Težak izbor, sam si sve objasnio. Sve isto ovisi od trenutnog telefona, pretpostavljam da ti Samsunzi nisu ništa bolji od trenutnog pa ih ne bi ni razmatrao.bogata_sirotinja wrote: ↑08/12/2022 13:33 Uskoro obnavljam ugovor kod operatera pa se pitam šta uzeti...?
U opticaju su: Huawei Nova 9SE, Samsung A33 5G, Xiaomi Redmi note 10 Pro, Redmi 11 ili 11 Pro?
Iskreno, do sada sam koristio samo Samsung telefone kao svoje lične ali nešto me vuče da sada malo promjenim to.
Kod mene je sada A31 i gledam ovaj A33 pa mi se čini totalno glupo ga uzeti jer ne dobijam skoro ništa novo/bolje. Veliki plus A33 je što će dobiji 3-4 Android nadogradnje (ide do Android-a 15/16).
Zagrijan sam za Xiaomi Redmi Note 10 Pro ali to je tel. koji će uskoro biti star 2 godine i dobio je Android 12 te se ne zna da li je to poslednja nadogradnja. Opet RN 11 i 11 Pro su po recenzijama lošiji od 10 Pro.
I da, uživo sam vidio ovaj Huawei Nova 9 i odličan je ali nisam vidio 9SE.
Šta izabrati?
Redmi Note 10 Pro bih uzeo pod uvjetom da dođe povoljno i ako ćeš se igrati s custom romovima, sa crdroidom, lineagom, pixel experience-om umjesto MIUI-a telefon leti, a ima dužu podršku. Sa GCamom još i kamera bude vrh.
Redmi 11 ne bih nikako razmatrao.