Hrvatska iole ima srece da jos ima ljudi u BiH, pa i Srbiji, koji bi u EU, al ne bi da uce jezik, pa onda Hrvatska odlicna.
"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- Dope_Man
-
Cregan
#1527 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja sam inženjer mašinstva imam 33 godine, 10 godina iskustva radim za 3000 KM, moja djevojka je programer i zarađuje više od mene, ali mi planiramo da idemo odavde iduće godine.
Okidač mi je bio kolega, mlađi dvije godine, prije pet mjeseci je poćeo da ima glavobolje i bolove u vratu. Ode kod doktora, ovaj kaže to je od stresa i napetosti, da mu tablete za smirenje kao terapiju. Terapija nije djelovala naravno, onda idu naručivanja za rengen, CT glave, a njemu sve gore, sve jače glavobolje i ukočenost vrata. Tek kad više nije mogao vrat pomjeriti i počela da mu se koči gornji dio leđa su se sjetili da provjere kičmu. Ispostavilo se, nakon četri mjeseca pregleda, da mu je oštečen pršljen i nervi kičme. Sad čeka na operaciju, a prije nekoliko dana sam čuo u firmi kako pričaju o tome kako bi najbolje bilo da ga otpsute, ali ne mogu zbog bolovanja. Meni se sve ovo zgadilo i jedva čekam kad ću da odem.
Idem vjerovatno u Austriju, imao sam ponudu za posao u Beću, prije dvije godine i sad mi je neopisivo krivo što nisam prihvatio.
Okidač mi je bio kolega, mlađi dvije godine, prije pet mjeseci je poćeo da ima glavobolje i bolove u vratu. Ode kod doktora, ovaj kaže to je od stresa i napetosti, da mu tablete za smirenje kao terapiju. Terapija nije djelovala naravno, onda idu naručivanja za rengen, CT glave, a njemu sve gore, sve jače glavobolje i ukočenost vrata. Tek kad više nije mogao vrat pomjeriti i počela da mu se koči gornji dio leđa su se sjetili da provjere kičmu. Ispostavilo se, nakon četri mjeseca pregleda, da mu je oštečen pršljen i nervi kičme. Sad čeka na operaciju, a prije nekoliko dana sam čuo u firmi kako pričaju o tome kako bi najbolje bilo da ga otpsute, ali ne mogu zbog bolovanja. Meni se sve ovo zgadilo i jedva čekam kad ću da odem.
Idem vjerovatno u Austriju, imao sam ponudu za posao u Beću, prije dvije godine i sad mi je neopisivo krivo što nisam prihvatio.
- skafiskafsnjak
#1528 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne sekiraj se, imat ces ti ponuda i sada.Cregan wrote: ↑19/12/2022 11:06 Ja sam inženjer mašinstva imam 33 godine, 10 godina iskustva radim za 3000 KM, moja djevojka je programer i zarađuje više od mene, ali mi planiramo da idemo odavde iduće godine.
-
mali_balon
#1529 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
I to nece znati koju da prihvati....pocet ce se bavit perverzijama pa ce posao birari na osnovu boje stolice i stola na novom radnom mjestu....skafiskafsnjak wrote: ↑19/12/2022 11:07Ne sekiraj se, imat ces ti ponuda i sada.Cregan wrote: ↑19/12/2022 11:06 Ja sam inženjer mašinstva imam 33 godine, 10 godina iskustva radim za 3000 KM, moja djevojka je programer i zarađuje više od mene, ali mi planiramo da idemo odavde iduće godine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1530 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
a fino su mi govorili da studiram a ne da se zajebajem

-
Hakiz
- fortaleza
#1532 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Podržavam ih, nek idu gdje im je bolje.arman1 wrote: ↑18/12/2022 17:43U mojoj firmi se polomišmo da ih naučimo ali đaba. Što se tiće "Kaže ja ga obučim i onda se on ispali." obrnuto je ja bi da ih obučim prije nego se sam ispalim, a plata je OK. Ali ne ide, zakitili se diplomama i certifikatima, a dopisa i exel tabele ne zaju napraviti.nlt wrote: ↑18/12/2022 15:19 Lažete da ima posla, a narod neće da radi
Jednostavno nije istina
Ono možda i ima, ali kakvog posla. Je li to takav posao gdje bi vi slali svoje dijete da radi? Trebamo biti realni
Svaka firma očekuje iskustvo dok rijetko ko se nudi da pruži mladoj osobi iskustvo i obuku. Kaže ja ga obučim i onda se on ispali.
Plata, samo dobra plata i normalni uslovi za rad i sve ok
Pogotovo kad vidim likove koji su radili godinama bez plaće, to mi nikako nije išlo u glavu.
- Truba
#1533 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
takva su bila vremena
npr ja sam bio 4 godine neprijavljen
a sad 4. minut prvog radnog dana salju momke u poreznu i to da pofataju papire da ih prijave odmah
npr ja sam bio 4 godine neprijavljen
a sad 4. minut prvog radnog dana salju momke u poreznu i to da pofataju papire da ih prijave odmah
-
PM72
#1534 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kod mene u firmu primili par momaka i prvo pitanje koje su postavili - ima li prostorija gdje ćemo klanjat... 
- Truba
#1535 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
ja upozno lika u podacama što je 1.6 milijuna u americi dobio jer su mu petkom branili ici u dzamiju 
pa ti vidi
pa ti vidi
- Snake Eyes
#1536 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Valjda je bolje pitanje a gdje pušite?
-
markopd
#1537 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Sa svim se pretežno slažem što si napisao,ali ovo je jedna od većih gluposti do sada na ovoj temi.Pa da ovako razmišlja većina ljudi i poslodavaca,ne bi smo bili zemlja staraca i ne bi omladina ovoliko odlazila iz države.Zar stvarno još uvijek neki žive u ubjeđenju da pri selekciji kandidata se gleda radno iskustvo,znanje i sposobnost?Pa nije ni čudno gdje smo,kada mnogi do sada nisu shvatili u kakvom korumpiranom i nakaradnom sistemu živimo,iznos plate je najmanje bitan u svemu ovom.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#1538 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Gledaju se i radne navike. Ipak dajem prednost nekom ko se bori u odnosu na nekog ko čeka posao snova.markopd wrote: ↑19/12/2022 14:52Sa svim se pretežno slažem što si napisao,ali ovo je jedna od većih gluposti do sada na ovoj temi.Pa da ovako razmišlja većina ljudi i poslodavaca,ne bi smo bili zemlja staraca i ne bi omladina ovoliko odlazila iz države.Zar stvarno još uvijek neki žive u ubjeđenju da pri selekciji kandidata se gleda radno iskustvo,znanje i sposobnost?Pa nije ni čudno gdje smo,kada mnogi do sada nisu shvatili u kakvom korumpiranom i nakaradnom sistemu živimo,iznos plate je najmanje bitan u svemu ovom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1539 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Itekakomarkopd wrote: ↑19/12/2022 14:52Sa svim se pretežno slažem što si napisao,ali ovo je jedna od većih gluposti do sada na ovoj temi.Pa da ovako razmišlja većina ljudi i poslodavaca,ne bi smo bili zemlja staraca i ne bi omladina ovoliko odlazila iz države.Zar stvarno još uvijek neki žive u ubjeđenju da pri selekciji kandidata se gleda radno iskustvo,znanje i sposobnost?Pa nije ni čudno gdje smo,kada mnogi do sada nisu shvatili u kakvom korumpiranom i nakaradnom sistemu živimo,iznos plate je najmanje bitan u svemu ovom.
Neko ko 3 godine nije radio nista za platu, trazit ce dlaku u jajetu na tom novom poslu
A iskreno ne bih takvog pozelio kao radnog kolegu
- manuchao91
#1540 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moj drug 1996 godiste neki dan od mene uzajmi 50 KM i vratio je
Pa prekjucer opet 10 KM nike imao za cigare
Nude mu posao u Sarajevu u call centru 2 k plata
Kaze on ma kakvi valja stan u Sarajevu platit prijevoz ovo ono
Sjedi kod kuce drka keru nogu ,nema za cigara, perfektno priča njemački
Pa prekjucer opet 10 KM nike imao za cigare
Nude mu posao u Sarajevu u call centru 2 k plata
Kaze on ma kakvi valja stan u Sarajevu platit prijevoz ovo ono
Sjedi kod kuce drka keru nogu ,nema za cigara, perfektno priča njemački
- no_sekirli
#1541 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
A sto bi i radio, kad zna u koga uvijek ima para
Sala mala.
Kad se sjetim svoje prve plate u iznosu od 100 maraka, i pogledam sta si napisao da frajer nece da radi za 2000, dodje mi da se rasplacem.
Sala mala.
Kad se sjetim svoje prve plate u iznosu od 100 maraka, i pogledam sta si napisao da frajer nece da radi za 2000, dodje mi da se rasplacem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- manuchao91
#1543 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma sjeb drug ja stariji od njega 4 godine imam drugačiji odnos prema novcu ,možeš skontati da sam škrt al ja znam sebi razvuc 150 KM 20 dana kad zapne
Jednostavno ne izlazim,ne pušim ,ne pijem ,šćipim se i ušutim
Dok npr mladja ekipa od mene sto ih ja znam Bgm drugi odnos prema novcu imaju
Sad npr ovaj lik sto sam ga spomeno,ne radi nigdje al kad izleti odnekud 200 maraka obavezno sebi odmah gandze i speeda uzme i cigara i ostame na 10 KM i boli ga kurac jednostavno
Sad npr ovaj lik sto sam ga spomeno,ne radi nigdje al kad izleti odnekud 200 maraka obavezno sebi odmah gandze i speeda uzme i cigara i ostame na 10 KM i boli ga kurac jednostavno
-
markopd
#1544 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ja o kruškama,ti o jabukama.Ne pričam o džabalebarošima kojima svaki posao ne valja,već govorim o tome kako danas radno iskustvo,znanje i sposobnost ne znače ništa običnom radniku u ovoj u...oj državi.Ovo pričam prvo iz ličnog,a onda iz iskustva mog okruženja i vjeruj mi da ne želiš da krenem pisati kakve sam sve stvari prvo lično doživio u mladosti od strane ovih robovlasnika,pa onda i ostalih možda i puno gorih.Ljenih i besposličara uvijek je bilo i biće,ali ne može npr. svih ovih 100 000 što godišnje ode iz BiH biti lijeno,bezobrazno ili neradno.Pa kreni od ugostiteljskih objekata,koga će prosječni bosanski gazda zaposliti,žensku osobu koja u tom poslu jedino zna da je bakšiš grad u Turskoj ili nekog školovanog i sposobnog čovjeka?Dajte bolan,smanjite demagogiju i krenite realno da pišete.
-
Hakiz
#1545 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Loris, naočale, Grbavica. Dobar dan, ovo, ono, provjerene marke, kvalitet, extra, ultra, giga. Aha, da vas onda pitam, znate li čija su stakla, Rodenstock, Schneider, Zeiss...?markopd wrote: ↑19/12/2022 19:23Ja o kruškama,ti o jabukama.Ne pričam o džabalebarošima kojima svaki posao ne valja,već govorim o tome kako danas radno iskustvo,znanje i sposobnost ne znače ništa običnom radniku u ovoj u...oj državi.Ovo pričam prvo iz ličnog,a onda iz iskustva mog okruženja i vjeruj mi da ne želiš da krenem pisati kakve sam sve stvari prvo lično doživio u mladosti od strane ovih robovlasnika,pa onda i ostalih možda i puno gorih.Ljenih i besposličara uvijek je bilo i biće,ali ne može npr. svih ovih 100 000 što godišnje ode iz BiH biti lijeno,bezobrazno ili neradno.Pa kreni od ugostiteljskih objekata,koga će prosječni bosanski gazda zaposliti,žensku osobu koja u tom poslu jedino zna da je bakšiš grad u Turskoj ili nekog školovanog i sposobnog čovjeka?Dajte bolan,smanjite demagogiju i krenite realno da pišete.
Ne znam gospodine, neka Italijanska.
Al' zato sise za 10, bradavicama bi te provjerene naočale učinila nepotrebnim, oko bi iskopale.
- no_sekirli
#1546 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima frajer svoje prioritete, zna sta valjamanuchao91 wrote: ↑19/12/2022 19:12 Ma sjeb drug ja stariji od njega 4 godine imam drugačiji odnos prema novcu ,možeš skontati da sam škrt al ja znam sebi razvuc 150 KM 20 dana kad zapne
Obzirom na cinjenicu da sam ranije vodio poslovnicu jedne velike privatne firme bio i sef i HR i headhunter, i sve ono sta moras biti kod privatnika, mogao sam primiti koga sam ja htio, naravno kad je trebalo. Isto tako ga i poslati doma.
Jaoj kakvih je tu sve likova bilo, majko draga. I to je bilo u razdoblju 2005.-2010., kad je jos bilo radnika na biranje. Mogu misliti kako je sada yebeno naci kvalitetnog radnika.
-
moonca
- Dope_Man
#1548 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Skolovan i sposoban i ne ide radit kod "gazde" u kafani.markopd wrote: ↑19/12/2022 19:23Ja o kruškama,ti o jabukama.Ne pričam o džabalebarošima kojima svaki posao ne valja,već govorim o tome kako danas radno iskustvo,znanje i sposobnost ne znače ništa običnom radniku u ovoj u...oj državi.Ovo pričam prvo iz ličnog,a onda iz iskustva mog okruženja i vjeruj mi da ne želiš da krenem pisati kakve sam sve stvari prvo lično doživio u mladosti od strane ovih robovlasnika,pa onda i ostalih možda i puno gorih.Ljenih i besposličara uvijek je bilo i biće,ali ne može npr. svih ovih 100 000 što godišnje ode iz BiH biti lijeno,bezobrazno ili neradno.Pa kreni od ugostiteljskih objekata,koga će prosječni bosanski gazda zaposliti,žensku osobu koja u tom poslu jedino zna da je bakšiš grad u Turskoj ili nekog školovanog i sposobnog čovjeka?Dajte bolan,smanjite demagogiju i krenite realno da pišete.
Da, kod takvih je nebitno, cak i nepozeljno da je neko pametan, al recimo kod nas u banci je itekako bilo bitno da taj ko dolazi zna svoj posao. Opet, i tu zna varirati od odjela do odjela jer ima i tu svakakvih tuka, al u pravilu na ozbiljnijem poslu u vecoj firmi ce neko ipak ocekivati znanje i iskustvo.
- Truba
#1549 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Dje me nadje
-
nekome
#1550 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
samo jednom se zivimanuchao91 wrote: ↑19/12/2022 19:12 Ma sjeb drug ja stariji od njega 4 godine imam drugačiji odnos prema novcu ,možeš skontati da sam škrt al ja znam sebi razvuc 150 KM 20 dana kad zapne