Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

hopi

#41926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

pih
ja imam šporcka kola - odrezane opruge, široke felugme i gume pa ne moram seći krivinu
šta je adet? fakat ne znam
zdruzdjo

#41927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Moj bivsi komsija je pur pjenom u auspuh. rjesavo sa parkiracima na drzmanski nacin pred zgradom. Nabije pipu duboko u auspuh i kompletnu ispuse. Gradjevinac i vazda imao toga.
Em budala, em mu ruka ko lopata, em 120 kg zive vage... tako da se nije bojao ni pomlatiti. A i legalnu utoku je nosao.
Samo me nazove ujutro i kaze "dedera na prozor da se smijemo".
Vidis lolu vergla a nista. I onda ide hauba, otvaranje.....jebavanje. bihamk slepanje......
Cesto je znao parkirati ispred zgrade i zagraditi tako bilmeze koji "ma samo 5 minuta da...."
Stoji na prozoru i gleda kako svira, i pravi se blesav.
Pa onda nakon sviranja 20-ak minuta cim vidi da ovaj zove nekoga, i nervozanja, mrtav hladan izadje i bez pricanja i skloni auto.
PM72

#41928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

:thumbup:
zdruzdjo wrote: 16/12/2022 20:32 Moj bivsi komsija je pur pjenom u auspuh. rjesavo sa parkiracima na drzmanski nacin pred zgradom. Nabije pipu duboko u auspuh i kompletnu ispuse. Gradjevinac i vazda imao toga.
Em budala, em mu ruka ko lopata, em 120 kg zive vage... tako da se nije bojao ni pomlatiti. A i legalnu utoku je nosao.
Vidis lolu vergla a nista. I onda ide hauba, otvaranje.....jebavanje. bihamk slepanje......
Cesto je znao parkirati ispred zgrade i zagraditi tako bilmeze koji "ma samo 5 minuta da...."
Pa onda nakon sviranja 20-ak minuta cim vidi da ovaj zove nekoga, i nervozanja, mrtav hladan izadje i bez pricanja i skloni auto.
Moj bivši komšo je također bio maconja a nije se bojao pobiti...helem,papak pred zgradom parkirao auto "na 5 minuta" a ostao par sati i naravno iza njega se parkira auto.Kad je ovaj došao,svira,psuje...nailazi gore pomenuti komšija a ovaj će mu
-nema smisla da me zagradiš...pomakni auto.
- neću namjerno- reče komšo i ode do granapa.Ovaj čupa kosu i zovnu policiju.
Došla patrola i ovaj pokazuje prstom na komšiju koji dolazi iz granapa,nogu za nogom.
-hoćeš li ti sklonit auto,evo reci policiji da nećeš.
Ovaj će ti opet - neću namjerno.
Upali se i jedan policajac- a zašto nećete gospodine.
-zato što nije moje- i uđe u zgradu...

Pred zgradom se ljudi upišali od smjeha a onaj papak ko posran
kurty

#41929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kurty »

hopi wrote: 16/12/2022 15:01 pih
ja imam šporcka kola - odrezane opruge, široke felugme i gume pa ne moram seći krivinu
šta je adet? fakat ne znam
Malo zajebancije je bilo... I kod mene na caddy ju su 17ke,pa se ne hvalim.... :lol: :lol: doduše, nisu opruge odrezane, ali 55kw i 1.6 tdi to kompenzuje
Adet aka običaj/navika
Laplace

#41930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 16/12/2022 20:32 Moj bivsi komsija je pur pjenom u auspuh. rjesavo sa parkiracima na drzmanski nacin pred zgradom. Nabije pipu duboko u auspuh i kompletnu ispuse. Gradjevinac i vazda imao toga.
Komšija za poželit'. Jedan takav bi i meni dobro došao. Da li se može iznajmiti na dan-dva, ono rent-a-komšija?
Laplace

#41931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kurty wrote: 16/12/2022 14:53
Laplace wrote: 16/12/2022 07:30 Put od Podlugova ka Lješevu, poslije onog uskog mosta ide desna krivina. Tri vozila idu iz suprotnog smjera, sva tri sijeku krivinu iako ne vide iza nje,ja bježim koliko mogu.

Ali, to su te nindža vozačine (dakle, pola forumaša ovdje) koji mogu 150 na magistrali i 240 na autoputu ali ne mogu ostati u svojoj traci jer komocija i udobnost u vožnji. Njihova vožnja je bezbjedna jer imaju reakcije nindže i savršeno tehnički ispravan auto koje koči u pikosekundi od pritiska na papučicu kočnice. Ko je nama kriv što vozimo krajnje nebezbjdeno, po ograničenjima i u svojoj traci
na onoj krivini je adet sjeci krivinu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tamo je adet sjeći i pravac - samo im auto odluta na suprotnu traku. Ne znam razlog, mobitel, mini moždani udar ili nešto treće.
zdruzdjo

#41932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 17/12/2022 08:48 Komšija za poželit'. Jedan takav bi i meni dobro došao. Da li se može iznajmiti na dan-dva, ono rent-a-komšija?
Pa odlican lik. Medo pravi.
Samo valjalo bi ti ga nahraniti.
Jednom sam sa njim isao prema mostaru. Stanemo u jablanicu na meso. Naruci nam lik dvije i kilu janjetine.
Reko sta ce nam toliko, hoces da poneses kuci.
Kaze ja cu mahnuti dvije ti znam da neces moci vise od kile.
Mahnu lik 2 kile meni na ocima.
Ateista

#41933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Stojim na raskrsnici, auto pored mene zena na suvozacevom sjedistu drzi bebu u rukama, a nazad dijete 4-5 godina bez sjedalice, jos se naginje naprijed preko prednjih sjedista....

Da se ja pitam, ukinuo bih kazne za vezanje pojasa odraslih, ali bih uzimao vozacku za voznju djece na ovaj nacin.
holowey

#41934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

Ateista wrote: 19/12/2022 09:06 Stojim na raskrsnici, auto pored mene zena na suvozacevom sjedistu drzi bebu u rukama, a nazad dijete 4-5 godina bez sjedalice, jos se naginje naprijed preko prednjih sjedista....

Da se ja pitam, ukinuo bih kazne za vezanje pojasa odraslih, ali bih uzimao vozacku za voznju djece na ovaj nacin.
ugrozavanje sigurnosti i zdravlja djece...prijava czsr, kakva vozacka kakvi bakraci...pa kad se suoce sa mogucnosti oduzimanja roditeljstva...
Ateista

#41935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

holowey wrote: 19/12/2022 09:50
Ateista wrote: 19/12/2022 09:06 Stojim na raskrsnici, auto pored mene zena na suvozacevom sjedistu drzi bebu u rukama, a nazad dijete 4-5 godina bez sjedalice, jos se naginje naprijed preko prednjih sjedista....

ugrozavanje sigurnosti i zdravlja djece...prijava czsr, kakva vozacka kakvi bakraci...pa kad se suoce sa mogucnosti oduzimanja roditeljstva...
:thumbup: U pravu si, to bi bilo bolje od uzimanja vozacke.
Laplace

#41936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 17/12/2022 21:52
Laplace wrote: 17/12/2022 08:48 Komšija za poželit'. Jedan takav bi i meni dobro došao. Da li se može iznajmiti na dan-dva, ono rent-a-komšija?
Pa odlican lik. Medo pravi.
Samo valjalo bi ti ga nahraniti.
Jednom sam sa njim isao prema mostaru. Stanemo u jablanicu na meso. Naruci nam lik dvije i kilu janjetine.
Reko sta ce nam toliko, hoces da poneses kuci.
Kaze ja cu mahnuti dvije ti znam da neces moci vise od kile.
Mahnu lik 2 kile meni na ocima.
Puno troši. Čekaću da mi još koji put povećaju platu. Jagnjetina poskupila, ne može se to finansirati.
Laplace

#41937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Amateri. To se u golfu dvojci posadi dijete vozaču u krilo, direkt između vozača i volana.
Laplace

#41938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

holowey wrote: 19/12/2022 09:50

Onda bi išla kuknjava "otimaju nam djecu".
kakaljin

#41939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

NEkoliko puta sam svirao i upzoravao, a nekoliko puta nakon njihovog otvaranja prozora i kao ono sta tebe briga sam zvao policiju i prijavljivao, i na iznenadjenje sam vidio da patrola naleti i zaustavi ih odmah nakon stotinjak metara. Sto sam se bas iznenadio i cak stanem i pozdravim policajce za uradjeno.

A da ne govorim sta sam pta vidio roditelji normalno svezani naprijed a djete na zadnjem sjedistu skace na sjedistu
Dzontra_Volta

#41940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

kakaljin wrote: 19/12/2022 13:58
A da ne govorim sta sam pta vidio roditelji normalno svezani naprijed a djete na zadnjem sjedistu skace na sjedistu
Za nevezane pojaseve naprijed im pišti, pa se moraju svezati. A za dijete roditelji standardno kažu: "ma ja mu govorim, ali ne sluša ništa, šta ću mu". :roll:

Imam ja tako jednog jarana, vozi dijete "na kratke relacije" u krilu za volanom. Kaže šta fali, i mene je moj otac tako vozio.
Haj što je već samo po sebi opasno i na "kratkim relacijama", plus što njegov otac nije imao auto sa airbagom, pa se rizik udvostručuje.
Throttle

#41941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pa njegov otac je vozio kad su na ulici bila 3 auta a sad ih u istoj ulici ima 333
hopi

#41942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

joj kratke relacija eto kao to je opravdanje
ja sma na kratkoj relaciji, i maltene ispred kuće imao sudar sa totalnom štetom
srećom bio zavezan, a i mala brzina
Laplace

#41943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Kad smo kod kratkih relacija, sjetih se lika koji je isto tako auto kom je istekla registracija (ili je njemu istekla vozačka, davno bilo pa se ne sjećam) vozio lokalnim seoskim putem i tu ga zaustavi policija.

Mene je znala zaustaviti patrola 200 m od kuće. Često budu na parkingu ispred rudnika. Naravno, sve uredno.Tu se držim ograničenja bilo policije ili ne jer ima dosta pješaka, djeca i životinje (psi, mačke) često znaju istrčati na cestu, ljudi prelaze cestu (većina kuća je sa jedne strane a Bingo sa suprotne) pa se mora dobro paziti.

Btw, neki tu baš i ne paze: https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /221218101
Ateista

#41944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Izgubio kontrolu na parkingu, koji idiot mora biti za tako nesto... :-)
Laplace

#41945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Komentar na članak o sudaru kod Binga Breza:
Brz oporavak povrijeđenima. Ne možemo komentarisati možda su čovjeku otkazale kočnice, blokirao mu volan svakom se ovo može desiti.
Ograničenje je tu 40. Ako ti pri toj brzini otkažu kočnice (ili blokira volan),imaš vremena snaći se. Meni su pri toj brzini (50 km/h) otkazale kočnice nekih pedesetak metara prije nego što se trebam uključiti na frekventnu magistralu. Ubacio u drugu i naglo pustio kvačilo da se motor ugasi. Nije zdravo za motor ali nije ni sudar na magistrali ili (ako nekom srećom izbjegnem da mi auto - pun putnika - udari neko sa strane) da se zaletim u nečiju kuću.
Laplace

#41946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 20/12/2022 09:19 Izgubio kontrolu na parkingu, koji idiot mora biti za tako nesto... :-)
I ja sam isprva to mislio, jer tu jure po parkingu. Ali, čini se da je lik izgubio kontrolu na glavnom putu, gdje je ograničenje 40. Nejasno je kako je uspio probiti se do parkinga jer su između ceste i parkinga trotoar i dosta širok pojas trave. Jedino ako je preletio na skretanju ka Bingu.
Laplace

#41947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ovaj je umalo ušao autom u restoran.

Image
Ateista

#41948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 20/12/2022 09:47
Ateista wrote: 20/12/2022 09:19 Izgubio kontrolu na parkingu, koji idiot mora biti za tako nesto... :-)
I ja sam isprva to mislio, jer tu jure po parkingu. Ali, čini se da je lik izgubio kontrolu na glavnom putu, gdje je ograničenje 40. Nejasno je kako je uspio probiti se do parkinga jer su između ceste i parkinga trotoar i dosta širok pojas trave. Jedino ako je preletio na skretanju ka Bingu.
Moguce i to, ima vise smisla, onda novinari lupaju ko po obicaju.
Laplace

#41949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ateista wrote: 20/12/2022 09:59
Laplace wrote: 20/12/2022 09:47

Napravio je on sudar na parkingu, ali izgleda da je izgubio kontrolu na putu pa skrenuo na parking.
Ateista

#41950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 20/12/2022 10:19
Ateista wrote: 20/12/2022 09:59

Napravio je on sudar na parkingu, ali izgleda da je izgubio kontrolu na putu pa skrenuo na parking.
Da, ali to znaci da je izgubio kontrolu na cesti pa skrenui na parking, a ne kako su naveli da je na parkingu izgubio kontrolu.
Post Reply