140 hiljada ranjenih moze biti i onih koji su ranjeni, zakrpljeni i poslani nazad nakon 2-3-5 dana oporavljanja ili nisu ni oporavljeni nego zakrpljeni u rovu i nastavili gdje su i bili prije ranjavanja.largo25 wrote: ↑22/12/2022 18:06karanana wrote: ↑22/12/2022 17:43 ne vjerujem ni ja da je 100 hiljada mrtvih. ali realno je jedno 60-70. jebote, pa samo videa koja smo vidjeli svjedoce o bar 5 hiljada ubijenih.
off topic....ja nisam mogo vjerovat kad sam procito da su ameri u vijetnamu izgubili 10 hiljada letjelica. nevjerovatna cifra. a kad skontas ukupno ubijenih amera u vijetnamu oko 60 hiljada. ta mi matematika nije jasna ispade da su vecina u letjelicama prezivjeli. totalni of topic ali mi cifra unistenih letjelica nevjerovatna bila
Treba praviti digresije da se dobije realna slika, da se na situaciju baci novo svjetlo.
Koliko dođe ranjenih ako ima 70.000 poginulih ?
Ako je 2x, onda je to 200.000.
Koliko ruskih vojnika ima na terenu i mora biti minimalno na terenu kako bi održali liniju fronta ?
a koliko ruskih vojnika ima sad na terenu? ne znam mozda nekih 150-200 hiljada. ne znam u cemu trazis relaciju izmedju mrtvih ranjenih i koliko ih trenutno ima kad se ranjeni i oni koji su sad na ratistu itekako mogu preklapati. pa i da se ne preklapaju....200 hiljada mrtvih i ranjenih, eto nek se niti jedan nije vratio na front. u cemu vidis problem? imas najmanje 150 hiljada novih mobiksa na frontu od oktobra.