Messi...Leo Messi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#76 Re: Messi...Leo Messi

Post by jeza u ledja »

Messi se vraca kuci. :D
Adnan55

#77 Re: Messi...Leo Messi

Post by Adnan55 »

ImageEpska🐐
n+1

#78 Re: Messi...Leo Messi

Post by n+1 »

jeza u ledja wrote: 19/12/2022 19:34 Mozel ko objasniti ovo s crnom...kako bi je vec nazvao...jaknicom? :-) U cemu je fora?

Mislim, ne kontam sto se tolika buka dize oko toga, ali i meni look ovakav je bezveze.
Ako mu vec nesto daju, zar nisu mogli one tradicionalne bijele nosnje kakve tamo nose muskarci?
Ali sta ja znam, ako njemu ne smeta, ko smo mi da sudimo. Siguran sam da je htio da je mogao skinuti.
Imaš na Klixu 13 članaka o tome.
Adnan55

#79 Re: Messi...Leo Messi

Post by Adnan55 »

Piaty wrote: 19/12/2022 16:21 Mi, koji malo bolje kužimo fudbal, znamo da je Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svijeta.

Ronaldo nadmašuje Messija u 5 od ukupno 7 temeljnih individualnih aspekata.
Image :lol:
jeza u ledja

#80 Re: Messi...Leo Messi

Post by jeza u ledja »

n+1 wrote: 19/12/2022 22:19
jeza u ledja wrote: 19/12/2022 19:34 Mozel ko objasniti ovo s crnom...kako bi je vec nazvao...jaknicom? :-) U cemu je fora?

Mislim, ne kontam sto se tolika buka dize oko toga, ali i meni look ovakav je bezveze.
Ako mu vec nesto daju, zar nisu mogli one tradicionalne bijele nosnje kakve tamo nose muskarci?
Ali sta ja znam, ako njemu ne smeta, ko smo mi da sudimo. Siguran sam da je htio da je mogao skinuti.
Imaš na Klixu 13 članaka o tome.
Sta je to?
k3ngur

#81 Re: Messi...Leo Messi

Post by k3ngur »

Pele
pa Maradona
pa onda ova djecurlija
Moenx

#82 Re: Messi...Leo Messi

Post by Moenx »

Da li je ova manijakalna potreba da se definira da ne kaze zastiti lik i dijelo najboljeg u nas i u svijetu a to je Messi tolika da bi se u slucaju da je jucer pobijedila Francuska trcalo po terenu i dalo taj jebeni trofej u ruke nasem glavnom liku
I da li ta potreba raste sa sveopstim tendencijama i kretanjima da se world cup otme od elite bila ona ona bogataska ili pak juznoamericka pa i balkanska beneluksanska itd i dodijeli i drugima u formi novih pravila i novog broja ucesnika sada govorimo o 48
Tako fudbal postaje sport u kojem je sve moguce
Takodjer fudbal je danas vise stvar nasilja nego bilo cega
Faul je sastavni dio fudb taktike i u tom i takvom slucaju o cemu mi pricamo
Dakle na slj WC imacemo 48 wkipa
Kako zabraniti jednoj Indiji da savlada jednu Argentinu ili lupam Italiju i tako nas uvede u metez da ne znamo koga odabrati heroja jer ono sto na fudb terenu vidimo sve vise jeste nasilje i udarci
Pa bolje da potuku jelte
Doduse ovaj var mogao bi zaustaviti igru i dati priliku da se zvijezde velikani nekako cementiraju
Ko je skolovan i pravi znalac njemu je var kao djevija ogra a u t om
Smislu bi imali manje neizvjesnosti
Da li imamo nade u bolje sutra
Mozda ako se sve kazaljke poklope
Osmi Socrates

#83 Re: Messi...Leo Messi

Post by Osmi Socrates »

Faul je oduvijek bio sastavni dio fudbalske taktike. Prije je bilo još gore. Prije si mogao kosti lomiti bez većih posljedica.

U vremenu prije nego što su uvedene zamjene nerijetko su timovi završavali utakmice sa 10, 9, 8 igrača zbog povreda.

Pele je u Engleskoj na SP masakriran.
Moenx

#84 Re: Messi...Leo Messi

Post by Moenx »

Osmi Socrates wrote: 20/12/2022 04:55 Faul je oduvijek bio sastavni dio fudbalske taktike. Prije je bilo još gore. Prije si mogao kosti lomiti bez većih posljedica.

U vremenu prije nego što su uvedene zamjene nerijetko su timovi završavali utakmice sa 10, 9, 8 igrača zbog povreda.

Pele je u Engleskoj na SP masakriran.
Pa dobro sve i da jeste tako samo treba izmjeniti da fudbal postaje nasilan nego da je uvijek bio takav
Piaty

#85 Re: Messi...Leo Messi

Post by Piaty »

Adnan55 wrote: 19/12/2022 23:34
Piaty wrote: 19/12/2022 16:21 Mi, koji malo bolje kužimo fudbal, znamo da je Cristiano Ronaldo najbolji fudbaler svijeta.

Ronaldo nadmašuje Messija u 5 od ukupno 7 temeljnih individualnih aspekata.
Ne znam što postavljaš te slike. Nisam ja govorio o reprezentacijama i trofejima reprezentacija koje nosaju igrači već o samim igračima i individualnoj kvaliteti.

To što su kriminalci iz FIFE dozvolili i pomogli da ti mesari iz Argentine osvoje titulu je sramota za FIFu i sav civiliziran svijet
bude

#86 Re: Messi...Leo Messi

Post by bude »

individualni kvalitet :lol: :lol:

Image
Ateista

#87 Re: Messi...Leo Messi

Post by Ateista »

Piaty wrote: 20/12/2022 10:01

Ne znam što postavljaš te slike. Nisam ja govorio o reprezentacijama i trofejima reprezentacija koje nosaju igrači već o samim igračima i individualnoj kvaliteti.

To što su kriminalci iz FIFE dozvolili i pomogli da ti mesari iz Argentine osvoje titulu je sramota za FIFu i sav civiliziran svijet
:lol:
Dope_Man

#88 Re: Messi...Leo Messi

Post by Dope_Man »

vaučer wrote: 19/12/2022 16:37 Zašto je prazan stadion na ovoj drugoj slici s Messijem? Kao da je prva uslikana 15 minuta nakon zadnjeg zvižduka a druga tri sata nakon. Ili se stvarno ispraznio odmah stadion sinoć?
Nije prazan vec je jak bokeh ili ti ga "zamucena" pozadina pa ne vidis nista.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#89 Re: Messi...Leo Messi

Post by liaar »

Romanista 101% wrote: 18/12/2022 22:17 Jel moze jedna tema za Kristijana :-D naljuti ce se.
Eno sestra mu priprema post na IG zbog Klix foruma :D

@Piaty napusti temu, tražit ćemo da se otvori PDF sa bajkama za tebe
Piaty

#90 Re: Messi...Leo Messi

Post by Piaty »

Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.
Uzmite primjer Njemačke koja je mogla pustiti svojim protivnicima golove i da tako Španiju ostavi bez prolaska. Ali to Njemačka nije uradila jer su civilizacija. Argentina igra po principu "cilj opravdava sredstvo" i još im FIFA pomaže u tome.

Messi nije zaslužio titulu već Mbape. Nepotrebno je išta više govoriti o tome već pogledati statistiku.

Uglavnom, kako rekoh, ovdje vjerovatno ima više balkanštine nego Europe i tako nećemo dogurati ni dokle.
Ateista

#91 Re: Messi...Leo Messi

Post by Ateista »

Dope_Man wrote: 20/12/2022 10:18
vaučer wrote: 19/12/2022 16:37 Zašto je prazan stadion na ovoj drugoj slici s Messijem? Kao da je prva uslikana 15 minuta nakon zadnjeg zvižduka a druga tri sata nakon. Ili se stvarno ispraznio odmah stadion sinoć?
Zavisi koja slika, na jednoj je poprilicno jasno da su tribine poluprazne, na nekim dijelovima se vide navijaci ali veci dio ke prazan. Moguce da su tu bili navijaci francuske pa da su otisli prije ceremonije.
Ateista

#92 Re: Messi...Leo Messi

Post by Ateista »

Piaty wrote: 20/12/2022 10:46 Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.
Uzmite primjer Njemačke koja je mogla pustiti svojim protivnicima golove i da tako Španiju ostavi bez prolaska. Ali to Njemačka nije uradila jer su civilizacija. Argentina igra po principu "cilj opravdava sredstvo" i još im FIFA pomaže u tome.

Messi nije zaslužio titulu već Mbape. Nepotrebno je išta više govoriti o tome već pogledati statistiku.

Uglavnom, kako rekoh, ovdje vjerovatno ima više balkanštine nego Europe i tako nećemo dogurati ni dokle.
Sta je to argentina strasno uradila? Prgavi i borbeni jesu, juznoamerikanci su.
Argentina je i vise nego zasluzila titulu jer su izuzev prve bili veoma dominantni cijelo prvenstvo i najvise motivisani, i finale su bili puno bolji i samo sreca uz pomoc sudija je francuze dovela do produzetala i penala.
Mbape je dobro igrao zavrsnicu ali ostatak utakmice ga nije bilo, to sto je dso tri gola su dva iz penala, jednog poklonjenog. Messi odigrao cijelu utakmicu dobro, ne treba gledati samo golove, ali to i nije bitno jer titulu dobija tim a ne pojedinac.
vaučer

#93 Re: Messi...Leo Messi

Post by vaučer »

Ateista wrote: 20/12/2022 11:26
Dope_Man wrote: 20/12/2022 10:18

Zavisi koja slika, na jednoj je poprilicno jasno da su tribine poluprazne, na nekim dijelovima se vide navijaci ali veci dio ke prazan. Moguce da su tu bili navijaci francuske pa da su otisli prije ceremonije.
Da, na ovoj jednoj je sve prazno iza njih dok ga nose.
Izgleda tužno u usporedbi s onoj na Asteca stadionu s Maradonom pa me znaima kontekst i kad je ovo slikano nakon kraja utakmice.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#94 Re: Messi...Leo Messi

Post by liaar »

Piaty wrote: 20/12/2022 10:46 Očekivao sam objektivniji pristup temi, a ne navijanje. Mi, pravi europejci, smo se zgrožavali ponašanjem argentinskog tima cijelo prvenstvo pa i ako je neko simpatisao tu ekipu prije prvenstva kasnije mu je ta ekipa mogla da izazove samo gađenje.

Mbappe nije zaslužio titulu, Francuzi jesu, ali Argentinci više. nije svjetsko prvenstvo individualna nagrada, nego timska, gdje su Argentinci dokazali kako jak kolektiv imaju.

Bezveze spinuješ priču da im FIFA pomaže. Švabe su ispale jer im je bitnije bilo pokazati pedersku zastavu i za to se boriti, nego fudbal. Isto kao i Danci.
LSD

#95 Re: Messi...Leo Messi

Post by LSD »

:lol: :lol:

https://www.index.hr/sport/clanak/najgo ... 81828.aspx

Civilizacija zbog koje su morali mijenjati pravila :gunjastajl:
Sid the sloth

#96 Re: Messi...Leo Messi

Post by Sid the sloth »

Jel Piaty onaj Zoooka na steroidima?
kakotakonikako

#97 Re: Messi...Leo Messi

Post by kakotakonikako »

Ovo:
Image :thumbup:
Ateista

#98 Re: Messi...Leo Messi

Post by Ateista »

kakotakonikako wrote: 20/12/2022 12:36

Ovo:
Image :thumbup:
Sad ce reci da su zlatne lopte poklonjene... :-)
Ateista

#99 Re: Messi...Leo Messi

Post by Ateista »

vaučer wrote: 20/12/2022 11:48
Ateista wrote: 20/12/2022 11:26

Da, na ovoj jednoj je sve prazno iza njih dok ga nose.
Izgleda tužno u usporedbi s onoj na Asteca stadionu s Maradonom pa me znaima kontekst i kad je ovo slikano nakon kraja utakmice.
Vjerovatno strana gdje su bili francuski navijaci, trebali su i na to obratiti paznju kod fotografisanja.
luckylaka

#100 Re: Messi...Leo Messi

Post by luckylaka »

Ko kaze da Ronaldo nije igracina taj nije normalan,ko podcjenjuje Maradonu isto nije normalan Ali jedan je Messi...unikat,za koplje iznad ostalih
Post Reply