ajde probamo ovako, da ovo nije pokazatelj nekog skorijeg ukr guranja orka ?
ono lomili su zube na bahmutu i slomili, sad je red da ih tisnu jos dalje
a i malo pozitiva vijesti da krene, da nam se i drug lajkuj vrati
Ja sam rekao vec da osim moral boosta ova posjeta mora imati dodatno znacenje.sumirprimus wrote: ↑20/12/2022 14:10ajde probamo ovako, da ovo nije pokazatelj nekog skorijeg ukr guranja orka ?
ono lomili su zube na bahmutu i slomili, sad je red da ih tisnu jos dalje![]()
a i malo pozitiva vijesti da krene, da nam se i drug lajkuj vrati![]()
znaci, adje da probamo think big. osim probijanja i mrbvljenja orka na istoku, melitopol?drug_profi wrote: ↑20/12/2022 14:13Ja sam rekao vec da osim moral boosta ova posjeta mora imati dodatno znacenje.sumirprimus wrote: ↑20/12/2022 14:10
ono lomili su zube na bahmutu i slomili, sad je red da ih tisnu jos dalje![]()
a i malo pozitiva vijesti da krene, da nam se i drug lajkuj vrati![]()
Bice sve osim onog sto je ocigledno i sto se ocekuje.sumirprimus wrote: ↑20/12/2022 14:14znaci, adje da probamo think big. osim probijanja i mrbvljenja orka na istoku, melitopol?drug_profi wrote: ↑20/12/2022 14:13
Ja sam rekao vec da osim moral boosta ova posjeta mora imati dodatno znacenje.
pojavila se i vijest o formiranju vojne administracije za novu kahovku?

Nema bolje stvari za Albance, Bosance i Crnogorce nego sto su ove slike.agent_zero wrote: ↑20/12/2022 14:28 I nijednog trenutka ne smijemo zaboraviti ili smetnuti s uma da se u Ukrajini brani i Bosna i Hercegovina!
Jer rusočetnički neprijatelji su svuda oko nas:
![]()
smrzlo u kontru u njemackojdrug_profi wrote: ↑20/12/2022 14:25Bice sve osim onog sto je ocigledno i sto se ocekuje.sumirprimus wrote: ↑20/12/2022 14:14
znaci, adje da probamo think big. osim probijanja i mrbvljenja orka na istoku, melitopol?
pojavila se i vijest o formiranju vojne administracije za novu kahovku?
Samo nece ici na nacin kao na sjeveru. Ne moze sad to vise. Sad treba velika vatrena moc i precizni razorni udari po uporisnim tackama, tacno na vrijeme kad treba. Da li himars i exaclibur mogu isporuciti trazeno u dovoljnoj mjeri i broju, to ne znam, ali sam siguran da bi se pod preciznom vatrom ruska odbrana raspala kao mjehur sapunice.
Drugi problem su mine i prepreke, ali oklop, ako je oslobođen od neposredne pretnje prethodnom preciznom vatrom, moze deminirati i ukloniti zapreke da se izvrsi proboj. Također, ne treba zanemariti mogućnosti vazdušnih ili pomorskih desanta.
Svakako znamo scenario. Himarisanje konstantno dnevno-nocno, zatim HARMs...i tu pocinje...
Međutim, nema još smrzavanja zemlje na vidiku. Nista prije januara.
meni kazu jos kakav sam ja otpadnik ufuro se da sam ukrajinacdrug_profi wrote: ↑20/12/2022 14:33Nema bolje stvari za Albance, Bosance i Crnogorce nego sto su ove slike.agent_zero wrote: ↑20/12/2022 14:28 I nijednog trenutka ne smijemo zaboraviti ili smetnuti s uma da se u Ukrajini brani i Bosna i Hercegovina!
![]()
Ja sam msilio da Bošnjaci imaju najgluplju politiku, ali Srbi su je prekucali.

Hame_ wrote: ↑18/12/2022 20:31 Ukraine update
Mark Sumner Dnevni Kos Staff
Subota 17. decembar 2022 · 17:57
Nije često da Ukraine Update provede mnogo vremena referencirajući članke ili intervjue u glavnim američkim publikacijama ili online izvorima. To nije zato što u ovom ratu nije bilo sjajnih izvještaja. Ljudi koji su zapravo tamo, na terenu i rade ono što su ratni dopisnici uradili, vraćajući se u Bitku kod Megida — stavljajući se u opasnost kako bi svima drugima vratili suštinu sukoba — općenito su fantastični.
Problem većine ratnih izvještavanja u SAD-u je suptilniji. To je kadriranje. To je pretvaranje nepristrasnosti koje se povlači od osuđivanja postupaka, ma koliko podlih, i drži se podalje od presude, ma koliko zasluženo. Mislim da sa sigurnošću mogu govoriti u ime svakoga ko je pratio na Daily Kos ovu ilegalnu, ničim izazvanu invaziju, kada kažem da nismo nepristrasni. Ne samo da vjerujemo da Ukrajina pobjeđuje i da će pobijediti u ovom sukobu, mi želimo da oni pobijede. Vjerujemo da Vladimir Putin nije samo pogriješio u invaziji Ukrajine, već da su njegovi postupci bili zlonamjerni, sebični, okrutni i, u nedostatku boljeg izraza, zli.
drug_profi wrote: ↑20/12/2022 14:33Nema bolje stvari za Albance, Bosance i Crnogorce nego sto su ove slike.agent_zero wrote: ↑20/12/2022 14:28 I nijednog trenutka ne smijemo zaboraviti ili smetnuti s uma da se u Ukrajini brani i Bosna i Hercegovina!
![]()
Ja sam msilio da Bošnjaci imaju najgluplju politiku, ali Srbi su je prekucali.
Davno si ti prekuco ukraincesumirprimus wrote: ↑20/12/2022 14:43meni kazu jos kakav sam ja otpadnik ufuro se da sam ukrajinacdrug_profi wrote: ↑20/12/2022 14:33
Nema bolje stvari za Albance, Bosance i Crnogorce nego sto su ove slike.
Ja sam msilio da Bošnjaci imaju najgluplju politiku, ali Srbi su je prekucali.![]()
![]()