Moderator: anex
Konkretno,hvala.dekara wrote: ↑19/12/2022 19:01Ja sam je ugradio u sobu od 16m2 sensiru malezijsku 35 i sasvim pristojno radi stara 1 god.plin r32.U dnevnoj 24m2 uzeo sam sensiru 35d oznaka nova imam isjecaj da je jaca bucnija a i skuplje su za 250-300km.Moj osjecaj je da je ftxf35d vanjska veca i bolje ujednacenije radi mozda zbog toga sto je veci prostor.Sad kad bi ponovo uzeo umjesto malezijska 35za 16m2 uzeo bi ftxf25d europsku.Ovo su iskustva malezijske 14mjeseci i ove druge europske 5 mjeseci.Prosle godine sam na velikim minusima palio pec na pelet jer sam placao tonu 300km.Ove nisam nikako palio pec do sad sam zadovoljan sa potrosnjom klimama ali opet imam za rezervu ako treba da zagrijem radijatorimamist wrote: ↑19/12/2022 00:12 Iskustva sa Malezijskim sensirama posto slabo gdje ima starijih ulaznih modela?Onako djeluju posiromasno izvrnuo sam net i nema nekih iskustava od strane korisnika sto se tice grijanja i kapaciteta na minusima.Iste bi bile u manjim prostorijama od 10 m2, prvenstveno radi kulture rada i komfora,mada jedna bi isla u stubiste od cirka 25 m2 i tu mi je najveci uptinik iznad glave.
Nije nesto da sad gori je LT-eovi jedu malu djecu![]()
Ako dela na auto
ok tako sam i uradioemillio estevez wrote: ↑19/12/2022 22:03Ako dela na auto
Stavi na auto i odi spavati
Sutra rješavaj pod garancijom.
Sto ti je na daljinskom 26, a na klimi 23?
Vrv je zrak zrakmiki8 wrote: ↑17/12/2022 23:06Klasicna fasada, u pitanju je nova stambeno-poslovna zgrada. Ima par vecih staklenih sajbi. Ako te dobro razumijem ti preporucujes varijantu klime koja grije vodu i gura je u radijatore. Sta je fancoil?
Toplinska pumpa je Mini VRF/VRF?emillio estevez wrote: ↑15/12/2022 21:07 Da radim sve od 0,išao bi na 1 toplinsku pumpu +Podno grijanje.
VRV/VRF je sistem klime koja grije ili hladi zrak.

Nije nageta.. Provjeravao sam.. Vjerovatno tako izgleda na slici zbog ugla iz kojeg sam slikao.. Nedavno je servisirao i ocistio..
Ermin ZM wrote: ↑21/12/2022 22:04 Lose programiran defrost. Pocne se talozit jer ne otopi do kraja. Grijac u svakom slucaju ugradi u tacnu da se ne krene podizati led i osteti ventilator. Nece propast, mozes ga i na drugu klimu prebacit kad budes nekad mijenjao.
Hitna opcija za skidanje toga je da kratko nalozis il neko drugo grijanje upalis a klimu prebacis u mod hladjena. Vanjska ce se zagrijat i sve bi to trebalo skinut. Onda vrati na grijanje
Kod mene Mitsubishi LN35 danas bas svaka 2-3 sata isla u defrost. Sve kontam da ovaj učestali defrost handri uređaj..rovac13 wrote: ↑21/12/2022 22:07 Ledi svaka klima.
Logicno...dok unutarnja grije,vanjska tad hladi.....jos ako je vlazan zrak onda jos gore.
Ispravna klima ode u defrost i otopi sve to,ostane cist izmjenjivac,i onda opet ispocetka.Najbolje i najskuplje klime znaju ici u defrost svako 2-3 sata.Jeftinije idu i cesce.
Grijač ti neće riješiti led na izmjenjivaču, samo spriječava vodu nakon defrosta da smrzne u odvodu. Ali defrost mora riješiti sav taj led sa strane.laik1981 wrote: ↑21/12/2022 22:22 A moze li ovaj grijac
https://www.olx.ba/artikal/42468769/sam ... c-u-kablu/
Ili predlazete nesto drugo?