zavrnuta pipa
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Quaresma
- glitch
#42902 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
onaj lik sto je prosle godine dao listu kaze da su poslijednje 2 igre dobre 28 i 29og
- Averus
#42903 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ja volim tematiku. Ideja je super, ali izvedba osrednja.Tito_i_Partija wrote: ↑19/12/2022 19:10Znam da si im'o kamaru problema sa njim, al' kad mi neko kaže "medieval RPG", meni se odmah diže kurac.![]()
Ne bih je previse pljuvao da me nisu jos i bugovi ubili povrh svega
- n+1
#42904 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bolje da su dali jednu igru kako valja (i.e. Disko Elizijum) nego ove tri-četiri rinaške, a i prošli bi jeftinije.
- Tito_i_Partija
- n+1
#42906 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesam. Je li kratka?Tito_i_Partija wrote: ↑19/12/2022 22:13Jesi li već uzeo ovu što će bit' sutra, Wolfenstein?
Završio sam je prije mjesec-dva, pis'o sam ovde. Stvarno je odlična, a ja još i ne volim šutere.
- Tito_i_Partija
#42907 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel' GW2 kratak? Što se ba opterećuješ s tim?n+1 wrote: ↑19/12/2022 22:18Jesam. Je li kratka?Tito_i_Partija wrote: ↑19/12/2022 22:13
Jesi li već uzeo ovu što će bit' sutra, Wolfenstein?
Završio sam je prije mjesec-dva, pis'o sam ovde. Stvarno je odlična, a ja još i ne volim šutere.![]()
Dobra priča, gameplay, art, i casting. Kamara nasilja pa čak i ponekih horor elemenata. Ubijaš naciste i jebeš Poljakinje. Need I say more?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42908 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nije baš kratka, ali neće ni udaviti.n+1 wrote: ↑19/12/2022 22:18Jesam. Je li kratka?Tito_i_Partija wrote: ↑19/12/2022 22:13
Jesi li već uzeo ovu što će bit' sutra, Wolfenstein?
Završio sam je prije mjesec-dva, pis'o sam ovde. Stvarno je odlična, a ja još i ne volim šutere.![]()
ima kratka turistička tura i do Jasenovca.
- Tito_i_Partija
#42909 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote: ↑19/12/2022 16:46 Tito radi sve da izbjegne Ornsteina i Smougha, cak pribjegava i metagamingu.![]()
Teže mi je bilo sa vama dvojicom nego sa Ornsteinom i Smoughom.
First things first: ono penjanje na krov kad te ona dva Silver Knighta šicaju je bio užas. Taman se popnem gore i blokiram strijelu, a ona mene fino tisne dole i hajmo sve ispočetka. I još moraš žonglirat' ona dva Winged Demona iz ćoška dok te ovi šopaju strijelama. Užas. Mora da sam taj cijeli dio pokuš'o jedno deset puta.
"Što bolan psuješ toliko?" - moja žena
Proš'o to, onda Srebrni Vitezovi došli na red. Nisu toliko strašni, al' treba bit' oprezan. Proš'o njih, rokno Titanite Demona, naš'o Džinovskog Kovača. Super, idemo na bossa. Prvo pogledam youtube video da se malo informišem, jer metagaming is king.
Prvi pokušaj: ubijem Ornsteina, navučem Smougha na 5% koristeći kombinaciju Soul Arrow i Homing Soulmass, izginem zbog gluposti jer kontam da je bolje ispalit' još jedan Soul Arrow nego popit' Estus Flask. Jebaji ga. Primjetim usput da izgubim dosta Soulmass charges zbog Smoughovog ogromnog čekića ako mi je previše blizu, moraćemo malo taktizirat'.
Drugi pokušaj: samo Homing Soulmass. Ornstein pada za pola minute, Smough možda za minutu. Trik je približit mu se dok je čekić sa strane ili gore, tako da mu se fino svi Soulmass charges saspu u facu. I gotovo. Još se vratim nazad da se osvetim Lautrecu zbog ubijanja firekeepera, i to je to.
Dobra igra što jes' jes', al' je svaka boss borba toliki ass-clenching da to nije normalno.
- vaučer
#42910 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, onaj dio gdje se penješ do prozora je tako sadistički dizajniran.
- ferratilis
#42911 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kazem mu da kupi poison arrows za famozne Anor Londo archere, iskljuci camera auto recovery i nauci parry za Silver Knights. To je kljuc prezivljavanja. 
Ja sam od Soulsa odustajao vise puta iz frustracije, ali uvijek se vracao i pocinjao iz pocetka. Ornstein i Smough su mozda i najbolji boss u serijalu, sjecam se da sam danima pokusavao i kad sam ih konacno rijesio, kao da sam dobio na lutriji. Sto kaze kolega iznad, sakrij se iza stuba i nadaj se najboljem. Onda se opustis, naucis im animacije i savladas.
Upravo taj dio do Anor Londa je najbolje dizajniran, cijela mapa je povezana na nacin da se odusevis kad otkrijes da iz Undead Parish mozes doci nazad do Firelink Shrine, ali ne istim putem kojim si dosao. Ostatak serijala to nije uspio postici.
Ja sam od Soulsa odustajao vise puta iz frustracije, ali uvijek se vracao i pocinjao iz pocetka. Ornstein i Smough su mozda i najbolji boss u serijalu, sjecam se da sam danima pokusavao i kad sam ih konacno rijesio, kao da sam dobio na lutriji. Sto kaze kolega iznad, sakrij se iza stuba i nadaj se najboljem. Onda se opustis, naucis im animacije i savladas.
Upravo taj dio do Anor Londa je najbolje dizajniran, cijela mapa je povezana na nacin da se odusevis kad otkrijes da iz Undead Parish mozes doci nazad do Firelink Shrine, ali ne istim putem kojim si dosao. Ostatak serijala to nije uspio postici.
- Tito_i_Partija
#42912 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@vaučer Jest' da je sve lakše sa casterom (ne moram ni igrat' melee klasu da bi to vidio, toliko je očito), al' pošto koristim Crimson set koji je jako lagan, nemam šanse da absorbujem udarce i svaki mis-timed dodge se skupo plaća. Animacija za Soul Arrow te zaključa u mjestu na trenutak, što se isto skupo plaća. Zato mi je bitno da što više charges od Homing Soulmass konektuje, jer mi je to razlika između života i smrti.
Kažu da je Soul Spear još bolji, al' valjalo je sakupit' 40 000 duša za to.
@ferratilis isključio sam kameru i kupio sam strijele, al' obične (mesčini da nisi ništa reko za otrovne, možda griješim
), al' je damage toliko mali da fakat nisam mog'o, više izgubim živaca čopajući HP malo po malo.
Dao sam onoj zmiji kamaru itema što vučem već od početka igre, nakupio sam sad preko 100 000 duša. Stats mi ne trebaju toliko, INT i VIT su mi na soft cap, a DEX i END pristojni. Uzeo bi Soul Spear al' čekam kristalnu verziju od Logana.
Kažu da je Soul Spear još bolji, al' valjalo je sakupit' 40 000 duša za to.
@ferratilis isključio sam kameru i kupio sam strijele, al' obične (mesčini da nisi ništa reko za otrovne, možda griješim
Dao sam onoj zmiji kamaru itema što vučem već od početka igre, nakupio sam sad preko 100 000 duša. Stats mi ne trebaju toliko, INT i VIT su mi na soft cap, a DEX i END pristojni. Uzeo bi Soul Spear al' čekam kristalnu verziju od Logana.
- glitch
- Tito_i_Partija
#42914 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, navodno je u video klipu rek'o da je zajebancija. Što je dobro, jer mi je ta lista tanka k'o flis papir. 
- Tito_i_Partija
#42915 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sutra je neka Lego igra. A u pičku materinu više.
Kako je krenulo neću ništa uzet' ove godine.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#42916 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uuuu Heats & iron, igra koju oduvijek zelim igrati, al kad je krenem igrati svaki put skontam da sam previse glup za toga i batalim je.
- Tito_i_Partija
#42917 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
"Heats & iron"? Jel' to neki kovački simulator? 
- Riddle
#42918 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedva čekam da vidim kakvu katanu je Chmoljo iskovao. 
- Tito_i_Partija
#42919 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čmoljo kuje, a majka ga kune. 
- n+1
#42920 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga?Tito_i_Partija wrote: ↑20/12/2022 17:08 Sutra je neka Lego igra. A u pičku materinu više.![]()
Al' u qrzu.
- geralt
#42921 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra je vrh, imam 374h odigrana na Steamu i jos stotinjak na narodnoj verziji prije toga. Ima par stvari koje me nerviraju i zbog kojih sam se na kraju ohladio od nje, ali vrijedi probati. Za ucenje ti je najbolje uzeti Nijemce i pratiti historijski tok dogadjaja, a onda da probavas razne eksperimente sa alternativnom historijom, tipa da na celo Francuske dovedes Napoleonovog nasljednika i krenes opet marsirati na Moskvu, ili da u Britaniji uvedes komunizam.
Problem je sto Epic dijeli samo osnovne verzije igara bez DLC, a za puni ugodjaj ti treba jos 10 "bitnih" DLC-ova (dva Sabaton soundtracka smatram za obavezan dio punog ugodjaja). Veci DLC-ovi su po cvaju po punoj cijeni, a mozes ih kupiti samo kod Epica jer imas njihovu verziju igre. Plus sto Steam ima dosta vrhunskih modova u svom workshopu, od radio stanica sa muzikom iz 1940-ih za skoro svaku zemlju svijeta, preko moda za alternativnu historiju u kojoj je Njemacka pobijedila u WWI, do modova koji te prebace u neki fantasy ili SF setting (Fallout mod je meni najbolji od njih).
- geralt
#42922 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Neka Lega, taman da mogu djetetu dati nesto da igra. Nedavno sam skontao da je od 200+ igara koje imam na raznim platformama, samo par njih prikladno za 7-godisnjakinju.Tito_i_Partija wrote: ↑20/12/2022 17:08 Sutra je neka Lego igra. A u pičku materinu više.![]()
- Tito_i_Partija
#42923 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa sve što su dosad davali, osim Wolfensteina, su dječije igre jeb'o ga ti.geralt wrote: ↑20/12/2022 19:53Neka Lega, taman da mogu djetetu dati nesto da igra. Nedavno sam skontao da je od 200+ igara koje imam na raznim platformama, samo par njih prikladno za 7-godisnjakinju.Tito_i_Partija wrote: ↑20/12/2022 17:08 Sutra je neka Lego igra. A u pičku materinu više.![]()
- Averus
#42924 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Lego igre su odlične i svi vi koji mislite da su za djecu i sranje se debelo varate, a i propuštate pravo fun igre - što je danas rijetkost. Za lego ti ne trebaju buildovi i youtube tutoriali 
- ferratilis
#42925 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad je camac toliko brz da ostanes bez perike: