Opet mi nije jasno ko se pretvara? Je li receno NE SLAZEMO SE SA DOSTA STVARI, ali ima nesto oko cega se slazemo?
Je li receno to? Sta ti opet predlazes da se uradi u situaciji 9 januara? STA?
Opet mi nije jasno ko se pretvara? Je li receno NE SLAZEMO SE SA DOSTA STVARI, ali ima nesto oko cega se slazemo?
Zato što ovi nisu isti?channel10 wrote: ↑22/12/2022 20:18Pa slavio se 9.januar i u vrijeme SDA i DF-aHakiz wrote: ↑22/12/2022 19:16 Znači ovako:
Osmorka ulazi u vlast sa SNSD.
Trojka, koja je osnova osmorke kaže da je legalista.
SNSD organizije proslavu 9. 1. koji je Ustavni sud proglasio neustavnim.
Kako trojka, kao legalista, može sa nekim ko krši odluku Ustavnog suda?
Lako. Laže da je legalista.
A sada da sačekamo da neki bot trojke počne da brani 9. 1. i relativizuje odluku Ustavnog suda![]()
Zasto bi sad bilo drugacije?
uskoro ce u bejundha biti vijest kad pronadzu nekog ko nije za przuna
Saradnjom sa onima koji ga obilježavaju, kako drugačije?
Ovo boldirano je problem.neon-x wrote: ↑22/12/2022 20:35 Cilj Osmorke je sto se mene tice ispunjen na drzavnom a uskoro nadam se i na federalnom nivou: zbacivanje SDA s ledja probosanaca i Bosnjaka i u ime istih politickog predstavljanja. Drugim rijecima, SDA vozdra do daljnjeg. Sve ostalo je suplja. Sporazumi, agende, EU, relaksacije itd., naravno da nece biti nista od toga.
Cilj je formiranje vlasti sto prije i rasformiravanje trenutnih vlada. Cim se svi udobno smjeste u fotelje novih vlada, stvari se vracaju na staro. Svako ce svoje nastaviti zatezati, nikakvih politickih dogovora nece biti, jedino sto mozemo ocekivate jeste promjene u ekonomskim, infrastrukturnim i zivotnim politikama po uzoru na promjene u sarajevskom kantonu nakon izbacivanja SDA.
Dakle jedini efekat je da nema vise Fadila, nema Bakira, Sebije, Osmice, nema SDA. Jedina promjena koju ocekujem su malo bolje ekonomske i sl. politike i malo vise rada. Ostalo, oko nekih visokopolitickih tema, etnickih, drzavnih itd., koje su zanimljive raji za supljiranja, ne ocekujem nista. Svi ce se vratiti svojim pozicijama a relaksacija ce trajati sve dok svi ne budu sigurni da su kvalitetno zasjeli u fotelje.
Znaci klasicno sjasi Kurta da uzjase Murta. Kakav je odron SDA bila zadnjih godina dovoljno govori cinjenica da sam licno zadavoljan i time.
Oni kazu da nisu isti, a rade sve ono sto su njihovi prethodnici radili.
Zato što i sam znaš odgovor. Ne možeš. Ali zato nećeš sa takvima sarađivati. Ako sa zlom sarađuješ i sam si zlo. To je SDA, to postaje i osmorka/trojka.
Pa zar ti i takvi kao ti ne znate?
Dobro, ali onda s kim suradjivati? Je li ti jasno da su izabrani? Da je sda imala dovoljno glasova, rekao bih, jebes ga, narod birao, narod dobio. Ne bih se na nozne prstice uspinjao da ne moze bez nipa sdp ili trece pm.
Nisam ja hvalio osmorku kao osmorku. Hvalio sam ono sto sam osjetio licno u Sarajevu, kritikovao nepravilnosti. Sta, da ti pokazem mailove zalbe na cistocu, odvoz smeca, ili ciscenje trotoara pa da me onda potapses po ramenu i kazes svaka cast?
Covjek ti je gore odgovorio. Nije isto KS i ostali nivoi vlasti.
Ama, koliko puta crtati. Šta je trebao Čerčil, sarađivati sa Hitlerom jer je ovaj pobijedio na izborima?
Ja najvise volim vidjeti relaksaciju na forumuIdemedosumom wrote: ↑22/12/2022 19:52Ne, ne. Ovi žele vidjeti kako će osmorka nadigrati hdz i snsd. Malo prijetnji preko medija, rigoroznih izjava. Da će neko iz osmorke u slučaju da se počne pucati, povesti Bošnjake u veliki džihad. (Queue 9 je heroja...)![]()
U Centru za kulturu u Travniku je u organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Travnik održana manifestacija „Veče izbornih pobjednika“.
Samo se gomilaju nerijesena pitanja, nikad mi necemo u EU.ford transit wrote: ↑22/12/2022 20:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-bi ... /221221079
Šta ima veze, pa nek grade ljudi, dosta je više blokada.![]()
Sta ces, vide jedni od drugih. Ne znas koje su vece budale, lopovi i manipulatori, SDA ili ova banda iz osmorke...
lol, pa znas li ti da ti da u ovoj drzavi srbin i hrvat imaju ista prava kao i ja bosnjakobosanac? Je li vam to tesko shvatiti? Kakvo ti je poredjenjee te gore dvojice
ma kakvi, vec imam malo vise vremena prije narednog calla pa zezam obje bojne botovičke. S obe strane, a onda ubacim i ove kao zabrinute koji imaju indirektnu vezi od proslog uhljebistana.
Ovo je, koliko sam ja shvatio, sada ostavljeno po strani.....kad rijesimo ono oko cega se slazemo,.onda cemo o ovome....jesam dobro razumio ?statixx wrote: ↑22/12/2022 20:52Samo se gomilaju nerijesena pitanja, nikad mi necemo u EU.ford transit wrote: ↑22/12/2022 20:07 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-bi ... /221221079
Šta ima veze, pa nek grade ljudi, dosta je više blokada.![]()
https://energetika.ba/srbija-za-he-zvor ... ijardi-km/