Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
saimidin

#68901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Na drzavnom gotovo nista, osim ako stranci ne poguraju, osim sto ce duduk dobiti ono sto je trazio

Vlast na federalnom bi mogao ostati fadil, opet ako stranci ne poguraju, a guraju pa ce vjerovatno osmorka I hdz

Za 4 god ce sve biti isto, ako ne bude svjetske(bar eu) recesije e tad cemo na :izet: jer ako eu kihne, :bih: ce imati upalu pluca

Za 12 god dobre sanse da se :bih: raspada, stranci prestali krpiti, ubjedjuju bosnjake da su sami krivi jer nisu bili dovoljno spremni na "relaksaciju"
dr_Evil

#68902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

45 stranica preko vikenda, dobar je memo :D
skafiskafsnjak

#68903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Sigurnost i Finansije za snsd i hdz .... Forto promet i komunikacije ....

Bravo majstori. Pocinjem i ja vjerovati da prodajete drzavu
tutku

#68904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tutku »

Pred 8kom veliki ispiti i težak period, nisu najbolje krenuli. Uspjeh i boljitak će nam zavisiti od dva faktora: 1. ne dozvoliti da se SDA brzo vrati u vlast (gubitkom vlasti natjerati ih na interne reforme što će njima najviše odgovarati, a posljedično svima), 2. ne dozvoliti da 8ka isporuči ključne projekte neprijateljima Dodiku i Čoviću.

Trenutno su oba faktora vrlo neizvjesna, u SDA nema ni naznaka nekih promjena i sve dok je tako treba ih izbaciti iz svake moguće vlasti. S druge strane, 8ka je jako loše krenula. Za početak, lideri 8ke mijenjaju jedan narativ koji se tiho počeo stvarati, a to je da sa Dodikom i Čovićem nema razgovora, van onog koji je nužan u okviru njih kao nezaobilaznih političkih faktora. Poruke Nikšića i Dine da se može razgovarati sa Dodikom, "da liči na onog starog" su poruke eutanaziranja građanstva u cilju njihovog preuzimanja vlasti. Te poruke su potencijalno najveća šteta, jer će ponovo kod Bošnjaka (koji su neviđeno skloni zabludama) stvoriti privid da Dodik i Čović "i nisu toliko loši". To su neprijatelji ove države i mi se moramo politički jačati kako bi ih porazili u političkom smislu. Svaka priča o dogovoru, zajedništvu, suživotu je uvertira u novi poraz svakog bosanskog političkog faktora. Zbog toga je na simboličkoj ravni poražavajuća slika Dine i Dodika koji zajedno prate klub koji igra pod zastavom RS, a još je jadnija činjenica da Nikšić u sred Sarajeva ne smije izgovoriti riječ "euroatlantske integracije". U tom dijelu nastavljaju put kojim je godinama na čelu koračao Bakir i koji je glavni krivac stanja u kojem se nalazimo.

Nadamo se da je neko od relevantnih faktora svjestan ovoga, inače, džaba smo krečili...
cabej

#68905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cabej »

Osmorka mora biti svjesna da su dobili glasove ne zato što su dobri, nego zato što su građani glasali protiv Bakira i u želji da se konačno makne iz politike, zajedno sa suprugom, Zahiragićem, Devićem i ostatkom okruženja.

Niko normalan u ovoj državi ne vjeruje Nerminu NIkšiću, to neću ni obrazlagati zašto.
Dini Konakoviću, silnih zaleta i grešaka u koracima, možda trun više nego Nerminu, ali i njemu treba biti jasno ili ukazano da jednostavno nema velik doseg i kapacitet u strateškom smislu, kao što ima u operativnom.

Iz poslovnog iskustva ali i sa političke scene, očigledno je da sa nasilnicima (Dodik) i onima koji traže maksimalno sve (Čović) nema kompromisa i izlaska u susret pa da bi se on popravio. to je put u propast. Jezik koji Dodik poznaje je jezik sile i nasilja, jačeg će ispoštovati a slabijem će oteti sve i još se podsmijavati (kao što se podsmijavao NIkšiću neki dan).

u okviru ovih parametara, ja se ponajviše uzdam u razum onih iz osmorke koji jesu nadprosječno inteligentni (Sabina, Semir Efendić) više nego i u šta drugo. Jer ako se Nerminu NIkšiću ostavi na izbor, teško nama.
i to sve govori onaj koji je glasao za jednu od stranki iz Osmorke.
512MB

#68906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 08:13 Sigurnost i Finansije za snsd i hdz .... Forto promet i komunikacije ....

SDA bot alert.
Styling

#68907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Koliko vidim kolega @tutku i @skafiskafsnjak zagovaraju da je sve unaprijed propalo i da bi oni znali bolje rasporediti ministarstva i uloge. HDZ i SNSD su neprijateljski faktor i cemu se muciti i pricati s njima i pokusati nesto napraviti, predlazem da se odmah rasporedimo po rovovima i pripucamo. Nema nam druge.
skafiskafsnjak

#68908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Styling wrote: 19/12/2022 09:42 Koliko vidim kolega @tutku i @skafiskafsnjak zagovaraju da je sve unaprijed propalo i da bi oni znali bolje rasporediti ministarstva i uloge. HDZ i SNSD su neprijateljski faktor i cemu se muciti i pricati s njima i pokusati nesto napraviti, predlazem da se odmah rasporedimo po rovovima i pripucamo. Nema nam druge.
Pa vala na osnovu cega mozemo zakljuciti da su prijateljski faktor? Eto prosvijetli me. JEDNU recenicu napisem protiv ovih sada, i odmah sam sda bot :run:
Last edited by skafiskafsnjak on 19/12/2022 09:44, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#68909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

512MB wrote: 19/12/2022 09:41
skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 08:13 Sigurnost i Finansije za snsd i hdz .... Forto promet i komunikacije ....

SDA bot alert.
:lol: :lol: :lol:

100%

Stavi me na foe molim te !!!
512MB

#68910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 09:44
512MB wrote: 19/12/2022 09:41
SDA bot alert.
:lol: :lol: :lol:

100%

Stavi me na foe molim te !!!
:D
Styling

#68911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 09:43
Styling wrote: 19/12/2022 09:42 Koliko vidim kolega @tutku i @skafiskafsnjak zagovaraju da je sve unaprijed propalo i da bi oni znali bolje rasporediti ministarstva i uloge. HDZ i SNSD su neprijateljski faktor i cemu se muciti i pricati s njima i pokusati nesto napraviti, predlazem da se odmah rasporedimo po rovovima i pripucamo. Nema nam druge.
Pa vala na osnovu cega mozemo zakljuciti da su prijateljski faktor? Eto prosvijetli me. JEDNU recenicu napisem protiv ovih sada, i odmah sam sda bot :run:
Ne mora znaciti da su prijateljski ali da su zakleti neprijatelji ne bih rekla. Ali, opet kazem, cemu razgovori kad je sve unaprijed propalo. Ne smijemo gubiti vrijeme. U rovove i da pripucamo.
512MB

#68912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Ali dogovor gdje fašisti i otvoreni neprijatelji ove zemlje, podržavaoci i negatori genocida dobiju SVE a mi mudo labudovo nije dogovor.
skafiskafsnjak

#68913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

@512MB

Nisam SDA, ne daj Boze. Ali samo iskreno kazem ... nadam se da grijesim, vrijeme ce pokazati

@Styling

Tebi nije zakleti neprijatelj neko ko kaze da ce se RS kad tad odcijepiti i pripojiti Srbiji .... a drugi se lize sa prvim i sanja treci entitet TZV HB.

Ma jok, nisu neprijatelji.

Moj utisak ovdje je, opet kazem MOJ, da osmorka uzima sta im se da, da bas nemaju specijalno pravo glasa. Previse lahko ide ...

Al et kao sto rekoh, vrijeme ce pokazati
tutku

#68914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tutku »

Pročitaj još jednom moj post, pokušaj bez navijačke ostrašćenosti. Legitimno je da ti smatraš "prijateljskim faktorom" Dodika koji negira identitet Bošnjaka, negira genocid, navodi kako se prazni mezari spuštaju u Potočare. Ja ga smatram neprijateljem prvog reda, jednako kao i Čovića, a sa neprijateljima se treba obračunavati. Naravno, ovo je politička arena i obračuni se vrše političkim sredstvima, a poenta mog posta da smo u taj duel ušli omamljeni sa nekoliko lijepih riječi neprijatelja i zaboravljajući šta bi trebao biti naš osnovni cilj - euroatlantski put.
Novak20

#68915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

:thumbup:

A dijaspora neka nam šalje paketiće preko Hrvatske, Srbije, CG, RS, HB ili zrakom. :D
skafiskafsnjak

#68916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Novak20 wrote: 19/12/2022 09:52

A dijaspora neka nam šalje paketiće preko Hrvatske, Srbije, CG, RS, HB ili zrakom. :D
Mislis imaginarnu tzv HB?
512MB

#68917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 09:48 @512MB

Nisam SDA, ne daj Boze. Ali samo iskreno kazem ... nadam se da grijesim, vrijeme ce pokazati
Ma samo sam preduhitrio ove kifline fanove, što na svaku racionalnu kritiku osmorke lijepe etiketu "SDA bot".
Styling

#68918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

tutku wrote: 19/12/2022 09:50
Pročitaj još jednom moj post, pokušaj bez navijačke ostrašćenosti. Legitimno je da ti smatraš "prijateljskim faktorom" Dodika koji negira identitet Bošnjaka, negira genocid, navodi kako se prazni mezari spuštaju u Potočare. Ja ga smatram neprijateljem prvog reda, jednako kao i Čovića, a sa neprijateljima se treba obračunavati. Naravno, ovo je politička arena i obračuni se vrše političkim sredstvima, a poenta mog posta da smo u taj duel ušli omamljeni sa nekoliko lijepih riječi neprijatelja i zaboravljajući šta bi trebao biti naš osnovni cilj - euroatlantski put.
Zato kazem. U rovove i pripucat. Cemu prica uopste.
Novak20

#68919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 09:52
Novak20 wrote: 19/12/2022 09:52

Pa u slučaju kopanja rovova, uskrsla bi sigurno.
512MB

#68920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Styling wrote: 19/12/2022 09:53

Ma ne, bolje se naguzit i dizat titinu sliku.
skafiskafsnjak

#68921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Pa ako neprijatelji BiH ne promjene retoriku, tako ce na kraju i biti, drugacije ne moze :bih:

Jel trebamo mi da se mijenjamo? Da zaboravimo ko su i sta su?
Ma ja, do nas je .... mi smo kocnica napretka jer ne popustano fasistima
skafiskafsnjak

#68922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Novak20 wrote: 19/12/2022 09:54
skafiskafsnjak wrote: 19/12/2022 09:52
Pa u slučaju kopanja rovova, uskrsla bi sigurno.
Jah .... da opet haski sud ima posla. Malo li je 100+ godina :run:
Spit_fire

#68923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

@skafiskafsnjak sta to ti okrenu plocu puno si blize ovoj dininoj grupciji na forumu :D
PM72

#68924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Al po mogućnosti da opet bijeda ide u rov...nek nestane zauvijek.
Nema te države za koju bih opet u rov...
tutku

#68925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tutku »

Ma jok, organizovat Yutel skup, nosati zastave jugoslavije, ko nas bre zavadi, pljuvati ove bosanske nacionaliste koji stavljaju slike sa ljiljanima, sve smo mi i zakuhali jer smo krenuli provocirati ljiljanima.

Nažalost taj mindset ima jedan outcome - nove masovne grobnice. Sretno ko želi da prati takva vjerovanja, ja sigurno ne želim. Meni ne treba deset puta neko da opali šamar da bih shvatio "jesmol dobri ili nismo".
Locked