokusa shvatiti odakle se polazi i kako razmislja koja strana.
Last edited by Haris.ba on 23/12/2022 21:42, edited 1 time in total.
seksi_ideje

#3512 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by seksi_ideje »

Nisam imao zivaca da gledam Talibanca. Kakvi su utisci?
nekome

#3513 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by nekome »

seksi_ideje wrote: 23/12/2022 21:42 Nisam imao zivaca da gledam Talibanca. Kakvi su utisci?
napisi da sam govno samo mi sliku objavi
last mohicans

#3514 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

Ej moj Gološ, dječačić te uze na foru. Samo ponavlja, molim vas, dozvoli, vrti, pa vrti, usko, jednolično, tipično uskotračni alim na baterije. Nekulturno se obraća Senadu, a ima sugovornika nasuprot sebe. Samo njegovo mišljenje je ispravno mišljenje. Nekad su ove selefije imale jače i spremnije govornike. Zuhdija Adilović je za ovoga ober govornik. Ovaj samo koristi blagodati modernog svijeta, klikova i pregleda bez da mrdne. Prije su morali knjige pisati da bi tušili svoje shvaćanje vjere, sad samo snimi i uploaduje. Markice same dolaze, a ciljevi strogo ahiretski.
asurbanipal

#3515 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by asurbanipal »

El_comadante wrote: 23/12/2022 21:23
neon-x wrote: 23/12/2022 21:04 Ali tuga ko su danas doktori teologije. Nadam se samo da nije sa FIN-a vec da je doktorirao na nekoj benzinskoj. Eh, kakvi su doktori teologije bili za Titina vakta.
Završio je u Tunisu, koliko sam shvatio.

Ah, Dževdo, stari manipulator i demagog.

Vrhunac slave i predavanja mu je bio u toku rata u Siriji. Kasnije je malo omekšao. Omilio dunjaluk i para, ahiret daleko, pa se prebacio na debate sa Miroljubom Petrovićem.

Image
Ludzak

#3516 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Ludzak »

last mohicans wrote: 23/12/2022 22:21 Ej moj Gološ, dječačić te uze na foru. Samo ponavlja, molim vas, dozvoli, vrti, pa vrti, usko, jednolično, tipično uskotračni alim na baterije. Nekulturno se obraća Senadu, a ima sugovornika nasuprot sebe. Samo njegovo mišljenje je ispravno mišljenje. Nekad su ove selefije imale jače i spremnije govornike. Zuhdija Adilović je za ovoga ober govornik. Ovaj samo koristi blagodati modernog svijeta, klikova i pregleda bez da mrdne. Prije su morali knjige pisati da bi tušili svoje shvaćanje vjere, sad samo snimi i uploaduje. Markice same dolaze, a ciljevi strogo ahiretski.
Još ga i nazovu intelektualcem. Nikola Tesla se okrece u grobu ko se danas sve naziva intelektualcima. A vrti jednu te istu, isforsiranu, rečenicu.
neon-x

#3517 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by neon-x »

Haris.ba wrote: 23/12/2022 21:38
neon-x wrote: 23/12/2022 21:00

To ono kad mi se ne svidjaju podaci, daj da ja kazem sta je realno - al iz dzepa.

Ali, i nebitno. Da je 1% vjernika trebaju svi imati ista prava

Mislim da se ne razumije sta obje strane pricaju. Svako gleda iz svoga ugla, nema prostora za razumjevanje tudje pozicije.

Ima li politike? Ima, naravno.

Ja nisam ocekivao nista drugacije. Narocito ne u smislu da neko promjeni misljenje. Vec, zao mi da niko nece pruziti ruku da pokusa shvatiti odakle se polazi i kako razmislja koja strana.
Nemaju se meni sta ne svidjati podaci, potpuno sam ravnodusan. Cak moje licno uvjerenje je da su u prosjeku obicni vjernici interpersonalno na individualnom nivou "bolji" ljudi i za uzu zajednicu korisniji, ali coporativno su pogubni za siru zajednicu ali i za individue. Jer obicno na vrh piramide izbacuju najgore medju sobom, coporativno donose lose odluke i lako se povode a jos lakse popale. Tako da na interpersonalnom nivou nemam nista protiv da imam sto vise obicnih ljudi vjernika za komsije a tek o tome koliko preferiram okruzenost nasim prosjecnim vjernicama da ne govorim.

Naravno da su ovi procenti moje licno uvjerenje, ali znam kakvu ulogu kod nas jos uvijek igra naslijedje socijalizma, koliko je procentualno ljudi koje susrecem koji su u sustini ateisti a izjasnjavaju se kao muslimani i iz kojih razloga, koliko je takvih bilo kroz skolovanje i posao, koliko je onih koji prakticiraju vjeru, itd.. Mislim da su to neke realne cifre.

Sto se tice teme, ona je ozbiljna jos od vremena otkako je Nice proglasio Boga mrtvim, ali o njoj ovaj ridikul Golos nema sta reci. Postoje drugi ljudi, teolozi, koji bi o tome imali sta reci, ali sigurno tribinu ne bi nazvali "zlocin ateizma". Golos i sl. su u svakom ozbiljnom drustvu marginalci koje se zatvori u podrume da tabire svoje "nauke", i za koje se ima razumijevanja iz nekih drugih, vise humanitarnih razloga, a ne neko ciji bi se "ugao" i "pozicija" ozbiljno razmatrali.
Haris.ba

#3518 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Haris.ba »

neon-x wrote: 23/12/2022 22:57 Golos i sl. su u svakom ozbiljnom drustvu marginalci koje se zatvori u podrume da tabire svoje "nauke", i za koje se ima razumijevanja iz nekih drugih, vise humanitarnih razloga, a ne neko ciji bi se "ugao" i "pozicija" ozbiljno razmatrali.
I ostao bi takav da nije bilo onakve politicke reakcije.

Ustvari, radi se o obostranoj dobiti. Obojica su bili na fejsu.
skupljac_zeljeza

#3519 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by skupljac_zeljeza »

Gološ, Kuduzović, Pezić i ostatak ekipe su stalno u pokretu i pune sale. Da je Gološ tribini dao naslov "Zločini totalitarnih režima", a ispričao sve ono što je ispričao ne bi vjerovatno bilo reakcije i moguće da je ovaj naslov namjerno tako izabran da bi se mogli 'pofajtati' u nastavku u medijima.

Image

Image
last mohicans

#3520 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

Ludzak wrote: 23/12/2022 22:46
last mohicans wrote: 23/12/2022 22:21 Ej moj Gološ, dječačić te uze na foru. Samo ponavlja, molim vas, dozvoli, vrti, pa vrti, usko, jednolično, tipično uskotračni alim na baterije. Nekulturno se obraća Senadu, a ima sugovornika nasuprot sebe. Samo njegovo mišljenje je ispravno mišljenje. Nekad su ove selefije imale jače i spremnije govornike. Zuhdija Adilović je za ovoga ober govornik. Ovaj samo koristi blagodati modernog svijeta, klikova i pregleda bez da mrdne. Prije su morali knjige pisati da bi tušili svoje shvaćanje vjere, sad samo snimi i uploaduje. Markice same dolaze, a ciljevi strogo ahiretski.
Još ga i nazovu intelektualcem. Nikola Tesla se okrece u grobu ko se danas sve naziva intelektualcima. A vrti jednu te istu, isforsiranu, rečenicu.
Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
Hercegoviina

#3521 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Hercegoviina »

last mohicans wrote: 23/12/2022 23:37
Ludzak wrote: 23/12/2022 22:46

Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
lik je na mjestu i jedan od boljih poznavalaca islama , a ti si neuk
last mohicans

#3522 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

Hercegoviina wrote: 23/12/2022 23:40

Jeste, "intelektualac" na mjestu koji nezasluženo dobija prostor. Tvoj avatar mi dovoljno govori o tebi, a ti pojma nemaš s kim razgovaraš.
Hakiz

#3523 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Hakiz »

Hercegoviina wrote: 23/12/2022 23:40

Možda jeste poznavalac Islama, ali kako Islam nije nauka, ne može biti doktor nauka.
Rogie

#3524 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by Rogie »

last mohicans wrote: 23/12/2022 23:37 Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
Kakve nauke bolan? Nauka ti raspravljati s momkom koji je dosao u emisiju s jednim jedinim ciljem i sposobnoscu - braniti tezu kako je naslov tribine neprikladan, uvredljiv, da se ne bi smjelo govoriti o tome u javnim ustanovama bla bla? Sve to dok gologuzi homoseksualci, zavezani s brnjicama na sred ulica glavnog grada (iako velika vecina ostatka populacije te drzave isto ne podrzava i s gadjenjem posmatra) paradiraju uz njegovu punu podrsku i likova tog svjetonazora, predstavljajuci to normalnim i prihvatljivim?

Lik mu najdirektnije moguce obesmisljava ateizam, dogmu, vjerovanje (teorije evolucije, nake darvinizme), dok mali skrece temu uz izgovor kako nije tu dosao zbog toga... Vjerujes u nesto sto nisi spreman argumentovano, svim silama, braniti i dopustas da te neki, za tebe, xy lik patosira bez posebnog 'napora' i nikakvog otpora s tvoje strane?

Btw, Golos je doktor hadiskih nauka, kurra hafiz (Kur'ana), o cemu da poznajes barem i osnove, znao bi kakav kapacitet i alim je u pitanju. Guglaj ako nista, u svakom slucaju ces manje izlaziti u 'eter' i time se prosipati. :wink:
last mohicans

#3525 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2

Post by last mohicans »

Rogie wrote: 24/12/2022 01:24
last mohicans wrote: 23/12/2022 23:37 Odron, ovo se naziva doktorom nauka, stid me nauke. Ništa konkretno, krene rečenicu, pa itd, molim vas, brdo poštapalica bez konkretne, jasne i smislene rečenice.
Kakve nauke bolan? Nauka ti raspravljati s momkom koji je dosao u emisiju s jednim jedinim ciljem i sposobnoscu - braniti tezu kako je naslov tribine neprikladan, uvredljiv, da se ne bi smjelo govoriti o tome u javnim ustanovama bla bla? Sve to dok gologuzi homoseksualci, zavezani s brnjicama na sred ulica glavnog grada (iako velika vecina ostatka populacije te drzave isto ne podrzava i s gadjenjem posmatra) paradiraju uz njegovu punu podrsku i likova tog svjetonazora, predstavljajuci to normalnim i prihvatljivim?

Lik mu najdirektnije moguce obesmisljava ateizam, dogmu, vjerovanje (teorije evolucije, nake darvinizme), dok mali skrece temu uz izgovor kako nije tu dosao zbog toga... Vjerujes u nesto sto nisi spreman argumentovano, svim silama, braniti i dopustas da te neki, za tebe, xy lik patosira bez posebnog 'napora' i nikakvog otpora s tvoje strane?

Btw, Golos je doktor hadiskih nauka, kurra hafiz (Kur'ana), o cemu da poznajes barem i osnove, znao bi kakav kapacitet i alim je u pitanju. Guglaj ako nista, u svakom slucaju ces manje izlaziti u 'eter' i time se prosipati. :wink:
Da ti preciziram. Stid me njegovog doktorata, bez obzira na kojem polju. Čast hadisu i sunnetu Poslanik a.s. On sve vrijeme nije poentirao, mozda jednom, dva puta i to vrlo mlako. On sa svojim doktoratom nema najobičniju kulturu dijaloga, ne obraća se sagovorniku, gleda u Senada, ne u sagovornika, kao da je, neuzubillah, bila obnažena zena naspram njega. Očito je naučio drzati monologe takvim kao što si ti, pa se slabo snašao u studiju. Mali je došao po ono što je htio, to je i dobio, ne da raspravlja s njim o ateizmu, dogmi, religiji i bilo čemu sl. vec o neprikladnom nazivu, najprije. Ja slušao preteče ovih Gološa prije 25 god, bolje su govorili, mozda si ti tad bio u pelenama, pa se ne sjećaš. Sudiš o osobama na osnovu upisa na forum, a veze nemaš s kim zboriš. S ovim alim, sve si rekao. Nema toga više brate, mozda je posljednji bio hadzi hfz Hadzimulić, a za ovoga je hfz. Kurdic ober doktor. Ovaj tvoj alim previše spominje preglede i klikove kao nekakav argument, a u suština je da mu je malo više drag onaj udio dunjaluka kojem se može posvetiti.
Locked