Ako moze neko reci koji je bolji, s manje mana, neki user experience itd bio bih zahvalan
Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (6+128GB)
Xiaomi 12 Lite (8+128GB)
Moderator: Benq
Ovaj drugi nešto brži, trunku bolja kamera, manji, više rama. Prvi nešto bolja baterija i duplo brže punjenje, mada je i kod drugog odlično. Sve ostalo haman isto.BlackCaviar wrote: ↑22/12/2022 00:39 Ne pratim telefone, nosim jedan dok ne crkne itd. al me buraz pita za ova dva sta mislim.
Ako moze neko reci koji je bolji, s manje mana, neki user experience itd bio bih zahvalan![]()
Xiaomi 12 Lite (8+128GB)
BlackCaviar wrote: ↑22/12/2022 00:39 Ne pratim telefone, nosim jedan dok ne crkne itd. al me buraz pita za ova dva sta mislim.
Ako moze neko reci koji je bolji, s manje mana, neki user experience itd bio bih zahvalan![]()
Xiaomi 12 Lite (8+128GB)
Ima i ta opcija.skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 17:41 Ima li opcija da ugasis brzo punjenje?
To mi je super, a samo na samsungu sam vidjao
Normalno pitam, cemu debilan odgovor ?zippoo87 wrote: ↑22/12/2022 19:12Ima i ta opcija.skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 17:41 Ima li opcija da ugasis brzo punjenje?
To mi je super, a samo na samsungu sam vidjao
Kupis Samsung ili Iphone i imas iskljuceno brzo punjenje
Sto bi neko na ultra brzom punjenu iskljucivao nesto ?skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 19:40Normalno pitam, cemu debilan odgovor ?
To nije losa opcija , ako imas vremena , iskljucis i punis .... koliko toliko bateriju ces sa postedis.
Nisam rekao da ne treba to brzo ili da ne valja. Steti bateriji , to je sigurno. I ima situacija da ti mozda nekad i ne treba .... ev ja bih volio npr da ima neka opcija da stavia da se preko noci puni tj da ukljucis da ga polahko ravnomjerno puni dok ne ustanes.zippoo87 wrote: ↑22/12/2022 19:43Sto bi neko na ultra brzom punjenu iskljucivao nesto ?skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 19:40
Normalno pitam, cemu debilan odgovor ?
To nije losa opcija , ako imas vremena , iskljucis i punis .... koliko toliko bateriju ces sa postedis.
Onda kupis spori punjac i punis 3 sata preko noci.
Smisao brzog punjaca je da brzo napuni jel...tako da ujutro prije posla,dok odes u WC da se umijes i operes zube,on za tih par minuta napuni 30-40 i vise procenata baterije.
Ne gulis preko noci bezveze da punis,kada napuni bateriju za 10 minuta.
Ali evo da ti odgovorim,ne moze se na Xiaomiju iskljucivati...mozes samo ustekati sporiji punjac pa ce sporije i puniti
Adapter od 5-10W i fino ga mezeti 4 sataskafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 19:46Nisam rekao da ne treba to brzo ili da ne valja. Steti bateriji , to je sigurno. I ima situacija da ti mozda nekad i ne treba .... ev ja bih volio npr da ima neka opcija da stavia da se preko noci puni tj da ukljucis da ga polahko ravnomjerno puni dok ne ustanes.zippoo87 wrote: ↑22/12/2022 19:43
Sto bi neko na ultra brzom punjenu iskljucivao nesto ?
Smisao brzog punjaca je da brzo napuni jel...tako da ujutro prije posla,dok odes u WC da se umijes i operes zube,on za tih par minuta napuni 30-40 i vise procenata baterije.
Ali evo da ti odgovorim,ne moze se na Xiaomiju iskljucivati...mozes samo ustekati sporiji punjac pa ce sporije i puniti
Pa ja sam bas zbog toga i otisao u elektronic centar i kupio ovaj "baseus" kabl. 30 km ga platio.skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 22:56 Bas ste postali fanboysi pravi.![]()
Cuj i sta ako nema .... samo pitam ima li i nije lose da imas opcije. Kazem da sam na Samsungu to imao i da nije lose to.
Bolje je da imas opciju da iskljucis nego da kupujes sklj kablo pa zapalis kucu![]()
Nema bezveze pitanja, samo bezveze odgovora , a ti bas letis da odgovoris na svako.zippoo87 wrote: ↑22/12/2022 23:04 Iskljuci se on sam kada napuni bateriju,znamo to svi.
Mi se malo zezamo sa tobom jer bas si postavio bezveze pitanje i ja ne bi koristio znj adapter ako bas ne moram,bas iz razloga da se on ne zapali a ne da ce nastetiti telefonu nesto.
Samsunga opcija za iskljucivanje brzog punjenja je vise komicna,jer oni i nemaju neke brze punjace,pa sta ces iskljucivati...da sa 15w predje na 10w punjenje![]()
Opet kazem, ne postoje glupa pitanja nego glupi odgovori.zippoo87 wrote: ↑23/12/2022 11:31 @skafiskafsnjak
Ne repliciram ja tebi u smislu da te uhodim nego stvarno gluposti pitas.
Evo pojasni mi razliku kod Samsunga i stetu za bateriju kod punjaca od 15W sto je u Samsunga brzi punjac i istog Samsungovog travel adaptera od 8-10W?
Prvo o kakvom brzom punjenju tu pricamo a drugo o kakvom usporavanju?
Možeš spojiti USB kablo na računar. Postoje i produžni kablovi sa UBS A portovima za punjenje uređaja, takav imam kod kuće i koristim za punjenje uređaja koji ne smiju na brze punjače (npr. uz pametni sat dolazi samo usb kablo, isto tako uz power bank, a za oboje nisam siguran smijem li ih spojiti na 30W punjač i ne bih ni provjeravao).skafiskafsnjak wrote: ↑22/12/2022 19:46Nisam rekao da ne treba to brzo ili da ne valja. Steti bateriji , to je sigurno. I ima situacija da ti mozda nekad i ne treba .... ev ja bih volio npr da ima neka opcija da stavia da se preko noci puni tj da ukljucis da ga polahko ravnomjerno puni dok ne ustanes.zippoo87 wrote: ↑22/12/2022 19:43
Sto bi neko na ultra brzom punjenu iskljucivao nesto ?