SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

PM72

#63051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Nemoj tako...svaku pljačku i remećenje javnog reda uredno evidentiraju.Njima je samo problem ako ima puno toga pa će se zadržat u stanici nakon radnog vremena.
meridiyan

#63052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meridiyan »

Novi slučaj pedofilije u sarajevskoj školi? Priveden nastavnik u Ilijašu

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /221222044
nepass1

#63053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Trappist wrote: 22/12/2022 09:57 Svaki dan sve vise pljacki, i to usred dana, zakljucavaju se male prodavnice cim mrak padne, a nasa policija auta parkira na trotoar pored raskrsnice i cekaju da pjesak predje na crveno da mu kaznu pisu. Aferim :thumbup:
Gdje to bgt parkiraju. u ponedeljak sam vidio tri policajca. Dva piju kafu na eolu iza bitumenke, jedan na carsiji pije kafu u gondoli.

U utorak vidio jednog trci, trci da stigne na trolu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#63054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Bitno je procepiti sad kad krenu isplivavat

Navest cu slucaj i baba koje su maltretirale djecake po medicinskoj na mejtasu...napaljene babe i to treba ispitati...tocno se zna koji djecak iznad njezina prozora na katedei mora otvoriti najvisi prozor a ona sjedi guzica mu do glave njezine i pipanje
Tu je i redar koji brise tablu a ona nadgleda

Curice je ignorirala
vjeshalica

#63055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

meridiyan wrote: 22/12/2022 10:18 Novi slučaj pedofilije u sarajevskoj školi? Priveden nastavnik u Ilijašu

Samo visoka peć.
vjeshalica

#63056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Trappist wrote: 22/12/2022 09:57 Svaki dan sve vise pljacki, i to usred dana, zakljucavaju se male prodavnice cim mrak padne, a nasa policija auta parkira na trotoar pored raskrsnice i cekaju da pjesak predje na crveno da mu kaznu pisu. Aferim :thumbup:
Niko ne proziva Tuzilastvo sto li boze?
PM72

#63057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Policija ne radi maltene ništa po pitanju bezbjednosti saobraćaja i po javnom redu i miru. Ako te kamera ne snimi nećeš ni platit kazne.Pretiči,ubacuj se preko pune po raskrsnicama pa skreni preko reda,prolazi kroz crveno,parkiraj na autobuskoj ili trolejbuskoj- upali sva četri žigavca i kafeniši,seri na mobitel i kucaj poruke dok voziš,presreći ljude i traži pare,prosi gdje hoćeš itd,itd...su sve prekršaji za koje ne treba prozivati tužilaštvo nego policajce i njihove komandire.Uzmi im vozila,mrš na ulicu i raskrsnice,izađite iz nargila barova,kafića i buregdžinica.
Trappist

#63058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Trappist »

nepass1 wrote: 22/12/2022 10:28
Gdje to bgt parkiraju. u ponedeljak sam vidio tri policajca. Dva piju kafu na eolu iza bitumenke, jedan na carsiji pije kafu u gondoli.

U utorak vidio jednog trci, trci da stigne na trolu.
jutros na trotoaru kod vjetrenjace na cvili parkirani.
U medjuvremenu: "Sarajevo: Maloljetniku na ulici zaprijetili pištoljem pa mu oteli mobitel"
nepass1

#63059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

PM72 wrote: 22/12/2022 10:45 Policija ne radi maltene ništa po pitanju bezbjednosti saobraćaja i po javnom redu i miru. Ako te kamera ne snimi nećeš ni platit kazne.Pretiči,ubacuj se preko pune po raskrsnicama pa skreni preko reda,prolazi kroz crveno,parkiraj na autobuskoj ili trolejbuskoj- upali sva četri žigavca i kafeniši,seri na mobitel i kucaj poruke dok voziš,presreći ljude i traži pare,prosi gdje hoćeš itd,itd...su sve prekršaji za koje ne treba prozivati tužilaštvo nego policajce i njihove komandire.Uzmi im vozila,mrš na ulicu i raskrsnice,izađite iz nargila barova,kafića i buregdžinica.
Kod njih se svelo da rade samo po pozivu a ni to bas redovno
nepass1

#63060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Jucer kod papagajke naredanih auta, jedna traka blokirana. Police kulira u g7, lagano. Nikom nista
PM72

#63061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Još malo pa neće ni uviđaje radit ...halalite jedan drugom pa da idemo.
Jedino što policajce interesuje veći čin a tim bolja plata,za koliko ispunjava uslove za fantastičnu penziju (nema je ispod milje) i kako djeci završit da obuku uniformu dok još nisu otišli u penziju.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#63063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

Nije da ih branim, ali i medju policijom ima i casnih i onih koji to nisu.

Na neki nacin mogu da ih razumijem, mada su i kritike na njihov racun opravdane.

Postenim policajcima se sve svelo na uhvati-tuzilastvo pusti. A ovamo nacelnici i komandiri zavrcu im muda i prijete disciplinskim ako ih bilo kakva funjara prijavi za prekomjernu upotrebu sile.
Naravno da nakon par godina takvog rada,skontas da radis Sizifov posao i onda jednostavno se okrenes i boli te k za sve oko tebe. Gledas da docekas penziju i da brod primaknes u mirnu luku.
PM72

#63064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Naravno da ima časnih i to većina ali su i oni upalili dugme "bolkurchina"...
Bio sam u MUP-u do kraja 1996 i bolje se i kvalitetnije tad radilo.Ovo sad je totalni kuršlus.
nepass1

#63065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

RagibUzoriti wrote: 22/12/2022 11:04 Nije da ih branim, ali i medju policijom ima i casnih i onih koji to nisu.

Na neki nacin mogu da ih razumijem, mada su i kritike na njihov racun opravdane.

Postenim policajcima se sve svelo na uhvati-tuzilastvo pusti. A ovamo nacelnici i komandiri zavrcu im muda i prijete disciplinskim ako ih bilo kakva funjara prijavi za prekomjernu upotrebu sile.
Naravno da nakon par godina takvog rada,skontas da radis Sizifov posao i onda jednostavno se okrenes i boli te k za sve oko tebe. Gledas da docekas penziju i da brod primaknes u mirnu luku.
Jasno je meni to, jebes se deset godina i vidis da nema fajde i dignes ruke. Ali brate pred ocima te ljudi prave budalama sa parkiranjem, prelaskom pune itd itd. Pa radi svog obraza napisi kaznu.
Mene bi bilo stid proci u uniformi kraj tri nepropisno parkirana auta. Ne znam bar upali rotaciju izadji iz auta natjeraj ih da se sklone.
Pa mene u sarajevu zadnji put 2012 policija zaustavila, prije toga 2003, jos golfa dvicu vozao. To su dva zaustavljanja sa policije. Svaki dan 30km po sarajevu predjem.
Sto kaze PM da nije radara nikad niko kazne ne bi platio
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#63066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

nepass1 wrote: 22/12/2022 11:20
RagibUzoriti wrote: 22/12/2022 11:04 Nije da ih branim, ali i medju policijom ima i casnih i onih koji to nisu.

Jasno je meni to, jebes se deset godina i vidis da nema fajde i dignes ruke. Ali brate pred ocima te ljudi prave budalama sa parkiranjem, prelaskom pune itd itd. Pa radi svog obraza napisi kaznu.
Mene bi bilo stid proci u uniformi kraj tri nepropisno parkirana auta. Ne znam bar upali rotaciju izadji iz auta natjeraj ih da se sklone.
Pa mene u sarajevu zadnji put 2012 policija zaustavila, prije toga 2003, jos golfa dvicu vozao. To su dva zaustavljanja sa policije. Svaki dan 30km po sarajevu predjem.
Sto kaze PM da nije radara nikad niko kazne ne bi platio
Sve si u pravu,slazemo se 100 %.
Ali neka on pokusa da sacuva svoj obraz i neka onaj koji je napravio prekrsaj odluci se za sudsko odlucivanje,bez obzira na ishod.

Taj isti policajac mozda izlazi iz trece smjene i isti dan u 10 sati je pozvan na sud kao svjedok protiv osobe XY.

Kurko ce mu biti placeno izlazak na sud ili mozda to sto je on svoj dan upropastio tako sto mora da svjedoci sta se desilo...

Cijeli nam je sistem nakaradan i smrdi od vrha. Nazalost
Dr. Kuca

#63067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Uspavana ljepotica - ministar spava, dok svaki dan imamo teske pljacke po ulicama grada. Ministre, probudi se!
Ateista

#63068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ne znam jeli neko citao jucerasnji clanak sto su objavili iz skole gdje je radio onaj nastavnik sto je osudjen za bludne radnje.

Prvo se vade da kao trenutna uprava nije znala za to... :-)
Drugo, ne znam jeli greska ili namjerno manipulisu, kazu nastavnik tog i tog dana trazio neplaceno zbog njege clana porodice i onda naveli kao da je tek nakon toga bila presuda kojom je osudjen na godinu dana zatvora, a datum presude oko mjesec prije trazenja dopusta, jos se pravdaju da je po zakonu dobio dopust jer jos nije bilo presude, ne znam ko tu koga pravi budalom...
shandrprcSA

#63069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shandrprcSA »

meridiyan wrote: 22/12/2022 10:18 Novi slučaj pedofilije u sarajevskoj školi? Priveden nastavnik u Ilijašu

jos ako se ispostavi tacnim u jednoj od srednjih skola u vilsonovom da se slicno desilo... :-)
insaneinthebrain

#63070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

shandrprcSA wrote: 22/12/2022 13:25

jos ako se ispostavi tacnim u jednoj od srednjih skola u vilsonovom da se slicno desilo... :-)
Kojoj
Sociolog

#63071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sociolog »

A kad prpfesorica zavede srednjoskolca to se smatra uspjehom :mrgreen:
insaneinthebrain

#63072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Sociolog wrote: 22/12/2022 13:29 A kad prpfesorica zavede srednjoskolca to se smatra uspjehom :mrgreen:
Kod nas si lafcina u ameriki profa ide na robiju
vjeshalica

#63073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

PM72 wrote: 22/12/2022 11:11 Naravno da ima časnih i to većina ali su i oni upalili dugme "bolkurchina"...
Bio sam u MUP-u do kraja 1996 i bolje se i kvalitetnije tad radilo.Ovo sad je totalni kuršlus.
Pa ti predratni sto su se dokopali cinova i netom poslije rata tzv kursisti, su se i usrali u profesiju. Moglo se bez skole i sa zanaćijskom školicom u privredi obuci uniforma,a kasnije diploma kupiti pa štiklati ĉinovi i kako rastu cinovi tako rastu i ovlastenja policijska i sve ostalo. Sta ima jedan prasinar sto uradi elementarni posao, pa kad ga preda SKPu sto su insoektori, pa oni kasnije tuziocu(kad ga useru), pa kad usere tuzioc,onda ga sud pusti ili ga niko dalje ne obradjuje. Odete u tuzilastvo pa vidite koliko zastara i odbacaja ima za te sto klosare,sitni dilercici,sitni lopovcici,nožari i slicno sto presrecu ljude.
vjeshalica

#63074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

insaneinthebrain wrote: 22/12/2022 13:28
shandrprcSA wrote: 22/12/2022 13:25
Kojoj
Beli Ekonomska ili Treca, mada ni ove dvije dole nize nisu daleko od toga(drvna,elektro)
PM72

#63075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

vjeshalica wrote: 22/12/2022 13:37
PM72 wrote: 22/12/2022 11:11 Naravno da ima časnih i to većina ali su i oni upalili dugme "bolkurchina"...
Pa ti predratni sto su se dokopali cinova i netom poslije rata tzv kursisti, su se i usrali u profesiju. Moglo se bez skole i sa zanaćijskom školicom u privredi obuci uniforma,a kasnije diploma kupiti pa štiklati ĉinovi i kako rastu cinovi tako rastu i ovlastenja policijska i sve ostalo. Sta ima jedan prasinar sto uradi elementarni posao, pa kad ga preda SKPu sto su insoektori, pa oni kasnije tuziocu(kad ga useru), pa kad usere tuzioc,onda ga sud pusti ili ga niko dalje ne obradjuje. Odete u tuzilastvo pa vidite koliko zastara i odbacaja ima za te sto klosare,sitni dilercici,sitni lopovcici,nožari i slicno sto presrecu ljude.
Polako...
Devastacija policije počela je prije dvadesetak godina pojavom privatnih fakulteta,od Goražda do Travnika pa je svaki jad sa par hiljada maraka mogao doći do čina.Znam žandara koji je dobio petokraku (mlađi inspektor) kad je donio diplomu sa pedagoškog "fakulteta" u Mostaru a znam sigurno da je dole otišao samo par puta.
Uostalom,onaj koji vlada policijom u kantonu ima kupljen fakultet a babo mu ima benziske pumpe.
U tužilaštvu znam jednu pravnicu čiji je babo fudbalski trener i koji je kćerci završavao ispite u kafani...
I o čemu tumačimo?
Post Reply