Messi...Leo Messi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#76 Re: Messi...Leo Messi
Messi se vraca kuci. 
- n+1
#78 Re: Messi...Leo Messi
Imaš na Klixu 13 članaka o tome.jeza u ledja wrote: ↑19/12/2022 19:34 Mozel ko objasniti ovo s crnom...kako bi je vec nazvao...jaknicom?U cemu je fora?
Mislim, ne kontam sto se tolika buka dize oko toga, ali i meni look ovakav je bezveze.
Ako mu vec nesto daju, zar nisu mogli one tradicionalne bijele nosnje kakve tamo nose muskarci?
Ali sta ja znam, ako njemu ne smeta, ko smo mi da sudimo. Siguran sam da je htio da je mogao skinuti.
-
Adnan55
- jeza u ledja
#80 Re: Messi...Leo Messi
Sta je to?n+1 wrote: ↑19/12/2022 22:19Imaš na Klixu 13 članaka o tome.jeza u ledja wrote: ↑19/12/2022 19:34 Mozel ko objasniti ovo s crnom...kako bi je vec nazvao...jaknicom?U cemu je fora?
Mislim, ne kontam sto se tolika buka dize oko toga, ali i meni look ovakav je bezveze.
Ako mu vec nesto daju, zar nisu mogli one tradicionalne bijele nosnje kakve tamo nose muskarci?
Ali sta ja znam, ako njemu ne smeta, ko smo mi da sudimo. Siguran sam da je htio da je mogao skinuti.
- k3ngur
#81 Re: Messi...Leo Messi
Pele
pa Maradona
pa onda ova djecurlija
pa Maradona
pa onda ova djecurlija
-
Moenx
#82 Re: Messi...Leo Messi
Da li je ova manijakalna potreba da se definira da ne kaze zastiti lik i dijelo najboljeg u nas i u svijetu a to je Messi tolika da bi se u slucaju da je jucer pobijedila Francuska trcalo po terenu i dalo taj jebeni trofej u ruke nasem glavnom liku
I da li ta potreba raste sa sveopstim tendencijama i kretanjima da se world cup otme od elite bila ona ona bogataska ili pak juznoamericka pa i balkanska beneluksanska itd i dodijeli i drugima u formi novih pravila i novog broja ucesnika sada govorimo o 48
Tako fudbal postaje sport u kojem je sve moguce
Takodjer fudbal je danas vise stvar nasilja nego bilo cega
Faul je sastavni dio fudb taktike i u tom i takvom slucaju o cemu mi pricamo
Dakle na slj WC imacemo 48 wkipa
Kako zabraniti jednoj Indiji da savlada jednu Argentinu ili lupam Italiju i tako nas uvede u metez da ne znamo koga odabrati heroja jer ono sto na fudb terenu vidimo sve vise jeste nasilje i udarci
Pa bolje da potuku jelte
Doduse ovaj var mogao bi zaustaviti igru i dati priliku da se zvijezde velikani nekako cementiraju
Ko je skolovan i pravi znalac njemu je var kao djevija ogra a u t om
Smislu bi imali manje neizvjesnosti
Da li imamo nade u bolje sutra
Mozda ako se sve kazaljke poklope
I da li ta potreba raste sa sveopstim tendencijama i kretanjima da se world cup otme od elite bila ona ona bogataska ili pak juznoamericka pa i balkanska beneluksanska itd i dodijeli i drugima u formi novih pravila i novog broja ucesnika sada govorimo o 48
Tako fudbal postaje sport u kojem je sve moguce
Takodjer fudbal je danas vise stvar nasilja nego bilo cega
Faul je sastavni dio fudb taktike i u tom i takvom slucaju o cemu mi pricamo
Dakle na slj WC imacemo 48 wkipa
Kako zabraniti jednoj Indiji da savlada jednu Argentinu ili lupam Italiju i tako nas uvede u metez da ne znamo koga odabrati heroja jer ono sto na fudb terenu vidimo sve vise jeste nasilje i udarci
Pa bolje da potuku jelte
Doduse ovaj var mogao bi zaustaviti igru i dati priliku da se zvijezde velikani nekako cementiraju
Ko je skolovan i pravi znalac njemu je var kao djevija ogra a u t om
Smislu bi imali manje neizvjesnosti
Da li imamo nade u bolje sutra
Mozda ako se sve kazaljke poklope
-
Osmi Socrates
#83 Re: Messi...Leo Messi
Faul je oduvijek bio sastavni dio fudbalske taktike. Prije je bilo još gore. Prije si mogao kosti lomiti bez većih posljedica.
U vremenu prije nego što su uvedene zamjene nerijetko su timovi završavali utakmice sa 10, 9, 8 igrača zbog povreda.
Pele je u Engleskoj na SP masakriran.
U vremenu prije nego što su uvedene zamjene nerijetko su timovi završavali utakmice sa 10, 9, 8 igrača zbog povreda.
-
Moenx
#84 Re: Messi...Leo Messi
Pa dobro sve i da jeste tako samo treba izmjeniti da fudbal postaje nasilan nego da je uvijek bio takavOsmi Socrates wrote: ↑20/12/2022 04:55 Faul je oduvijek bio sastavni dio fudbalske taktike. Prije je bilo još gore. Prije si mogao kosti lomiti bez većih posljedica.
-
Piaty
#85 Re: Messi...Leo Messi
Ne znam što postavljaš te slike. Nisam ja govorio o reprezentacijama i trofejima reprezentacija koje nosaju igrači već o samim igračima i individualnoj kvaliteti.
To što su kriminalci iz FIFE dozvolili i pomogli da ti mesari iz Argentine osvoje titulu je sramota za FIFu i sav civiliziran svijet
- Ateista
#87 Re: Messi...Leo Messi
Piaty wrote: ↑20/12/2022 10:01Ne znam što postavljaš te slike. Nisam ja govorio o reprezentacijama i trofejima reprezentacija koje nosaju igrači već o samim igračima i individualnoj kvaliteti.
To što su kriminalci iz FIFE dozvolili i pomogli da ti mesari iz Argentine osvoje titulu je sramota za FIFu i sav civiliziran svijet
- Dope_Man
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#89 Re: Messi...Leo Messi
Eno sestra mu priprema post na IG zbog Klix foruma
@Piaty napusti temu, tražit ćemo da se otvori PDF sa bajkama za tebe
-
Piaty
#90 Re: Messi...Leo Messi
Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.
Uzmite primjer Njemačke koja je mogla pustiti svojim protivnicima golove i da tako Španiju ostavi bez prolaska. Ali to Njemačka nije uradila jer su civilizacija. Argentina igra po principu "cilj opravdava sredstvo" i još im FIFA pomaže u tome.
Messi nije zaslužio titulu već Mbape. Nepotrebno je išta više govoriti o tome već pogledati statistiku.
Uglavnom, kako rekoh, ovdje vjerovatno ima više balkanštine nego Europe i tako nećemo dogurati ni dokle.
Uzmite primjer Njemačke koja je mogla pustiti svojim protivnicima golove i da tako Španiju ostavi bez prolaska. Ali to Njemačka nije uradila jer su civilizacija. Argentina igra po principu "cilj opravdava sredstvo" i još im FIFA pomaže u tome.
Messi nije zaslužio titulu već Mbape. Nepotrebno je išta više govoriti o tome već pogledati statistiku.
Uglavnom, kako rekoh, ovdje vjerovatno ima više balkanštine nego Europe i tako nećemo dogurati ni dokle.
- Ateista
#91 Re: Messi...Leo Messi
Zavisi koja slika, na jednoj je poprilicno jasno da su tribine poluprazne, na nekim dijelovima se vide navijaci ali veci dio ke prazan. Moguce da su tu bili navijaci francuske pa da su otisli prije ceremonije.
- Ateista
#92 Re: Messi...Leo Messi
Sta je to argentina strasno uradila? Prgavi i borbeni jesu, juznoamerikanci su.Piaty wrote: ↑20/12/2022 10:46 Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.
Argentina je i vise nego zasluzila titulu jer su izuzev prve bili veoma dominantni cijelo prvenstvo i najvise motivisani, i finale su bili puno bolji i samo sreca uz pomoc sudija je francuze dovela do produzetala i penala.
Mbape je dobro igrao zavrsnicu ali ostatak utakmice ga nije bilo, to sto je dso tri gola su dva iz penala, jednog poklonjenog. Messi odigrao cijelu utakmicu dobro, ne treba gledati samo golove, ali to i nije bitno jer titulu dobija tim a ne pojedinac.
- vaučer
#93 Re: Messi...Leo Messi
Da, na ovoj jednoj je sve prazno iza njih dok ga nose.
Izgleda tužno u usporedbi s onoj na Asteca stadionu s Maradonom pa me znaima kontekst i kad je ovo slikano nakon kraja utakmice.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#94 Re: Messi...Leo Messi
Mbappe nije zaslužio titulu, Francuzi jesu, ali Argentinci više. nije svjetsko prvenstvo individualna nagrada, nego timska, gdje su Argentinci dokazali kako jak kolektiv imaju.Piaty wrote: ↑20/12/2022 10:46 Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.
Bezveze spinuješ priču da im FIFA pomaže. Švabe su ispale jer im je bitnije bilo pokazati pedersku zastavu i za to se boriti, nego fudbal. Isto kao i Danci.
-
LSD
#95 Re: Messi...Leo Messi
Piaty wrote: ↑20/12/2022 10:46 Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.
https://www.index.hr/sport/clanak/najgo ... 81828.aspx
Civilizacija zbog koje su morali mijenjati pravila
-
Sid the sloth
#96 Re: Messi...Leo Messi
Jel Piaty onaj Zoooka na steroidima?
- kakotakonikako
#97 Re: Messi...Leo Messi
Ovo:Piaty wrote: ↑20/12/2022 10:01Ne znam što postavljaš te slike. Nisam ja govorio o reprezentacijama i trofejima reprezentacija koje nosaju igrači već o samim igračima i individualnoj kvaliteti.
- Ateista
#98 Re: Messi...Leo Messi
Sad ce reci da su zlatne lopte poklonjene...kakotakonikako wrote: ↑20/12/2022 12:36Ovo:Piaty wrote: ↑20/12/2022 10:01
Ne znam što postavljaš te slike. Nisam ja govorio o reprezentacijama i trofejima reprezentacija koje nosaju igrači već o samim igračima i individualnoj kvaliteti.
![]()
![]()
- Ateista
#99 Re: Messi...Leo Messi
Vjerovatno strana gdje su bili francuski navijaci, trebali su i na to obratiti paznju kod fotografisanja.
- luckylaka
#100 Re: Messi...Leo Messi
Ko kaze da Ronaldo nije igracina taj nije normalan,ko podcjenjuje Maradonu isto nije normalan Ali jedan je Messi...unikat,za koplje iznad ostalih

Epska