Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
duh_sa_sjekirom

#68976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:13
duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:03

Opet ti o ustupcima...Ustupak je kad nekome daš nešto što mu ne pripada.
Pošto si sigurno upućen u ovo i znaš nešto što mi ne znamo, daj nam ti navedi zvanični sastav novog VM pa da vidimo ko je šta dobio i ko je "skinuo gaće" i zašto?
Izborni zakon po mjeri dragana covica je nesto sto pripada HDZu i Hrvatima?
Guranje zemlje u dodatne etno podjele je nesto sto pripada onima koji hoce tu podjelu?
Drzavna imovina i instaliranje antidrzavnih projekata je nesto sto pripada SNSD i Srbima?
Davanje sigurnosti drzave u ruke rusima je nesto sto pripada Srbima?

Da ne idem dalje...

Sta to pripada BiH ili eto alo bas hoces Bosnjacima? Imaju li oni neki svoj interes u svemo ovome..ili samo gledamo kako udovoljit drugima?
:lol:
Priča o IZ još nije ni počela niti je ko šta predložio.
Guranje zemlje u dodatne etnopodjele je izmišljotina.
To oko državne imovine je stvar sudskih presuda a ne dogovora političara.
A glede interesa Bošnjaka i podjele važnih resora de nam ti objasni (ali samo argumentovano) kako je SDA dozvolila da nikada u istoriji postojanja ministarstva financija u VM (pune 24 godine) NIJEDAN Bošnjak NIKAD nije bio ministar financija? Ko je, dakle, tu "skinuo gaće" i ko je "branio" interes bošnjačkog naroda?
Idemedosumom

#68977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Pa ako bi se silnim kradjama stalo u kraj, mislim da zelenke ne bi ni bili najjaca pojedinacna stranka u fbih :D
duh_sa_sjekirom

#68978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

512MB wrote: 19/12/2022 11:13
duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:07
Vladt formiraju oni koji skupe većinu u parlamentu. To je abeceda i to bi valjda trebao znati. Možemo reći da možda nije pošteno ali svakako nije protivzakonito....
Treba sačekati zvanično formiranje vlasti pa tek onda diskutovati i procjenjivati...
Ah čuj, sad odjednom to, nema više "Nije fer..."
Nije fer i nije nezakonito su dvije različite stvari.
Nigdje nije zapisano da stranka sa najviše osvojenih glasova mora biti u vlasti.
Ovo "nije fer" sam spomenuo više kao dio rasprave u raji i nema nikakvog značaja i obaveze u zakonskom smislu
Spit_fire

#68979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:24

Guranje zemlje u dodatne etno podjele je nesto sto pripada onima koji hoce tu podjelu?
Drzavna imovina i instaliranje antidrzavnih projekata je nesto sto pripada SNSD i Srbima?

Da ne idem dalje...

Sta to pripada BiH ili eto alo bas hoces Bosnjacima? Imaju li oni neki svoj interes u svemo ovome..ili samo gledamo kako udovoljit drugima?
:lol:
Priča o IZ još nije ni počela niti je ko šta predložio.
Guranje zemlje u dodatne etnopodjele je izmišljotina.
To oko državne imovine je stvar sudskih presuda a ne dogovora političara.
A glede interesa Bošnjaka i podjele važnih resora de nam ti objasni (ali samo argumentovano) kako je SDA dozvolila da nikada u istoriji postojanja ministarstva financija u VM (pune 24 godine) NIJEDAN Bošnjak NIKAD nije bio ministar financija? Ko je, dakle, tu "skinuo gaće" i ko je "branio" interes bošnjačkog naroda?
Vidi ljudino..ne da je predlozeno nego pise u sporazumu potpisanom. Sad ako ces se ti pravit lud i govorit to je samo provedba presuda a ne izborni zakon za covica pravi..ja ti tu nista ne mogu..

Isto tako i dino kaze da ne zna jel HDZ koruptivna stranka jer nema uvid u loslovanja njihovih firmi...legitimna i legalna izjava sve udure

U ovoj drzavi je sve stvar politicara jer ti sudovi su direktno pod kontrolom politike tako da svi dobro znamo sta se valja iza Sirokog Brijega...al ti misli sta hoces

Sto se tice ostalog imate li svijuti ikkv drugi argument za svoje nebuloze osim "SDA JE ISTO/SLICNO URADILA"? Necu da ti objasnjavam sta je SDA uradila jer ne pricamo o tom..fino sam te pitao za konrketne stvari ti nemas odgovoara, a sad da vodim filozofiju od Dine Bana i dobrije dana ne pada mi napamet
Novak20

#68980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Da ne idem dalje...

Izmjene izbornog zakona nisu bile problem kada je trebalo legitimno predstaviti Bošnjake u Mostaru ? Princip je uspostavljen, Sporazum potpisan i to od SDA, treba ga nadograditi.

Biranje komšića u Predsjedništvo i edima u DN nije dodatna etnička podjela ? Nema veće provokacije za etničke podjele od te.
Spit_fire

#68981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Novak20 wrote: 19/12/2022 11:31

Da ne idem dalje...

Izmjene izbornog zakona nisu bile problem kada je trebalo legitimno predstaviti Bošnjake u Mostaru ? Princip je uspostavljen, Sporazum potpisan i to od SDA, treba ga nadograditi.

Biranje komšića u Predsjedništvo i edima u DN nije dodatna etnička podjela ? Nema veće provokacije za etničke podjele od te.
Cekaj malo..

-SVI GRADJANI GLASAJU JEDNAKO BRZ OBZIRA NA VJERU I NACIJU SVOJU I KANDIDATA...je ETNICKA PODJELA?

..sa druge strane

-DAVANJE EKSKLUZIVITETA PRAVA JEDNOM NARODU NIJE ETNCIKA PODJELA?
Last edited by Spit_fire on 19/12/2022 11:34, edited 1 time in total.
laik1981

#68982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 11:20 Sto bi reko Dzej, ne znas ti kako je imati pa nemati :lol:
30 godina imas, sad nemas nista :run:
Ne znas ti kako je kad te drze navike :lol:
duh_sa_sjekirom

#68983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:29 Vidi ljudino..ne da je predlozeno nego pise u sporazumu potpisanom. Sad ako ces se ti pravit lud i govorit to je samo provedba presuda a ne izborni zakon za covica pravi..ja ti tu nista ne mogu..

Isto tako i dino kaze da ne zna jel HDZ koruptivna stranka jer nema uvid u loslovanja njihovih firmi...legitimna i legalna izjava sve udure

U ovoj drzavi je sve stvar politicara jer ti sudovi su direktno pod kontrolom politike tako da svi dobro znamo sta se valja iza Sirokog Brijega...al ti misli sta hoces

Sto se tice ostalog imate li svijuti ikkv drugi argument za svoje nebuloze osim "SDA JE ISTO/SLICNO URADILA"? Necu da ti objasnjavam sta je SDA uradila jer ne pricamo o tom..fino sam te pitao za konrketne stvari ti nemas odgovoara, a sad da vodim filozofiju od Dine Bana i dobrije dana ne pada mi napamet
Pazi, ljudino...
Priča oko izmjena IZ vuče se već 10 godina. Ovdje je samo napisano da će se to nastaviti. Sad, ako ti to tumaćiš kao ispunjavanje želja DČ to je tvoja stvar. Zaboravio si spomenuti ko je već potpisao tzv. "legitimno predstavljanje" ali dešava se i da se zaboravi :D
Ako su sudovi pod tolikim direktnim uticajem politike, ko je trenutno na vlasti? Malo ti se gubi logički slijed...
Ne znam šta si konkretno pitao, ali vidim da izbjegavaš odgovoriti na vrlo jednostavno pitanje oko "skidanja gaća", pa da ga ponovimo: Kako je SDA dozvolila da nikada u istoriji postojanja ministarstva financija u VM (pune 24 godine) NIJEDAN Bošnjak NIKAD nije bio ministar financija? Ko je, dakle, tu "skinuo gaće" i ko je "branio" interes bošnjačkog naroda?
Last edited by duh_sa_sjekirom on 19/12/2022 11:42, edited 1 time in total.
laik1981

#68984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Eh i ti trazis previse.. Cuj hoces konkretne odgovore :-)
duh_sa_sjekirom

#68985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

laik1981 wrote: 19/12/2022 11:38 Eh i ti trazis previse.. Cuj hoces konkretne odgovore :-)
Pa čitavo vrijeme trabunjaju o nekakvom "skidanju gaća", i bitnim ministarstvima, aludirajući da toga ne bi bilo da je ova druga stranka u vlasti...
Zato sam samo priupitao, tražeći argumentovan odgovor kako je to u interesu Bošnjaka...
Spit_fire

#68986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:36
Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:29 Vidi ljudino..ne da je predlozeno nego pise u sporazumu potpisanom. Sad ako ces se ti pravit lud i govorit to je samo provedba presuda a ne izborni zakon za covica pravi..ja ti tu nista ne mogu..

Pazi, ljudino...
Priča oko izmjena IZ vuče se već 10 godina. Ovdje je samo napisano da će se to nastaviti. Sad, ako ti to tumaćiš kao ispunjaavnje želja DČ to je tvoja stvar. Zaboravio si spomenuti ko je već potpisao tzv. "legitimno predstavljanje" ali dešava se i da se zaboravi :D
Ako su sudovi pod tolikim direktnim uticajem politike, ko je trenutno na vlasti? Malo ti se gubi logički slijed...
Ne znam šta si konkretno pitao, ali vidim da nemaš izbjegavaš odgovoriti na vrlo jednostavno pitanje oko "skidanja gaća", pa da ga ponovimo: Kako je SDA dozvolila da nikada u istoriji postojanja ministarstva financija u VM (pune 24 godine) NIJEDAN Bošnjak NIKAD nije bio ministar financija? Ko je, dakle, tu "skinuo gaće" i ko je "branio" interes bošnjačkog naroda?
A gdje sam ja napisao da SDA brani bilo sta? Evo slazem se sve sto si rekao o SDA i sto ces reci.. ako ti je lakse da zavrsimo tu temu, sve sto kazes ja cu potvrdit eto konkretan odgovore...al ne pricamo o SDA

Sto osmorka nije pokazala promjenu pa uzela to minisitarsvo kad je SDA vec debilna pa nije 24 godine uzela?

Znaci odgovor na sve ti je "Kad mogu oni mozemo i mi"..a istovremeno pljujes "njih", a hvalis "vas"...? Kakva je to logika?

Izborni zakon se nece nastavi, njega ce biti ili osmorka nece biti u vlasti...evo par pitanja pa ako moze konkretan odgovor:

Ako je Draganu Covicu poptuno svejedno ko je i vlasti sa druge strane zasto je onda uzeo osmorku zar mu nije lakse uzeti jednu stranku i sa njom se dogovarat a ne sa 8?

Zasto toliko insistira na osmorci i on i plenkovic i karamatic i sva uzp bratija?

Da njne mozda jer su u njima vidjeli nekoga sa kim mogu zajedno raditi na prosleritetu Bih?
sajber87

#68987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:32
Novak20 wrote: 19/12/2022 11:31

Cekaj malo..

-SVI GRADJANI GLASAJU JEDNAKO BRZ OBZIRA NA VJERU I NACIJU SVOJU I KANDIDATA...je ETNICKA PODJELA?

..sa druge strane

Imas predstavnicki dom i on je 100% gradjanski , imas dom naroda on je kako mu i ime kaze dom gdje kolektiviteti dobijaju na znacaju, sto je u zemlji kao sto je bosna normalno. Ono gdje je problem i gdje ce se stvari rjesavati u buducnosti je nejednakost domova naroda u federaciji i rs u. Smit je odlukama u domu naroda federacije spustio njegovu vrijednost e sad ce se raditi na dizanju vrijednosti vijeca naroda u rs u. Ima dosta nacina da se to uradi
Spit_fire

#68988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 19/12/2022 11:53
Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:32

Cekaj malo..

..sa druge strane

Imas predstavnicki dom i on je 100% gradjanski , imas dom naroda on je kako mu i ime kaze dom gdje kolektiviteti dobijaju na znacaju, sto je u zemlji kao sto je bosna normalno. Ono gdje je problem i gdje ce se stvari rjesavati u buducnosti je nejednakost domova naroda u federaciji i rs u. Smit je odlukama u domu naroda federacije spustio njegovu vrijednost e sad ce se raditi na dizanju vrijednosti vijeca naroda u rs u. Ima dosta nacina da se to uradi
Kako je spustio? pricali ste i da je deblokiro pa eo vidimo da nije?
duh_sa_sjekirom

#68989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:44
A gdje sam ja napisao da SDA brani bilo sta? Evo slazem se sve sto si rekao o SDA i sto ces reci.. ako ti je lakse da zavrsimo tu temu, sve sto kazes ja cu potvrdit eto konkretan odgovore...al ne pricamo o SDA

Sto osmorka nije pokazala promjenu pa uzela to minisitarsvo kad je SDA vec debilna pa nije 24 godine uzela?

Znaci odgovor na sve ti je "Kad mogu oni mozemo i mi"..a istovremeno pljujes "njih", a hvalis "vas"...? Kakva je to logika?

Izborni zakon se nece nastavi, njega ce biti ili osmorka nece biti u vlasti...evo par pitanja pa ako moze konkretan odgovor:

Ako je Draganu Covicu poptuno svejedno ko je i vlasti sa druge strane zasto je onda uzeo osmorku zar mu nije lakse uzeti jednu stranku i sa njom se dogovarat a ne sa 8?

Zasto toliko insistira na osmorci i on i plenkovic i karamatic i sva uzp bratija?

Da njne mozda jer su u njima vidjeli nekoga sa kim mogu zajedno raditi na prosleritetu Bih?
Ja te lijepo prozvah da nam napišeš zvaničan sastav i raspodjelu resora novog VM pa da onda raspravljamo o konkretnim stvarima. No, ni ti to ne znaš a lupetaš o nekakvoj izdaji, skidanju gaća itd. Lijepo sam objasnio da se procdura formiranja vlasti ni po čemu ne razlikuje od predhodnih i spomenuo ovu priču oko MF radi nekakvih trabunjanja oko bitnih ministarstava.
Zašto "osmorka" nije to tražila ja ne znam jer nisam stranački čovjek pa sam neupućen.
DČ je uzeo 8ku jer je Bakir izigrao tzv. Mostarski sporazum tj. već potpisan dokument o legitimnom predstavljanju. Potpisao pa se pokajao kad je vidio šta je uradio. Sada DČ smatra da će možda nešto postići sa 8kom, a to tek treba da se vidi
laik1981

#68990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:41
laik1981 wrote: 19/12/2022 11:38 Eh i ti trazis previse.. Cuj hoces konkretne odgovore :-)
Pa čitavo vrijeme trabunjaju o nekakvom "skidanju gaća", i bitnim ministarstvima, aludirajući da toga ne bi bilo da je ova druga stranka u vlasti...
Zato sam samo priupitao, tražeći argumentovan odgovor kako je to u interesu Bošnjaka...
Pa neces ni od koga od njih dobiti konkretan odgovor.. Dzaba trosis vrijeme.. Ljudi su tu na zadatku i ne odstupaju od pripremljenih diktata koji ne sadrze nista konkretno..
Styling

#68991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:54

Ja te lijepo prozvah da nam napišeš zvaničan sastav i raspodjelu resora novog VM pa da onda raspravljamo o konkretnim stvarima. No, ni ti to ne znaš a lupetaš o nekakvoj izdaji, skidanju gaća itd. Lijepo sam objasnio da se procdura formiranja vlasti ni po čemu ne razlikuje od predhodnih i spomenuo ovu priču oko MF radi nekakvih trabunjanja oko bitnih ministarstava.
Zašto "osmorka" nije to tražila ja ne znam jer nisam stranački čovjek pa sam neupućen.
DČ je uzeo 8ku jer je Bakir izigrao tzv. Mostarski sporazum tj. već potpisan dokument o legitimnom predstavljanju. Potpisao pa se pokajao kad je vidio šta je uradio. Sada DČ smatra da će možda nešto postići sa 8kom, a to tek treba da se vidi
Nakon Smitovih izmjena jedin porblem koji je ostao za HDZ je clan Predsjednistva. To se lako moze rijesiti indirektnim izborom u Parlamentu bez velikih potresa i pomjeranja. Mozda Mile ne pristane na to, ali ne vidim zasto se ne bi uzvojilo takvo rjesenje u Federaciji, obzirom da je Covic vec jednom bio pristao na ovo.
Spit_fire

#68992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 11:54

DČ je uzeo 8ku jer je Bakir izigrao tzv. Mostarski sporazum tj. već potpisan dokument o legitimnom predstavljanju. Sada smatra da će možda nešto postići sa 8kom, a to tek treba da se vidi
Zvanican stav:

Ako je SDA imala "bezvezna" ministarstva kako se to volilo reci, zasto si dobio jos bezveznija?

Ako vec ta osmorka hoce drugacije sto nisu inistirali na finansijama ili pravdi, a sigurnost da ne daju po svaku cijenu? Jesu li to mozda SNSD i HDZ preptlaceni na ta ministarsva?

Stav je da ako se vec htjela neka promjena da se moralo inisisitrat na drugacijoj rapsodjeli...a ne prihvattit sta ti ova dvojica ponude. Jedina promjena ovdje je na gore..nisu zadrzali ni to malo jada sto je SDA imala..

Jedini uslov osmorke je bio: DA BUDU VLAST ...tu sva prica pocinje i zavrsava...sta i kako ce bit manje je vazno

Pa stani malo, kazes ovaj uzeo osmorkj jer ga je bake izigro za izborni zakon i sad je od njih dobio garanciju da ce mu oni udovoljit..a istovrenemo govoris da se to "nista ne zna" :lol: :lol:

E dobro je...nemoj ih vise branit nema potrebe
duh_sa_sjekirom

#68993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Styling wrote: 19/12/2022 11:58
Nakon Smitovih izmjena jedin porblem koji je ostao za HDZ je clan Predsjednistva. To se lako moze rijesiti indirektnim izborom u Parlamentu bez velikih potresa i pomjeranja. Mozda Mile ne pristane na to, ali ne vidim zasto se ne bi uzvojilo takvo rjesenje u Federaciji, obzirom da je Covic vec jednom bio pristao na ovo.
Ja sam osobno protiv asimetričnog rješenja za izbor člana PBiH, jer je to funkcija koja se odnosi na interese cijele države i svih građana a ne samo jednog entiteta.
Dakle, ako će se birati indirektno, onda to važi i za RS a nikako samo za FBiH
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#68994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

indirektni izbor bi dodatno oduđio kandidate od naroda
sajber87

#68995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:54
sajber87 wrote: 19/12/2022 11:53

Spustio ga je tako sto se sada ne moze proglasiti sve za vitalni nacionalni interes sto je ranije dvije trecine u klubu moglo. To je izbrisao iz ustava federacije, a to je veoma vazno. Sto se tice deblokada da nije bilo kupovine poslanika sistem bi savrseno funkcionisao jer bi osmorka imala 11 ili 12 a sda 9 ili 10 i ne bi doslo do ove situacije. Smit nije odlukama predvidio sta se desava kad dodje do politicke korupcije kupovine poslanika i do blokade ovog tipa. Sada ce morati raspetljati i ovu situaciju na neki nacin, po meni najbolje bi bilo da se ide na 11 7 4 ukoliko ne bude vecine za liste od 11 plus, ali postoje i druge opcije.
duh_sa_sjekirom

#68996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Spit_fire wrote: 19/12/2022 12:02
Zvanican stav:

Ako je SDA imala "bezvezna" ministarstva kako se to volilo reci, zasto si dobio jos bezveznija?

Ako vec ta osmorka hoce drugacije sto nisu inistirali na finansijama ili pravdi, a sigurnost da ne daju po svaku cijenu? Jesu li to mozda SNSD i HDZ preptlaceni na ta ministarsva?

Stav je da ako se vec htjela neka promjena da se moralo inisisitrat na drugacijoj rapsodjeli...a ne prihvattit sta ti ova dvojica ponude. Jedina promjena ovdje je na gore..nisu zadrzali ni to malo jada sto je SDA imala..

Jedini uslov osmorke je bio: DA BUDU VLAST ...tu sva prica pocinje i zavrsava...sta i kako ce bit manje je vazno
Opet te pozivam da nam postaviš zvaničan raspored resora pa da raspravljamo konkretno. Ovako, ti sam nešto zamisliš i onda to koristiš kao argument :lol:
Spit_fire wrote: 19/12/2022 12:02 Pa stani malo, kazes ovaj uzeo osmorkj jer ga je bake izigro za izborni zakon i sad je od njih dobio garanciju da ce mu oni udovoljit..a istovrenemo govoris da se to "nista ne zna" :lol: :lol:

Očito je da imaš problema sa razumijevanjem pročitanog teksta. Da nacrtamo:
Pitao si zašto je DČ uzeo 8ku a ne SDA, a ja ti dao moje mišljenje o mogućem razlogu.
I opet svoje fantazije iznosiš i predstavljaš kao činjenice: Gdje sam ja napisao da je DČ dobio garancije od 8ke? Citiraj mi taj dio! Kakve je garancije dobio DČ da će se usvojiti IZ po njegovoj želji? Sporazumom je samo predviđeno da će se raditi na tim izmjenama. Dakle, ili nam daj te garancije napismeno ili se više ne provaljuj.
Spit_fire

#68997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 19/12/2022 12:09
Spit_fire wrote: 19/12/2022 11:54

Spustio ga je tako sto se sada ne moze proglasiti sve za vitalni nacionalni interes sto je ranije dvije trecine u klubu moglo. To je izbrisao iz ustava federacije, a to je veoma vazno. Sto se tice deblokada da nije bilo kupovine poslanika sistem bi savrseno funkcionisao jer bi osmorka imala 11 ili 12 a sda 9 ili 10 i ne bi doslo do ove situacije. Smit nije odlukama predvidio sta se desava kad dodje do politicke korupcije kupovine poslanika i do blokade ovog tipa. Sada ce morati raspetljati i ovu situaciju na neki nacin, po meni najbolje bi bilo da se ide na 11 7 4 ukoliko ne bude vecine za liste od 11 plus, ali postoje i druge opcije.
A cinjenicu da ce HDZ vjecno imat hrvatski dom naroda i moc blokriat kad mu se cegne cemo preskociti? De da se mi okrenemo ovom bonjsackom?
Spit_fire

#68998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

duh_sa_sjekirom wrote: 19/12/2022 12:11
Spit_fire wrote: 19/12/2022 12:02
Zvanican stav:

Opet te pozivam da nam postaviš zvaničan raspored resora pa da raspravljamo konkretno. Ovako, ti sam nešto zamisliš i onda to koristiš kao argument :lol:
Spit_fire wrote: 19/12/2022 12:02 Pa stani malo, kazes ovaj uzeo osmorkj jer ga je bake izigro za izborni zakon i sad je od njih dobio garanciju da ce mu oni udovoljit..a istovrenemo govoris da se to "nista ne zna" :lol: :lol:

Očito je da imaš problema sa razumijevanjem pročitanog teksta. Da nacrtamo:
Pitao si zašto je DČ uzeo 8ku a ne SDA, a ja ti dao moje mišljenje o mogućem razlogu.
I opet svoje fantazije iznosiš i predstavljaš kao činjenice: Gdje sam ja napisao da je DČ dobio garancije od 8ke? Citiraj mi taj dio! Kakve je garancije dobio DČ da će se usvojiti IZ po njegovoj želji? Sporazumom je samo predviđeno da će se raditi na tim izmjenama. Dakle, ili nam daj te garancije napismeno ili se više ne provaljuj.
Pa sta hoces da ti ministre napisem koje su trebali imenovat..fino sam reko raspored, da su uzeli pravdu, finansije smatro bi uspjehom ovako su izgubili i sigurnost zarad komunikacija...ako je tebi ova raspodjela ok onda uredu..tvoj stav.

Samo jos jednom da te napomenem da je SDA imao bezvezna ministarsva a ovi nemaju ni ta..

Napisao si:

DČ je uzeo 8ku jer je Bakir izigrao tzv. Mostarski sporazum tj. već potpisan dokument o legitimnom predstavljanju. Sada smatra da će možda nešto postići sa 8kom, a to tek treba da se vidi v

Ne znam stvarno otkud covicu ideja da ce mu ovi dat sto mi cak ni SDA nije dala pa zato inistira na njima...da nije mozda u kasike gledo? Mozda je grah baco? Mada je meni najverovatnije da su mu obecali...
BHCluster

#68999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Gledaj ti NiPovi talbotista oni bi oduzimali demokratsko pravo gradjanima da biraju na izborima!!!
duh_sa_sjekirom

#69000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Spit_fire wrote: 19/12/2022 12:19 Pa sta hoces da ti ministre napisem koje su trebali imenovat..fino sam reko raspored, da su uzeli pravdu, finansije smatro bi uspjehom ovako su izgubili i sigurnost zarad komunikacija...ako je tebi ova raspodjela ok onda uredu..tvoj stav.

Samo jos jednom da te napomenem da je SDA imao bezvezna ministarsva a ovi nemaju ni ta..

Napisao si:

DČ je uzeo 8ku jer je Bakir izigrao tzv. Mostarski sporazum tj. već potpisan dokument o legitimnom predstavljanju. Sada smatra da će možda nešto postići sa 8kom, a to tek treba da se vidi v

Ne znam stvarno otkud covicu ideja da ce mu ovi dat sto mi cak ni SDA nije dala pa zato inistira na njima...da nije mozda u kasike gledo? Mozda je grah baco? Mada je meni najverovatnije da su mu obecali...
Da bi dalja rasprava oko VM imala smisla, trebaš uraditi dvije stvari:
Prvo, trebaš izvršiti kategorizaciju ministarstava na "ključna" i "bezvezna" i tu kategorizaciju detaljno argumentirati.
Drugo, trebaš nam prezentirati zvaničan raspored resora (ne imena konkretnih, već resora po strankama), pa da to uporedimo i razmotrimo u skladu sa prethodno definisanom kategorizacijom.
Što se tiče DČ, fakat mi nije jasno šta ne znaš...Sporazum kaže da će se nastaviti rasprave oko toga a ti veliš da je DČ dobio garancije da će biti usvojen njegov model IZ? OK, daj nam izvor za to? Ili smatraš da je samo potpisivanje sporazuma ujedno i garancija ispunjavanja njegovih želja?
Locked