Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma inekako do 2002,03..onda je dosla najezda raznih izvodjaca/ica iz Srbije..a prije toga solidno su gostovali iz Hrvatske artisti..pop rock zanra..
Doduse bilo je nedeljom cini mi se ona emisija InTakt promovisali nasu narodnu muziku i izvodjace bilo na Bht .
Bila je emisija BHsound za rock i pop mlade grupe i izvodjace.
Bio FMJAM 1999 imali za hiphop cak svoj i forum tad kad je internet bio raritet.
Dosta jaka tecno i elektronska scena krajem 90tih i ranijih 2000tih barem u Sa.
Mi mladji smo svi voljeli isto tad breakdance..Iskreno ne znam da li vise se iko u Sarajevu pa i drzavi bavi breakdanceom.
Volio bih da sam u krivu.
U Pink Studiju u Bg-u su se mislim početkom devedesetih snimale antiratne pjesme, Milan Mladenović i ta ekipa. Promijenili su očito žanr, ne znam da li i pogled na svijet.
Nierika wrote: ↑14/12/2022 19:07
U Pink Studiju u Bg-u su se mislim početkom devedesetih snimale antiratne pjesme, Milan Mladenović i ta ekipa. Promijenili su očito žanr, ne znam da li i pogled na svijet.
Ukoliko su se tu snimale antiratne pjesme onda su pogled na svijet radikalno promijenili prije žanra.
Ukoliko su se tu snimale antiratne pjesme onda su pogled na svijet radikalno promijenili prije žanra.
Negdje od 6. minute Gile kod Kesica govori o tim vremenima, i spominje da su Slusaj 'vamo snimali kod Mitrovica u studiju.
Na Mitrovića sam mislila, nisam se mogla sjetiti imena. Funfact mi je da je isti čovjek u pitanju, očito se svašta promijenilo otad.
InTakt sa DJ Mickyjem - šta misliš odakle inspiracija.
2000 u Sarajevu raja se furala na film “Rane”, tad sam prvi put čuo za to.
A i sam Juka Prazina je tokom rata furao Kebu i “srce piše suzama, pesmu rastanka”.
Zato su Studentski Radio Zid bili ekstra, pa kafić “Marquee”… uf uf…
Bem ti "Rane", nagovori me tadasnji bubreg hajmo u kino Partizan da pogledamo taj film, parkiram se kod Robne, kad se film zavrsio nidje auto pauk ga likvidirao. Izgorih stoju i nesto za pauka i usrane Rane. Pjevao sam joj Duuule Savic cijelu noc.
Ako ih i ima mogu biti do 3 mj bez prijave boravka a sve preko 3 mj boravka motaju imati boravisnu i radnu dozvolu.
Isto kao i sa nama kada odemo u Pariz. Do 3 mj mozemo biti turisticki kod tetke ili u hotelu nebitno a sve preko tri mjeseca boravka moramo imati regulisan status kroz boravisnu i/ili radnu dozvolu
Ommadawn wrote: ↑14/12/2022 12:17
Pink scena se utemeljila još devedesetih u BiH.
Juzni Vetar punio Kosevo prije rata ko od sale, lafo svi se furali na klasiku i punk .
Jah eto, niko u autima parkiranim ispred nebodera Alipašinog, zgradama Hrasnog, Dobrinje, Grbavice, Nedžarića itd nije imao kasete Šabana Šaulića, Brene, Marinka Rokvića, Cece, Kebe…
detroit-mercy wrote: ↑21/12/2022 14:28
Juzni Vetar punio Kosevo prije rata ko od sale, lafo svi se furali na klasiku i punk .
Jah eto, niko u autima parkiranim ispred nebodera Alipašinog, zgradama Hrasnog, Dobrinje, Grbavice, Nedžarića itd nije imao kasete Šabana Šaulića, Brene, Marinka Rokvića, Cece, Kebe…
Inekako do 2002/03..
Procvat umjetnosti..artista i raznoraznih izvodjaca i grupa.
Barem su probali ljudi.
Sad s ovom distancom od 20tak godina kazem..da su oni kamilica..u odnosu na ovo dansnje trash autotune reggeton smece.
Ko se sjeca da se tad krajem 90tih i pocetkom 00tih najvise furao i slusao techno i elektronska muzika?
Futura 1, 2, Ilidza onaj prostor, onda oni partiji na Hipodromu u Butmiru, porusena Sarajka oni partyi...Vaso Miskin...
Mada treba biti posten i kazati..da turbo folk jenjava u odnosu na vrhunac tokom 2000tih...
Evo sukladno s temom, pocele opet u Krajini izbjeglice ovaj put iz Rusije.