Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
escobar__ wrote: ↑18/12/2022 16:13
Definitivno čovjek nekome gore komšije od srpskih ne bi mogao poželjeti.
To je toliko struhlo u toj mržnji da su i pokrajinu za koju kažu da je "neodvojivi deo i srce Srbije" počeli oslovljavat sa "takozvano Kosovo" - dakle vlastitu pokrajinu (kako je oni vide) četnički maloumnici oslovljavaju sa "takozvano", nema dalje.
Kolektivno ludilo i opasnost za sve zemlje ovog dijela Evrope.
Novi_Nick wrote: ↑21/12/2022 17:48
Interesantno, Srbija trazi od svih drzava u okruzenjuda da dobiju nesto sto oni ne daju drugim narodima u Srbiji. Zajednicu srpskih opstina su trazili u Hrvatskoj i izgubili. U BiH su dobili najvise i pola drzave kao entitet RS. Takve entitete Srbija sada trazi sada u Crnoj Gori i na Kosovu.
Mislim da je doslo vrijeme da svi narodi u Srbiji pocnu traziti svoje entitete ili zajednice opstina. Pa tako da u Srbiji budu: Zajednica Madzarskih opstina, Zajednica Bosnjackih opstina, Zajednica Albanskih opstina, Zajednica Crnogorskih opstina, Zajednica Hrvatskih opstina itd.
Znaci sve sto Srbija i Srbi traze u drugim susjednim drzavama trebaju isto tako da dadnu kod sebe u drzavi Srbiji.
Sta je ovo danas, sve strCnjak do struCnjaka se utrkuju ko ce vecu ksenofobicnu glupost napisati?
Novi_Nick wrote: ↑21/12/2022 17:48
Interesantno, Srbija trazi od svih drzava u okruzenjuda da dobiju nesto sto oni ne daju drugim narodima u Srbiji. Zajednicu srpskih opstina su trazili u Hrvatskoj i izgubili. U BiH su dobili najvise i pola drzave kao entitet RS. Takve entitete Srbija sada trazi sada u Crnoj Gori i na Kosovu.
Mislim da je doslo vrijeme da svi narodi u Srbiji pocnu traziti svoje entitete ili zajednice opstina. Pa tako da u Srbiji budu: Zajednica Madzarskih opstina, Zajednica Bosnjackih opstina, Zajednica Albanskih opstina, Zajednica Crnogorskih opstina, Zajednica Hrvatskih opstina itd.
Znaci sve sto Srbija i Srbi traze u drugim susjednim drzavama trebaju isto tako da dadnu kod sebe u drzavi Srbiji.
Sta je ovo danas, sve strCnjak do struCnjaka se utrkuju ko ce vecu ksenofobicnu glupost napisati?
Kada je insistiranje na reciprocitetu postalo "ksenofobična glupost"?
Point. wrote: ↑21/12/2022 19:52
Tačno sam znao da će Đeneral da stane u odbranu otadžbine
Ratko je preozbiljno shvatio omiljenu mu pesmu svud’ su straze djenerala draze, pa se seljacici sa Majevice ufurao da strazari i na svaki spomen velikosrpskih zocinaca iskoci iz busije.
escobar__ wrote: ↑18/12/2022 16:13
Definitivno čovjek nekome gore komšije od srpskih ne bi mogao poželjeti.
To je toliko struhlo u toj mržnji da su i pokrajinu za koju kažu da je "neodvojivi deo i srce Srbije" počeli oslovljavat sa "takozvano Kosovo" - dakle vlastitu pokrajinu (kako je oni vide) četnički maloumnici oslovljavaju sa "takozvano", nema dalje.
Kolektivno ludilo i opasnost za sve zemlje ovog dijela Evrope.
Jedino ludilo ovdje je tvoje...a i mrznja.
Niko ovdje ne mrzi casne Srbe, vec samo po-cetnike fasiste...
Blixen wrote: ↑22/12/2022 12:45
kao sto rekoh Siptari ce ih pojesti zive
Ma koga su oni "pojeli"?
Ne znam da su ijednu marisanu ili bar tenk uništili.Dobili državu lobiranjem i parama opranim od droge.Srbi bi ih zgnječili za 24 sata a albanci se ponašaju kao onaj miš Džeri kad je u crtanom filmu nosio zvono na koje pozvoni čim vidi Toma a buldog doleti i podere mačka.
Blixen wrote: ↑22/12/2022 12:45
kao sto rekoh Siptari ce ih pojesti zive
Ma koga su oni "pojeli"?
Ne znam da su ijednu marisanu ili bar tenk uništili.Dobili državu lobiranjem i parama opranim od droge.Srbi bi ih zgnječili za 24 sata a albanci se ponašaju kao onaj miš Džeri kad je u crtanom filmu nosio zvono na koje pozvoni čim vidi Toma a buldog doleti i podere mačka.
Otislo bi to onda predaleko.
I misljenja sam da se srbi ne kurce bez razloga.
Ne kurce se oni uopste. Nista konkretno nisu, niti ce, uraditi. Drugo su ovi na Kosovu, mislim na Vucica i ostatak ekipe izvan granica Kosova.
Ma samo folklor...ko i prije 30 godina.Taj dole narod,mislim na Srbe,ništa i ne radi nego valja ponekad zaradit novce koje ispod ruke šalju iz Beograda.
Otislo bi to onda predaleko.
I misljenja sam da se srbi ne kurce bez razloga.
Ne kurce se oni uopste. Nista konkretno nisu, niti ce, uraditi. Drugo su ovi na Kosovu, mislim na Vucica i ostatak ekipe izvan granica Kosova.
Izazivaju i provociraju. Dakle kurce se dok ne dobiju po njusci.
Kurti je rekao da daje rok do sutra da se barikade uklone ili da ce ukloniti barikade po cijenu zrtava.
Njemacki ambasador u Pristini Jorn Rode isto je rekao da barikade treba ukloniti.
Vucic i njegovi potrcci kazu da se nece ukloniti barikade dok se ne formira ZSO.
Vidjecemo. Mada i ja ne vjerujem da ce srbi imati muda da predju crtu.
Srbija sve ovo radi jer im se jasno kazalo sta znaci ZSO,a znaci adocijacija gradjana "bez ikakvih sudskih,policijskih i izvrsnih vlasti"u prevodu nema kosovske rs koja bi sputavala kosovo ..posto toga nece biti,ti srbi vise ne trebaju srbiji,nego ce ih huskat na pobune,sve dotle dok se postepeno ne isele sa kosova,a u medjuvremenu za pogrom srba srbija ce trazit kompenzacije u BIH I CG...
US-led KFOR tightens security at checkpoint in north of Kosovo
By Al Mayadeen English
18 Dec
According to local reports, hundreds of Serbs gathered near the defunct checkpoint in the Serbian border town of Raska, calling for the reunification of Kosovo with Serbia.
Local sources reported on Sunday that the Kosovo Force (KFOR) increased its presence and set up barricades at the Jarinje border crossing between Serbia and breakaway Kosovo due to a gathering of local Serbs from the Serbian side.
According to local reports, hundreds of Serbs gathered near the defunct checkpoint in the Serbian border town of Raska at around 13:00 local time (12:00 GMT).
They were seen waving flags of numerous right-wing Serbian groups and were reported to originate from Serbia, Montenegro, and Republika Srpska of Bosnia and Herzegovina.
The slogan of the gathering was "There will never be a border, Kosovo is Serbia."
Kosovo-online news outlet reported that KFOR boosted its security on Sunday night.
"We noticed over 15 HUMMER [HMMWV] vehicles and several KFOR trucks on rural bypass roads tonight," residents told the news portal.
The report adds that KFOR set up barbed wire fences and used SUVs to block the road from the Jarinje border crossing.
Other HMMWVs could be noticed further away, the report added.
Ako kosovski premijer Aljbin Kurti krene na barikade, to je put u pogrešnom pravcu koji vodi ka katastrofalnom scenariju, rekao je srpski ministar odbrane Miloš Vučević i dodao da Srbija u tom slučaju neće čekati izbegličke kolone na Jarinju i Brnjaku.