Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
YouAreMyDestiny

#33926 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by YouAreMyDestiny »

drug_profi wrote: 17/12/2022 20:46 I tako gledamo Bosnjake koji su za gradjansku, koji nisu šovinisti, fašisti. Jer kod Bošnjaka takvih nema. Ja kad kažem da policija na osnovu imena vlasnika vozila odlucuje da li da pise kaznu za parkiranje, na mene najgori epiteti.
Svaka vam cast. Sjebali ste Bosnu da valja. Nisu joj cetnici mogli nista, ali vi ste joj dohakali.
Pusa od krmojeda...djubradi jedna.
:thumbup:
giannibelif

#33927 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by giannibelif »

Polako, partizani su preuzeli vlast. Sad još da vas kroz institucije izbacimo iz Sarajeva, a onda će doći ja red i fizičko iseljenje. Dosta ste uzimali dušu ovom gradu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33928 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Totalno ste se pogubili kako vam vlast izmice iz ruku, prosto ne znate kako cete se naviknuti s konja na magarca a armija uhljeba u panici radi diploma, nepotizma, tendera itd.U KS su ove sto su nabili nogom, sdO sluzanj, zaposljavali u pederalne i drzavne sluzbe.Dze cete sad bagro zeleno lopovska zaposljavati klimoglavce i poltrone tj analne ćepiće.Imate bliski istok, iran, slobodarske zemlje.Kum ce vam vrlo brzo popusiti, inflcija preko 80%, zatvara opozicione lidere, stvara se bunt samo sto nije puklo.Bracni par causesku nemre ni u anadoliju, bit ce nepozeljni.Idu brzo lokalni izbori, dabogdo budete imali nacelnika i u trnovu.
elk

#33929 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by elk »

A fakat koja bolesna opsesija sa krmcima :lol:
Kada ide izbor nove vlade republike sarajevo?
Login77777

#33930 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Login77777 »

pici wrote: 18/12/2022 09:26 Totalno ste se pogubili kako vam vlast izmice iz ruku, prosto ne znate kako cete se naviknuti s konja na magarca a armija uhljeba u panici radi diploma, nepotizma, tendera itd.U KS su ove sto su nabili nogom, sdO sluzanj, zaposljavali u pederalne i drzavne sluzbe.Dze cete sad bagro zeleno lopovska zaposljavati klimoglavce i poltrone tj analne ćepiće.Imate bliski istok, iran, slobodarske zemlje.Kum ce vam vrlo brzo popusiti, inflcija preko 80%, zatvara opozicione lidere, stvara se bunt samo sto nije puklo.Bracni par causesku nemre ni u anadoliju, bit ce nepozeljni.Idu brzo lokalni izbori, dabogdo budete imali nacelnika i u trnovu.
:lol: :lol: :lol:
Joj pici koja si ti legenda…
relativno84

#33931 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by relativno84 »

made_in_sarajevo wrote: 18/12/2022 07:56
Smece i ovi sto se prave pametni sa krmojedi, smece i bosnjaci, srbi i hrvati. Ovaj podvuce sviju sa krmojedi i da su svi genocidni i onda se cudis kad neko podvucr bosnjake.

Samo.Bosna i Hercrgovina, samo bosanci i hercegovci, a dalje se redajte za sebe. Cim ste vi i ostali poceli mi bosnjaci, mi srbi, mi hrvati taj dan se i raspala BIH pa vi se tjesite da nije tako
A to ona klasika ko nas zavadi. Koliko vidim tamo gdje ti mrski bosnjo cini vecinu alternativa postoji, sere se bosnji mnogo sta, i sto treba i sto nije do njega, ali ako nista na jednom prostoru imas opciju izbora koliko god ta opcija bila mala ili loseg kvaliteta, imamo je pa neka svako bira sta mu je cejf. Kod drugih ipak podrsku dobijaju iskljucivo politike koje negiraju sve zlocine, drzavu pa i prava jednog naroda. To nije moguce bez podrske vecine u tim sredinama.

To sto su neki sad u fazonu mir, mir, niko nije kriv cisto da se partneri ne ljute je njihovo susramlje.
made_in_sarajevo

#33932 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

relativno84 wrote: 18/12/2022 12:31
made_in_sarajevo wrote: 18/12/2022 07:56
Smece i ovi sto se prave pametni sa krmojedi, smece i bosnjaci, srbi i hrvati. Ovaj podvuce sviju sa krmojedi i da su svi genocidni i onda se cudis kad neko podvucr bosnjake.

Samo.Bosna i Hercrgovina, samo bosanci i hercegovci, a dalje se redajte za sebe. Cim ste vi i ostali poceli mi bosnjaci, mi srbi, mi hrvati taj dan se i raspala BIH pa vi se tjesite da nije tako
A to ona klasika ko nas zavadi. Koliko vidim tamo gdje ti mrski bosnjo cini vecinu alternativa postoji, sere se bosnji mnogo sta, i sto treba i sto nije do njega, ali ako nista na jednom prostoru imas opciju izbora koliko god ta opcija bila mala ili loseg kvaliteta, imamo je pa neka svako bira sta mu je cejf. Kod drugih ipak podrsku dobijaju iskljucivo politike koje negiraju sve zlocine, drzavu pa i prava jednog naroda. To nije moguce bez podrske vecine u tim sredinama.

To sto su neki sad u fazonu mir, mir, niko nije kriv cisto da se partneri ne ljute je njihovo susramlje.

Nema kod mene ko nas zavadi i mir mir uredu je. Za mene postoje cetnici, ustase, fasisti sda, hdz, snsd pa sutra i NIP ako krene u tom pravcu. Ja sam izmedju NS i SDP-a. Za mene je drzava i nacionalnost prvo kao svugdje u svijetu gdje su amerikanci, njemci pa tek onda ostalo, narodi sta vec. Meni nikad bosnjak, hrvat, srbin nece biti veci od bosanca. Sto ih moram nazvati tako ali inace muslimani, katolici, pravoslavci, jevreji. Isto tako nikad necu jednu drzavu i ljude ravnati prema pojedincima. Tako da nisu svi krmojedi zlocinci naprimjer. Znaju se imenom i prezimeno koji su i ko ih podrzava. Ko ih podrzava da umire u najgorim mukama ali nikad da umre.

Od sad suprugu zovem krmojed kad me naljuti, inace cu govoriti prasojed ono da joj tepam iz ljubavi 8-)

Jebote zamisli samo zivis u bosni i hercegovini i ako kazes da si bosanac onda si ostali, cuj ostali :lol:
Horke

#33933 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Horke »

elk wrote: 18/12/2022 10:31 A fakat koja bolesna opsesija sa krmcima :lol:
Kada ide izbor nove vlade republike sarajevo?
Nevjerovatno je to kako se osipaju na prasice, dok meze stelju i zaljevaju chivasom. A po islamu jedan od najvecih grijeha je konzumacija alkohola, i kaze poslanik je prokle onog ko konzumira, pravi, nosi, puni, pogleda alkohol. Ne sjecam se da je konzumaciju prasetine tako diskvalifikovao.
Ateista

#33934 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ateista »

made_in_sarajevo wrote: 18/12/2022 14:13
relativno84 wrote: 18/12/2022 12:31

Nema kod mene ko nas zavadi i mir mir uredu je. Za mene postoje cetnici, ustase, fasisti sda, hdz, snsd pa sutra i NIP ako krene u tom pravcu. Ja sam izmedju NS i SDP-a. Za mene je drzava i nacionalnost prvo kao svugdje u svijetu gdje su amerikanci, njemci pa tek onda ostalo, narodi sta vec. Meni nikad bosnjak, hrvat, srbin nece biti veci od bosanca. Sto ih moram nazvati tako ali inace muslimani, katolici, pravoslavci, jevreji. Isto tako nikad necu jednu drzavu i ljude ravnati prema pojedincima. Tako da nisu svi krmojedi zlocinci naprimjer. Znaju se imenom i prezimeno koji su i ko ih podrzava. Ko ih podrzava da umire u najgorim mukama ali nikad da umre.

Od sad suprugu zovem krmojed kad me naljuti, inace cu govoriti prasojed ono da joj tepam iz ljubavi 8-)

Jebote zamisli samo zivis u bosni i hercegovini i ako kazes da si bosanac onda si ostali, cuj ostali :lol:
:thumbup:
tutku

#33935 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

giannibelif wrote: 18/12/2022 09:21 Polako, partizani su preuzeli vlast. Sad još da vas kroz institucije izbacimo iz Sarajeva, a onda će doći ja red i fizičko iseljenje. Dosta ste uzimali dušu ovom gradu.
Nisam znao da su sljedbenici Mustafe Busuladžića partizani.
breuer

#33936 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by breuer »

tutku wrote: 19/12/2022 09:14
giannibelif wrote: 18/12/2022 09:21 Polako, partizani su preuzeli vlast. Sad još da vas kroz institucije izbacimo iz Sarajeva, a onda će doći ja red i fizičko iseljenje. Dosta ste uzimali dušu ovom gradu.
Nisam znao da su sljedbenici Mustafe Busuladžića partizani.
:lol:
thekupus

#33937 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by thekupus »

Šteta jučer na TVSA.

2 trolejbusa stižu do kraja godine, i 5 u januaru.

Danas su u trolejbuskom saobraćaju 22 do 24 vozila (od toga 12 novih, ostalih 6 je trenutno u provjerama, do kraja godine su na ulicama). Ljetos je bilo 14

Naša ambasada u Poljskoj je pomogla oko odblokiranja uvoza.

Pitali su ga za kvarove, kaže da je do vozača koji ne znaju koristiti elektroniku.
U GRAS-u su trenutno 3 inžinjera iz BKM-a koji su tu za sve oko trolejbusa.
Kaže da će i za tramvaje biti isto, trebaće mehaničarima i vozačima vremena da se naviknu.

Problem sa uvođenjem elektronske karte je određivanje cijena. Nisu odustali od nove kompanije, ide na nekoj od sljedećih sjednica.

Smatra da u GRAS-u još postoje opstrukcije sa nivoa nižeg menadžmenta, stranački zaposleni ljudi koji ništa ne rade, ali kao ne može on ništa tu nego mora uprava srediti. Kaže postoje radnici koji se ne raduju dolasku novih vozila i nove pruge.
U naredne 2 godine 200 ljudi ide u penziju! Kaže ne možemo dozvoliti da nova vozila i dalje budu prljava, da neko drugi sa strane mora tražiti od njega da govori GRAS-u da radi svoj posao, da ne pozdravljaju putnike kad ulaze u vozilo, i to će se morati promijeniti u 2023. godini.

Tender za trolu do Vogošće je u toku, u januaru bi trebao biti odabran ponuđač.

Lijeve isključne trake na GGM će u ovoj godini produžiti, gdje god je moguće. Čekaju saglasnost općina i zavoda za izgradnju.
Styling

#33938 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

thekupus wrote: 20/12/2022 11:11 Šteta jučer na TVSA.

2 trolejbusa stižu do kraja godine, i 5 u januaru.

Danas su u trolejbuskom saobraćaju 22 do 24 vozila (od toga 12 novih, ostalih 6 je trenutno u provjerama, do kraja godine su na ulicama). Ljetos je bilo 14

Naša ambasada u Poljskoj je pomogla oko odblokiranja uvoza.

Pitali su ga za kvarove, kaže da je do vozača koji ne znaju koristiti elektroniku.
U GRAS-u su trenutno 3 inžinjera iz BKM-a koji su tu za sve oko trolejbusa.
Kaže da će i za tramvaje biti isto, trebaće mehaničarima i vozačima vremena da se naviknu.

Problem sa uvođenjem elektronske karte je određivanje cijena. Nisu odustali od nove kompanije, ide na nekoj od sljedećih sjednica.

Smatra da u GRAS-u još postoje opstrukcije sa nivoa nižeg menadžmenta, stranački zaposleni ljudi koji ništa ne rade, ali kao ne može on ništa tu nego mora uprava srediti. Kaže postoje radnici koji se ne raduju dolasku novih vozila i nove pruge.
U naredne 2 godine 200 ljudi ide u penziju! Kaže ne možemo dozvoliti da nova vozila i dalje budu prljava, da neko drugi sa strane mora tražiti od njega da govori GRAS-u da radi svoj posao, da ne pozdravljaju putnike kad ulaze u vozilo, i to će se morati promijeniti u 2023. godini.

Tender za trolu do Vogošće je u toku, u januaru bi trebao biti odabran ponuđač.

Lijeve isključne trake na GGM će u ovoj godini produžiti, gdje god je moguće. Čekaju saglasnost općina i zavoda za izgradnju.
Steta odlican :thumbup:
made_in_sarajevo

#33939 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

dajte kapidzicu bilo sta da nacrta i nek naplati 10x vise. zao mi ga koliko kmeci po medijima i kako je sve zivo nelegano samo je njegovo legalno i samo on zna kako treba. nisi valjda toliko propao jebem mu mater
made_in_sarajevo

#33940 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Styling wrote: 15/12/2022 18:15
made_in_sarajevo wrote: 15/12/2022 14:44

puno razlicitih informacija se cuje. drzavni nivo budzet su odbijali jer je u zakonu pisalo da je plata sa drzavnog budzeta jednako naknada pa nisu porodilje imale pravo ni zasta. sad su to ukinulo skroz i nema vise toga, dok nisu ukinuli na drzavnom nivou dosta je cura sa drzavnog budzeta odbijeno za naknadu radi tog clana zakona. evo sad i ovo klix kaze svi ispod prosjecne plate razliku dobijaju, na N1 ide ko ima punu platu kao drzavni sto dobiju punu platu bez TO i prevoza (ako N1 na to misli) onda nema naknade. dakle kod mene zena dobije 600KM i cao. opet kazem neko se izgleda dobro zajebava sa ovim prenosenjem po portalima

Edit: https://www.klix.ba/clanak/221214083

Evo u 2 dana tri razlicita teksta, jos na klixu pisu zaposlena ima 600km.platu dobija razliku pa dole na kraju pise garantovano 546 ima. Ako se puna plata smatra sve ispod 1000 bez TO i prevoza i da ce radi toga odbijati, vala se debili jer su im puna usta da sve dobijaju. Ja se opet nadam da novinari zavrnu samo, da punom platom smatraju ove sto imaju preko 1000, a sve ispod da ce dobiti kolika god da je razlika.

Cekamo i mi rjesenje, predali prije mjesec dana pa cemo vidjeti
Naravno, sve će biti jasno kad stigne rješenje i kad lova legne.
ipak lazu i petljaju. doslo nam rješenje gdje se odbija naknada i dodatna pomoc za brigu djeteta, jer zena je zaposlena u granicnoj policiji koja isplacuje punu platu od velikih 700KM. kakvu onda treba platu da isplati da bi se pomoc dobila, sto debili skacu sami sebi usta gdje su sami rekli svi i to vise puta naglasili, nije bitno jesi li zaposlen ili nisi. pa promjene zakon gdje nije vise naknada, neko ima i ovaj dodatak pa ni to ne moze gdje bi te trebalo nesto zakaciti ili naknada ili dodatak. drzavni zakon je promjenio clan to jest obrisao gdje se plata sa drzavnog budzeta smatrala i svim naknadama. obrisan je prije naseg podnosenja zahtjeva u opstini.

debilizam klasicni gdje pricaju jedno, a rade skroz drugo, pa i ove tekstove sto su slali sto sam kacio linkove. samo zbrku prave i maltretiraju ljude da predaju papire i ganjaju papire za ovo da bi rekli ne moze. davno se moglo reci ko prima platu takvu i takvu u tom iznosu nece dobiti. da bi dobio moras od poslodavca dobiti tako i tako u tom iznosu. glupani pricaju svi ce dobiti bas svi, znaci svi i onda sutra ce ih zahiragic uhvatiti prozivati, a sami mu daju materijal da ih jebe svakodnevno.

dakle ovo nisu sve porodilje, nego samo one sto rade kod privatnika pa im firma nece isplatiti nista ili koje sjede kuci nezaposlene.
Hakiz

#33941 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Stani, je li to ne dobija svaka porodilja u KS 1.000 KM?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33942 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

made_in_sarajevo wrote: 21/12/2022 12:44
ipak lazu i petljaju. doslo nam rješenje gdje se odbija naknada i dodatna pomoc za brigu djeteta, jer zena je zaposlena u granicnoj policiji koja isplacuje punu platu od velikih 700KM. kakvu onda treba platu da isplati da bi se pomoc dobila, sto debili skacu sami sebi usta gdje su sami rekli svi i to vise puta naglasili, nije bitno jesi li zaposlen ili nisi. pa promjene zakon gdje nije vise naknada, neko ima i ovaj dodatak pa ni to ne moze gdje bi te trebalo nesto zakaciti ili naknada ili dodatak. drzavni zakon je promjenio clan to jest obrisao gdje se plata sa drzavnog budzeta smatrala i svim naknadama. obrisan je prije naseg podnosenja zahtjeva u opstini.

debilizam klasicni gdje pricaju jedno, a rade skroz drugo, pa i ove tekstove sto su slali sto sam kacio linkove. samo zbrku prave i maltretiraju ljude da predaju papire i ganjaju papire za ovo da bi rekli ne moze. davno se moglo reci ko prima platu takvu i takvu u tom iznosu nece dobiti. da bi dobio moras od poslodavca dobiti tako i tako u tom iznosu. glupani pricaju svi ce dobiti bas svi, znaci svi i onda sutra ce ih zahiragic uhvatiti prozivati, a sami mu daju materijal da ih jebe svakodnevno.

dakle ovo nisu sve porodilje, nego samo one sto rade kod privatnika pa im firma nece isplatiti nista ili koje sjede kuci nezaposlene.
Naknada plaće za vrijeme porođajnog
odsustva i rada sa polovinom punog
radnog vremena

Član 68.

(1) Za vrijeme korištenja porođajnog odsustva,
radnik ima pravo na naknadu plaće, u skladu sa
posebnim zakonom.
(2) Pored prava iz stava 1. ovog člana, radniku
se može isplatiti i razlika do pune plaće na teret
poslodavca.

(3) Za vrijeme rada sa polovinom punog radnog
vremena iz čl. 63. i 64. ovog zakona, radnik ima
za polovinu punog radnog vremena za koje ne
radi, pravo na naknadu plaće, u skladu sa
posebnim zakonom.
Zakon o radu je ovdje regulisao pitanje naknade porodilje koja je u radnom odnosu. nek Zahiragić krivi svog pajdu Fadila koji je usvojio ovakav ZOR.
made_in_sarajevo

#33943 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Sutra cu svakako kod advokata na savjetovanje. U rjesenju nigdje nije naveden taj zakon. Vrte zakone o socijalnoj zastiti i navode clan 150a gdje pise da mora dobiti. Zakon o radu nigdje nije naveden niti je objasnjeno sta znaci puna plata iako je ispod prosjeka fbih.

Od.prvog dana je ovo ali sam kontao nisu dobro predali ili se hvataju zakona na drzavnom nivou o platama gdje je bilo da je plata i naknada isto.

Dakle automatski.nije za sve nego samo ko nece marke primiti, samo se izlazi u korist firmama da ne moraju otkaze davati jer nece njima na teretu biti

Npr drzavni nivo nema zakon o radu ovako kao fbih, a zakon o platama kaze da plata nije naknada i da se naknade dobijaju po mjestu uplate doprinosa, u ovom slucaju kantona.
drug_profi

#33944 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ovdje je neki kušlus nastao jer je intencija zakonodavca bila da sve porodilje imaju barem jednu prosječnu platu mjesečnog prihoda neovisno da li i gdje rade.
Jasno je od početka da se isplaćuje razlika DO te cifre, a tamo gdje su primanja preko te cifre, nema ništa od kantona.

Očigledno da birokrate traže rupe u zakonu da nekome uskrate pravo koje bi trebao dobiti.
Odnosno tumače slovo, a ne duh zakona.

Ja bih volio da imaš snage da ovo tjeraš dalje. Samo tako se popravlja društvo i tjera na odgovornost.
Chmoljo

#33945 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 21/12/2022 23:13 Ovdje je neki kušlus nastao jer je intencija zakonodavca bila da sve porodilje imaju barem jednu prosječnu platu mjesečnog prihoda neovisno da li i gdje rade.
Jasno je od početka da se isplaćuje razlika DO te cifre, a tamo gdje su primanja preko te cifre, nema ništa od kantona.

Očigledno da birokrate traže rupe u zakonu da nekome uskrate pravo koje bi trebao dobiti.
Odnosno tumače slovo, a ne duh zakona.

Ja bih volio da imaš snage da ovo tjeraš dalje. Samo tako se popravlja društvo i tjera na odgovornost.
Slovo zakona se i treba postovati. Zato i postoje, a ne da se nagadja sta je ko mislio.

Sto nije intencija treba promijeniti. Bojim da je to sa advokatom mrka kapa i nek se drug balon pripremi i na to da ce advokat reci da nesto moze iako zna da ne moze.

Ne odgovaram ga, gluho bilo, samo bi bilo dobro da ima nekog 1. od povjerenja da ga nece lupiti po usima iduci u oarnicu koja je osudjena na propast,
2. advokata koji poznaje navedene propise i zup, jer ih ima koji nisu bas nacisto sa tim nekim stvarima

Al prvi korak svakako treba boti zalba na rjesenje. To nikako ne propustiti.
drug_profi

#33946 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 22/12/2022 00:07 Slovo zakona se i treba postovati. Zato i postoje, a ne da se nagadja sta je ko mislio.
Ja se slažem, ali to slovo mora izražavati potpuno duh zakona, odnosno namjeru radi kojeg je donesen.
Ali kad zakone pisu losi pravnici...

Tako i ja platih porez za naslijedjen stan, prvu nekretninu, kao borac i dugogodisnji stanar u zajednickom domacinstvu sa ujakom.
Jer slovo zakona kaze "promet", a po tumacenju ekonomista iz PU ja stan nisam kupio, pa to nije promet... :-), niti sam u drugom nasljednom redu ispunio neki samo njima poznat uslov....
A zakonodavac je htio borce osloboditi poreza na rjesavanje stambenog pitanja jer je to duh zakona. Pa ispada da smo ja i ujak, dok je bio ziv, mozda napravili fiktivni kupoprodajni ugovor, ne bih platio porez....
made_in_sarajevo

#33947 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Mladji je advokat koji je upoznat sa naknadama jer i njemu supruga prima naknadu koja od poslodavca prima punu platu samo.sto je u njenom slucaju to mininalna plata, a kod moje zene 100km veca od mininalne.

Odo se posavjetovati da vidim mozda ja ne razumijem bas najbolje npr clan 150a gdje kaze da moras dobiti dodatak za brigu djeteta, a oni taj clan prepisali tako i sljedeci dio po tom clanu me odbijaju. Zakon o radu za koji se kace nigdje nije naveden, ima samo clan upravnog ili nekog zakona ne mozes dobiti naknadu ako po drugim stvarima primas vec. Mi nista nemamo osim plate koja se opet nigdje ne spominje od prvog dana, nego bas sve porodilje imat ce naknadu kolika koga zapadne. Jos su nedavno mjenjali da nije samo naknada nego i dodatak ga brigu djeteta, pa.te sljeduje jedno ili drugo ili sve ako si nezaposlen.

Pored debila u opstinama, za ovo je krivo i ministarstvo. Vrlo se jednostavno ovo.moglo uraditi i detaljno napisati. Porodilje izgube 15-20 dana ganjajuci papire da bi im rekli ne moze ko vas jebe.
Hakiz

#33948 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

To je sve maslo SDA, ne može trojka takvo nešto napraviti.

Slagati? Nemoguće.
Chmoljo

#33949 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 22/12/2022 15:26 To je sve maslo SDA, ne može trojka takvo nešto napraviti.

Slagati? Nemoguće.
Hakize, lafe, puno pametuješ oko nečega o čemu pojma nemaš.

ako baš tjeraš mak na konac, najveći problem je nastao jer porezna uprava gleda kako da oglođe sve što može i što je federacija napravila dodatni haos sa svojim zakonom.

a porodilje će dobiti što ih sljeduje, pa tako i kolega forumaš.
Haris.ba

#33950 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Ko je nadlezan za cistu havu?

Hocemo par - nepar?
Locked